Babalık duygusu

Öyle bir durum yok. Sadece Türk kültüründe kabul gören bir durum. Türk kültüründe erkekten beklenti sifirdir. Yani iyi es beklentisi bile "seni vurmuyorsa, kumar oynamiyorsa, kariya kiza gitmiyorsa". Yani yeter ki nefes alsin durumu var.

Babalik duygusu gayet dogumdan sonra geliyor. Birçogunda hamilelikte bile geliyor. Baba olmazsan bile, bir minik ile evi paylasirsan, kalbin tastan yapilmaz ise o minige baglanirsin. Zaman geçirmek istersin.

Ancak baze erkekler odun. Cidden kalbi tastan yapili. Insan kendi çoçuklari ile zaman geçirmek istemezmi?

Ben olsam bosanirdim. Cocuklarim için. En azindan ilgisiz baba ile büyümezler. Baba mecburen hafta sonu görüsmek zorunda kaldigi için, mecburen ilgi gösterir bosandiktan sonra.

Konu sahibide kendini yanliz his etmez. Insan eti agirdir. Evde hiçbirsey yapmayan fakat herseyi isteyen insandan kurtulmus olur konu sahibi.

İnanın boşanmak kaç gündür aklımda ölçüp tartiyorum acaba geçerli bir sebep mi aslında büyük bir sebep. Ama ardını arkasını düşününce korkuyorum yoksa inanın artık bazen soğudumu bile hissediyorum bu sebepten ötürü .
Bana karşı aslinda iyidir yani sevdiğini gösterir kirildigimda üstüme titrer. Ev işlerinde de yardım eder . Ama babalık ... Yani tek eksik yani bu gibi . İstiyorum ki çocuklarıyla oynasın ilgilensin TV telefon bıraksın artık .çocuğun ödevi vs hep ben yaptırıyorum bu sefer babasıyla bir bağı olmuyor uzuluyorum

Acaba nasıl bir ailede babası nasıl ilgili Bi babamı Annesi nasıl çocuklarına kendini el pençe eder yoksa onlara sorumluluk veren annemi İş hayatı yoğunmu Kesinlikle bunlar bahane değil ama soru işareti ?

Evin babası annesi gibi. Annesi çok baskın . Babasina karşı saygilidirlar flaan ama çok bı şeyle ilgilenen bı adam değil. Etkisiz eleman diyelim. yani bence ailesinden ötürü bu halde aslinda

İnanın boşanmak kaç gündür aklımda ölçüp tartiyorum acaba geçerli bir sebep mi aslında büyük bir sebep. Ama ardını arkasını düşününce korkuyorum yoksa inanın artık bazen soğudumu bile hissediyorum bu sebepten ötürü .
Bana karşı aslinda iyidir yani sevdiğini gösterir kirildigimda üstüme titrer. Ev işlerinde de yardım eder . Ama babalık ... Yani tek eksik yani bu gibi . İstiyorum ki çocuklarıyla oynasın ilgilensin TV telefon bıraksın artık .çocuğun ödevi vs hep ben yaptırıyorum bu sefer babasıyla bir bağı olmuyor uzuluyorum

Seni sevdigini hangi sekilde gösteriyor? Titredigini nasil gösteriyor?

Insan kendi cani kanina nasil kani kaynamaz? Birseyler yapmak istemez? Kizlar yarin birgün sevgilileri oldugunda, babalarini örnek alacaklar. Biliyorsun degil mi? Evde yasananlar onlar için normal.

Cok üzücü bir durum, hele bir kiz için baba çok önemli bir figür.

Baska bir üyenin dedigi gibi, çoçuklari ona birak. Ilk basta 1-2 saat, sonra biraz daha uzatarak tam gün birak çoçuklarini. Zorluklarini ögrenir esin, ama güzelliginide ögrenir.

