babam niye böyle?

mutluolmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
477
2
96
Konya
Herkese merhaba;
Dün babamla yürüyüş yapıyorduk ben babam kardeşim.Konu kıyafete geldi o arada işte bizim burada 60 evler idye bi yer var orada böyle dubleks evler var bu evleri süleymancılar yaptırmış işte burada iyi komşuluk ilişkileri olur dedi babam hepsini kafa yapısı birbirine benzeyeceği için dedi ben de bence iyi değil tek tip hepsi birbirine benzeyecek ne kadar sıkıcı dedim babama muhalefet olmak için değil öyle düşündüğüm için önemli olan insanların biribirine rahatsızlık vermeden oturmaları ben atıyorum burada oturdum bana benim kıyafetime böyle gözlerini dikip bakmaya hakları yok dedim babama da o zaman oturmayacaksın dedi.Ben de dedim ki isterse yoldan geçen herhangi bi vatandaş olsun onun da bana gözünü dikip bakmaya hakkı yok dedim.(bakmak dediğim rahatsız edici bakışlar gözel taciz anlamında) babam dini bilen bi insan olmasına rağmen bu dediğimde yan çizdi sonra oradaki yeni bitmiş binalara baktık bi tanesini kapısı açıkmış bakıcısı da tesadüfen yanında işte biz eve hızlıca baktık babam adamla konuşmaya başladı işte ben emekli din kültürü öğretmeniyim bunlar da kızlarım diye biz evden çıktık geri dönüyoruz adam şaşırmıştır demeye başladı işte din kültürü öğretmeniyim dedim böyle kızları var diye adam düşünmüştür diyor.(Kardeşim de ben de açığız ama açıklığımız öyle değil en fazla giydiğimiz yarım kollu body o da bisiklet yaka yani düşünün yani minidir bağrı açık dar pantolon giymiyoruz)Bu lafı sürekli evire çevire söylediği için artık bıkmış durumdaydım ben de söylemeye başladım.sen din kültürü öğretmeni olabilirsin biz de senin kızlarınız ve farklı farklı bireyleriz bunu kabul et artık baba dedim biz böyleyiz açığız senin istediğin gibi de olmayacağız istersen idn kültürü öğretmeni ol istersen sınıf öğretmeni istersen çöpçü senin din kültürü öğretmeni olman benim gözümde artı veya eksi değer kazandırmıyor sana ben seni babam olduğun için seviyorum dedim sen de beni böyle sev bu zamana kadar hiç bi oğlanla çıkmamışım o kadar dikkat ederim hareketlerime daha kimseden bi laf işitmedim ne bi laf atan oldu ne bi söz kendimi övmek için demiyorum piyasaki kızlara göre çok daha namusluyumdur yani anlayacağınız ama babamın bu tavırları bu lafları bıktırdı artık utanıyorsan kıyafetimizden dolaştırmayacaksın yanında dedim beyefendi demek bizi hareketlerimize göre seviyomuş evladı olduğu için değil ne anne babalar var kızı oğlu türlü naneler yiyor yine de böyle laflar konuşmuyolar evlatların kendileri dışlamıyolar bizi çok şükür iyi evlatlarız babam bize böyle yapıyor.Nolur bana yardım edin bıktım ben bu durumdan

babalar degisemez degisebilen baba zor..o yuzden onu boyle kabullen,anlatmaya calisarak yorulma bence ekonomik ozg.kazanana kadar dinle,sonra ayaklarinin uzerinde durdugunda duzenini kurdugunda ne o konusacak yorum yapacaktir ne de sen takilacaksindir onun konusmalarina..

babanızla konuşma tarzınızı beğenmedim.yarın sizde ebeveyn olacaksınız inanın sizin babanıza söylediğiniz şeyleri çocuklarınızda size söylese aranızda tartışma çıkarack boyuta taşınır tüm dialoglarınız.babanız öyle ama size baskı yapmamış illaki kapanın dememiş sizinle paylaşmış düşüncesini.Babadır hakkıdır.bu söylediklerime gönül koymayın lütfen ama bunlar benim düşüncelerim.fikirlerinizi bu şekilde dile getirmek yerine konuyu değiştirmeye çalışarak ortamı yumuşatmaya çalışın bi dahaki sefer.o sizin babanız bence çokta sorun yapılacak bir durum değil.konu başlığını görünce daha farklı şeyler bekliyordum yani şunu anlatmaya çalışıyorum çoğu insanın annesi babasıyla dialoğu ufak tefek sorunludur.belkida daha ciddi herkeste var bi farklılık.bence babanızı yargılamayın.

