- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.009
- 278
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
Evet söylediklerinize katılıyorum. İşte böyle özentilikten feminist olanlar böyle abartılı tepkiler verebiliyorlar bazen. Bacak almaya karşı olanlar, makyaj yapmaya karşı olanlar(erkekler onları beğensin diye makyaj yapılıyormuş bu yüzden karşılarmış). Yani böyle saçma sapan tavırlara gerek yok. Feminizm böyle Bi akım değil.
O şekilde hayat yaşanmaz değilse kafayı yerizhayir . Aramizda tuhaf bisey yoktu. Bende sunu.anlatmaya calisiyorum . Kuzeniniz mukemmel olabilir. Ama agridaki.leyla nasil oldu. Amcasi.1. Supheliydi.
Demek iatedigim ebeveynlerin cocuklarini korumak adina belli yasa kadar.kendince kurallar koymasi cok cok normal.
O zaman sizin kuzenlerinizle aranızda tuhaf bir iletişim var diyebilir miyiz? Ben sizin yazdığınız şeyin mantıksızlığını anlatmaya çalıştım.
Avrupa küreğiAaa yok canım feminist aktivist özgürlükçü asi ruh kızımıza kürek nedir Avrupa’da bunlar Yok ...
Adam hakli neden biliyor musun kahve deki erkeklrin cogu ise yaramaz evet alinan alinsin oyleler.. butun gun kahvede oturup gelen gecen kadinin orasina burasina bakan bir tayfa var.. birde masalari nerdeyse cadeye kadar kurup oturuyorlar onunden gecmek sinir bozucu.. bu ulkedeki lanet kahvehane kulturu bitse keske.. belki sen oraya gittiginde adamin biri sana bakti babansa gururuna dokundu.. kontorun yoksa odemeli diye birsey var.. ayrica babanin parasini niye erkek arkadasina harciyon cokmu zengin baban ne hallerlw kazaniyo belki.. kendin calis alMerhaba benim babam tam bir cinsiyetci bugun anladim olay su sekilde oldu ben bugun en yakin kiz arkadasimla disaridaydim ve erkek arkadasimin birine(sevgilim degil) hediye alicaktim param kalmamisti babam da kahvedeydi arkadasima dedim ki sen bekle ben para isteyecegim dedim o da tamam dedi guzelce yanina gidip babacigim para verirmisin dedim daha yeni barismistim 4 haftadir küstük verdi sorun yoktu eve geldim uyudum annem yemek icin cagirdi yemege oturdum babam hic bir sey yokken birden kizim senin telefonun yok mu dedi once anlamadim ne alaka baba dedim o da kahveye niye yanima geldin o kadar erkegin arasina dedi baba napiyim paraya ihtiyacim vardi dedim olmaz ara dedi kontorum yok dedim(3 aydir yok) annenden ara dedi bir daha gelme dedi ben de sinirlendim yemegi iceride yiyecegim dedim bagirmaya basladi benim asabimi bozma otur surda ye dedi yemiycem dedi s.ktir git dedi o kadar uzulup agladim ki yeniden kustum beni hep cok kiriyor bunu neden yapiyor anlamis degilim insan evladina bunu yapar mi ona cop batsa cani acir ama bunun acimiyor ona verdigim her sansi mahvediyor sizce nasil bir yol izlemeliyim bu arada abim aynisini yapsa hic birsey yapmaz ona daha farklilar zaten
ha avrupada taciz,tecavüz yok!
