• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaanne...

• Konu Sahibi Konu Sahibi drtl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşimin annesi asla yardımcı olmadı bize hiç bir zaman aksine işimizi hayatımızı zorlaştırmak için elinden geleni yaptı
Annemle didişti uğraştı durdu
Nitekim o hiç yardımcı olmayınca annem Yanıma yerleşti 19 aydır bir fiil bizim için uğraşıyor
Hafta sonu benim ailemle yemek yiyoruz. ablam kuzularımı Yazın götüreyim bende kalsınlar deyince, eşim olmaz önce benim aileme dedi. annem de Dayanamadı ne kadar ekmek o kadar köfte dedi eşim inatlaşınca

Bu sabah 6 da annem Oğlumu giydiriyor eşim gitti hadi oğlum babaanne de diye zorluyor çocuğu.
Rüyanda mı gördün be adam!!!
Gittim yanına benim annem sabahın 6 sında sıcak yatağından kalkmış çocuğunla uğraşıyor sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim usulca... Nitekim ortalık karıştı eşim bağırmaya başlayınca annem de "drtl haklı bozuluyorum bana inat yapar gibi her fırsatta babaanne diye tutturuyorsun nerde hani babaannesi" dedi.

Sizce haksız mıyım onca sorun varken üstü örtülü, gün yüzüne çıkarmaya Çalışır gibi sürekli vurgulaması doğru mu?
Annemin emeğine saygısızlık değil mi bu?
(Ben babaannesiyle çocukları görmek istediklerinde ki bu çok nadir oluyor zaten görüştürüyorum çocuklar ailesinin umrunda bile değil)

Kendimi ekleme yapmak durumunda hissettim:
Annem çocuğu gösterme yada kime gideceğinize ben karar veririm demedi ama benim annemin bu kadar emeği varken benim aileme gitmeden seninkilere gidemez diye bi Şart koyamaz önce benim ailem gelir diyemez kimse bana

annen fazla müdahale ediyor, destek oluyor size anladığım kadarıyla. bu nedenle de kendine hak görüyor. eşinin yerini ayrı annenin yerini ayrı tutmayı bilmelisin. Biraz fazla anneci gördüm sizi. Sonuçta o da kendi annesini ezdirmek istemez.

Bende öğretmenim. Aidiyet duygusunu, çocuk psikolojisini bende biliyorum. 3 yaşına kadar çocuğa annesinin bakması gerektiğini de biliyor olmalısınız o zaman. Çalışma şartları, maddiyat uyar uymaz o ayrı konu.

6 aylık çocuk için kreş iyi bir şey demedim. Bakıcıyla evde tek olmasın güvenemem deyip kreşe veriyorlar. Bu kadar küçük çocuğa bakan kreş te var. İyi bir şey değil ama tabiki.

Ayrıca huzurevine de sadece kimsesiz olanlar değil, hayırsız evladı olanlar da gidiyor. Siz demedinizmi onlar çocuğa bakmıyorsa bizde onlar hastalanınca başınızın çaresine bakın o zaman mı diyelim.
Bende diyorumki ikisi aynı şeymi?? Torunun bakımıyla yaşlı ve hastanınki bir değil. Doğru yada yanlış yöntemle çocuk bir şekilde büyür. Ama hasta anneye olan vicdan borcu, ona bakma gerekliliği daha farklı.

Son olarak diyorum ki, 3 yaşına kadar çocuğa annesi bakmalı, sonra gelişimi için kreşe gitmeli. Okula başlayınca da anne çalışıyorsa gönüllü olan büyükler okul çıkışı yardımcı olsun. Hayatta herşey bir arada olmuyor malesef. Hem çocuk anne şevkatiyle büyüsün hem para olsun hem kredi ödeyelim...bu imkanları bir arada bulamıyoruz diye büyüklere yüklenmeyelim. Annesi kv si destek olanlar şanslı. Destek olmuyorsa da suçlu değil. Kimisi torunum beni hayata bağlıyor, kendimi ona adamaktan zevk alıyorum der. Kimisi de bu yaşıma kadar çocuklarımı büyüttüm sıkıntı çektim artık benim gezme zamanım, sadece severim ama sorumluluğunu alamam der.

