Babam olacak şahıs beni kapanmaya zorluyor.

siz hakkatten alay ediyorsunuz bunca insanla bu ne saygısızlıktır..

Çoğaldı bu tip konular.. İşte bir nesil böyle geliyor.. Bilinçsizlikle inançsızlıkla.. Bundan sonraki nesil iyi olmalı bilinçli imanlı farkında olmalı.. En büyük görev anne babaların yine..

Son düzenleme:
mübarek ramazan ayında böyle konuları açıp duruyorlar gerçekliği şüpeli hey yaabbim ya
inanmıyorsanız inanmayın yapmıyorsanız yapmayın bu kadar basit
o aileyle yaşıyorsanız zorlanıyorsanız madem resti çekin gidin şikayet edin
bakın geçen gün babası kızı evde sevgilisiyle bastı kıza tokat attı diye kız gidip şikayetçi oldu babası maddi ceza aldı
hayır yani sorununuzu anlıyoruz ama yapabilecek bişey yok ailenizin fikrini değiştirecek olan sizsiniz değişmiyorsa ayrı eve çıkın istediğiniz gibi yaşayın
yeterki böyle tartışmalı dini konular açmayın ramazan ramazan bizide günaha sokmayın

Ramazan ayı ile alay etmeye çalışan iki üç ergenin arka arkaya açtığı konular bunlar pirim vermemek lazım inançla ilgili konuları ilgili bölüme yazın tartışın sizin yüzünüzden çok kişi banlanır bu günlerde...bu çocukların oyunlarına alet olmamak lazım.

Ne çok okuyoruz bu ara burada bu konuları... Dediğin gibi güzellikle sana sevdirmeye çalışsa belki kendi rızanla örtünecektin. Örtünmek istememeni anlayabilirim ama namazdan falan soğutmuş seni, ben en çok buna üzüldüm. O zorladı diye kapanınca sevap mı olmuş oluyor ki? Göremiyor mu acaba bunu? Allah yardımcın olsun, sana doğru yolu göstersin ne diyeyim ki... Valla çok üzüldüm mübarek ayda şiddet göstermesine falan...

Ayrıca eklemek istiyorum. Dinde zorlama yoktur ayetini yanlış anlamış ve yanlış yorumlamışsın. Müslüman olmayan birini zorla müslüman yapamazsınız anlamına geliyor o ayet. Sen müslümansın, senin kast ettiğin anlamda değil o. Yaptığını kesinlikle tasvip etmiyorum. Seni uyarmak, saydığın şeylere yöneltmek hakkı var babanın. Çünkü senden o sorumlu olacak ahirette. Ama bunu döverek söverek değil güzellikle yapması gerekiyordu.

Babam da kapanmak değil açılmak konusunda neredeyse bana aynısını yapıyor, her türlüsü zulüm bana göre. Seni çok iyi anladığımı bil diye söyledim bunu da.

Hiç unutmam; yıllar önce kafamı evdeyken meraktan bir sardim, babamdan sopayı yiyecektim az kalsın, kafamdakini fırlatıp attı:) canım babam, benim tek özendiğim kisi :)

Gerçekten çok hoş, çok övünülesi özenilesi bir davranış olmuş. Bunu burada anlatmanız da çok alakalı olmuş evet.

Farkındaysanız babanızın yaptığıyla konu sahibinin babasının yaptığı arasında hiçbir fark yok. İkisi de zorbalık. Meraktan yapmışsınız ama örtünmek istiyor da olabilirdiniz. Dayak mı yiyecektiniz babanızdan bunun için?

Ben hayatımda hiç kapanmayi düşünmedim arkadaşım

Ama bu nasip meselesi.
Yani namazda bir nasibin varsa oluyor.
Bundan yillar once namaz deyince annem, cildiriyorduk.
Ama simdi hamd olsun Allah o sevgiyi verince tek tek kesilse her uzvum vazgecmem Allah'in izniyle.
Her sey bir ayetle basladi.
Onlara "sizi bu yakici atese sokan sey nedir" dendiginde biz namaz kilanlardan degildik, derler.