farkındaysan sen karşındakı insaları aşagı görup begenmıyorsun... ve onlara hakaret edıyorsun farkındamısın... sen onların inaçlarına ve yaşam bıçımıne saygı duymuyorsun ama çok fazla saygı beklentın var... sanada kımse karişmaz hıç merak etme

amacım babamı aşağılamak ya da küçük görmek değil bu söylediklerime o alınmadı zaten babamın huyunu biliyorum ben bu konularda alınmaz .kendine göre özgürlükçüdür ama çevre ne der der.Sanki çok tanıdığı bi insan var oturduğumuz yaşadığımız yerde el memleketinde yaşıyoruz yani babamın memleketinde değiliz akrabamız falan yok burada.Yazdıklarımdan bunu da nasıl çıkarttınız anlamış değilim ben babamın annemin inancına niye saygım olmasın giyimim konusunda babam psikolojik baskı uygululuyor bu durumdan muzdarip biri olarak bunu nasıl yapabilirim?Ben onlardan farklı da düşünmüyorum sadece öyle giyinmek istiyorum ve giyimimde de bir açıkık yok ne bağrım açık ne bacaklarım giyim tarzımı da yazdım.Arada böyle laf dokunduruyor ve gerçekten birşey söylemese bile üstümde o psikolojik baskıyı hissediyorum çünkü dışarı çıkacağımızda beni de kardeşimi de direk kıyafetlerini süzüyor sanki yabancı bir erkekmiş gibi dışarıdan bi insanmış gibi artık bu hareketleri rahatsız ediyor beni.Sadece ben değil kardeşim de bu durumdan muzdarip.Geçen sene bime ruj gelmişti ruj aldım ona bile napcan bu ruju ankarada mı sürecen dedi hayır ben sadece evin içinde sürmek için almıştım gerçekten dışarıda sürmeye de niyetim yoktu kızsı hisler merak edip aldım ona bile laf söyledi.ben istediğim gibi giyinirim sorun değil ama içim raht etmez babamın bu dediği laflardan sonra hiçbir anlamı kalmaz kendi istediğim gibi giyinmeyi gizli mi yapmam lazım.hem oramı buramı da açmayacağım sadece biraz kızsı kıyafetler almak istiyorum artık bu giyim tarzından sıkıldım makyaj yapmak istiyorum en azından bi oje sürmek istiyorum ama babam görse ne der düşüncesi beynimi kemiriyor ben bunları yazın yapmak istiyordum zaten sene içinde yurda gidiyorum kendimi yurtta pis hissettiğim için (yurt çok pis) süslenesim kendime bakasım gelmiyor yazın moralimi yüksek tutmak için de böyle ufak değişiklikler yapmak isityorum ama işte babam böyle yapınca kendimi geri çekiyorum.

bütün yazını alıntı yapmadım sadece bir kısım dikkatimi çekti.. PİYASADAKİ KIZLARA GÖRE ÇOK DAHA NAMUSLU OLMANIZ.

namusun ölçütü nedir arkadaşım? yaka-bağır açmak yada mini etek giymek namussuzluk ölçüsü mü?

Genelde bir iki olumsuz yorum geldikten sonra devamı da öyle olursa 'tabii biri yazdı ya herkes aynısını yazar' tarzı bir inanış var ama söyleyeceklerimin bununla alakası yok.Bende yazınızı okurken rahatsız oldum bir kaç cümlenizden.

