Ama babanizin o yastan sonra zihniyeti degismez ki
aslinda saygi kazandigi paraya göre duyulmuyor Saygi duyulmasina neden olan sunlar: üretici olabilmek, ayaklarinin üzerinde durabilmek icin cabalayabilmek, hayata karsi bir durus sergilemek. calismak sadece para kazanmak degildir yani. ve evet calisan insana ben daha cok saygi duyuyorum , asalak gibi yasayanlara oranla.
Avrupa da ebeveyn evinde yasamak zorundaysan kurallara uyman gerekiyor kuzum , yillardir yurtdisindayim. cevrem sadece yabanci ailelerle cevrili. bazi konularda öyle sertler ki ! mesela 18 ini gecince evde kalmak icin maddi yardimda bulunman gerekiyor. bekarlar eve belli bir saatte dönmek zorunda filan böyle aileleri taniyorum inan. bir aile var kizi 25 yasinda ufak cocuguyla baba evine dönmüs- anne babasi geceleri disariya cikmasina izin vermiyor sen cik gez eglen biz senin cocuguna mi bakicaz diyorlar kulaklarimla duydum yani :)
ve konu sahibi yasadiklariniza cok üzüldüm , hic bir kadin hic bir sekilde ne fiziksel ne ruhsal siddete magruz kalmamali ama ataerkil toplumumuzda babanizin degismesini beklemek cok ütopik. hayatinizi kolaylastirmak icin bir ise baslayip en azindan üretici konumuna gecersiniz belki kurallar biraz esner ama mucize beklemeyin. ne yazik ki o cati altinda yasadiginiz sürece böyle muamele görmek istemiyorsaniz evin kurallarina uymak zorundasiniz , ta ki alternatif bir cözüm bulasiya kadar.