• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam diyabet 1 rahatsızlığı var diye istemiyor :(

Benim ailemde de var diyabet ama bende yoktu 7 yıllık evliyim bende. De 2 yıldır var ne olcak eşim bosasin mi beni şimdi babanız çok yanlış düşünüyor

Ben kendim şeker hastasıyım 1 sene oldu öğreneli 26 yaşındayım . Eşim beni terk mi etmeli yani şimdi . Şeker hastalığında yemene içmene ve iğnene dikkat ettiğin sürece hiç bir problem YÖK / Allah'a şükür hamileyim doğurmak üzereyim . Bebeğimde Allah'ın izniyle sağlıklı doğacak. Çok saçma konuşmuş babanız. Allah dermansız hastalık vermesin ...

Canım iki keşam edeyim ,şeker hastalığı çok ciddi değil bana göre ,bende eşim ile severek evlendik evlilik tahlileerinde hasta olduğu çıktı böyle bulaşıcı hastalık dolasıyla aileme söylediler ...
Abim ablamlar karşı çıktı ,sana da bulaşacak dediler öleceksin dediler vs ama babam şunu dedi. Evlilik arefesinde bir erkek herşeyi almışlar ,evi döşemişler vs ben sözümden dönmem dedi ve Herşey Allahın elimde dedi kimse geleceği göremez desi evlendik korunduk vs ama ölmedi eşim 5 senedir yaşıyor şükür yani şeker hastalığı bence abartılacak birşey değil sonuçta evlensiğin gün kaza da yapıp ölebilir
Ama eşimin ailesi el üztünde tutacağına beni ezdiler fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir
Şimdi ki aklım olsa ne yapardım biliyor musun yinede eşim ile evlenirdim ama kiraya gelmezdim ailesine derdim ev alın diye hem hastalık hem maddiyat zorluyor

Diyabet hastalari diyetine ve tedavisine duzenli uydugu takdirde normal saglikli insanlardan bile daha saglikli bir yasam surebiliyorlar. Bir kere duzenli kontrol altinda oluyorlar. Ayrica saglikli bir insanin hic hasta olmayacaginin, sakatlanmayacaginin bir garantisi mi var? Yok. Bunu babana duzgunce anlattigin takdirde belki anlar.

Bence tamamen bilincsizliginden.
Seker hastaligini cok olumcul hastalik olrsk goruyorlar.

Baban tabiki seni dusundugu icin suan boyle soyluyor ama allah korusun sende de olabilirdi bu hastalik seni kimse almicakmiydi o zaman. Guzellikle konusmaya ikna etmeye calis neticede baban o senin asla kotulugunu istemez ,umarim seni anlar ve destekcin olur.

Güzellikle konuşsam da çok büyük laflar ediyor her lafında vermicem diyor. Konu kapandı benim oraya verecek kızım yok diyor. Benim ayrılmami istiyor. Konuşma kapat telefonlarıni açma, babam istemiyor de bitir diyor. Baba bunu nasıl yapabilirim seviyorum ditorım. Bu sefer iyice deliriyor. Gururuna yediremiyormus bnm seviyorum dememi..

Güzellikle konuşsam da çok büyük laflar ediyor her lafında vermicem diyor. Konu kapandı benim oraya verecek kızım yok diyor. Benim ayrılmami istiyor. Konuşma kapat telefonlarıni açma, babam istemiyor de bitir diyor. Baba bunu nasıl yapabilirim seviyorum ditorım. Bu sefer iyice deliriyor. Gururuna yediremiyormus bnm seviyorum dememi..
Babana sunu soyle insan kinadigini yasanadan olmezmiz

Sonradan da diyabet olabilir benim gibi. daha kötü hastalıklar da olabilir. başka bir nedenle istemiyor bunu bahane ediyor olabilir mi.

babama ilk paylaştığımda tanıyın birbirinizi demişti. şimdi hep bi sıkıntı çıkarmaya çalışıyor. Şekeri var şeker hastası yarın yatağa düştü mü sen kötü olacaksın hastane hastane gezeceksinzi diyor. Baba bunu Nerden biliyorsun dediğimde onları savunma bana diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Erkek arkadaşım da sağlığına o kadar dikkat ediyorki saatine Herşeyine yemesine içmesine. Doktor bile düzenli olduğunu hep söylüyor. Her gittiğinde değerler normal bi sıkıntı yok diyor. Bunu babama dediğimde 35 yaşında öyle olmucak 45 yaşında öyle olmayacak diyor..

Bobrek yetmezligi hayati uzatan bir durum degil maalesef.
Diyabet dunyada olum sebepleri icinde 8.sirada
Her yil 4 milyona yakin kisinin de olum nedeni

Hacettepeli ayşe abla, erkekler için en önemli komplikasyonu olan erektil disfonksiyonu atlamışsın. Ayıp ayıp,Hiç hacettepe tozu yutmuş birisine yakışıyor mu.

babama ilk paylaştığımda tanıyın birbirinizi demişti. şimdi hep bi sıkıntı çıkarmaya çalışıyor. Şekeri var şeker hastası yarın yatağa düştü mü sen kötü olacaksın hastane hastane gezeceksinzi diyor. Baba bunu Nerden biliyorsun dediğimde onları savunma bana diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Erkek arkadaşım da sağlığına o kadar dikkat ediyorki saatine Herşeyine yemesine içmesine. Doktor bile düzenli olduğunu hep söylüyor. Her gittiğinde değerler normal bi sıkıntı yok diyor. Bunu babama dediğimde 35 yaşında öyle olmucak 45 yaşında öyle olmayacak diyor..
35-45 yasinda senin saglikli olacagin ne malummus. Baban gercekten de sacmalamis. Allah yardimcin olsun.

Bence baban seni kıskanıyor evlendirmeye niyeti yok saçma sapan bahaneler bulmuş kendince. Çocuğun elinde olmayan bir hastalığından dolayı istemiyor , üstelik sen biliyomussun ve çocuğa ümit vermişsin bu durumda çocuğa yapılan büyük bir haksızlık var ortada. Hepimizin başına birçok hastalık gelebilir , evlilik hastalıkta ve sağlıkta diye söz verilir baban bazı şeyleri hala öğrenememiş ..

Yanlış anlaşılmak istemem ama benim bildiğim şeker hastaları erkekler de cinsel iktidarsızlığa yol açmıyor mu ? Yani o iş yok diye biliyorum komşumuz şeker hastası da

Benim annem de şeker hastadiydi. Son 30 yılı bu lanet hastalikla geçti. Günde 5 defa insülin kullanıyordu.

Maalesef bu hastalık sinire, üzüntüye, dikkatsiz beslenmeye gelmiyor.

Önce annemin böbreklerini bitirdi sonra da kalbine vurdu ve genç yaşta vefat etti annem.

Yaşam standartları maalesef ki düşüyor. Belki baban da bunları yaşamandan korkuyordur.
Bende korkardim herhal çünkü annemin neler çektiğini bı Allah bilir bir de biz.

Umarım bir yolunu bulursun.

Eski konuymuş ama merak ettim konu sahibini , son durumuz nedir ?
Belki yorum için geçtir ama benim fikrim , eğer genetik bir hastalıksa ben çocuklarımı düşünür vazgeçerdim . Gözümün önünde onların zor şartlarda yaşaması beni çok üzerdi.

kişi ne olacağım demeli.

babana de ki. sen şeker hastası olursan bende seni mi istemeyeyim ?

Diyabet 1 hastalarinda iktidarsizlik problemi oldugunu duymustum. Dogru bir bilgi mi bu?

Back
X