Bende ayni durumdayim.Bile isteyemi yapiyoruz bunlari sanki , cok mu merakliyiz saniyosunuz -mış gibi yapmaya bunlar kolay seyler falan değil elestirmeye baslamadan once bi oturun dusunun bundan zevk aliyomusuz gibi konusuyosunuz yok siz allahimi kandiriyosunuz da yok dalgami geciyosunuz da nasil bunu cikardiniz pes yani hayir madem inanmadiniz konuya okadar yorum yapmaya ne gerek var konu tartisma ciksin diye acilmis diyosunuz ama tartismayi siz cikardiniz farkindaysaniz bravo tebrik ediyorum size pek onemli islerinizde basarilarAllah seni islah etsin cocuk.yalanciliksa evet babana yalan soyluyorsun her ne kadar o sana dogru davranmasa da.dinsizlikse o kadar degil ama numaradan bas kapayip namaz kilarak Allah i kandiriyor onun emirleriyle dalga geciyorsun.
Eger gercekse bunlar sana gelsin.degilsen de oylesine yazdim iste.
Neyse cook daha onemli islerim var.Allah gonlune gore versin....
Allah ıslah etsin sizi yardım istedik konu açtık ne dinsizliğimiz kaldı ne yalancılığımız kapatılsın konu lütfen, merak eden olursa özel mesajla anlatabilirim merak ettiklerini
Eger konu gercekse ki inanmiyorum,konu sahibine durup dururken ateist diyecek kadar cahil degilim.konu gercek degil benim fikrim.inanmayan bir gurup insanin heyecan olsun,buradakiler birbirine girsin diye hususi yaptigi birsey.kac mesajdir bunu anlatmaya calisiyorum ama anlamadan direk saldiriya geciyor hadsizlik saygisizlik ne varsa sayiyorsunuz.
Ne yeni uyeyim,ne cahilim,ne de ergenim lafimi ölcumu bilmeyecek.
iki gündür sayı ile mi geliyorsunuz anlamıyorum tartışmaya açık konularla hücum ediyorsunuz....
bak kardeşim senden baya bir büyüğüm konun gerçekse şayet...
sana abla nasihatı madem istemiyorsun günaha girme bir sene sesini çıkarma dersine çalış üniversitede namaz mı kılmayacan başını mı açıcan inancını mı yitirecen karar senin...ama o babam olacak dediğin adama bir sene dayan olur mu..dinde zorlama yoktur ama erkek kadını 3 kere uyarır dini görevleri için özellikle namaz..baktı kadın diretiyor yüzüne vurmamak kaydıyla cezalandırır diyor nisa suresi..fakat bizim türk erkekleri bu ayeti yanlış meallendirme hususunda karısına kızına çok eziyet ediyor..babanın yaptığı şey haktır demiyorum kesinlikle fakat buraya konu açman yersiz inananlarla inanmayanları anca birbirine düşürür...konu kapanır gider..hele ki ramazan ayında açmanız zaten enteresan...tekrar ediyorum adım gibi eminim sahte olduğuna ama değilsende bir sene sus baban ne istiyosa yap üniversiteyi kazan git ne yapıyorsan yap.
Ayni kisi degiliz dunki konuyu acan benım bu benim konum değil. Namaz kilmak istemiyorsaniz kilmayinmis sanki biz hobi olarak kiliyomus gibi yapiyoruz az oturup dusununde mantikli yorumlarda bulunun dalga geçtiğimizi nerden cikardiniz sizden mi ogrenicez ayibi gunahi neyin ayip olup neyin olmadigini iyi biliyoruz ki asil sizin yaptiginiz 'kınayıcı' uslubunuz ve yorumunuz ayip tutturmussunuz bi dalga gecmektir diye iyiki derdimizi yazdik buraya sinirini cikarmak isteyen konulara saldiriyoBir insanın sırf kapan dedi diye " babam olacak şahıs" diye bahsetmesi ne acı.. İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur üniversiteye gidin gönlünüzce yaşayın. Dün de aynı konu açıldı sanıyorum aynı kişisiniz. Namaz kılmak istemiyorsanız kılmayın. Kılıyormuş gibi yapıp dalga geçmeyin ayıp ya..
