- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi asabihatun
-
senin bedduanla beraber sevgili kk kadınlarına hatırlatayım asıl mevzuyu:Burada çok vicdanlı bu tip yaşlılara bile merhamet üstü duygular besleyen hatta beddua boyutuna getirecek kadar melek olan üyelere konu sahibinin babaannesi gibi bir ton ton yaşlı ile bir ömür geçirmeyi nasip etsin Allah.
Benimki beddua degil iyi dilek :)senin bedduanla beraber sevgili kk kadınlarına hatırlatayım asıl mevzuyu:
babaanne denilen kadın bir KV.
Hani hergün adına bdv de konu açılan, varlıklarına isyan ettiğimiz kadın türü.
Kv ölse diye toplu dua ettiğimiz KK da, babaanne ünvanlı KV ye acımak hiç inandırıcı değil.
biraz samimiyet canlarım :)
bir BDV ve KV gerçeği sonuçta :)Benimki beddua degil iyi dilek :)
Madem yaşlı insanlara daha doğrusu böyle yaşlı insanlara aşırı kıymet veriyorlar Allah onlara da göstersin dedim.tamamen guzel bir dua :)
Ama sen şimdi ne yaptın bu gerçek feci can yakacak
babaanneniz o sizin . gerçekten şok oldum üslubunuza. o ne derse desin sizin söyledikleriniz doğru olmamış .Bu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
Nekadar terbiyesizce sozler soylemissin. O yastaki insanlara. Daha once yaptiklari yada annene cektirdikleri vs senin boyle saygisizca davranmani mi gerektiriyo?
Herkes kendine yakisan davranista bulunur. Burda ara ara yaziyorum bazi hanimlara, sanada diyorum; dua alin dua!
Amcana verdigin cevaba bayıldım.
Aynen lafı gedigine oturtan insanlara bayılıyorum,çok yerinde bi cevap olmus.Karşıdan konuşması o kadar kolay ki insanlara.Madem annesini seviyo ve ben annesine hakaret ediyosam alsın kendi evine çıkarıp baş tacı yapsın annesini diimi ama
Bana açıklarmısınız hangi sözümün terbiyesizce olduğunu ? 10 kere söyledim bir daha söylüyorum daha önce yaptıkları yüzünden ona bir karşılık vermiyorum vermem de allah görsün kendi vicdanı.Yaptığım sadece camı açmak ve o kapattıktan sonra bir dahaki açışım kesinlikle art niyetli değildi.Zaten bize yaptıklarını yüce rabbimin ondan fazlasıyla çıkardığını düşünüyorum mesela dedemin annemin kollarında ölürken ona sana bile bile çok çektirdim hakkını bana helal et demesi gibi.
Sizin tuzunuz kurudur böyle konuştuğunuza göre ya kayınvalidenizle yaşamıyorsunuz yada çocukken babaanne ve dedeniz sizin yanınızda değildi eminim
nasil bir babanne torununu camin altina koyar ve nasil babanne dede sobali odada otururken torunlarina sicaklik gitmesin diye acmaz kapiyi. Hic mi bir iyiliklerini gormediniz hic mi bir faydalari dokunmadi size.Küçükken bana öyle yaptıkları için bu karşılığı vermiyorum hatta bunların karşılığını verme gereği bile duymam allah görsün.Ama evet yapıyorlardı yaşına bile girmeyen kardeşimi üşüsün diye camın altındaki koltuğa yatırırdı hep.Dedem ve babaannemde sobalı odalarında sohbet muhabbet ederlerdi gülüşerek ve asla kapıyı açmazlardı sıcaklık bize gelmesin diye
Bak, bunlari sen yazmissin:
'...Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.'
Bu sozleri ve davranislari kastettim ben. konu bana gelince, tatlim benim annem 10 sene kv ve kp ile yasamis yeni evlendigi donemlerde. hala buyukbabam TR'den geldiginde en az uc ay bizim evimizde yanimizda kalir (babaannem rahmetli). Ve her tatilimize gittigimizde biz nerdeysek buyukbabam orda, denize tatile gitsek bile oda bizimle gelir.
Annemden Allah razi olsun herrrrr daim duasini alir. Bizde saygida hormette asla kusur etmeyiz. Evden cikarken etek boyuma bile karisir, 32 yasindayim, eve bi saat gec gelsem nerde kaldi bu kiz diye telaslanir ve eve geldigimde hesap verdirir bana (annemle babamin aklinin ucunda bile olmadigim halde). Biyere cikacak oldugum zaman tek tek kiminle nereye gidecegimi ince ince sorar ve gecikmemem icin siki siki tembihler. Yerim ben onu. Seve seve hesap veririm. Annem gun boyu herseyiyle tek tek ince ince ilgilenir, gunde normalde iki ogun yemek hazirlaniyosa buyukbabama 4 ogun hazirlar. Hicbir detayini atlamaz. Evimizin bereketi nurudur o. Pencere actirmaz, kapilar acik kalinca kizar, masada bi bos bardak bes dk dan uzun kalirsa artik gozu bi o bardakta bi bende olur nezaman kaldiracak diye filan. Severim o titizliklerini. Ve emin ol benim annemde her daim hak ettigi gormuyordur. Ama ona ragmen asla saygida hormette kusur etmez, bizede ettirmez.
Simdi, tuzum islak mi kuru mu sen karar ver. Hadi canim optum.
nasil bir babanne torununu camin altina koyar ve nasil babanne dede sobali odada otururken torunlarina sicaklik gitmesin diye acmaz kapiyi. Hic mi bir iyiliklerini gormediniz hic mi bir faydalari dokunmadi size.
Annen de hic bir sey demez miydi ya. Yani insanin inanasi gelmiyor ama var boyle kotu insanlarda. Maddi anlamda onlara mi bagliydinizSöylediklerim şeyler çok küçük ve basit olanlar kesinlikle bir iyiliklerini görmedim anne ve babamda görmedi.Abartmıyorum kardeşimi camın altına yatırırdı ve açlıktan ağlayan o masum bebeğe saatlerce mama verdirmezdi sıkıyosa verin derdi
Yani büyüğündür sen yine de saygı göster demek; samimiyetsizlik,tecrübe etmemek ve melek tarzı ironilerle tepkiler doğurmuş.
Şu yorumları okuyunca sadece tebessüm ediyorum...Hayat bu belki yaşlı bir insanla ömür gecirebilirim,belki bu kv dem ya da görümcem de olabilir ama çocuğumun hangi nedenle olursa olsun babaannesine,halasına yada benim aileme karşı tavırlarının bu şekilde olmasını istemem.Bu özgüven ya da dürüstlük,hakkını aramak değil düpedüz bana göre şımarıklıktır...
Babaanneyi elestirmeme gerek yok yeterince elestirilmis, ama bir arkadasinda ima ettiği üzere tencere kapak misali bir iliski var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?