İlk önce babanızın yaptığı psikolojik baskıyı anlıyorum,çünkü zamanında aynısını babam da yapmıştı.Daha çocuk sayılacak yaşta bu seninle en son konuşmam sonra vebali benden gider dedi.Ki arada hatırlatma yapsa da dediği gibi son oldu sayılır.
Öncelikle dinen gerekli olan bir şeyden bahsediyor babanız.Hiç bir anne-baba kötülüğümüzü istemez.Ha yapar ya da yapmayız ama onların bunu dile getirişinde bir sıkıntı yok.Belki daha farklı olabilirdi haklısınız.Ancak sizde babanıza oldukça sert konuşmuşsunuz.O bunlara alınmaz diyerek.Ya alınıyorsa?Babanızın söylediklerinden,üslubundan şikayetçiyken çok farklı bir tutum sergilemiyorsunuz.

Ayrıca sevgilinizin olmaması sizi ne namuslu ne de namussuz yapar.Sevgilisi olan insanlar namussuz olan kesim mi?
Giyim ölçüsü herkesin farklıdır.Siz istemezsiniz mini etek giymezsiniz,bende giymem.Hoşuma da gitmeyebilir ama namus kavramı başka bir şey.Kaldı ki siz babanızın sizi kıyafetleriyle değerlendirmesine kızarken hiç tanımadığınız insanlara aynısını yapıyorsunuz.Belki farkında değilsiniz fakat babanızda kızdığınız hangi nokta varsa sizde de birebir aynıları var.​

bence arkadas acık giyinmiyorum demek istmiş yaka bagır derken namus ölçütü olarak söylememiş...

Canım malesef ailemizi secme yada onların fikirlerini kökünden değiştirme gibi bir sansımız yok... sen onun gibi düşünmüyorsun o da senin gibi bu çok normal kimse kimseyi kendinden farklı düşünüyor diye yargılayamaz mantıklı bulursun bulmazsın, uyarsın uymazsın orası ayrı bir mesele ama saygı duymak zorundasın. ruj yada oje sürmekle bir şeylerin eksileceğini düşünmüyorum yurtta kalırken sürebilirsin bence içinde kalmasın bu kadar düşünüp kafa yoracak bir mevzu değil. kıyafet konusuna gelince sanırım suan ki halinden memnunsun zaten baban da bu giyim tarzına karşı cıksaydı izin vermzdi böyle giyinmene sanırım di mi? ayrıca bütün fikirlerini ve eleştirilerini de babanın yüzüne söyleyebiliyorsun bu ne kadar büyük bir sans farkında mısın?

Beğen butonu olmadığı için alıntı yaptım sizleri

Başka da yorum yok siz gerekeni söylemişsiniz.

Piyasadaki kızlar derken???

Hep yapıcı yorum yapmışımdır bu forumda fakat bu konudaki sözler biraz ilginç ve kırıcı...

Cevap vermek istedim.

Piyasadaki kızlar derken çevrenizdeki arkadaşlarınızdan mı bahsediyorsunuz yoksa?

Yani bakımlı, şık kızlar piyasa kızları mı oluyor?
Ben de rahat giyinirim mesela...
Eeee ne anlamalıyım bu laftan?
Ben benim gibi giyinmeyenleri ya da sizi yargılıyor muyum? Ne haddime... Herkes kendi için yaşar.

Konuya gelince babandan yana bir sıkıntın olmamalı
Zira düşünceleriniz aynı zaten....

Son düzenleme:
bilgelis hayyyy ağzını öpeyim ben tabii ki kıyafeti namus ölçütü olarak almıyorum hatta tam tersi ben öyle kıyafate bakan bi insan değilim babamın ölçütü yani onun bakış açısını anlatmaya çalıştım benim durumumu anlayın diye.Tabi ki mini etek giymekle boyun,bağır açık giyinmekle namus ölçülemez ya da başörtülü olmakla ne başörtülüler var erkeklerle el ele geziyor açık bayanlar da var onların öyle bişeylerini görmüyorum yani bunu kıyafete göre değerlendirirsek işin içinden çıkamayız bu bakış açısı babamın bakış açısı.Bayanlar nolur yanlış anlamayın kendimi düzgün ifade edemedim herhalde.Giyim tarzimdan memnun değilim artık daha kızsı şeyler giymek istiyorum spor pantolon üsütne body giymek istemiyorum.Böyle daha kızsı daha süslü püslü şeyler yine açık değil ama daha kızsı kendimi kzı gibi hissetmek istiyorum süslenmek dolgu topuklu bi ayakkabı mesela almak isterdim sonra oje sürmek isteridm renkli renkli ruj böyle süslü kız gibi kzı olmak isterdim.Collezionedan bi kot aldım şu dar paça pantolonlar var ya biraz böyle insanın üstüne yapışıyor onu bile giymeye korkuyorum yanında ben bu zamana kadar anamdan babamdan gizli iş yapmadım kendimi o yüzden suçlu gibi hissediyorum.

