Babalık duygusu

Zamazingoo

Adamına göre muameleyi sever
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2017
528
475
53
Merhaba kızlar ,
Size birşey danışmak istiyorum. İki ve daha fazla çocukları olan bayanlar eşinizin çocuklarına tutumu nasıl ?( Çünkü ilk çocukta bu kadar değildi)
Ben kendimi çok yalnız hissediyorum bu konuda. Resmen tek başıma büyütüyorum gibi.
Çocuklar hasta olur o yine kendi aktivitelerine gider. Akşam eve gelir bı çocuklarımla vakit geçiriyim aman özledim nazlatayim yok.tv telefon arasında mekik dokuyo . Tamam anlıyorum onu da calisiyo fakat inanın artık bende yoruldum ya saçlarım beyazlamaya başladı zaten çocuklarla akşama kadar bitik bı haldeyim o gelince rahatladim diyorum ama olmuyo kendimi yalnız hissediyorum.Çocuklara sevgisini göstermez ne biliyim sorumsuz gibi geliyo bana höt höt hali tavrı ... İstiyoki çocuklar bı köşede otursun büyük insan gibi .
İnanın ayrılmak bile geliyo aklıma o kadar doluyum bu aralar. Sadece para getirmek ise babalik onu bende yaparım diyorum :KK43:

Kac çocuğunuz var bilmiyorum ama böyle babaya 1 çocuk bile fazla bence.
Tamam belki çoğumuz zamanında pek gormedik böyle şeyler ama artık oyle bi devir yok.
O çocukların size olduğu kadar babaya da ihtiyaci var. Aslinda biliyor musun bence babalarında cocuklara ihtiyaci var. Esim oglumuzla ilgilenirken baska birisi oluyor mesela cocuklasıyor bazen bence ona da iyi geliyor. Tabi benim oldugum kadar ilgilenemiyor ben evdeyim o çalışıyor ama bence idare ediyoruz.
Güzelce konusun bence derdinizi anlatın belki bi değişme olur ❤️ İnsallah 🙏

Babalık vasfı taşımayan adamları defalarca baba yaparsanız bunları yaşamanız kaçınılmaz olur.

İlk çocukta böyle değildi yani bu kadar değildi. Hatta ikinciyi kendi teklif etti o kadar hevesle istedi kardeşi olsun diye :(
Bı de ilk cocukta çalışıyordum ben de

Kac çocuğunuz var bilmiyorum ama böyle babaya 1 çocuk bile fazla bence.
Tamam belki çoğumuz zamanında pek gormedik böyle şeyler ama artık oyle bi devir yok.
O çocukların size olduğu kadar babaya da ihtiyaci var. Aslinda biliyor musun bence babalarında cocuklara ihtiyaci var. Esim oglumuzla ilgilenirken baska birisi oluyor mesela cocuklasıyor bazen bence ona da iyi geliyor. Tabi benim oldugum kadar ilgilenemiyor ben evdeyim o çalışıyor ama bence idare ediyoruz.
Güzelce konusun bence derdinizi anlatın belki bi değişme olur ❤ İnsallah 🙏

İki çocuğum var. İnanın kendim için değil çocuklarım için üzülüyorum :(
Konuşmayi denedim hatta tartıştık ben çok ağır konuştum her seferinde de söylüyorum . Düzelir gibi oluyo sonra tekrar ayni. Çünkü içinden gelmiyor o kadar isteksiz.

Ne yazık ki annelik doğuştan babalık sonradan kazanilan bir duygu kaç yaşındalar cocuklar

Karşı komşum ikinciyi doğurdu bir ay oluyor dün beni aradı kadın resmen ağlıyor bebek durmuyormuş neyse gittim kocası mutfakta oturmuş öbür kızına yemek yediriyor güya ama bebek ağlıyor sonuçta bırak onur Kızı karınla bebeğinle ilgilen neyse aldım bebeği kadın gitti yemek yedi bebeği uyuttum baya 1 2 saat baktım sonra adam gitti uyudu kadında yanımda uyudu biraz gece 11 de evime geçtim hayret ettim ya . Sonra eşime diyorum bak çocuk olsa bakacaksın yoksa istemiyorum bakarım diyor da bilemedim erkek milleti tuhaf ya :sinirli::sinirli:

Ne yazık ki annelik doğuştan babalık sonradan kazanilan bir duygu kaç yaşındalar cocuklar

Biri 6 diğeri 2 . Biraz hareketli ve meraklı çocuklarım yani gerçekten efor istiyor elimden geldiğince peslerindeyim o yüzden akşama kadar biraz yoruluyorum açıkçası . Akşam istiyorum ki babalarıyla vakit geçirip özlem gidersinler. Ama olmuyo.. sorsam" yorgunum . "Merak ettim sizlerde nasıl diye

Karşı komşum ikinciyi doğurdu bir ay oluyor dün beni aradı kadın resmen ağlıyor bebek durmuyormuş neyse gittim kocası mutfakta oturmuş öbür kızına yemek yediriyor güya ama bebek ağlıyor sonuçta bırak onur Kızı karınla bebeğinle ilgilen neyse aldım bebeği kadın gitti yemek yedi bebeği uyuttum baya 1 2 saat baktım sonra adam gitti uyudu kadında yanımda uyudu biraz gece 11 de evime geçtim hayret ettim ya . Sonra eşime diyorum bak çocuk olsa bakacaksın yoksa istemiyorum bakarım diyor da bilemedim erkek milleti tuhaf ya :sinirli::sinirli:

Benimki de bakıyordu sözde.ins seninki lafta kalmaz ve inan ilk çocukta daha bı baskaydi. Şimdi neden böyle oldu anlamıyorum

Bence siz nasılsa evdesiniz diye salmış
Biz 3 kardeşiz annem babamdan daha fazla çalıştığı için o ilgilenir nerdeyse
konuşsanız da değişmez çünkü rahat adam
Haftasonu çocukları ona bırakın dışarı çıkın
Biraz yalnız bırakın bakalım ne yapacak?

