• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam diyabet 1 rahatsızlığı var diye istemiyor :(

Smile286

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2016
128
83
48
32
Merhaba kızlar 1 yıldır konuştuğum erkek arkadaşım var Ailemle tanıştırmak istemiştim. Dün konusu geçti evde bi kaç yera babam sormuş soruşturmus iyi insanlardir demişler hep ama babam seker hastası olma konusuna takılı kaldi o kadar büyük laflar etti ki dün sanki onun evladı değilmişim gibi hissettim. Birşey desem onu mu savunuyorsun onun için mi ağlıyorsun dedi sürekli. Ölmüş annem çıksa mezardan yine vermicem vermicem diye bağırdı :( onun şeker hastası olması çok kötü birseymiş ilerde bişe olduğunda sen napacaksın dedi. Hiç bir şekilde beni dinlemiyor :( sevgilim 15 yaşında birden bayılmış ve diyabet 1 rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış O günden beri insülin kullanıyor bu durumu en başından beri ben biliyorum. Kendine iğne yemek saatine o kadar dikkat eden birisi. Ama babami ikna edemiyorum. Bitti olmayacak bu iş diye diReniyor. Çok ağır laflar ediyor çok kötüyüm arkadaşlar :(

Canim oncelikle Allah yardimcin olsun.
Babalarin bu sozleri yureklerden yillarca cikmiyor maalesef.
Ne desem bilemiyorum bir tarafta ikna olmayan baban, bir tarafta sevdigin cocuk.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Bence babanda seni düşünüyor iyiligin icin ilerde eşine bişey olursa yalnız kalmandan korkuyor sanirim ama sağlıklı da olsak yarına çıkacağımız belli değil. bence ağlamadan babanla konuş ikna etmeye çalış babaninda kalbini kırmadan çok sevdiğini anlat sakince..
Hayat senin hayatın çok sağlıklı güçlü kuvvetli biriyle mutsuz bir ömür geçireceğine, sevdiğin ama diyabet sorunu olan bi eş seçimi ile mutlu olman daha mantıklı bana göre. (Bu arada eşimin babası da diyabetli 70 yaşında kilosu da var ama gayet saglikli)

Merhaba kızlar 1 yıldır konuştuğum erkek arkadaşım var Ailemle tanıştırmak istemiştim. Dün konusu geçti evde bi kaç yera babam sormuş soruşturmus iyi insanlardir demişler hep ama babam seker hastası olma konusuna takılı kaldi o kadar büyük laflar etti ki dün sanki onun evladı değilmişim gibi hissettim. Birşey desem onu mu savunuyorsun onun için mi ağlıyorsun dedi sürekli. Ölmüş annem çıksa mezardan yine vermicem vermicem diye bağırdı :KK43: onun şeker hastası olması çok kötü birseymiş ilerde bişe olduğunda sen napacaksın dedi. Hiç bir şekilde beni dinlemiyor :KK43: sevgilim 15 yaşında birden bayılmış ve diyabet 1 rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış O günden beri insülin kullanıyor bu durumu en başından beri ben biliyorum. Kendine iğne yemek saatine o kadar dikkat eden birisi. Ama babami ikna edemiyorum. Bitti olmayacak bu iş diye diReniyor. Çok ağır laflar ediyor çok kötüyüm arkadaşlar :KK43:
Sizde olsaydı şeker hastalığı ? Babanız gene karşı mı çıkacaktı? Hiç sanmam.
Ayrıca şeker hastalığında kendine dikkat ettikten sonra bir şey olmaz , sülalem şeker hastası... Babana söyle de ki : Allah çok büyük , kınadığımız şeyleri başımıza verebilir ... Çok ilginç ya, valla bu insanlar sanki garantisi var gibi milleti eleştiriyor, yarın başına ne gelecek belli mi .....

Allah allah ne alaka yahu, babanız hiç makul biri değil. Yarının ne getireceği belli değil, hastalık bu hepimizin başına geliyor. Yani işi gücü olmasa sevgilinizin bu tutumu anlarım ama bu değişik bir durum. Babanıza pes etmeden diyabetin beslenmeyle ilaçlarla kontrol edilebileceğini anlatın. Yani amansız çözümsüz bir hastalık ki değil şeker hastalığı.

Benim çocukluğundan beri tip1 diyabet hastası olan arkadaşım var. Beslenmelerine, insülinlerine dikkat ettiği sürece gayet sağlıklı, hayatını engelleyecek hiçbir sorunu yok, evlendi, çocuk sahibi olmayı düşünüyor şuan. Babanız çok yanlış yapıyor, yarın başımıza ne geleceği belli değil, Allah dermansız hastalık vermesin.

Merhaba kızlar 1 yıldır konuştuğum erkek arkadaşım var Ailemle tanıştırmak istemiştim. Dün konusu geçti evde bi kaç yera babam sormuş soruşturmus iyi insanlardir demişler hep ama babam seker hastası olma konusuna takılı kaldi o kadar büyük laflar etti ki dün sanki onun evladı değilmişim gibi hissettim. Birşey desem onu mu savunuyorsun onun için mi ağlıyorsun dedi sürekli. Ölmüş annem çıksa mezardan yine vermicem vermicem diye bağırdı :KK43: onun şeker hastası olması çok kötü birseymiş ilerde bişe olduğunda sen napacaksın dedi. Hiç bir şekilde beni dinlemiyor :KK43: sevgilim 15 yaşında birden bayılmış ve diyabet 1 rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış O günden beri insülin kullanıyor bu durumu en başından beri ben biliyorum. Kendine iğne yemek saatine o kadar dikkat eden birisi. Ama babami ikna edemiyorum. Bitti olmayacak bu iş diye diReniyor. Çok ağır laflar ediyor çok kötüyüm arkadaşlar :KK43:
Babanıza söyleyin bir kafasını çarpmasına bakar beyin kanaması geçirip felç olmak...
Kimin ne olacagını bilmeden bu kadar büyük konuşmak gerçekten cahil cesareti...
Saglıklı biriyle evlendiniz, ve işler ters gitti büyük bir şey oldu, adamı bırakacak mısınız?
Yada babanıza bir şey olduğunda anneniz terk mi edecek?
Net ve kesin konusun.
Bildiği duyduğu bir şey var da bahane mi ediyor yoksa ciddi m?

