• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam diyabet 1 rahatsızlığı var diye istemiyor :(

Valla benim akrabam var kız çok küçük yaştan beri insulin kullanıyor erkeğe bütün herkes söyledi çok.zor olur evlenme sonunu düşün diye çocuk bırakmadı evlendi baya sıkıntılar yaşadılar onun.vücudunu çok etkilemişti şeker ama tedavi görüyor ve şuan 2 aylık hamile kız ve mutlular hastalık Allah korusun herkesin başına gelebilecek birşey evet zorlukları var ama kimin garantisi var ki

Onun hastalığından babanıza ne yahu? Ne hakla birinin hastalığını bilip bir de üzerine o kişi hakkında yorumlar yapabiliyor ki... Saçma. Babanız makul biri değil, ciddiye alınacak bir tip de değil.

Ne saçma sapan yorumlar var ya. Sen tedavi olmaz kendine bakmaksan o zaman komplikasyon olur. Tedavini birakmaz yaşamına dikkat edersen neden normal bir yasam sürmeyesin?? Hba1c degerimden bahsedeceğim ama hiçbişey bilmeden sallayanlar olduğu için onu da anlamazlar. Kısaca söyle diyeyim 25 yaşında sulalemde seker yokken bambaşka bir nedenle hastaneye gittiğimde tip 1 diyabet teşhisi kondu. İnsülin kullanıyorum. 10 yildir Hba1c 6,4 u geçmedi daha. Gözlerim bobreklerim vs için doktor benimkilerden iyi diyor.. ve diyabet hergün çoğalıyor yakında çokça duyacagiz..yarın kimde çıkacağı belli olmaz

Merhaba kızlar 1 yıldır konuştuğum erkek arkadaşım var Ailemle tanıştırmak istemiştim. Dün konusu geçti evde bi kaç yera babam sormuş soruşturmus iyi insanlardir demişler hep ama babam seker hastası olma konusuna takılı kaldi o kadar büyük laflar etti ki dün sanki onun evladı değilmişim gibi hissettim. Birşey desem onu mu savunuyorsun onun için mi ağlıyorsun dedi sürekli. Ölmüş annem çıksa mezardan yine vermicem vermicem diye bağırdı :KK43: onun şeker hastası olması çok kötü birseymiş ilerde bişe olduğunda sen napacaksın dedi. Hiç bir şekilde beni dinlemiyor :KK43: sevgilim 15 yaşında birden bayılmış ve diyabet 1 rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış O günden beri insülin kullanıyor bu durumu en başından beri ben biliyorum. Kendine iğne yemek saatine o kadar dikkat eden birisi. Ama babami ikna edemiyorum. Bitti olmayacak bu iş diye diReniyor. Çok ağır laflar ediyor çok kötüyüm arkadaşlar :KK43:
babam seker hastası dedem cevremdeki cok kisi karısı icin cok zor valla cok sinirli oluyolar ugras durr bide ay ben hastayım diyıp herseyi yaptırma cabaları cabası

Sanırım şuan yapman gereken bir süre bu konuyu rafa kaldirman.ustune gittikçe iş inada binecek.babanin sakın olduğu bir an erkek arkadaşın babanın yanına gidip başbaşa konuşmayı denesin.bakma sana böyle esip gurlesede,erkek arkadaşının karşısında bu kadar katı olmaz.

Yani çok büyük konuşmuş babanız, bu kadarına gerek yoktu. Ama onun endişelerini de anlamalısınız. Hastalık ciddi bir seyir izlemeye başlarsa körlüğe, bacak kesilmesine kadar gidebiliyor Allah korusun. Malûl olursa, çalışamazsa vs diye düşünmüş olabilir. Çok yönlü düşünmüş ama cümleler ağır. Yine de tercih sizin olmalı tabii, baba da bir yerde durmayı bilmeli. Hiç değilse vebal altına girmekten korkmalı. Anneniz ne diyor bu işe?

kendisi by pass ameliyati oldu şeker onda da var

Şimdi anlaşıldı. Kişi kendinden bilir işi. Demek ki babanız, hatta belki babanızdan dolayı anneniz çok sıkıntı çekiyor, aynı sorunlarla sizin de uğramanızı istemiyorlar. Ayrıca babanızda şeker var, evlenmek istediğiniz kişide şeker var, peki doğacak çocuğunuz ne olacak? Bunu da düşündünüz mü :110:

çok saçma bir düşünce
her an hepimize bir şey olabilir hayat bu
ayrıca şeker hastalığı günümüzde o kadar yaygın ki aslında babanız da şeker hastalığı sahibi ama farkında olmayabilir ve düzenli beslenme ilaç kullanımı ile gayet sağlıklı hayat sürülebilir

