Babaannemle yıllar sonra karşılaştım ve..

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Merhabalar..
Derdimi anlamanız için kısaca yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum. Benim annemle babam ben 1 bucuk yaşında ayrılmışlar. Babam en son 6 yaşında görmüş beni eniştem götürürmüş hep iş yerine. En son götürdüğünde 'bir daha getirme Shannayı işim gücüm var benim' demiş. Bi daha da hiç gitmedim , aramadı da..Sonra ben büyüyünce bi dönem psikolojik sorunlarım oldu babamı aradım o dönem bekle bir hafta içinde arayacağım seni dedi, aramadı hiç. Aynı yerdeyiz yolda karşılaşıyoruz, hiç bakmıyor bile. Babannemler, halamlar da aynı şekilde.
Bugün annemle markete gittik ve yıllar sonra babaannemi gördük. Annem 'git halini hatrını sor' dedi. Baştan istemedim ama 'onlar utansın, sen insanlığını yap büyüğün o çok baktı seni görünce git konuş bişey olmaz' dedi. Gittim konuştuk çok sarıldı. ''Niye gelmiyosun bize gelsene ''dedi. Normalde benim yerimde başkası olsa bunca yılın hesabını sorardı. Çünkü annemle babamın ayrılmasında çok katkısı olmuş. Anneme çok hakaretler etmiş, babam bebekken beni sevince 'sevme onu' diyomuş. Ama ben hiç bişey demedim.
Sonra annemle konuştuk babaannem beni çağırdı ama ben pek gitmek istemiyorum. Çünkü bizde kal diyecek ben kalamam. Annemi kötüleyecekler, biliyorum kendilerini haklı çıkarmak için daha çok moralim bozulacak. Sitede büyü, muska yasak olduğunu biliyorum ama bu ayrıntıyı belirtmem gerek bu tarz şeylere çok inanan insanlar. Zamanında kaç kişiye iftira atmışlar. Şimdi olurda bana da bu tarz bişey olursa üzülürüm, başım ağrır. Annemde dedi ki bayramlarda falan bir saatliğine gidersin, daha iyi olur. Bu yaşıma kadar kendilerinden hiç bir şey görmedim içimde kırgınlık var.
Bende böyle düşünüyorum mesafeli olmak istiyorum. Sizce haksız mıyım ? Bugün konuşmakla iyi yaptım mı ?

Fazla bulaşmaya samimi olmaya gerek yok. Ama annenin dediği gibi bayramlarda ziyarete gidebilirsin heralde. Babanla karşılaşma ihtimalin var mı babanene gittiğinde? Babanla pek görüşme sinirin bozulur. Dediğin şu sitede yasak konulara gelirsek de inanmam öyle şeylere ama ben de korkuyorum.. Bi kere bir insan bunlarla uğraşıyorsa kötü kaplidir. Dahasını aramam. Büyü tutar mı muska işe yarar mı bilmem. Bence etki eden tek şey bunu yapan insanın kötü bakışıdır. İyi niyetli hiç kimse bu tarz şeylerle uğraşmaz. O yüzden dikkatli olmakta fayda var..

Bende aynen böyle düşünüyorum. Babamla karşılaşma ihtimalim elbette var. Onlara kırgınlığımı, kızgınlığımı içime gömmüştüm. Hani insan bazı yaşadığı kötü şeylerin üstünü örter ama gün gelir kırgın oldukların o gömdüklerini kurcalarsa öfke patlaması yaşarım diye de korkmuyor değilim. Zaten yeterince üzüldüm ve alıştım onların yokluklarına..

valla yerini billiyorlar,karşılaşıyorsun ve seni bu yaşına kadar aramamış bunlar. ben yüzlerine bakmazdım şahsen. yok sayanı yok sayarım. ne gideceğim evine.

Son düzenleme:
valla yerini billiyorlar,karşılaşıyorsun ve seni bu yaşına kadar aramamış bunlar. ben yüzlerine bakmazdım şahsen. yok sayanı yok sayarım. ne gideceğim evine.

Evet . Yüzüme bile bakmadılar bunca yıl. İsteseler hiç bağımız kopmazdı. Şuan bu haldeysek onların suçu bu. Bugün çok bakmış bana
üzgün üzgün o yüzden annem git konuş dedi. Annem ısrar etmese ben asla konuşmazdım

Başka yardımcı olacak kimse yok mu :26:

ben olsam gitmezdim
dediğin gibi bayramda seyranda gidersen git
onun dışında muhattap olma derim
sonunda senin başın agrır gibi geldi bana

ben olsam gitmezdim
dediğin gibi bayramda seyranda gidersen git
onun dışında muhattap olma derim
sonunda senin başın agrır gibi geldi bana

