Babam annemi hırpalıyor

Alt komşumu dövmüştü kocası. Aradım şikayet ettim, polisler geldi kadın şikayetçi olmadı konuşup gittiler. Polis öyle şu şikayet etti bu şikayet etti filan demiyor.

Anlamadığınız için böyle konuşması kolay geliyor yaşamamışsınız çünkü
Evet babamın anneme şiddetine hiç magruz kalmadım. Ama benim annem kanser ve babamın anneme sesini dahi yukseltmesine tahammülüm yok. "Babaaaaaaa o sesi bir kıs kendine gel bir daha anneme sesini yükselttiğini duymayacagim" diye çok kendimi öne atmisligim vardır. Ya annemi kaybedersem ? düşünceside sizin başınıza gelmediği için siz de anlamazsiniz. Anlamak için babam annemi sizin tabirinizle hirpalamali mi ? Tepki göstermek için bu kadarı az mı geldi size ?

Canım şikayetçi olacaksın telefonda kimse senin kişisel bilgilerini istemiyor. Sadece şikayet ettiğin yerin adresini ve neyden şikayet ettiğini söyleyeceksin. Polisler gelince burdan x aramış demeyecek. İhbar aldık deyip konuya girecek. O yüzden tedirgin olma. Ayrıca rezil olması gereken tek kişi baban. Bir gün anneni bu yüzden kaybedersen ömür boyu pişmanlıkla yaşarsın o yüzden polisi ara
Annem sakın öyle birdey yapma beni öldürürsün dedi

Evet babamın anneme şiddetine hiç magruz kalmadım. Ama benim annem kanser ve babamın anneme sesini dahi yukseltmesine tahammülüm yok. "Babaaaaaaa o sesi bir kıs kendine gel bir daha anneme sesini yükselttiğini duymayacagim" diye çok kendimi öne atmisligim vardır. Ya annemi kaybedersem ? düşünceside sizin başınıza gelmediği için siz de anlamazsiniz. Anlamak için babam annemi sizin tabirinizle hirpalamali mi ? Tepki göstermek için bu kadarı az mı geldi size ?

Ben annemi korumak istemez miyim ama basit değil işte elim telefona gidiyor olmuyor

Bilmem ben evlenip almak istiyorum yanıma onada gelmiyor

Bazı kadınlar böyledir, çıkmak istemezler o sarmaldan, aslında en büyük kötülüğü çocuklarına yaparlar ama anlamak istemezler maalesef, kendisi istemezse ona yardımcı olamazsınız, umarım bir gün uyanır

Annenize ben de evlenince aynısını mı yapmalıyım diye sorun. Kocaö beni dövse de hiç kimseye belli etmiyeyim demi!? Babanızın gözünün korkması lazım.

Anneniz şiddet gördüğü için utanmayacak. Gerekirse babanızı utandıracak. Yok öyle bir dünya hem dövsün hem sövsün ama yine de başımda kalsın. Anneniz kimsenin malı değil kaldı ki kendini düşünmüyorsa sizi düşünmek zorunda. Aman babanız rezil olmasın ama anneniz ve siz olursunuz onun yerine(!)

Şeker hastası bir insanı zorla tedavi edemezsiniz, bir hafta yanında kalıp yediklerine ilaçlarına dikkat etseniz, 1 haftadan sonra siz gidince o yine eski haline döner. İyileşmeyi kendi istememiştir çünkü.

Uyuşturucu bağımlısını ailesi zorla hastaneye yatırır, 1 ay yatar, çıkar çıkmaz gene kullanmaya başlar. Kendisi istememiştir iyileşmeyi çünkü.

Siz de boşuna kendinizi üzmeyin. Anneniz kendisi kurtulmak istemedikçe sizin yapacaklarınız kısmen faydalı olur.

Ha ben annemi ikna ederim, psikoloğa götürürüm derseniz, içinde bulunduğu durumun ne kadar sakat olduğunu psikologdan dinlerse kabullenir, bir adım atar kendini kurtarmak için. Yoksa boş.

Tüm msjları okudum. Belki söylediklerim saçma gelecek ama derin düşünün. Anneniz bunsarmaldan çıkmak istemiyor. Onun ruhu da bundan besleniyor. Yoksa düşünün istese kurtulamaz mıydı? çaresiz mecbur falan demeyin bakın düşünün şartları kurtulmak istese en basitinden sizin tekliflerinizi kabul ederdi. Onun için bırakın kendi hallerine hayatınıza bakın

Back
X