Babam borcunu ödememiş eşim kefil olmustu

Rebrussahin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
91
93
88
27
Selam herkese babam motor almıştı geçen sene eylülde düzgünce ödedi aksatsa da ama bir kaç aydır aksattı sürekli sıkışıklardı ödeyemedi son 2 aydır ödememiş eşimde kefil olmuştu babama o zaman sürekli aldığı yer eşimi de arayıp bilgilendiriyor babamda dediğim gibi sıkışıktı ödeyemedi neyse eşimde bugün kendi ailesinin yanına gitmişti babasının yanındaydı tesadüfen mağazadan aramışlar böyle böyle siz kefilsiniz işte ödenmezse icraya vericez diye babasıda duymuş babamla da kavga ettik onun yüzünden diye beni aradı bana söyleniyor zaten babama çok kızgınım hem kendini hem beni rezil ediyor el adamlarına ama eşimde onu bir daha görmek istemiyorum baban benim için bitti babam çok sinirlendi sen neden kefil oluyorsun dedi kavga ettik falan diyor eşimin ailesi de zamanında eşimden borç aldı eşim onlara kredi çekti ama ben hiç bir saman böyle tepki veya saygısızlık yapmadım ben mi yanlış düşünüyorum acaba ne yapmalıyım bilmiyorum arada kaldım suan eşimin ailesine de karıştıkları için kızıyorum yanlış geldi bana ne desem ne yapsam bilemiyorum

aynı durum bizde de olsa, ben de tepki verirdim muhtemelen. Olmazsa sen önce babanla konuş ne zaman odeyebilirsin bak böyleyken böyle diye. Sonra eşinin ailesiyle konuş. Bu durum için ben de çok üzgünüm. Babam da çok üzgün. Ödeyemedi ama ödeyecek. İcraya gitmeden babam halledecek vs de. Ama gerçekten de baban da icraya gitmeden iş halletsin yani

Öncelikle böyle tatsız konulara varabilecek şeylere izin vermeseydiniz. Eşiniz kefil olmasaydı. Hadi oldu diyelim. İnsanlık hali zor durumda kalmış olabilir babanız. Eşiniz bunu babasina kadar söylememesi gerekirdi. Babam kızdı diye bide size kızıyor. Senin babanı kendi babasına rezil ediyor. Bu durumda Babanı arayıp deyin.

Evet kötü bir durum, arada kalmışsınız ama ne olursa olsun kimsenin sizin üzerinize gelmeye hakkı yok. Keşke en baştan kendisi kefil olmasaymış, siz de babanızı tanımıyor muydunuz ya da durumunu bilmiyor muydunuz , eşinize olma deseydiniz

Aile ile para işlerine kefil işlerine girilmemeli ya , böyle şeyler aradaki bağları zedeliyor

Ödenmesi gereken tutar ne kadar ?
24 bin civarı aslında ama babasında hataları oldu taksit şeklinde ödüyor zaten ama biraz aksattı mağaza da arayınca eşimi eşimde babası duymuş sonra babam bana bağırdı neden kefil oluyorsun falan demiş oda sinirle bana söyledi

Evet kötü bir durum, arada kalmışsınız ama ne olursa olsun kimsenin sizin üzerinize gelmeye hakkı yok. Keşke en baştan kendisi kefil olmasaymış, siz de babanızı tanımıyor muydunuz ya da durumunu bilmiyor muydunuz , eşinize olma deseydiniz

Aile ile para işlerine kefil işlerine girilmemeli ya , böyle şeyler aradaki bağları zedeliyor
Haklısınız ben zaten bildiğim için hiç istemedim ama eşim iyi niyetli gitti oldu Buda bize ders oldu