Geçen bir tanıdık anlatıyor. 55 yaşına kadar çalışıp tek başıma 3 erkek çocuk büyüttüm tam nefes alıcam emekli oldum derken gelin toruna baktırmak istiyor. Gençliğimi anlamadan ömrüm geçti. Bakamam toruna psikolojim kaldırmaz diyor kadın. Bakıcı tutsunlar, kontrole gideyim arada diyor. Haksız mı??
Torun işi 2-3 sene bakmakla da bitmiyor çünkü. Çocuk evde yalnız kalabilecek yaşa gelene kadar o sorumluluğu almak gerekiyor. Okul yarım gün olur, çıkışta kim alacak çocuğu. Abimin çocuğuna kv si sabahtan akşam 10 a kadar bakıyor. Tükendi kadın. Çocuk büyüyüp kreşe başlasın diye gün sayıyor resmen.

Cocuklarin 2-3 yasina kadar evde annesiyle olmasi en dogrusudur burasi kesin. Ama bu olamiyorsa bakici ya da kres fark etmez diyemezsiniz. Cocugun evinde olmasi, sefkatli ve degismeyen biriyle birebir zaman gecirmesi gerekir. Kresle bahsettigim ortam cok farkli. Evde kamera olmasi gerekir ki anne bunu geriye donuk istedigi zaman izleyebilsin ve bakicinin kelimelerini duyabilsin, tv izletmesin vs. Ben bir anneanne veya babaannenin bakmasi kolay demiyorum bakiciya alisana kadar , bakici bulana kadar gelip de surunerek geliyorum vs tarzi konusmasi cok buyuk yanlis diyorum. Bakmazsin, vazgeçtim. Ama ben uzun bir sure kamera da olsa iyice icime sinene kadar ayrilmam . Gelinimin başkasından yaptigi cocuk degil ki o, benim torunum. Ayni şey anneanne icin de gecerli

Eşimin annesi asla yardımcı olmadı bize hiç bir zaman aksine işimizi hayatımızı zorlaştırmak için elinden geleni yaptı
Annemle didişti uğraştı durdu
Nitekim o hiç yardımcı olmayınca annem Yanıma yerleşti 19 aydır bir fiil bizim için uğraşıyor
Hafta sonu benim ailemle yemek yiyoruz. ablam kuzularımı Yazın götüreyim bende kalsınlar deyince, eşim olmaz önce benim aileme dedi. annem de Dayanamadı ne kadar ekmek o kadar köfte dedi eşim inatlaşınca

Bu sabah 6 da annem Oğlumu giydiriyor eşim gitti hadi oğlum babaanne de diye zorluyor çocuğu.
Rüyanda mı gördün be adam!!!
Gittim yanına benim annem sabahın 6 sında sıcak yatağından kalkmış çocuğunla uğraşıyor sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim usulca... Nitekim ortalık karıştı eşim bağırmaya başlayınca annem de "drtl haklı bozuluyorum bana inat yapar gibi her fırsatta babaanne diye tutturuyorsun nerde hani babaannesi" dedi.

Sizce haksız mıyım onca sorun varken üstü örtülü, gün yüzüne çıkarmaya Çalışır gibi sürekli vurgulaması doğru mu?
Annemin emeğine saygısızlık değil mi bu?
(Ben babaannesiyle çocukları görmek istediklerinde ki bu çok nadir oluyor zaten görüştürüyorum çocuklar ailesinin umrunda bile değil)