Bu arada hala merak ediyorum bu kadar baskici bir baba, 3-5 gun once acik gordugu kizinin cezasini kesmek icin tabiri caizse, nicin bugunu/dunu bekler ki?
Bir celiskili anlatim.

Farkındaysan yazdıklarından öyle anladığımı falan söylemedim ben zaten. Ola ki isteyecek olsan dayak mı yiyecektin yani dedim.

Siz niye bukadar sinir yaptınız ki?
Herkezin hayat standartları, yaşayış statüsü çok çok farklı evet belki ben isteseydim babam benimle görüşmek bile istemezdi ..net

Biraz baktım Nisa evlilik ve miras konularından bahsediyor gibi. Tabi ki detaylı okumak lazım. Başka bir başlıkta paylaşmakta fayda var

Nisa kadınlar demektir ve genelde kadınlarla alakalı şeylerden bahseder. Örneğin; kadın erkek ilişkileri, nikah vs...

bu babanızın yaptığı davranışı haklı mı çıkarıyor hanımefendi...diğerinden hiçbir farkı yok fndkfndk a katılıyorum.

Evet bana gore haklı çıkarıyor, benimde küçük yaştaki çocuğum kafasına sofra bezinin sarip , karşıma geçip tvdaki teyzelerin aynısı oldum dese aynı sert çıkışı bende yapardım.

Siz niye bukadar sinir yaptınız ki?
Herkezin hayat standartları, yaşayış statüsü çok çok farklı evet belki ben isteseydim babam benimle görüşmek bile istemezdi ..net

Hayır neden sinir yapayım ki, gayet naif bir üslupla yazdığımı düşünüyorum. İnsanların inancına, yaşayış biçimine dil uzatmamam gerektiğini bilecek inanca sahibim ben çok şükür. Israrla neden bahsetmek istediğimi anlamıyorsun.

Konu sahibi kapanmak istemiyor, babası onu kapanmaya zorluyor. Senin baban da tam tersini savunuyor, kapalılığa karşı çıkıyor. Evet ikinizin babasının da kendi inancıdır, buna da kimse bir şey diyemez. Ama ikinizin babasının da kızının kapanma yada açılma kararına karışma hakkı yok.

Şu an babanla aynı fikirdesin, o yüzden anlayamıyorsun yaptığının doğru bir şey olmadığını. O yüzden dedim "ya kapanmak isteseydin" diye...

Özetle konu sahibinin babasıyla senin babanın tavrı arasında fark yok. Tek fark konu sahibi babasıyla aynı görüşte değil, sen babanla aynı görüştesin.

Evet bana gore haklı çıkarıyor, benimde küçük yaştaki çocuğum kafasına sofra bezinin sarip , karşıma geçip tvdaki teyzelerin aynısı oldum dese aynı sert çıkışı bende yapardım.

o zaman konu sahibinin babası da örtüsüz gördüğü kızına şiddet göstermemek kaydıyla sert bir şekilde kızabilir...burdan bu anlam çıkıyor..iyi günler dilerim

Konunun gercek oldugunu dusunuyorum,ayrica gerceklikten uzak degil,cogu insanin bende dahil yasadigi bir durum ne yazik ki... kendini dine nispet edipte bizleri dinden sogutan yobaz,bagnaz,egoistlerin Allah bin belasni versin kendi babamda dahil.... buraya gelipte bu pislikleri savunanlarada Allah akil fikir versin.... hadi konu sahibi ergen,ben 27 yasindayim Allahin huzuruna cikip namaz kilamiyorum 2 gun devam ediyorum bitiyor.. bahane diyenler olacaktir, asla degil!!!! Sen bu din yuzunden hep zorlamaya dayatmaya maruz kalirsan,bu din yuzunden hersey icinde ukte kalirs ku ukte dedigim seyler acik giyinmek falan degil,en basiti bi basketbol takimuna girmek,halk oyunlari ekibibe katilmak,okulbandosuna katilmak,19 mayis gosterilerine katilmak gibi.... cocuklugun basi kapali arkadaslarim gorecek diye sokaklara cikamadan gecerse,spor kiyafetle gidilmesi gereken piknige etekle gitmen sart kosulur ve gidemezsen ne o dine saygin kalir,ne sevgin kalir.. cocuk aklimla aglayarak dua ettigimi bilirim Allahim neden beni hristiyan bi ailenin evladi yapmadin benim ne sucum vardi diye.. dusunebiliyomusunuz hamdetmem gereken muslumanliktan beni daha cocuklugumda tiksindirdiler ... Allah secdeyi nasip etmiyormus,yok yaaa? Bos konusmak ne kadar kolayiniza geliyo... ben simdi simdi kendimi tedavi etmeye calisiyorum yavas yavas... ama bugune kadar yapmadiklarimdan ve yapiyor gorunduklerimden ailem sorumlu,hakkimida helal etmiyorum... aile Allahi sevdirir,dinini sevdirir uzaklastirmaz..