o beğenmediğin babanı kaybettiğinde onu çok arayacaksın gibime geliyor. Bak bu lafımla sanma ki baban haklı iyiki bunları yapıyor sen suçlusun vs diyorum. Açtığın başlık babam olacak şahıs olduğu için beni çok üzdü. İnsanlar babam olsa da isterse dövsün sövsün diyorlar. Sen babasızlık ne bilmediğin için onsuz mutlu olacağını sanıyorsun ama öyle değil işte. Evet baban yanlış yapıyor cahilce davranıyor çünkü okumamıştır tahminimce ona da babası dedesi aynı şekilde zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmıştır. İbadet veya herhangi bir iş olarak söylüyorum bunu onun öğrendiği zorla döverek söverek yaptırmak. Adam bilmiyor ki güzel dille anlatmayı hakkı hakikati öğretmeyi. Senin yapman gereken kendini geliştirmen. Madem babanı düzeltemiyorsun üstüne gitmemelisin evet zor ama biraz dişini sık. Sonra zaten illaki yollarınız ayrılacak onu bu şekilde istemediğin için keşkelere sığınacağın günler gelecek. Keşke o bana iyi davransaydı ben de biraz dişimi sıksaydım diyeceksin. Ama inşallah öyle bir şey olmaz ben haksız çıkarım.
Herkesin dediği gibi oku kurtar kendini ve babanı asla babam olacak şahıs diye adlandırma...
bazen babalar düşündüğünüz gibi olmuyor işte...
anlayın bunuda...
Elbette anlıyorum ama diyorum işte insanlar cahil o da böyle zorbalıklarla büyümüş bilmiyor ki adam akıllı konuşmayla işlerin hallolabileceğini.
Babasızlık zor canım benim hele de bu devirde kimseye güvenemiyorken çok daha zor.
Dinde zorlama yoktur AMA yüzüne vurmamak kaydıyla cezalandırabilir mesela tekme atabilir boğaz yüze girmiyor boğaz sıkabilir. Tokat atmayacak sadece yoksa el görür!
Canım evet çok sık yazılmaya başlandı son günlerde ama sen şiddette görmüşsün çok üzüldüm işin ucunda şiddet olmasa diren açıl derdim ama şimdilik öyle birşey yapma mazallah baban yüzün hariç biryerlerine vurur falan daha ciddi şeyler olabilir. Reşit olup üniyi kazanınca özgür olacaksın zaten biraz dişini sık.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ayni kisi degiliz dunki konuyu acan benım bu benim konum değil. Namaz kilmak istemiyorsaniz kilmayinmis sanki biz hobi olarak kiliyomus gibi yapiyoruz az oturup dusununde mantikli yorumlarda bulunun dalga geçtiğimizi nerden cikardiniz sizden mi ogrenicez ayibi gunahi neyin ayip olup neyin olmadigini iyi biliyoruz ki asil sizin yaptiginiz 'kınayıcı' uslubunuz ve yorumunuz ayip tutturmussunuz bi dalga gecmektir diye iyiki derdimizi yazdik buraya sinirini cikarmak isteyen konulara saldiriyo
evet zor.. keşke beni seven düğünümde yanımda olan, kardeşim olmadığı için belime kurdelemi bağlayan bir adam olsaydı. Düşünün ki babam sağ.
Ama yok işte adam! olmadı da, olmasın da...
Annem dahi babam için üzülmez. Lakin eksik mi bir yanımız eksik...
İnsanlar bunları söyleyebilmek için neler yaşıyor neler görüyor... düşünün bir. Babasızlık evet iyi bir babası olan insan için zordur ama bu sözleri sarf ettirecek baba için zor değildir.
Yaptirmak istediklerini bagirarak yaptirmaya calismasi yanlis. Sana guzelliikle yaptirmaya calisti da olmadi o ayri. O senin baban ve sana karsi sorumluluklari var dinde zorlama olmayacagini bildigine gore isminden giyimine yatismene kadar herseyden ahirette anne babandan hesap sorulacagini da biliyosundur.Tabi ki sana karismaya hakki var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?