Kendimi ekleme yapmak durumunda hissettim:
Annem çocuğu gösterme yada kime gideceğinize ben karar veririm demedi ama benim annemin bu kadar emeği varken benim aileme gitmeden seninkilere gidemez diye bi Şart koyamaz önce benim ailem gelir diyemez kimse bana

birincisi anneniz neden sizinle kalıyor zarurimi?
ikincisi annen neden eşine laf söylüyor ses çıkartmamalıydı o sizin sorununuz

kendi aranızda hallederdiniz. Allah korumuşta daha kötü şeyler olmamış. ya annenizle çok kötü kavga etselerdi

eşinizle annenizi yüzgöz etmeyin

Bebeyı yaparken kontratmı ımzaladınız kaynanaylanda bozuluyorsunuz

Torun görmek gibi bi hevesleri yok olduğunda hiç engel olmadım olmam

Maddi yardım hiç beklemedik ki yapmadıları gibi bizden isterler

Torunlarını sevse anneleri Ölümle pençeleşirken 40 günlük iki çocuğu yüz üstü bırakmazdı diye düşünüyorum

Asıl sorun annemle gerginliklerin farkında olmasına rağmen eşimin fiilen var olmayan anneyi sürekli ortaya atması

bence annen evine dönsün hemen!
o zaman kime saracak bakalım

Konumuz çocuklara bakmanın ötesinde ben 6 ay hastanede yattım ama annesi düğünden Düğüne günden güne koştu be gelin hastaysa toruna bakmak benim Görevim değil kimin kızı hastaysa o baksın dedi ve benim ölme ihtimalime karşı eşime kız aramaya başladı
Ama eşim şimdi çocukların kendi ailesine gitmeden asla benim aileme gidemeyeceğini söylüyor
Yani benim ailemle görüştürmeyebileceğini iddia ediyor

Çocuklar zaten kreşte ama eşim hafta içi sürekli şehir dışında olduğundan ailem eşimin yokluğumu telafi etmeye çalışıyor

ailenizin kalması zaruri değil gibi kreşe gidiyotrmuş çocuklatda

Bilemiyorum ben karşımdaki yaşlı insanı fazla düşünüyorum sanırım, belkide yaşadıklarımdan dolayıdır. Anneme yapılmasını istemediğim şeyi kv me de yapmamaya çalışıyorum.

Bizde ev kredisi ödüyoruz. Başka şeylerden kısıp çalışmayıp çocuğuma kendim bakacağım 2-3 yıl. Bende 2000-2500 arası kazanırdım şu an çalışsaydım.

Kesinlikle büyükler bakmasın, gençler başının çaresine baksın demiyorum ben zaten. Ama bakmıyorsa da topa tutmayalım diyorum. Herkesin kendine göre bir hayatı var. Gençlikle yaşlılık bir değil.

Yaşlanınca büyüklere bakma konusuna gelince o ayrı. Annem kanser tedavisi gördü, ben baktım, hastalık yaşlılık ayrıca hassas konular bence. Bu daha farklı bir muhtaçlık. 6 aylık çocuğa bakan kreşte var. İnsanlar veriyor. Üzüntüsünden de ölüp bitmiyor. Hasta anneyi kv yide huzur evine verelim o zaman. Aynı şey mi ikisi??

canııım çok güzel konuşmuşsun ama kendi kızı çalışmadığı halde torunlarına bakıp büyüten kv senin yavruna bir haftalığına bakmazsa da kırılıyor insan

eşiniz hatalı!!!!!
kadıncağız sizin için uğraşıyor. biraz kıymet bilinmeli.
başlarım öyle babaneye!!!!

Torununa isteyerek bakmak isteyenler var ama istemiyorsa da zorunlu olarak bakicinin yaninda zaman geçirme diye bir sey de var(bakiciyi tanima sureci). Ben gunde 5 saat calisan biriyim. Sadece 2 hafta gunde 5 saat kayinpeder ve kayinvalide bize geldi bakıcı bulamamistik. Duyacağım sekilde 'surunerek geliyorum' diye bagirdi kayinpeder. Kayinvalide de ' olur mu oyle sey, bu gecici bir surec' demedi.(bakiciyi zaten 1 ay icinde bulduk. 2 hafta da annem bakmisti) Zaten ben gelir gelmez gidiyorlardi. 2 yildir diğer torunlari okuldan cikinca evde kimse yok diye duruyorlar basinda aksama kadar.Bakici falan da yok. Çocuk 2. Sinif herhalde liseye kadar bu boyle devam edecek orda sorun yok kayinvalide günlerini cumartesiye aldi. Cunku kendi kizi. Ama ben boyle bakmiyorum o da torunu benimki de . Ya da degil mi acaba?

