babam çocuğuma bağırdı eşimin yanında

Babanızın böyle bir tutumu varken neden ısrarla yavrularınıza aileniz bakıyor anlamış değilim, nasıl kıyıyorsunuz?
Çocuklarınıza sağladığınız şu ortamla onların gelecekteki oturacak karakterlerini resmen baltalıyorsunuz.
İçine kapanık, özgüvensiz bireyler hep ufak tefek şeyde azarlanan, hırpalanan çocuklar oluyor.
Sizin yanınızdayken bağırınca niye ses etmediniz cidden anla(ya)madım.
Küserler mi? Küssünler. Koskoca adam böyle torununa bağırıp, kızı "baba o daha bebek bağırma" dedi diye küsecekse küssün bence. Elbet bi'yerde anlar yanlışını.
Eşiniz sonuna kadar haklı, çok bile dayanmış ailenizin davranışlarına. Siz böyle bi'şey için eşinizden niye soğuyasınız aksine sevinmeniz lazım ne kadar bilinçli bir baba diye.

onlar memnun değil, gürültü oluyor diye. sürekli çocuğu azarladığına göre başka da tahammül edemediği şeyler var.
siz memnun değilsiniz. evde husursuzluk hakim çocuk mutsuz

daha neyi zorlamaktır ki bu?
insanlar nasıl bu kadar anlayışsız olur?
babanıza neden ''eşimin yanında oğluma bağırma'' diyeceksiniz ki hem? ''oğluma bağırma'' demelisiniz bence
ayrıca nasıl bir rahatlıktır ki eşin için ''o kim oluyor'' diyecek?
anneniz babanızı savunduğunda annenize ''o kim oluyor ki?'' mi demişler?
hem adamın evinde kalıcam hem çocuğuna bağrıcam hem de o kim diyeceğim. vay vay vay

Bi'de çok merak ettim hiç tedirgin olmuyo musunuz sizin yanınızda kaşığı tabağa vurdu diye bağıran siz evde yokken nelere bağırıp, ağlatıyodur yavrunuzu:26:
Bi'bebeğe bakacak olan insan isterseniz öz aileniz olsun sabırsız, tahammülsüz ise çocuk emanet edilmemeli

Ben de hatirladim sizi

Ne bicim anne baba bunlar?
Hem esinizi ezmenizi hem de evde her daim huzursuz olmanizi istiyorlar

Esinizle alip veremedikleri ne?
Bence esinize yapamadiklarindan acisini cocuklardan cikariyorlar

Bu olayda ben en cok esinize kizdim
neden pasif kaliyor ?
asil sizden ziyade onun tepki vermesi gerek

Hos olmaz ama bununla damadi ezdigini dusunenler icin de yapilmayacak sey degil
bence yatsin kalksin dua etsinler boyle bir damatlari oldugu icin
baskasi olsa coktan kapinin onune koyardi

Anne baba da olsa herkes duracagi yeri bilmeli
Bunu da ya esiniz ya da siz yapacaksiniz...

baban haksiz..akli ermiyorki yavrucagin yaa...ben yokken bebegime birinin bagirdigini onu aglattigini incittigini gormek duymak dusunmek istemiyorum...buyuk konusmakta istemiyorum tabii. belki annenizden baska careniz yoktur bilemem ama yazik yavrucagiz o sekilde icten icten agliyorsa psikolojisi cok etkileniyordur...inan akli erdigi zamanda baban ayni seyleri yapmaya devam ederse ilerde hep hatirlar bu zamanlari...ayrica cocuga surekli bagrilirsa bence guvensiz bir cocuk olur..yaptigi herseyin hata oldugunu sanar...arkadasin biri demis ama..sizin yaninizda boyleyse siz yokken neler yapiyordur acaba? nelere bagiriyordur??? ayrica cocugun cuku mu dusecekmis?? afedersin ama bi aksamda dizisini seyretmese onun bi tarafi mi dusecek