Öncelikle böyle tatsız konulara varabilecek şeylere izin vermeseydiniz. Eşiniz kefil olmasaydı. Hadi oldu diyelim. İnsanlık hali zor durumda kalmış olabilir babanız. Eşiniz bunu babasina kadar söylememesi gerekirdi. Babam kızdı diye bide size kızıyor. Senin babanı kendi babasına rezil ediyor. Bu durumda Babanı arayıp deyin.
Evet kızdığım üzüldüğüm nokta o benide babamı da kötü duruma soktu evet yanlış bir durum var ama tepkisi beni çok üzdü bende böyle tepki verebilirdim ama aileme de gidip söylemem veya duysalar bile ailemin dediği şeyleri söylemezdim veya tepki vermemelerini karışmamalarını söylerdim

Selam herkese babam motor almıştı geçen sene eylülde düzgünce ödedi aksatsa da ama bir kaç aydır aksattı sürekli sıkışıklardı ödeyemedi son 2 aydır ödememiş eşimde kefil olmuştu babama o zaman sürekli aldığı yer eşimi de arayıp bilgilendiriyor babamda dediğim gibi sıkışıktı ödeyemedi neyse eşimde bugün kendi ailesinin yanına gitmişti babasının yanındaydı tesadüfen mağazadan aramışlar böyle böyle siz kefilsiniz işte ödenmezse icraya vericez diye babasıda duymuş babamla da kavga ettik onun yüzünden diye beni aradı bana söyleniyor zaten babama çok kızgınım hem kendini hem beni rezil ediyor el adamlarına ama eşimde onu bir daha görmek istemiyorum baban benim için bitti babam çok sinirlendi sen neden kefil oluyorsun dedi kavga ettik falan diyor eşimin ailesi de zamanında eşimden borç aldı eşim onlara kredi çekti ama ben hiç bir saman böyle tepki veya saygısızlık yapmadım ben mi yanlış düşünüyorum acaba ne yapmalıyım bilmiyorum arada kaldım suan eşimin ailesine de karıştıkları için kızıyorum yanlış geldi bana ne desem ne yapsam bilemiyorum
Eşiniz kefil olurken riskleri bilmiyor muydu, babasına mi kalmış yani , eşiniz suçlu...

Eşiniz kefil olurken riskleri bilmiyor muydu, babasına mi kalmış yani , eşiniz suçlu...
Evet benim takıldığım nokta o babasına mı kaldı yok kavga ettik yok şunu dedi falan demesi saçma geldi sonuçta babamla onun arasında mesele birde eşim memur demiş ki sen işini mi kaybetmeye çalışıyorsun diye saçma sapan seyler bende açıkçası babasına da kırıldım bayramda vs görüşmeyi düşünmüyorum çok iyi niyetli gelmediler

Damadiyla kredi, kefil işlerine giren insan bana da normal gelmiyor acikcasi.
Babam asla eşimle kredi kefil olaylarina girmez. Ki eşimle aralari cook iyidir, böyle bir durum yaşansa eşim agzini acmaz bence ama babam kabul etmez adim kadar eminim. 🙄

Eşiniz iki dk dışarı çıkıp konuşamamış mı ?

Olabilir insanlık hali ödenmemiştir aramışlardır yani dünyanın sonu mu ?
Oturulur konuşulur çözüm aranır daha olmadı bi senedir ödeniyormuş zaten 2 aydır adam belli ki sıkışmış , kalan borç kart mart halledilir taksitlendırılır . ailesine nie yansıtmış ki babasını kocanızın agzının içine mi girmiş telefon konuşmasını duyacak kadar eşiniz babası üzerinden sıçramış belli ki size .

sinir oluyorum bu karısının ailevi sürecini kendı ailesine taşıyan kocaya

Sonuçta aklı var fikri var kefil olmasaymış sizlik bi durum yok eğer ille babama destek ol die paçalarına yapışmadıysanız .

Sizde bayram da görüşmek istemıyorum falan die iyice alevlendirmeyin suçlu varsa oda eşiniz ..babasına zamanında size de yaptım şimdi oda benım ailemden bi parça zor gündür hallederiz sizi ilgilendirmez diyip kapatmalıydı konuyu.

Oturulur konuşulur çözüm aranır daha olmadı bi senedir ödeniyormuş zaten 2 aydır adam belli ki sıkışmış , kalan borç kart mart halledilir taksitlendırılır . ailesine nie yansıtmış ki babasını kocanızın agzının içine mi girmiş telefon konuşmasını duyacak kadar eşiniz babası üzerinden sıçramış belli ki size .