yahu hem açık dar vs. giyinmeyi namussuzluk olarak görüyorsun hem de dar giyinmek istiyorsun.zaten düşünce şeklin tamamen bozuk ama kendinle çelişmekten de geri kalmıyorsun.sen bırak dar paçayı ojeyi de şu kafa yapını değiştir.ayrıca başörtülü insanların sevgilisiyle el ele gezmesinin konuyla ne alakası var?senin gibi hastalıklı düşünenlerin ağzında sakız gibi aynı laflar.

hem katılıyorum hem katılmıyorum çünkü piyasa kızı diye bişey varmıdır tartışılır.piyasa kızı lafı tabiki ağırdır şöyle bir tabir kullansaydın keşke ''japone,askılı,sıfır kol,kısa etek,şifon,transparan,dar tarzada kıyafetler giymiyorum.zaten yukarda belirmişsin giydiğim kotlar dar değil kollarım kısa ama çok kısa değil diye ayrıyeten tabiki piyasa kızı cevap hakkı doğurmuş.çünkü senin piyasa kızı tabirini kullandığın kişilerin çokta kaliteli bir hayat sürdürenleride var.ayrıyeten doğuştan rahat bir ailede büyüyen sana göre rahat insanalr da var.şimdi yaşının cahilliğinden ötürü düşünememişsin.bundan sonra düşünürsün tatlım.büyük ihtimalle yaşın küçük ergenliğin verdiği bir sıkıntı gerginlik agresiflik var sende.ama bunları kendine karşıdan bakarak kendini geliştirmelisin.piyasa lafına ben şahsen alınmadım.dolabımda hiç kısa kollum yoktur hepsi sıfırdır ipli değil ama sıfırdır.ojeleride çok severim sürerim belki bir çoğuna göre rahatım.ama genede alınmıyorum alınacak birşey yok çünkü yaşının küçük olduğu o kadar belliki hele hele daha tecrübelerinde çok eksik.olsun bi dahakine daha dikkatli olursun sağlıcakla kal canım.

arkadasim sen kendini babana karsi ovuyosun piyasa kizlari gibi degilim diye,
hemde artik o piyasa dedigin kizlar kimse onlar gibi olmaya calisiyosun,
bence sen ne istedigini bilmiyosun,
sen baskalarina yani piyasa kizlari dedigin kisilere ozeniyorsun,
fakat baban seni sinirlandirdigi icin onlar gibi giyinemedine kiziyosun,
piyasa kizlari lafini altinda sanirim süslü kizlar yatiyo,
cok kaba bir kelime,
bence babanla bu sekilde konusmamalisin,
bwnim babamda makyaja cok kizardi,
ben gizli gizli yaptim
simdi evliyim kocamda izin veriyo,
her ailenin yapisi farkli,
baban oje yapmano istemiyosa ilerde koca evinde yaparsin ozaman

Valla canim darilma ama benim gözümde nedense cok seker, cok cici, cok anlayisli bir baba modeli canlandi satirlarini okurken.
Babaniz almis iki kizinida cikmis gezmeye. Nekadar hos bir sey. Demekki babaniz size vakit ayiriyor ve sizinle zaman gecirmekten hoslaniyor.
"kizlarina bak sözde din ögretmeni" lafinida espiri olsun diye söylemistir belki. Sizi kizdirmak hosuna gidiyordur belki.
Benim babamda ben bekarken sürekli beni kizdirmaya calisirdi ve kah kah gülerdi sonra
Sonucta babaniz baskici bir insan degilmis, sizden utandiginida sanmiyorum, yoksa yaninda gezdirmezdi ve eve bakarken kendini ve sizi tanitmazdi. Sadece bakar giderdi. Birde baban icin birdaha beyefendi kelimesini kullanma canim olurmu? Ilerde evlenirsen ve kocana cok sinirlenirsen kocan icin kullanirsin bol bol

