Babam çalışmamı istiyor

Gizem3434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2016
13
1
1
29
İyi akşamlar. Artık kafaya yeme durumuna geldiğim için yazmaya bi çare bulmaya karar verdim. 4 seneye yakın rahatsızlığım var 2 kere ameliyat oldum ve sürekli tekrarlayan bir durum olduğu için kurtulamıyorum. Hastalık sorun değil ama babamın tavırları hastalıktan daha çok canımı yakıyor. Hastaneye gitmeme kızıyor, maaşından ilaç ve muayene parası kesiyorlar diye. Sürekli bana laf atıyor, işte hastalığıma laf ediyor. İşin kötü tarafı ise bu sene üniversiteye geçtim ama çalışamadım en fazla okuluma odaklanabiliyordum elimden geldiği kadar sürekli hastaneye gidip gelmeme rağmen teşekkürümü takdirimi alıyordum. İstediğim 4 bölümü seçtim sadece olduğum ilde çünkü 4 sene lise de nerdeyse her gün aç kalıyordum babam yol parasına yetecek kadar veriyordu evden götürdüğüm kadar tam gün okul oluyor saatlerce okulda oluyordum o yüzden cesaret edipte başka illere gidemedim ikinci öğretim de yazamadım tabi haliyle tutturamadım böyle olunca şimdi de öğrenir öğrenmez git çalış demeye başladı eğer durumumuzu sorsanız çok iyi 4 bin tl maaş alıyor ve 4 kişiyiz araba var ev kira değil. Anneme bile para vermediği için annem gidip çalışıyor, yetmiyor anneminde parasını da alıyor. İhtiyaçlarımızı yalvarmamızla karşılıyor. Çalışma durumum olsa zaten eline bakmam bende gider çalışırım, yük gibi hissetmek çok ağır geliyor zaten psikolojim bozuldu artık, saçma sapan iş diye saadet zinciri olayına gidip hemen 5 bin tl veriyor çöpe atıyor parayı amcamı da kredi çekip onuda bu işe kattı onunda parasını ödüyor ama biz isteyince yok diyor. Ne olcak böyle bir akıl verin konuşsan yüzüne vursan olmuyor anlamıyor gülüyor öylece. Gözü sadece para görüyor

Sanırım düşüncesi o yoksa başka bir açıklamasını bulamıyoruz
Hasta evladından eşinden daha mı önemliymiş o para! Bugün senin söylediğin o 4000 TL maaş ile 3 tane asgeri ücretle çalışan aile geçiniyor . Ev kendilerinin değil arabaları da yok ayrıca yazık böyle kadere be

Ya oda babam sonuçta gene de bu kadarını söyleyemiyorum ama cidden sevgi falan kalmadı geldiği zaman evde huzur bırakmıyor. Annem diyor o eksik evde bu eksik bende para yok ver alayım diye diye alıyor borca yatırcam eksik falan diyor annem kıyamıyor veriyor halbuki borç falan dediği de amcamların borcu

Asgeri ücret alıp çocuğu için herşeyi yapanı gördüm arkadaşımın başı ağrısı babası alıp hastaneye götürür hemen onları görünce bir de babamı düşününce çok daha kötü oluyorum işte dicek birşey bulamadığım düşünüp düşünüp bir çare bulamadığım için yazdım bende buraya

Annen parayı babanın eline sayacağına bir kısmını da senin eline saysın da rahat et.

Allah ıslah etsin babanı
arada sakıp ağayı hatırlasın yanında insan öbür tarafa bir çorap götüremiyor

Annen ona kıyamıyor ama baban sana kıyıyor evlat. Annenle konuş bence daha da parasını çarçur etmesin evlatlarına harcasın.

Babanızın gözünü öyle bir para hırsı bürümüş ki evinin rızkını götürüp hiç tanımadığı insanların zenginliğine zenginlik katmak için onlara akıtıyor.
İnşallah biran önce iyileşip hayatınıza yön verirsiniz zira başka kurtuluşunuz yok

Okuyunca babanin geliri az falan sandim basta. Ama 4bin tl deyince bi durakladim. Hepmi böyle eve kisitliydi sonradanmi oldu? Amcanin borcunu neden baban ödüyor orayi anlayamadim, Babanmi borclandirdi? Baska ne gideri var mesela? Bunlari annen oturup onla konusmali. Bana kalsa evin hesabi kitabi bayanin elinde olmali, helede kari koca bir calisiyosa kadinin herseyden haberi olmali ona göre harcamalar yapilmali. Erkekler ipin ucunu cok kolay kacirabiliyor. Sana tavsiyem ise kizgin anina gelipte ideallerini birakip hemen is hayatina atilma. Babani yola getirmeye calisin, olmadi annen yardimci olsun. Oku istedigin bölümü. Umarim ileride kendi parani gönlünce harcarsin.

Rabbim sana güç versin hayatta bazı şeyler(yada insanlar )vardır kendini yırtarsın ama değişmez halbuki yapacağı çok kolay birşey ama onu yapmadığı için hayat zindan olur

Hep kısıtlıydı mesela evde 10 kuruş harcansın onun kavgası bile olurdu. Annem fazla bilmez karışmaz annemi ikna etmek dediğini yaptırmak dakika alır kıyamaz ama ben çok dikkat ederim giderler harici 2.500 geçiş cebine kalıyor. Hayır aynı zamanda bu işe girdiler babamın üzerinden çektiler krediyi amcam işten çıkınca babam ödüyor. Annem elinden geleni yapıyor çalışıyor hastane falan elinden geldiği kadarını yapar kalanı da babam alır bu yüzden anneme de yüklenmek istemiyorum o kadar çalışıyor hiç birşey göremiyor ama babam varken yapıyor bunu çok zoruma gidiyor

Annen parayı babanın eline sayacağına bir kısmını da senin eline saysın da rahat et.
Annem yapabildiği kadar yapmaya çalışıyor ama babamın imkanı varken yapmaması ve bunu sürekli dile getirip iğnelemesi zaten sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…