annenizin birşey yapması lazım. dinler mi annenizi, çekinir mi onu kaybetmekten? belki öfke kontrolü için terapi alabilir. anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla pek kabul etmez gibi. annenizi ikna etseniz. maddi durum nasıl, evin geçimini kim sağlıyor, sizin yaşlarınız ne?
Ne diyeceğimi bilemedim.
Kardeşiniz kaç yaşında acaba.Yumruklamak falan olmamış.
AMA belliki sinir boşalması yaşamaış.
Keşke yapmasaydı.
böyle baba olmaz. kardeşiniz yanlış da olsa doğru olanı yapmış tepki göstermiş.
hepiniz göstermeliydiniz dişinizi.
benim babam da çok agresif, sinirli, cahil, köyde yetişmiş, üstelik dedemden de delice korkan bir adammış.
ama annem o kadar dişli, güçlü, aklı başında bir insanmış ki babama asla papuç bırakmamış.
adamı yetiştirmiş, okutmuş, kitap okuma alışkanlığı edindirmiş, kariyerini tırmandırmasına yardım etmiş.
ben de hatırlıyorum. ben küçükken benimle pek ilgilenmez bazen şiddet uygulardı bana.
anneme uygulayamazdı yemezdi çünkü.
ama azalarak bitti. şimdi pamuk gibi, elinden kitabı düşmeyen bir adam.
annem onu alttan alsaydı, geçer deseydi, herşeye katlansaydı halimiz aynen yukarda anlattığınız gibi olurdu.
şiddete yol göstermek olmuş sizinki.
kimse karşı durmamış, savaşmamış.
ne desem bilemiyorum babanızın ciddi problemleri var hayatı hem kendine hem size zehir etmiş.
değer mi buna, değer miydi?
Etkiye tepki dengesiz ve sinir hastası babanın bunu yaşaması gerekirdi yüzüne ne olduğunu söyleyen kendi çocuğu bence üzülmem normal daha büyük bir facia olmasını anneannem ve annen önlemiş dikkat etmen gereken evleneceğim adamın zerre kadar babana benzememesi gerekir aile yapınızın değişeceğini sanmıyorum baban terapiye gidecek bir tip değil p ancak pembe dizilerde olur annen baban ölünce huzura kavuşacak onun sınavı bu herhaldeBirde böyle ailede yetişen çocukların takıntıları ve kaygıları daha çok oluyormuş ve şiddete meyilli oluyorlar mış
ne kadar güzel anlattınızz kesinlikle doğru söylüyorsunuzzz .. annem yapmalıydı annem düzeltebilirdii o zmaan bizde destek olurduk ama ben nefret ettim savaşmak iyileştirmek istemedim beni pısırıklaştırdı agresifliğiyle annemde sadece yapmayın etmeyin diyip durdu aramızda hep içine attı annesine babasına anlatmadı babamı yüceltti bize çoğu zmana yalan söyledi çalışıyor parasını alamadı sadece diyip durdu kapımıza nice alacaklılar geldi ne kadar mahcup durumlar yaşadık arkadaşlarımızın yanında bile bizi azarladı bağırdı küfür etti hadi ben kzıım bazı şeyleri yuttum yutmamaam gerekirken ama bunlar erkek hırçınlar tam deli zamanları senin onları övmen lazım ama o arkadaşlarının yanında rencide edipp duruyor
Sorunu annenden bsskasi cozemez 3cocuk bu kadar rahatsizken anneniz neden bosanmiyor?
Canım çok zor bir durum. Kardeşinin gözü dönmüş artık yılların birikimidir.
Annenin bir yakını akrabası yok mu sizi alıp gidebileceği. Sadece sizin için katlanıyor bence. Maddi açıdan özgür değil anladığım kadarıyla.
annemi hem dinler hem dinlemez anlatma biçimine bağlı açıkcası. maddi durum babamın elindeyken çok kötüydü çalıştığı zaman hep birşeyler alırdı ama belki ayın 1 haftası borç ödemeyi sevmez annem hep babamın bu durumunu ört pas etti yıllarca biz büyüdük biraz daha rahatladık ben 25 yaşındayım 5 senedir çalışıyorum ama paramı eve vermem babam fatura bile ödemez annem zorlardı hep annem gizliden temziliğe gider öderdi anneminde bence hatası çok... annem eve para verme baban alışıyor sen kendine para biriktir dedi ben anneme harçlık veririirm ama annem o parayı bir şekilde kendine harcamıyor ya mutfağa alır ya da babamın bir sıkınıtısını çözer . ortanca kardeşim 21 yaşında o da çalışmaya başladı bu sene en küçümüz 17 yaşında okuyor ama psikolojimiz alt üst yinede şükrediyoruz ananemiz bize baktı kiralardayken babam ödemediği için hep sıkıntı çektik sonra ananem annemin daire hakkı var oraya aldı bizi kira derdimiz yok şükür dedem vefat ettikten sonra ananemle yaşamaya başladık babamda o sıra yurtdışında çalıştı o uzaktayken çok iyiydik telefonda görüşürdük ama annem seviyorr uzakta olunca özlüyordu. şimdi şeker hastası oldu ve yurt dışına gitmiyor ve bu sefer her akşam bağırıp huzursuz haller
Babanda öfke kontrol sorunu var beden bir doktor bulup yardım almaya teşvik etmiyorsunuz ?
sizin tek başınıza yapacağınız bişey değil.
anneniz öncü olmalıydı.
olmuyorsa boşanmalıydı.
ne yazık ki kadınlar çok pısırık, özgüvensiz... ne acı.
şimdi sizin yapacağınız şey okuyorsanız hem çalışıp hem okuyup ayrı eve çıkmak.
okumuyorsanız da çalışmaya başlayıp annenizi de alıp eve çıkıp gül gibi yaşayıp gitmek.
sanırım babanızdan kalan tek şey acı hatıralar ve borçlar olacak.
buna değmez.
her durumda kendinizi kurtarın ama evliliği bir kaçış görmeyin sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?