Baba olmayi beceremeyen koca

Esiniz cok rahatmis gercekten ne deseniz haklisiniz.Benimde 17aylik kizim var dusunuyorumda esim boyle davransa kiyameti koparirim abartmiyorum.Ben bes dakika bile gozumden ayirmazken onun boyle dusuncesizce davranmasini kabul edemem.

Ya ben hic esimden baba gibi davrandığıni gormedigim icim dolmuş olabilirim benim esim mesela hic çocuğunun bezini degistirmemis hic kıyafetlerini değiştirmemiş l. En fazla 3 kere mama yapmistir oda benim elim dolu olduğu icin zorla.
Hic destek goremedigim icin aslinda oyle düşünüyorum ayni anne gibi davranilmasi beklenemez ama babalik gorevinin sadece maddi boyutunu karsiliyo ondan dolayi.

Mesela geçen avm gittik kizim arabasina binmek istemedi yurumek istedi ama hava hem soguk hem ruzgarli birde meteobus duraginin oralardayız.
Niye kavga kiyamet agladi die eşim dışarda bagiriyo bu cocuk niye agliyo niye boyle yapiyo ya diyorum bu cocuk aglamasi birseylere diretmesi normal senin onca insan icinde bağırıp cocuk niye agliyo die sinirlenmen anormal die kizgim hatta 2 gun konusmadim.

Belki ne demek istedigimi niye boyle dusundugmu anlamayacaksiniz ama ben hic esimdem baba gibi davrandigini gormedim evet cok calisiyo cok yoruluyo buyuzden belki uzerine gitmiyorum ama boyle olmasi cocuguna baba ilgisinden baba sevgisinr mani degil

Banlanacağımı biliyorum ama soylemeden duramayacağım. Ister kız ister soylediklerimden sonra kendini elestir farketmez. Konu çocuklar olunca çıldırıyorum. Bütün suçlu sensin. Böyle bir adamdan 2. Cocugu hangi düşünce ve vicdanla yaptın?

O yavrunun ne suçu var ya ne günahı var da sizin gibi 1 adım ilerisini düşünemeyen yada düşünmek istemeyen bencil aileleri var. Deli olacam adam kumar oynuyor diyorsun sürekli is değiştiriyor diyorsun. Ne olduğu belli bu adamın dimi.....

Hic 2. Cocugu yaparken düşünmedin mi endişelenmedin mi ya kumar yüzünden borçları olurda bakamazsak???? Ya sürekli is değiştiriyor diye bir gün is bulamaz da işsiz kalırsa? Ya bu ve bunun gibi sebepler yüzünden boşanırsam? Bir kıyafet alırken bile düşünüyor insan bir çocuk yaparken insan düşünmez mi, düşünmediniz mi? Bu kadar basit mi?

Bıktım çocuklarla ilgili bu tarz seyler okumaktan haberlerde izlemekten. Televizyon, telefon bakmasak konu komşudan duyuyoruz. Azıcık beyninizle düşünün bir şeyler yaparken. Yazık yavrum ne kadar korkmuştur. Seni anlıyorum kim bilir ne kadar üzüldün. Ama cok da kızdım. O meleği bir daha o adama bırakma. Baska da cocuk yapma.

Ayrıca o adamla ilgili söyleyecek birseyim yok. Zira insan yerine koyup da eleştiri bile yapılamaz. Tamamen sana muhtaç ve melek kadar masum bebeklere bu şekilde davranan herkes icin düşüncem budur. Vallaha delirttiniz haa uyaninca kızıma sımsıkı sarılacam.

Sitemlerinizde o kadar haklisiniz ki cocuga bir sey olsa pismanlik bosa olurdu.

resmen çocuk istismarı, ne bez değiştir ne yemek ver, ne yüzüne bir gül... buna hem psikolojik hem fiziksel şiddet denir.. O yüzden seni görünce sana yapışmış zaten.
bence koca olmak kolay baba olmak zor, tamam bizim kadar tetikte ve ayık olamazlar belki ama genel geçer şeyler var yahu, temizlik beslenme gibi, ne kadar zor olabilir yani

Gitmeden sütünü vermistim. Pek ac degildi ama yinede icim parcalandi

Şok oldum.
Aç olmaz mı ya acıkmıştır tabi. 1 buçuk yaşındaki bebeğe süt yeter mi? Normal katı gıda ile kahvaltı eder. Bu nasıl insan?!
Yazık nasıl da korkmuştur. Poposu da pişer..

Yani gerçekten abartmış gibi görüneceğim ama bu benim için boşanma sebebi olurdu herhalde. Çocuğunu umursamadan fosur fosur uyuyan adam hayatımda da yer işgal etmesin bir zahmet.
Ya da çok öfkelenip "bir süre gözüm görmesin seni" derdim galiba?