Yani ne kadar sacma yarin obur gun babanizin bir hastaligi cikmayacagi ne malum ya da bir kaza gecirip engelli kalmayacagi yani boyle insanlarin kendilerini kaf daginda zannetmesinden nefret ediyorum hastalik bu yaa sanki kotu bir aliskanligi var da karsi cikiyor umarim babaniz yaptigi yanlisi farkederr

Çok kötüyüm ruhen çöktüm arkadaşlar babam bnm kendimi göz göre göre uçurumdan attığımı söylüyor. Yaptığım hiç birşey yok ilk defa karşısına birisini çıkardım ilk defa böyle birseyi babamla paylaştım. Ama aldığım tepkiler... Sanki böyle karaktersiz alkolik evli bir adamla evleniyormusım gibi davranıyor. Öyle birşey olsa ne tepki verecekti bilmiyorum. Babam küçüklüğümide zehir etti şimdi de ediyor

Öff şu hastalık muhabbetini yapan insanlara gıcık oluyorum ya. Sanki hiç onların başına birsey gelmez hep sağlıklı olacak ya. 2 gün sonra kendisi de şeker hastası olabilir. Seker hastalığı olan evlenmesin mi?

Baban seni düşünüyor ilerisini düşünüyır falan diyemeyeceğim. Saçmalık çünkü.

Hem vermem de vermem ne yahu. Kadınları mal olarak görmekten vazgecseler artık keşke. Sen yetişkin bir insansın. Kendi kararını verebilirsin.

Benim babam da diyabet hastasi, muhtemelen o da diyabet hastasi biriyle evlenmemizi istemezdi, bizden birinde bile seker cikacagindan o kadar korkuyor ki...

Kuş ötmez erken yaşta gider. Adam bişey biliyodur da diyordur. şeker hastalığı çok basit görünse de hiç öyle değil. Sürüyle komplikasyonları var. çoğu da uzun yıllar sonra ortaya çıkıyor.
Boyle kucuk hesaplar yapamam bunlar her hastalikta cikabilecek seyler.Sagligin one surulmesi cok vicdansizca.

Merhaba kızlar 1 yıldır konuştuğum erkek arkadaşım var Ailemle tanıştırmak istemiştim. Dün konusu geçti evde bi kaç yera babam sormuş soruşturmus iyi insanlardir demişler hep ama babam seker hastası olma konusuna takılı kaldi o kadar büyük laflar etti ki dün sanki onun evladı değilmişim gibi hissettim. Birşey desem onu mu savunuyorsun onun için mi ağlıyorsun dedi sürekli. Ölmüş annem çıksa mezardan yine vermicem vermicem diye bağırdı :KK43: onun şeker hastası olması çok kötü birseymiş ilerde bişe olduğunda sen napacaksın dedi. Hiç bir şekilde beni dinlemiyor :KK43: sevgilim 15 yaşında birden bayılmış ve diyabet 1 rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış O günden beri insülin kullanıyor bu durumu en başından beri ben biliyorum. Kendine iğne yemek saatine o kadar dikkat eden birisi. Ama babami ikna edemiyorum. Bitti olmayacak bu iş diye diReniyor. Çok ağır laflar ediyor çok kötüyüm arkadaşlar :KK43:
Çok saçma hangimizin sağlıklı kalacağının garantisi var ki. Sırf bu yüzden ayrılmak, çocuğun hakkına girmek olur. Zaten tedavisine devam ediyorsa birşey olmaz

ne kadar cahil inanilir gibi degil bende de boyle bir kp var. eltim seker hastasi o da igne vuruyor. bana evlenmeden once git Soyle bir kan tahlili yaptirsin cocugu oluyor mu olmuyor mu bilelim demisti. ben de ya oglunuzun olmuyorsa nereden bileceksiniz demistim aman Allah korusun demisti kvde ki 3. tedaviden sonra tup bebekle hamileydim bu konusmalari yaptigimizda... ne desem bilemedim.Allah gonul gozunu acsin.

Şeker hastalığının bazı tiplerinde mi yoksa bazı evrelerinde mi bilmiyorum ama iktidarsızlık problemi oluyor diye biliyorum...

Tıbbi olarak detayını bilmiyorum ama tanıdığım bir adam 40lı yaşlarında ve evlilik düşünmüyor hiç. Bir başka tanıdık da evlendikten sonra karışı tarafından terkedildi kısa sürede. Şehir efsanesi değil demek ki...

Babanız da bu yüzden karşı çıkıyor olabilir...

Back
X