Kimin garantisi var ? Yalnız kalma diye seni evlendirmeyen baban belki birazdan ölecek ve seni babasız bırakacak .. yada sen öleceksin ,esin yalnız kalacak ..hangimizin kontratı var ki ... Öyle birşey varsa ben de kanser olan babama imzalatayim, gencecik yaşında ve yaşımda Beni bırakıp gitmesin ....

Babanız Allah muhafaza yarın size aynı teşhisi koymayacaklarinin garantisini kimden almış hem duyanda aids li sanir tevbe yaaa!

Gerekçesi şeker hastası olması :( olmaz olmaz olmaz diyo başka birsey demiyor kafayı yicem :( bu sağlık ya sağlık konusunda neden bu kadar taş kalpli babam :(

Ne olabilirmis mesela gerekcesi ne.Seker hastalarinin omurleri daha uzun oluyor ustelik arastirmasi var.

Kuş ötmez erken yaşta gider. Adam bişey biliyodur da diyordur. şeker hastalığı çok basit görünse de hiç öyle değil. Sürüyle komplikasyonları var. çoğu da uzun yıllar sonra ortaya çıkıyor.

Hamileyken insanlar seker hastasi olabiliyor yani gunaha giriyor haberi yok..ya siz baskasiyla evlenip cocuk sahibi olunca birden cikarsa ne yapacak? Evlatliktan mi reddecek?

Kulaktan dolma bilgilerle sabir fikirli hareket eden bir baba daha :) benim babamda kültürel farklılıklar yüzünden aşşşşşırı sabit fikirliydi. Yanlış bildikleriyle öyle bir övünç duyardı ki. Az mı ağladım bende..
Ama gerekli araştırma yapıldıktan, insanlar yakından tanındıktan sonra zor da olsa fikirler değişiyor. Ama erkek arkadaşının çok ısrarcı olması lazım. Ve hatrı sayılır birinin aracı olması gerekiyor babanla konuşması gerekiyor. Benim eşim beni alacak diye hasta olmuştu stresten. Babam ikna olmuyordu bir türlü. Umarım seninki daha az uğraştırır ama bir gün yorulacak illa ki.

Babanın üstüne gitme. Ona onu anladığını onu çok sevdiğini, konuştuğun çocuğun yanında babanın çok daha önemli olduğunu ve her şeyi seni düşündüğü için yaptığını anladığını söyle. Elini tutarak konuş temas et. Sonra yaptığın araştırmalar ışığında şeker hastalığının bir nevi düzenli diyet olup seni sağlıklı yaşamaya mecbur bırakan bir durum olduğunu açıkla. Hazal kaya 1 numaralı şeker hastasıdır. Zayıflamış kariyerine aynen devam ediyor şimdi. Çok sağlıklı ve mutlu. Bu tamamiyle kendine bakmakla ilgili. O çocuk emin ol senden çok daha sağlıklı olabilir. Şeker tuz yasak i. Bizim için zararlı olup ömrümüzü kısaltan ne varsa o çocuk onlardan tamamiyle uzak duracak.

Eniştem şeker hastası 50 yaşında harika dinç bir adam maşallah. Önemli olan aranızdaki muhabbet sevgi. Babanda bunu anlayacaktır. Çocuğa bir şans vericektir çünkü kızını çok seviyor. Çocuğa karşı çıktıkça seni de kaybetmiş oluyor.

Öncelikle sevgilinize çok geçmiş olsun.Babanız şuan Yeni duyduğu için bu kadar büyük tepki vermiştir.Biraz zamana bırakın.Zamanla sakinleşip daha mantıklı düşünecektir.Kimin başına Ne gelecek bilemeyiz.

Babam onun için göz yaşı döktüğümü beşik kertmesi mi bu ne diye aglıyorsun diye diye ellerini duvarlara masalara vuruyor hayatım öyle allak bullak oldu ki ne yapmam gerektiği konusunda şaştım kaldım konuşmucaksın telefonlarıni kapat diyor. Şu cümleyi bile kullandı :( sen şeker hastasının sana verecek kızım yok bile derim yüzüne diyor. Dayanacak gücüm kalmadı :( kendisi by pass ameliyati oldu şeker onda da var kalp ilaçları seker ilaçları var, tek dediği onun şeker hastası olması ben seviyorum ama bitirmek istemiyorum dedim. Ben miyim onu diyen. Gururuma dokundu demiş anneme benim onlara verecek kızım yok diyor. İnanın çocuk gibi hareketler yapıyor :( ettiği laflar boynumu aştı, şimdiye kadar başını öne egecek hiç birsey yapmadı. Sanki başka şeyler yapmışım gibi sözler söylüyor :( napmam lazım bilmiyorum nasıl ikna edeceğim bilmiyorum

Back
X