Var var bir cins bende var bebeler ağlasın benden önce kalkar hasta olsunlar uyuyamaz bazen iyi oluyo bazen çok zor oluyo ne biliyim yokmu bunun ortası

Burada ki AŞIRI iyimser yorumları görmezden gelerek diyorum ki eşinizi en iyi siz tanırsınız. Bebekle de ilgilenip ilgilenilmediğini ilk anda anlamışsınızdır zaten eminim. Bir anne anlar.
Yavrum yazık gözümün önüne geldi sizi görünce ki bakışı nedense.
Bu adamı daha ne çekiyorsunuz ama onu anlamadım? Onun keyfi harcamalarına para vermek yerine bir bakıcıya verirsiniz daha çok işinize yarar. Bebeğine bile bakamayan insanı kambur etmeyin sırtınızda..

Benim de 15 aylık çocuğum var. Uyandığı anda tepemize tırmanır uyumak mümkün değil. Belki sizinki çok sakin belki babasıyla o da oynamak istedi cevap alamadı kendi halinde takıldı. Ama benim oğlum yataktan bir şekilde iner kapıyı açmamız için bağırır mutlaka..

Ben de burada ki "kadını erkeğe bebek emanet edilir mi diye kınayan" yorumları görünce" benim kocam ne acaba?" diyorum. Dünyalı değil mi yoksa?
Adamla aynı zaman dilimlerinde evdeyiz çalıştığımız için bazen "bana bırak git gez biraz" diye ısrar ediyor. Çok iyi bakacağımdan da adım gibi eminim.. Tabi yiyeceği yemekleri hazırdır. O kadarını yapamaz.. Dışarıda işim uzun sürerse yoklama çekerim sadece altına bak pişmesin, yemeğini yedi mi? diye anne yüreği sonuçta :)

Ben de LargeGemini gibi çok geceler dürtmüşümdür lavaboya gidiyorum diye önüne yastığımı koyarım sadece. Ama 15 aylık bebeğe yastık işler mi? Adam ekstra önlem alıyor neredeyse bir kaç dakika. Ben çocuk yanımda uyurken hafif uykuma güvenip önlem almam adam bana güvenmeyip yerlere yastık diziyor :)

Öncelikle kinamadim :) tabii ki babasina emanet edemeyeceksek kime edeceğiz. Ama herkes kendi kocasini tanır, kapasitesini bilir. Ben kendi adima konusuyorum, gece yanından beni kacirsalar bu adam u yan maz. Şimdi ben bu adama, uyku arasında çocuk emanet edersem, bu benim suçum olur. Bakın siz de ne diyorsunuz, çocuğumu bıraktığımda yedirecegi yemek hazırdır, o kadarini yapamaz. Bir başkası için bu çok saçma olabilir, yedirecegi yemeği bir anne kadar iyi yapan babalar da vardir elbette bir yerlerde. Siz yemek yapamadığını bilirsiniz ve yapıp bırakırsanız. Ben uyanmayacagini bilirim ve uyurken ona çocuk emanet etmem. Anlatabildim mi bilmiyorum.

nasıl yani
çocuğu komşuya bırakmamış babasına bırakmış
herhalde normal bir insan olarak çocuğu ile ilgilenebilirdi adam.
sizin çocuk sizi tuvaletteyken özlediğinden değil yanlış bir ilişki kurduğunuzdan sizden ayrı kalamıyor olmasın?

Hayret ettim ya küçücük bebek 5 saat boyunca odada tek başına kalmış yavrum onun psikolojisini düşünemiyorum bu kadar sorumsuzluk olmaz babası o onun bakmak zorunda tabiki eşim sabah 6 da ise gider akşam 9 da gelir ona rağmen ilk zamanlar bebeğimiz gazlı olduğu için ağlardı sabaha kadar benimle beraber ilgilenirdi hiç uyumadan gittiğini bilirim ise sen uyu derdim olmaz nöbetleşe bakarız derdi hala da isim varsa bırakırım gözüm arkada kalmaz altını alır karnını doyurur koynunda uyutur şok oldum valla

O nasıl insan o insan mı Allah’ım yavrum aç susuz kalmış kıyamam ben ona kocam böyle yapsa mahvederım

Öfkeyle kalkakıp zararla oturmayın canım .bi adam baba olmayı bilmiyor diye onu boşayacagınız anlamına gelmez herkesin eksikleri vardır ve erkekler kadınlar gibi degildir anne olmak farklıdır ki cennet de annelerin ayakları altındadır . Siz tartısıp kavga bilr etseniz eşinizin düzelecegi yoksa düzelmez. Keske size yardımcı olabilse ama her erkek malesef çocuk bakmayı beceremez

Ben bu “top patlasa uyanmayan” insanlara inanmıyorum. Anne olmadan önce ben de eve füze girse uyanmazdım şimdi çıt çıksa uyanıyorum. Bunu nasıl açıklıyorsunuz? Uykusu ağır olan bi tane anne bile çıkıp diyebilir mi “çocuğu 5 saat boyunca duymamışım”?? Sorumluluk bilinci olan insanın top patlasa uyanmama gibi bir lüksü yoktur. Buna benzer bütün açıklamaları bahane kabul ediyorum bu yüzden.

Özetle konu sahibi, kocan sorumsuz biri. Konu başlığına gelecek olursak sorumsuz bi adamdan baba veya koca olmaz bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…