en çok zoruma gidende bu kendi kızlarınınkini içlerine sokacklar bizimkilere kıymet vermiyorlar
yavrum büyüdüğünde bile kalamadı kv de istemedi

Doğumdan sonra kan değerlerim düştü
Ani ölüm riskim vardı iç kanamayla 2 ay o şartlarda ameliyat beklemek zorundaydım sıkıntı bi ameliyat olduğu ve Öncesinde hazırlık yapılması gerektiği için

Ama ameliyata kadar yaşanmayabilir geceleri uyandır yaşıyor mu diye bak demişti doktor

Çok şükür iyiyim şimdi artık sadece Bağışıklık sistemi sorunları yaşıyorum
Bundan sonraki hayatımda ölümcül hastalıklar Geçirme riskim yüksek
Menenjit gibi

Allah korusun

Konu sahibi siz anlatamamışsınız, bir de ben deneyeyim. Çok sinirlendim konunuza.

1. Kadın hastanede yaşam savaşı verirken kayınvalidesi oğluna yeni eş arıyormuş.

2. Hastanede olduğu için annesi ikizlerine o dönemde bakmaya başlamış, şimdi de eşi haftaiçi şehir dışında olduğu için ısrarlarla konu sahibinin annesini eve getiriyormuş.

3. Eşi benim ailemden önce senin ailene hiçbir zaman gidemez demiş. Anne de bunun üzerine ekmek köfte muhabbeti yapıyor.

Şimdi, ezberlenmiş ''Elbette annesinizi ezdirmez.'', ''Anneniz karışmasaymış.'' laflarıyla nereye varılmaya çalışıldığını anlamak mümkün değil.

Ne demek annesini ezdirmez? Annesi bu kadın hastanede can derdindeyken oğluna yeni kadın arıyormuş. Ne demek ezdirmez? Konu sahibinin annesi küfretse yeri şu durumda, kimse de çıkıp ne kadar saygısızsın diyemez adaletten azıcık anlıyorsa.

Konuya karışmamalıymış annesi. Tabi ya, bu kadar cani bir kadının, hem de kızına böyle bir haksızlık yapmış kadının adını ezberletmeliydi her gün kadına.

Adam utanmadan bir de anneye bağırıyor. Kendi annesini öne sürüyor.

Koca sevdasına karakterini de (fedakar) annesini de ayaklar altına alacak değil herhalde konu sahibi. Siz öyle yapıyor olabilirsiniz, bari konu sahibini rahat bırakın.

Konu sahibini en iyi anlayan benim şu durumda. Benimde 22aylık ikizlerim var doğum yaptığım andan 1yaşına kadar annem bizde kaldı beraber baktık. İkiz bebek bakımı hiç kolay değil. Uyku yok yemek yok. Biz kaç defa yemek yemeye fırsat bulamadık. Konu sahibi bas bas hastayım hastanedeyim diyo bu durumdaki bir anne için kat ve kat daha zor. Kahınvalidesi gelmemiş olabilir ama oğlunu doldurup doldurup salmak niye? Benim kayınvalidem de gelemezdi hastaydı ama eşime annene iyi davran kalbini kırma bak yerini yurdunu bırakıp geldi derdi. Konu sahibi sonuna kadar haklısın sende, annende.....
Evet. Insanlarin cogu anlayip anlamadan konusahibine saydirmis.
Yok kayinvalidesine onyargiliymista filan fistan.

Onceden beri okuyorum konusahibinin konularini. Bosanmis biri oldugu icin kayinvalidesi zaten bastan istememis onu. Evlendiklerinde burnundan getirmis.
Sonra cocuk sahibi olmuslar ikizler, kadin olumle burun burunayken konusahibinin arkadasini ogluna ayarlamaya calismis. Blyle lanet sey olur mu ? Git baskasini bul en azindan.