sizin de babanızın tavrından hoşlanmadığınız belli ve eşiniz bence çok sakin, düzgün bir insan. babanız yaşlı, yorgun olabilir bazen biz bu halimizle dayanamıyoruz bebek gürültüsüne ama bu ilk defa olmuyor diyorsunuz ve çocuk artık tepki vermeye başlamış ağlayarak, belli ki korkuyor yavrucak ve onun bu hali en çok sizi üzüyordur eminim.
arkadaşların çoğu güzel fikirler vermişler, izin alıp, evde oturmak, ailenizi biraz uzaklaştırmak, bakıcı tutmak gibi. eminim sizin de aklınıza her türlü çözüm geliyordur ama maddi ya da başka sorunlar sizi çözüme ulaştıramıyordur.
anneme daha dün lohusalığımda 40 gün başımı beklemeyin sağlıklı olursam dedim. çünkü insan nasıl oluyor bilmiyorum ama bir kaç yıl önce çıktığı evdeki anasından babasından daralıyor bazen. belki babanızda daralmıştır.
ve bebişlerinize sürekli bağırılması (küçüğe bağırılması, büyüğü de etkiler) onları çok etkiler haberiniz olsun, o etkiden fazlaca nasiplenmiş birisi olduğum için söylüyorum, herhangi birinin her hangi birine bağırması karşısında bile ellerim titrer, çarpıntım başlar hatta bayılırım.

kolay gelsin

Küçücük çocuğa niye bağırılır, ne suçu olabilir ki onun ? Kıyamam onun gözyaşlarına..
Bence anne ve babanızla konuşmalısınız, bu durumda ikisi de haksız

Sakın alınma seni üzmek istemiyorum ama bence sen iyi bir psikiyatriste git,annen baban haklı mı acaba onlar giderse eşime düşman olurum gibi açıklamaların beni dehşete düşürdü.Eşin bu kadar densiz davranışa rağmen son derece saygılı davranmış ve sen acaba acaba diyorsun hala,gerçekten dehşete düştüm.

Evet çok haklısın

Sizin yaninizda cocugunuza böyle davranabilen babaniz acaba siz yokken o yavrucaklara nasil davraniyordur hic düsündünüz mü ?

Annenizin ortayi bulmak yerine ,kari koca arasina fitne sokma cabasida neyin nesi?

Normalde annesine kapiyi gösterenlere,babasina laf söyleyenlere hep tepki koymusumdur

ama ailen hic normal degil kusura bakma

ne cocuklarina iyi davraniyorlar ne de sizin evliliginize

onlari küstürmeden bir bahaneyle yollayin ama iste ben bakici bakmasi taraftarida degilim ya

yok mu oralarda 0-2 yas icin kresler?

daha ilk sf.yı okudum tepem attı.ana baba hakkı da bir yere kadar.

sizin çaresizliğinizi mi sömürüyorlar?

koskoca adama şamar oğlanı gibi bağırıp maymuna mı çevirmek istiyorlar.?

kocan iyi dayanıyor herhalde ben olsam kaç kere sinir krizi geçirmiştim..

Allah kurtarsın ne diyim..

eşin son derece haklı.onun annesi ya da babası senin çocuğuna bağırsa sen ne tepki verirdin? ya da çocuğuna bu şekilde bağrılması seni rahatsız etmiyo da eşinin gerilmesi mi ediyo sadece?bence bi sorun var.

Herkes eşiniz haklı demiş, ben de çocuğunu korumakla iyi yaptığını düşünüyorum.

Ama anne babanızın da 3 ay sizin evinizde kalmaktan sıkıldıklarını, gürültüden sıkılmış olduklarını ve sinirlerinin bozulduğunu düşündüm.
Evlerini özlemişlerdir tahminen. Çok da haksız sayılmazlar. herkes kendi evini, kendi düzenini özler... 3ay çok uzun olmuş, yaşlı insanlar neticede, usanmışlardır.