Eğer ki kapanmak isteseydim, babamla görüşmezdim hayatıma kendi bildiğim çizginin hizasında yürümeye devam ederdim..
Arkadaşta aynısını yapsın kimse kimsenin hayatına, seçimine karışamaz bu belli bir yasa gelindiğinde anne , baba da dahil onlar bizi bir yasa kadar yuguruyorlar ama bu ölene dek hayatımıza karışma haklarıni onlara vermez .

Site ateistlerin siber saldirisina ugradi resmen.

Allah ıslah etsin sizi yardım istedik konu açtık ne dinsizliğimiz kaldı ne yalancılığımız kapatılsın konu lütfen, merak eden olursa özel mesajla anlatabilirim merak ettiklerini

Amin,Allah hepimize hidayet versin. Babana da...

Ama ben yanlış anladığını düşünüyorum. Kimse sana bu konuyu açtın diye, babanla aynı görüşte değilsin yahut namaz kılmak istemiyor kapanmak istemiyorsun diye dinsiz, ateist falan demedi. En azından yukarıda alıntıladığım üye demedi. Günlerdir, hatta haftalardır burada sürekli bu tarz konular açılıyor. Tüm forum konu açan üyenin babasına kızıyor, sayıp döküyoruz. Ve sonunda dinle alakalı tartışmalar çıkıyor, insanlar birbirine düşüyor, mübarek günde günaha giriyor. E hal böyle olunca da insanın aklına geliyor bu konuları İslama zarar vermek isteyen insanlar mı açıyor acaba diye... Çünkü konu sonunda "dindarlar böyle işte, baskı yapıyorlar." gibi yorumlar yapılıyor. Bence yukarıdaki alıntıladığım üye böyle düşündü. Size ateist demek istese doğru yoldan derdi, yada böyle mi demek istedin diye sorulduğunda inkar etmezdi diye düşünüyorum.

Bunu bu kadar basite indirgemeniz yanlış.Olay "sırf kapan dedi diye" değil,olay karşısındakine saygı göstermemek,baskı yapmak.Düşünün inançsız bir babaya sahipsiniz siz inançlı birisiniz fakat çekindiğinizden her şeyi gizli yapıyorsunuz ne hissederdiniz? Buz dağının görünen kısmıyla ilgilenirseniz kalanının büyüklüğünü göremezsiniz.Ayrıca bu tip baskı altındaki kızlar ailelerinin gözünden bir an olsun -okul için bile- ayrılamazlar.Yani her şey bu kadar toz pembe değil.

Aileni sil,reddet diyen çözüm yerine sinirle yorum yapan,ben en iyiyim modundaki bazı üyeler var ki alkışlıyorum.Çünkü kendi kızını öldüren babalardan haberdar olmamak bir başarıdır.

Konunun gerçekliğine bir şey diyemem ancak bu baskılarla yaşayan milyonlarca kız var Türkiye'de.Çoğunluğu boyun eğer,eğmeyenlerse ya evlatlıktan reddedilir ya da öldürülür.Ve ben burda hemcinslerine sahip çıkmayan kadınları görünce hicap duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…