Esi zaten ayri hikaye. Ikiz cocuklar ne kadar zordur, sorumlulugu bakimi. Ama adam israrla ayni sehirde is aramiyor, eski isine devam etmek istiyor. Bu isi de tum hafta ici evde olmamasi demek. Kica cok bencil. Evdeyken de tek istedigi cinsellik.

Konusahibi yetisemez tabi ikiz bebelere. Kaynana ortada yok, kadinin annesi gelmis yardim ediyor bunu da o iyilik bilmez sorumsuz kocasi kiskanmis.

Konusahibim
Bence her konu acisinda hayatini ozetle. Yoksa insanlarin cogu anlamiyor.

Konu sahibi siz anlatamamışsınız, bir de ben deneyeyim. Çok sinirlendim konunuza.

1. Kadın hastanede yaşam savaşı verirken kayınvalidesi oğluna yeni eş arıyormuş.

2. Hastanede olduğu için annesi ikizlerine o dönemde bakmaya başlamış, şimdi de eşi haftaiçi şehir dışında olduğu için ısrarlarla konu sahibinin annesini eve getiriyormuş.

3. Eşi benim ailemden önce senin ailene hiçbir zaman gidemez demiş. Anne de bunun üzerine ekmek köfte muhabbeti yapıyor.

Şimdi, ezberlenmiş ''Elbette annesinizi ezdirmez.'', ''Anneniz karışmasaymış.'' laflarıyla nereye varılmaya çalışıldığını anlamak mümkün değil.

Ne demek annesini ezdirmez? Annesi bu kadın hastanede can derdindeyken oğluna yeni kadın arıyormuş. Ne demek ezdirmez? Konu sahibinin annesi küfretse yeri şu durumda, kimse de çıkıp ne kadar saygısızsın diyemez adaletten azıcık anlıyorsa.

Konuya karışmamalıymış annesi. Tabi ya, bu kadar cani bir kadının, hem de kızına böyle bir haksızlık yapmış kadının adını ezberletmeliydi her gün kadına.

Adam utanmadan bir de anneye bağırıyor. Kendi annesini öne sürüyor.

Koca sevdasına karakterini de (fedakar) annesini de ayaklar altına alacak değil herhalde konu sahibi. Siz öyle yapıyor olabilirsiniz, bari konu sahibini rahat bırakın.
InanirMIsin biraz oncede ben ozetledim. Acayip fitil oldum bazi yorumlara.

Cocuklarin 2-3 yasina kadar evde annesiyle olmasi en dogrusudur burasi kesin. Ama bu olamiyorsa bakici ya da kres fark etmez diyemezsiniz. Cocugun evinde olmasi, sefkatli ve degismeyen biriyle birebir zaman gecirmesi gerekir. Kresle bahsettigim ortam cok farkli. Evde kamera olmasi gerekir ki anne bunu geriye donuk istedigi zaman izleyebilsin ve bakicinin kelimelerini duyabilsin, tv izletmesin vs. Ben bir anneanne veya babaannenin bakmasi kolay demiyorum bakiciya alisana kadar , bakici bulana kadar gelip de surunerek geliyorum vs tarzi konusmasi cok buyuk yanlis diyorum. Bakmazsin, vazgeçtim. Ama ben uzun bir sure kamera da olsa iyice icime sinene kadar ayrilmam . Gelinimin başkasından yaptigi cocuk degil ki o, benim torunum. Ayni şey anneanne icin de gecerli
Bakıcı yada kreş fark etmezmi dedim ben. Kreş iyi birşey değil yazdım farkındaysanız 6 aylık çocuk için. Ama bakıcıyla evde yalnız kalmasın deyip kreşi daha güvenilir bulan da var. Herkes önceki tecrübelerine, maddi manevi durumuna, etrafındakilerin yardımcı olma potansiyeline göre çocuğunun bakımını bir şekilde organize ediyor. Size göre doğru olan başkasına göre yanlış olabilir yaşadığı tecrübelerden dolayı.

