Babaanne ile aynı evde yaşamak

laraenve11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
39
55
38
41
Kızlar merhaba. Ben ailemle beraber yaşıyorum. Dedemin vefatı sonucunda babam babaannemi yanımıza aldı. Birlikte şimdi yaşıyoruz. Ama sürekli diken üstündeyim. Sürekli odama giriyor, eşyalarımı karıştırıyor. Sürekli beni eleştiriyor. “Şu niye burda, bu niye burda.” Sürekli açığımı bulup beni anneme babama şikayet ediyor. “Kaç yaşına gelmiş, hala şunu şuraya atıyor, bunu böyle koyuyor.” Gibi. 2 ay oldu geçrekten artık eve gitmek istemez oldum. Yani ayrı eve çıkmak istiyorum ama bu sefer de olayı duygusala bağlıyorlar. Sen olmasan biz ne yaparız filan. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir akıl verin lütfen.

Ayrı eve çıkmak dışında başka seçeneğiniz yok sanırım

Yaşlılar çocuklaşıyor yaş ilerledikçe.Alın karşınıza konuşun diyeceğim ama işe yarayacağını da pek sanmam. Odanızı mümkün mertebe kilitli tutun. Yani saçma gelebilir ama başka bir şey gelmedi aklıma.

Belli bir yaşın üstündeki insanlar değişmez. Maddi olarak ayrı bir ev kurmayı kaldırabiliyorsanız hiç durmayın. O aşamada olayı duygusala bağlamayan aile görmedim ben. Zamanla alışırlar. Benim ailem de çok isyan etti zamanında ama hiç takmadım. İyiki de takmamışım.

Coğrafya kaderdir, maalesef bizim toplumumuzda bu böyle. Ayrı eve çıksak da şehir değiştirsek de hiçbir değişmeyecek. Yine karışacaklar, bunun yeri niye burda, bu ev niye pis vs vs diye. Onları almak istemezseniz de bu sefer duygusal olarak sizi manipüle etmek isteyecekler. Yaşlılar vallahi de billahi de çocuklaşıyorlar. Bulunduğunuz bölgede kira fiyatları nasıl bilmiyorum ama ayrı eve çıkmak da kolay değil ben de düşündüm öğretmenlik çıksın gideyim diye. Çıkmadı yaşadığım şehirde de en ucuz kira 5 bin TL.

Ayri eve cikin gucunuz yetiyorsa. Nasil olsa alisirlar evlenseniz ne yapacaklardi bos duygusallik yapiyorlar.

Annemle babamın benden başka kimsesi yok. Onları bırakamıyorum.

Annemle babamın benden başka kimsesi yok. Onları bırakamıyorum.
Yarın birgün evlenseniz yeni evinize de mi hepsini götüreceksiniz? Evin çocuğu olacak yaşı çoktan geçmişsiniz. Eğer ayrı ev asla olmaz diyorsanız bir dublekse yerleşin. Hiç değilse kendinize ait bir katınız olur, babaanne de merdiven çıkıp karıştırmaz herhalde.

Yaparlar,yapıyorlar,yaptılar

Öyle aileler genelde "sensiz ne yapariz" diye diye manipulasyonlari ile cocuklarinin evlenmelerini de engeller. Kendi ailemde de var böyleleri. Kizlari hepsine bakti ölene kadar, ama kendisi aile kuramadi.

Ayrı eve çıkın bu dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz. Siz bu dünyaya yaşlı kahrı çekmeye mi geldiniz .

Öyle aileler genelde "sensiz ne yapariz" diye diye manipulasyonlari ile cocuklarinin evlenmelerini de engeller. Kendi ailemde de var böyleleri. Kizlari hepsine bakti ölene kadar, ama kendisi aile kuramadi.
Off resmen çocuğun hayatına ipotek koyma. Tabii bu sözlerle büyüyen çocuk kendi için en doğal şeyi yapmak istese bile vicdan azabı çekiyor.

Evden ayrılmanız pek olası görünmüyor. Odanızın kapısı anahtarlı kilitli olsun ve başarabilirseniz duymazdan gelin. Yaşlı insanları değiştiremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…