ben piyasa kızı demedim oradaki piyasadaki lafını etrafta gördüğümüz bana göre açık giyinen kızlar sevgilileri olur ya da olmaz beni ilgilendirmiyor kimsenin namususunu da sorgulamıyorum zaten öyle bişey haddime düşmez Allah bilir kimin namuslu namussuz olduğunu ama lafımı cımbızla çekip almışsınız bazı bayanlar ben burada kimseye kötü bişey demedim.Alınacak bişey de söylemedim yanlış ifade etmiş olabilirim ben sadece sorunumu dile getirip sizden çözüm önerileri istedim fikir danışayım dedim.fat_se çok teşekkür derim yanlış anlamadığın için çünkü doğru anlamışsın niyetimin ne olduğunu sadece babamın bu tavrı karşısında ne yapabilirim onu sormaktı.Yine de yorumlarınız için çok teşekkür ederim hanımlar üslubum yanlış değil ama seçtiğim kelime yanlış olabilir ama yüz yüze konuşamadığımız için duygu düşünceler tam olarak aktarılamıyor.

ben kendim gibi olmaya çalışıyorum kimse gibi olma niyetim yok onlar gibi de giyinmek istemiyorum ben kendi kafamda tasarladığım şekilde giyinmek istiyorum gizli gizli nasıl yaptın yine görmüştür baban istemiyosa kocanın evinde yaprsın diyosun ama ben şimdi yapmak istiyorum gençliğimde o zamana o yaşam sevincim kalmayacak gibi geliyor süslenme isteğim de

evet babam iyidir gezdiğimiz yerler tenha yerlerdi biz şehir dışında oturuyoruz sayılır oralarda gezdirir bakalım çarşıda gezdirecek mi bi çay bahçesine oturalım dedik ben istedim öyle yerler hoşuma gidiyor en son çocukluğumda oturdum düşün o kadar uzun bi zmana önce oturtmadı neymiş erkekler bakarmış laf söz olurmuş seni tanıyan yok zaten kim ne diyecek?Dondurma istedik işte onu da almadı neymiş erkekler bakarmış işte hep böyle yapıyor tabii ben bu iki olayda da hiçbişey demedim istediğin bi pantolonu bile gönül rahatlığıyla giyemezsin yeni bi pantolon aldım dar paça biraz üstüme yapışıyor babam memleketteydi o zaman almıştım giyemiyorum laf söyler korkusuyla yani iyidir hoştur ama bi laf söyler insan böyle soğur hevesini kursağında bırakır lisedeyken bi ruj almıştım süreyim diye dışarıda sürmeyecektim evin içinde sürecektim annemgitmiş hemen söylemiş napacan o ruju ANkara'da mı sürecen dedi yoo ben sadece merak ettğimi çin denemek için aldım dedim.Babama bu utanma yanında gezdirmek istememe lafını söylediğimde dediğimi değillemedi çünkü biliyorum kıyafetimizde bi açıklık yok ama rahtsız oluyor anlamıyorum babamın bu hareketleri yüzünden yolda rahat yürüyemiyorum sanki herkes bana bakıyomuş gibi geliyor sanki açık giyinmişim de millet gözünü dikip bakıyor gibi geliyor.Böyle küçük meselelerle uğraşmak istemiyorum artık yoluma bakmak istiyorum.Hepinizi öpüyorum bayanlar.

ben seni anladım.sen daha küçük olduğun için konuşmayı fazla bilemiyorsun.o nedenle kk deki kızlar yanlış anladılar seni.sen biraz özgürlük istiyorsun o kadar.ben birazda bu arkadaşa katılıyorum.hiç öpüşmemiş sevişmemiş kıyafetinle erkekleri tahrik etmemeişsin.namus bu kapsama bence girer.bence yurtta veya babansız çıkarken istediklerini giy ama babanla çıkarken braz daha dikkat et.ya da çıkma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…