İnsanın içinde olmalı bence benimde iki çocuğum var biri 5 yaşında diğeri 10 aylık eşim benden pimpirikli özellikle hastalıkları konusunda bilemedim nasıl düzelir ama içinden gelmiyorsa çok zor

Allah yardimcin olsun haklisin babalik sadece eve para getirmek deil bi cocuk baba sevgisi gormeden buyurse o cocugun piskolojisini dusunemiyorum bende oyleyim cunku

Ne güzel komşuymuşsunuz ya 💓herkese nasip olmaz bu devirde anan bile yardım etmiyor 🙄

Allah yardimcin olsun haklisin babalik sadece eve para getirmek deil bi cocuk baba sevgisi gormeden buyurse o cocugun piskolojisini dusunemiyorum bende oyleyim cunku
Bende öyle olduğum için çok korkuyorum ve titizleniyorum aslında :( çünkü baba sevgisi olmadan büyümek çok eksik hissettiriyor

Öyle bir durum yok. Sadece Türk kültüründe kabul gören bir durum. Türk kültüründe erkekten beklenti sifirdir. Yani iyi es beklentisi bile "seni vurmuyorsa, kumar oynamiyorsa, kariya kiza gitmiyorsa". Yani yeter ki nefes alsin durumu var.

Babalik duygusu gayet dogumdan sonra geliyor. Birçogunda hamilelikte bile geliyor. Baba olmazsan bile, bir minik ile evi paylasirsan, kalbin tastan yapilmaz ise o minige baglanirsin. Zaman geçirmek istersin.

Ancak baze erkekler odun. Cidden kalbi tastan yapili. Insan kendi çoçuklari ile zaman geçirmek istemezmi?

Ben olsam bosanirdim. Cocuklarim için. En azindan ilgisiz baba ile büyümezler. Baba mecburen hafta sonu görüsmek zorunda kaldigi için, mecburen ilgi gösterir bosandiktan sonra.

Konu sahibide kendini yanliz his etmez. Insan eti agirdir. Evde hiçbirsey yapmayan fakat herseyi isteyen insandan kurtulmus olur konu sahibi.

Bence siz nasılsa evdesiniz diye salmış
Biz 3 kardeşiz annem babamdan daha fazla çalıştığı için o ilgilenir nerdeyse
konuşsanız da değişmez çünkü rahat adam
Haftasonu çocukları ona bırakın dışarı çıkın
Biraz yalnız bırakın bakalım ne yapacak?

Evet rahat ve o rahatlığı beni bitiriyor. Ay o dediğinizi yaptım kuaföre falan gittim baya isim uzundu vermiş çocuklara tablet telefon bide abartiyorsun hiç öyle değiller oturuyolar diyo gelde cilldirma . Ama bu hafta sonu bir cinnet ve ardından alıp başımı bı gideyim ilgilensin iyi getirdiniz aklıma teşekkürler

Evet rahat ve o rahatlığı beni bitiriyor. Ay o dediğinizi yaptım kuaföre falan gittim baya isim uzundu vermiş çocuklara tablet telefon bide abartiyorsun hiç öyle değiller oturuyolar diyo gelde cilldirma . Ama bu hafta sonu bir cinnet ve ardından alıp başımı bı gideyim ilgilensin iyi getirdiniz aklıma teşekkürler
Hahahah ya elektrikleri kessenize şartel falan atsın bir akşam anne baba çocuk saati yapın

Biri 6 diğeri 2 . Biraz hareketli ve meraklı çocuklarım yani gerçekten efor istiyor elimden geldiğince peslerindeyim o yüzden akşama kadar biraz yoruluyorum açıkçası . Akşam istiyorum ki babalarıyla vakit geçirip özlem gidersinler. Ama olmuyo.. sorsam" yorgunum . "Merak ettim sizlerde nasıl diye
Her baba eşiniz gibi değil tâbi ki.
Çalışıyor olması , akşam çocuklarıyla oynamasına, beraber vakit geçirmesine bu sırada anneyi biraz dinlendirmesine engel değil. Aynı şey haftasonu içinde geçerli.

Merhametsiz olmaktan kaynaklanıyor bence bu tarz şeyler, ne çocuklarını düşünüyor ne de sizi.
Çocuklarının hayatında kocaman bir boşluk oluşturuyor.

Hafta sonları bırakın çıkın birkaç saat o zamanı size ve çocuklarınıza ayirmiyorsa siz kendiniz oluşturun o zamanı.

Acaba nasıl bir ailede babası nasıl ilgili Bi babamı Annesi nasıl çocuklarına kendini el pençe eder yoksa onlara sorumluluk veren annemi İş hayatı yoğunmu Kesinlikle bunlar bahane değil ama soru işareti ?

Back
X