Düşüncem bu yönde benimde. Ama insan objektif yorumlar istiyor işte belki yanlış düşünüyorumdur diye :)
Üzülmek istemiyorum ya. Bugün çok iyi davrandı sarıldı, kokladı yanımdan zor ayrıldı ama konuştukça geçmiş açılacak, kabuk bağlamış yaralar kanayacak

valla büyümüş 23 yaşına gelmiş genç bi kızı sevmek ilgilenmek karşıdan kolaydır :)
asıl zorluk küçük bir çocuğu büyütmekte
o zaman ne baban bi kızı olduğunun nede babannen bi torunu olduğunun farkında değilmiş

Seni arayıp sormamışlar hiç .bundan sonra görüşmesende bişey kaybetmezsin.babanın yaptığına ne demeli hiçmi kızını özlememiş.

Öncelikle anneniz ne kadar büyük yürekli bir kadınmış, gerçekten takdir ettim.
Ama ben o kadar büyük yürekli olamazdım galiba. Ne anneniz gibi git halini hatrını sor diyebilirdim. Ne de gider görüşürdüm. Boş yere başınızı ağrıtmaya gerek yok.

Son düzenleme:

Evet doğru. Artık benim onlara ihtiyacım yok ki , bunca yıl 'baba'ne demek babaanne ne demek bilmedim hiç, alıştım yani :) Eskiden daha çok üzülüyordum görüşmüyoruz diye Babaannem çok yapmış anneme, boşansınlar diye çok uğraşmış. Aç mısın, tok musun demediler. Babam istese okuluma gelirdi, ilgilenirdi . Bu zor bişey değildir

Bende sana benzer büyüdüm. Yillar sonra Babamin ailesiyle kontaga gecdim, bin pisman oldum. Icinden gelmiyorsa, görüsme güzelim. Annenle baban ayrildiginda onlar seninle ilgilenmeliydi. Onlarin bir can parcasisin sonucda, bunu yapmiyanlara sende yaklasma. Yerin belli, seni görmek isteyen gelirdi.

Annenede his etdiklerini anlat. Anneni taktir etdim, herseye ragmen, yine o onlarla görüsmeni istiyor, ama bu görüsmeler seni üzerse acisini sen cekersin yine. Icinden gelmiyorsa gitme. Ve üzeme kendini kimse icin. Bizim dag gibi annemiz var dimi? ;-) Gecmisi unut, gelecegin rengarenk olur insallah!

aynen öyle canım.
ayıp onların ayıbı
sen sakın ayıp olur mu. kadın yaşlı kadın falan diye düşünme

Seni arayıp sormamışlar hiç .bundan sonra görüşmesende bişey kaybetmezsin.babanın yaptığına ne demeli hiçmi kızını özlememiş.

Ben yıllar sonra aradım babamı. Sen benım babamsın hesap sormayacağım sana görüştüğümüzde dedim, çekinmesin diye. Ama o yine de kandırdı beni arayacağım dedi aramadı hiç. Bunları düşündükçe kinim arıyor

Annem çok vicdanlı, merhametli bi insandır. Benimde konuşmaya asla niyetim yoktu ama onlar utansın deyince gittim konuştum. Ben onların yerinde olsam yüzüne bakamazdım torunumun sanırım, hala niye gelmiyosun bize diyo

uzun süre görmedikleri için zlemle ağızdan çıkmış öylesine söz bize de gelsene lafı bizimkiler de ayrı ne düğünüme geldiler ne ben aradım görüşmem ne bayram da ne seyranda zorluk çekmişim koca kız olmuşum anca mı sevecekler derim kusura bakma bir saat bile fazla benim gözümde

İnsana en çok çocukluğunda ve gelişme zamanı çok zor geliyor bu durum. Sonra alışılıyor ne bileyim şuan hiç üzülmüyorum, aramıyorum onları. Bugünkü konuştuğum kadının babaannem olduğuna hala inanamıyorum. Evet bebektim daha suçum, günahım yoktu beni özleyip aramalıydılar. Anneme anlattım uzun uzun annemde bayramda falan istersen gidersin dedi .
Aynen annemde olmasa ne yapardım bilmiyorum Aminn inşallah çok teşekür ederim

Bence de . Eğer grçekten özleselerdi beni çok seviyor olsaydı mutlaka bulurdu. Öylesine söylenmiş olabilir. İşin bi de bu yönü var. Yarın öbürgün düğünüm, nişanım olacak çağırsan bi türlü, çağırmasan bi türlü. Annem hala kırgın onlara gelirlerse morali bozulacaktır. Daha çok sorun açarlar başıma diye düşünüyorum bende

Belki büyük zorluklarla büyüdük, ama cokda güclü olmayi ögrendik dimi?

Sen anneni el üstünde tut, hayata yine positif bak canim. Dedigin gibi büyüdük, artik ihtiyacimiz yok onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…