Size yardım etmek için gelmişler ve size yardım etmek için bir süredir dişlerini sıkıyorlar tahminen. (Babanız -bütün erkeklerde olduğu gibi- daha az fedakar davranıp sıkıntısını belli etmiş.)

Siz onlara çok çok teşekkür edin, gönüllerini alın ve bu konuyla bağlantısız olarak onları evlerine uğurlayın... Eşinize de size yardımcı olmak için orada olduklarını hatırlatın, kin tutmasın...

Memnun değilsen bakıcı tutarsın ya da kreşe verirsin. Bu kadar basit...

Bu bagiris cagirislarla daha minicik olan yavrunuzun psikolojisi bozulursa ben o zaman görürüm sizi. .Tatlilikla bir yolunu bulup gonderin ailenizi ,bu bagirislarla bebege zarar verdiğini de babaniza guzel guzel söyleyin..Benim annem babam gece yarisi bebegim agladiginda koşa koşa odasina gelir uyuturlar..Cok hatalilar .Genede yaşlılıklarina verin kırmadan cozmeye çalışın. Ya da kırmadan gonderin..Ama aslaaaa hakli olan eşinizle bu konuda gaza gelip tartışmayin.O cocuklari gerekirse anne babanizdan bile korumaniz bir anne olarak boynunuzun borcu
Ama sakin sakin.Allah kolaylik versin
.

o tip yorumlara gülüp geçiyorum ben..dikkate almaya bile gerek yok..biz para için çocuklarımızı evde bırakıp işe geliyoruz..kötü anneleriz evet.

bende sizin yorumlariniza güldümmm hemde cokkk
ben calisan annelere lafim yokkk mecbur olmasa calismaz illaki evladim der benim sözüm
anneyi babayi cocugun dadisi gibi görmeniz belirli yasta ihdiyarlar kaldiramaz deme sucsa ben o sucu isledim
bir bakici tutun veya yuvaya verin demek sucsa sucluyum olmadi siz bakin demek sucsa sucluyum
benim calismadigimi nerden biliyorsun ama cocuklarimida illaki annem babam büyütsün demedim dememde
beni büyütmüs ne mecburiyeti var benim cocugumuda cekmeyeeeee
ben türkiyede onu görüyorum ben calisim annem babam cocuguma baksin ee cocugunuza kizincada kadiramiyorsunuz
aksama kadar kücük cocuga bakmasi kolaymi onlarin ve cocugunuzun piskolojisi icin acil dadi bakin bu lafta gülecek bir sey görmedim

gülmek serbest,ömrü uzatırmış hem..

1-çocuklarıma bakıcıları bakıyor

2-annemle aynı şehirde olmamıza rağmen çocuklarıma bak gibi bir talebim olmadı,bakmak zorunda değil çünkü

3-konu sahibine çocuğuna bakcı bul ya da kreşe ver diyenlerden biriyim,iyi okuyun

şimdi şu cümleleri bana yazmanızın anlamı kalmadı maalesef..muhatabı ben değilim yani.

neden tepki aldığınızı benim yorumum dışında ki yorumları okuyup tekrar gözden geçirin ki tepki olarak en hafifi benimkisiydi.

Son düzenleme:
bakıcılara kolay kolay güvenilmiyor ama iyi birini bulursanız hiç böyle problem yaşamazsınız tamam yaşlılar belki kaldıramıyor ama ozaman gelmesin size bence rahat etmek istiyosanız bi bakıcı bulun boşuna kocanızıda kendinizide huzursuz etmeyin

konu sahibi kaynanasıyla kocasına verdiği tepkinin azıcığını kendi ailesine verse bundan sonra daha huzurlu yaşar.çok daha basit bir nedenden dolayı onlara beddualar etmişti

ne yazık ki burada annemle babam giderse kocamdan soğurum diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…