Sonuçta aklı var fikri var kefil olmasaymış sizlik bi durum yok eğer ille babama destek ol die paçalarına yapışmadıysanız .

Sizde bayram da görüşmek istemıyorum falan die iyice alevlendirmeyin suçlu varsa oda eşiniz ..babasına zamanında size de yaptım şimdi oda benım ailemden bi parça zor gündür hallederiz sizi ilgilendirmez diyip kapatmalıydı konuyu.
Çok doğru teşekkürler

Evet benim takıldığım nokta o babasına mı kaldı yok kavga ettik yok şunu dedi falan demesi saçma geldi sonuçta babamla onun arasında mesele birde eşim memur demiş ki sen işini mi kaybetmeye çalışıyorsun diye saçma sapan seyler bende açıkçası babasına da kırıldım bayramda vs görüşmeyi düşünmüyorum çok iyi niyetli gelmediler
Yalnız borç 2 aydır ödenmiyorsa icraya verebilirler bilginiz olsun kredi kartı- kredi bunlarda 90 gün magazadan taksitli alımda da aynıdır aşağı yukarı ödenmezse zaten avukatlık ücreti filan ekleniyor eşinizin maaşına haciz gelir evinize bakmaya gelirler tamam eskisi gibi eşya alınmıyor ama o bile insanın psikolojisini bozar sonra borç yüzünden eşiniz kara listeye bile girebilir ki kara listeye girince borç ödense bile 5 yılın sonunda anca düzeliyor eşiniz kredi kartı yada kredi çekmek istese bankalar vermiyor sicilden ötürü.

Şuan kayınpeder en son düşüneceğiniz kişi olsun bu olayların olmaması için borcu bir an önce ödemeye bakın.

Motorun 2 aylık taksidi mi 24 bin bu arada.

Borç gecikebilir bazen 1 gün geçince gün boyu arandığım oluyor. Sıkışmış adam olabilir insanlık hali. Çok yüksek de değil miktar halleder inşallah. Ben diğer tarafın tepkisini çok yüksek buldum açıkçası. Hani bu bizim ailede olsa inşallah çaresini bulurlar falan derler yardım etmeye çalışırlar.

Evet kızdığım üzüldüğüm nokta o benide babamı da kötü duruma soktu evet yanlış bir durum var ama tepkisi beni çok üzdü bende böyle tepki verebilirdim ama aileme de gidip söylemem veya duysalar bile ailemin dediği şeyleri söylemezdim veya tepki vermemelerini karışmamalarını söylerdim
Evet aynen benim dediğim de öyle. Onlara sanki siz ödüyorsunuz karışmayın diyebilirdi. Ama gelip sana baban ödesin falan diyebilirdi. Yani şuradaki olmayan şey babasına bunu söylemesi ve babasının bu tepkisi karşısında sessiz kalması.

Keşke kefil olmasaydı...Maalesef biraz eşinizi haklı gördüm ben... Sonuçta adamın babası da kendi oğlunu korumak istemiş.Bir daha babanı görmek istemiyorum falan demesi fazla tabii ki o kadar da değil ama kızması ve haciz durumu son derece haklı...Sonuçta insana güvendiğin için kefil oluyorsun ve o güvenini boşa çıkarıyor...Sen eşini sakinleştir ve babam ödeyecek ödenmeyecek bir borç değil vs diye rahatlat... insan anlık öfkeyle kötü konuşabiliyor...Dilerim tatlılıkla çözülür.

Ezik adam hiç dışarıya çıkıp telefonla konuşabilir mi babasının korkusundan 😅

kefil olaylarini zaten hic dogru bulmuyorum.iste tamda bu yuzden, insanlar ideme zorlugu cekiyor, ondan sonra al basina sorunlari.
Hemde damatla yüz göz olmak hic olmamis.
Bende derdim ogluma sanami kaldi diye. Ama
Büyütmek cok sacma

Back
X