Size katılıyorum, toruna hem bakıp hem söylenmek doğru değil, ama birde kendimizi onların yerine koyalım.
Yine katılıyorum, bende torunumun bakıcısını kontrol ederim , o da benim canımın canı, ama devamlı sorumluluğunu almam diyorum şu an. O zamanki durum farklı olur başka türlü de düşünebilirim, şartlar ve insanlar her zaman değişir çünkü.
Ben her zaman karşı tarafı düşünerek hareket ederim benim bir işim görülecekse. Kendimi onun yerine koyarak hak vermeye çalışırım. Zaten çoğunlukla kendi işimi kendim hallederim yardım almaya çalışmam. Ne evlenirken ne çalışırken ne taşınırken ne de hamileyken destek bekledim. Bir iki haftaya doğum yapacağım, annem hasta, kv de yi de kendime bağlamak istemiyorum, kocası sorumlulukları var, yaşı genç değil diyorum, kendi başımın çaresine bakacağım. En fazla bir hafta yanımda kalacak kv. Milletin annesi kv si haftalarca her işini görüyor malum.

Tarzım her konuda böyle olduğu için yorumlarım da bu yönde oluyor.

Siz siz olun sakın bakın bu çok önemli ne olursa olsun eşinizle aranızdaki münakaşaya kimseyi dahil etmeyin.. Bu tür porblemler ancak karı koca arasında çözülür..

Ay ben bu kk hanımlarını anlamıom yaa
nası adamı haklı bulanlar var ya.. pessss

Ben de bu yaşıma kadar her isimi kendim gordum, 9 yil tek yasadim. Cocugum oldu hayatim bambaska bir boyut kazandi. Kendim icin degil onun guvenligi icin birilerinin basinda durmasini istedim, duymadigim laf kalmadi. Kimse mecbur değil ama bazen istemediğimiz halde bir seyleri yapmak zorunda kaliyoruz baskalari icin. Hele ki baska toruna haftalarca bakip bize 2 gun geldi diye dunya laf duyuluyorsa insan o masuma bakip kahroluyor. Ben zaten 1 hafta sonra yalniz kalip herseyiyle kendim ilgilenmistim, ikincide 1 gun bile kimseyi istemedim. Her neyse herkesi vicdaniyla basbasa birakali cok oluyor, size de hayirli dogumlar dilerim. Tekmelerinizi hissetmeye calisin bol bol. Cok ozleniyor
Bakıcı yada kreş fark etmezmi dedim ben. Kreş iyi birşey değil yazdım farkındaysanız 6 aylık çocuk için. Ama bakıcıyla evde yalnız kalmasın deyip kreşi daha güvenilir bulan da var. Herkes önceki tecrübelerine, maddi manevi durumuna, etrafındakilerin yardımcı olma potansiyeline göre çocuğunun bakımını bir şekilde organize ediyor. Size göre doğru olan başkasına göre yanlış olabilir yaşadığı tecrübelerden dolayı.

Size katılıyorum, toruna hem bakıp hem söylenmek doğru değil, ama birde kendimizi onların yerine koyalım.
Yine katılıyorum, bende torunumun bakıcısını kontrol ederim , o da benim canımın canı, ama devamlı sorumluluğunu almam diyorum şu an. O zamanki durum farklı olur başka türlü de düşünebilirim, şartlar ve insanlar her zaman değişir çünkü.
Ben her zaman karşı tarafı düşünerek hareket ederim benim bir işim görülecekse. Kendimi onun yerine koyarak hak vermeye çalışırım. Zaten çoğunlukla kendi işimi kendim hallederim yardım almaya çalışmam. Ne evlenirken ne çalışırken ne taşınırken ne de hamileyken destek bekledim. Bir iki haftaya doğum yapacağım, annem hasta, kv de yi de kendime bağlamak istemiyorum, kocası sorumlulukları var, yaşı genç değil diyorum, kendi başımın çaresine bakacağım. En fazla bir hafta yanımda kalacak kv. Milletin annesi kv si haftalarca her işini görüyor malum.

Tarzım her konuda böyle olduğu için yorumlarım da bu yönde oluyor.

Back
X