Haftanın 6 günü çalışıyor eve gelmesi 6.5 , 7 gibi
Herkesin enerjisi farklıdır. İşten sonra eve gelip de enerjisi kalan insan sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. O biraz da tüm gün sizin evde olmanızdan dolayı sorumluluk almaya alışmamış bence.
Çocuklarla vakit geçirmesi lazım tabii ki ama pazar günleri çalışmadığı halde ilgilenmiyorsa asıl sorun o bence. Ama çalıştığı günleri düşünerekten yorum yapmam gerekirse affedilebilir bir durum ve boşanma sebebi olacak kadar büyük değil.
Siz aşırı yorulduğunuz için karşıdan empati bekliyorsunuz ki haklısınız da ama bazı eşler bu kadar düşünceli olamıyor maalesef heder olan genelde kadınlar oluyor.

İlk çocukta böyle değildi yani bu kadar değildi. Hatta ikinciyi kendi teklif etti o kadar hevesle istedi kardeşi olsun diye :KK43:
Bı de ilk cocukta çalışıyordum ben de
İki çocuğum var. İnanın kendim için değil çocuklarım için üzülüyorum :KK43:
Konuşmayi denedim hatta tartıştık ben çok ağır konuştum her seferinde de söylüyorum . Düzelir gibi oluyo sonra tekrar ayni. Çünkü içinden gelmiyor o kadar isteksiz.
Şu 2 mesajınızdan anladığım kadarıyla yorum yapayım.
İlk çocukta siz de çalışıyordunuz çocuk "ortak ilgi alanı"
İkinci çocukta evdesiniz "anası ilgilenir modu" :) biraz bencilliğe giriyor maalesef ama fedakarlık en çok annelerde.
Allah yardımcınız olsun inşallah.

Hayır her erkek böyle değil elbette. Ben bekarım ama ablam evli. Kendisi öğretmen ve çok makul saatlerde evde oluyor. Saatleri değişiyor ama 2'de 4'te en geç 5'te evde oluyor. Eşi özel sektörde çalışıyor ve en erken 7 buçukta evde oluyor yorulmuş bir şekilde. Yeğenim kız 7 yaşında ve doğduğundan beri ben çok çalışıyorum demeden her şeyiyle ilgilenir eniştem. Ablama sen daha erken evdesin kendin ilgilen demedi ve demez. İsteyerek severek ilgilenir kızıyla.

Bazen kendi arkadaşlarıyla tek çıkar, ablam evde çocukla olur. Bazen ablam kendi arkadaşlarıyla çıkar eve geç gelir ve babası ilgilenir. Bazen ablamla biz kuaföre, alışverişe falan gideriz eniştem yeğenimle avm'ye oyun alanına, balık tutmaya gider.
Tabi ki çoğunlukla birlikte çıkarlar ama. Çocuk etkinlikleri yapan cafe var mesela son zamanlarda oraya çok gidiyorlar, birlikte çocuk tiyatrolarına gidiyorlar. Yeğenimin haftasonu gündüz yüzme dersi var şu ara, akşam da piyano. Bazen biri kendine vakit ayırırken diğeri götürür onlara, bazen de ikisi birlikte. Ablamın uzun tatillerinde de bu şekildeler.
Biz de yakın oturuyoruz zaten, bazen çocuğu bize bırakırlar annem, babam, ben ilgileniriz ve onlar başbaşa ya da arkadaşlarıyla program yaparlar.

Yani tam da olması gerektiği gibi hem kendilerine, hem birbirlerine hem de çocuklarına çok güzel ilgi alaka gösterirler. Başka türlüsünü düşünemiyorum ki başka türlüsü çok sağlıksız olur. Sizinkisi sağlıksız olanı, çocukları da sizi de mutsuz eder. Paşa bi zahmet isteyerek enerjiyle yapmıyorsa bile sorumluluğu olduğu için yapsın ilgilensin, lütfen bu kadar gereksiz taviz göstermeyin. O çocuklar sadece sizin değiller.

Son düzenleme:
Babalik boyle bir sey degil. Eski kafali demek ki, calisip para kazanmayi babalik saniyor.

Eşim işten içeri girer girmez ikiside kucağına atlar, adamın üstünü değiştirmesine müsade etmezler. Bir baba olarak her şeyleriyle ilgilenir. Hatta ben küçük kızımla uyuduğum için büyük kızım üzülmesin diye o beraber uyurlar.

Burada annenin tutumu da çok önemli. Ben başından beri hiçbir şeyi kendi başına üstlenmedim. Ben doyurduysam sen uyut, ben giydirdiysem sen gezdir. Bu şekilde yapa yapa eşim de bu hale geldi. Yoksa ben annelik gururu yapıp her şeyi kendim yapmaya çalışsaydım benim eşim de hiç ilgilenmezdi.

Merhaba kızlar ,
Size birşey danışmak istiyorum. İki ve daha fazla çocukları olan bayanlar eşinizin çocuklarına tutumu nasıl ?( Çünkü ilk çocukta bu kadar değildi)
Ben kendimi çok yalnız hissediyorum bu konuda. Resmen tek başıma büyütüyorum gibi.
Çocuklar hasta olur o yine kendi aktivitelerine gider. Akşam eve gelir bı çocuklarımla vakit geçiriyim aman özledim nazlatayim yok.tv telefon arasında mekik dokuyo . Tamam anlıyorum onu da calisiyo fakat inanın artık bende yoruldum ya saçlarım beyazlamaya başladı zaten çocuklarla akşama kadar bitik bı haldeyim o gelince rahatladim diyorum ama olmuyo kendimi yalnız hissediyorum.Çocuklara sevgisini göstermez ne biliyim sorumsuz gibi geliyo bana höt höt hali tavrı ... İstiyoki çocuklar bı köşede otursun büyük insan gibi .
İnanın ayrılmak bile geliyo aklıma o kadar doluyum bu aralar. Sadece para getirmek ise babalik onu bende yaparım diyorum :KK43:
Benimde iki tane 5 ve 3 yaşlarında artık bize yükleri kalmadı sürekli peşlerinde değiliz birlikte oyun oynarlar kizim oyun kurar kardesiyle arada bizde katılırız aralarına resim yaparız,aktivite kitaplarımız var onlarla ilgileniriz
Yemeklerini kendileri yer,tuvalet işlerini artık kendileri halledebiliyor arada tartışırlarsa müdahale ederiz onun dışında kendi hallerindeler evin icinde boyleyiz
Babalarına bi uyumadan masal okuttururlar öyle uyurlar
Eşim izin günlerinde sürekli açık alanlara götürür enerjilerini atmalarını sağlar gerçi virüs korkusuna artık dışarıda çıkamayız
Bu rahatlığa gelebilmek için zamanında çok uğraştık,ilgilendik eşimle şimdi artık kendilerine sorunlar karşısında çözümler buluyorlar
Eşim böyle olmasa 3.cesaret edemezdim açıkçası şuan 7 aylik hamileyim
Bana çok yardımcı diyemecegim ev işleri konusunda ama babaligina gelince benden çok emek sahibidir çocuklar üzerinde
Yeri geldi mama yapip yedirdi,yeri geldi bezini değişip banyolarını yaptirdi
Çocuklar üzerinde sorumluluk ikimizin sonucta

Esiniz babalik vasfi tasimayan bir adam
Esim tum cocuklarina sevgi doludur , ilgilidir , hepsiyle ayri ayri vakit gecirir
Sizinki baba olamamis maalesef

bir çocugum var bizdede durum pek farkli degil.
hep icimden banami oyle geliyor diyordum ama oyle degilmis.
bizim araba 3 5 ayda bir sorun cikariyor saolsun adam arabayi eskidende sanayiye goturur biraki eve gelirdi.
gecen arabanin yine 3 gun sanayide yatmasi gerekti o sirada tesaduf 5 gun izinliydi.
hergun sanayiye gitti arabanin basini bekledi arabayi umursadigindanmi hayir.
sirf o 3 gun evde cocuk derdiyle ugrasmamak icin bunu bahane etti 3.gun izini bitmisti ise gitti e madem ise gidebiliyosun arabayi birakip evdede durabilirdin sonucta degilmi. bunu yuzune soyledim ne alakasi var dedi.
var iste arkadasim ben hic arabanin liftte kaldigi hergun sanayiye gidip sabahtan aksama kadar arabasini bekleyen adam gormedim duymadim.
wc ye giriyor 1 saat cikmiyor aksamlari cocuk o geldikten 3 saat sonra uyuyor zaten 1 saat yemek fasli vs 1 saatte tuvalette geri kalan 1 saattede nasil kaytarirsa.
icimden bir ses al cocugunu git ne hali varsa gorsun diyor.

Back
X