umarım okur da avrupaya gidersin ve sırf ırkından dolayı tacize uğramaz,aklın hayalin alamayacak lakaplar işitip ayakların totono vurarak ülkene dönmek zorunda kalmazsın
Sorun kahveye kizlar gidemez degil ben gidiyorum kimse de kalkip birsey diyemiyor.. ama 30 tane bos beles oyle bi bakiyoki insan rahat edemiyo..yo kahve erkeklere ozel bir seymi?Bu dusuncelerden dolayi geriliyoruz boyle yerleri erkeklere ozel sandigimiz icin kahveye herkes gidebilir ama kimse anlamıyor bu toplum oldugu surece de anlamaz kiz cocugu eve erken gelir erkek gelmez kiz cocugu disari cikmaz erkek cikar bu mu yani?Bunu istiyorsaniz bizim sulalede cok var
Hay agzina saglik bacim , yorumlara baktim dumur oldum , hicbiri 15 yasinda olmamis , hicbiri ailesine isyan etmemis , ne mukemmellermis , ben o yaslardayken anneannem anneme esine sormadan kalkisma bu ise dedi diye bas bas bagrinmistim ( hatali oldugumu simdi biliyorum ) ne demek bir erkege sormak diye tonla sey siralamistimGün gelecek olgunlaşacak, 15 yaşında dünya sana karşıymış gibi hissedersin, kendini anne babandan daha öngörülü ve farklı görürsün, cinsiyetçilikle koruma içgüdüsünü birbirine karıştırırsın, belki onları cahil bile bulursun ama yaş ilerleyince elma ağacından elmadan başka bir şey yetişmediğini anlarsın.
Savunmuyorum Milena. Sadece bu ülkenin kadınlarının bir şekilde sürekli ülkemizde dolaylı yollardan hor görülmesine kızıyorum. Bizim buradan gördüğümüzün çok dışında hayatları var. O ülke de artık değişiyor yavaş yavaş. Gelenekselleşmiş, oturmuş bir kültürü değiştirmek kolay kolay olmuyor. Ülkenin kanunu bu maalesef ama içlerinde öyle değiller. Öyle olsalardı çocuklarını okutmazlardı. Okutmalarının sebebi zaten bu sistemi kırmak.Bir kadinin istedigi sekilde giyinememesi ozgurluklerin onundeki en buyuk engeldir
İsterse kadinlarinin hepsi harvardda okuyup astronot olup marsa koloni kursunlar , bir kadin olarak bunu savunmaniza sastim kaldim gercekten
Konu sahibi yorumlarini gulumseyerek okudum , cok sekersin , cok kucuksun , bu dusuncelerinin ozunu hic unutma , buyudukce zaten olgunlasip daha saglam temellere dayandiracaksin , operim seni kocaman
Ben gittimAyrica soruyorsun evet kahveler erkeklere ozeldir. Yani ben hic herhangi kadinin gidip kahvede takildigini,okey oynadigini gormedim
Cok yorum yapmak istemiyorum olay din ve siyasete kayacak , bu da yasak , ulke kadinlari hoe gorulmuyor ulke hor goruluyor zaten , kanunlari , yonetimi vs vsSavunmuyorum Milena. Sadece bu ülkenin kadınlarının bir şekilde sürekli ülkemizde dolaylı yollardan hor görülmesine kızıyorum. Bizim buradan gördüğümüzün çok dışında hayatları var. O ülke de artık değişiyor yavaş yavaş. Gelenekselleşmiş, oturmuş bir kültürü değiştirmek kolay kolay olmuyor. Ülkenin kanunu bu maalesef ama içlerinde öyle değiller. Öyle olsalardı çocuklarını okutmazlardı. Okutmalarının sebebi zaten bu sistemi kırmak.
Yorum yapan arkadaşların bir kısmı üyenin 15 yaşında olduğunu bilmiyordu, genç arkadaşımız da tanımları karıştırıp üst perdeden yazınca durum bu.Hay agzina saglik bacim , yorumlara baktim dumur oldum , hicbiri 15 yasinda olmamis , hicbiri ailesine isyan etmemis , ne mukemmellermis , ben o yaslardayken anneannem anneme esine sormadan kalkisma bu ise dedi diye bas bas bagrinmistim ( hatali oldugumu simdi biliyorum ) ne demek bir erkege sormak diye tonla sey siralamistim
Konu sahibi cocuk daha , ne guzel idealleri var , keske tum kiz cocuklari boyle olsa
Hay agzina saglik bacim , yorumlara baktim dumur oldum , hicbiri 15 yasinda olmamis , hicbiri ailesine isyan etmemis , ne mukemmellermis , ben o yaslardayken anneannem anneme esine sormadan kalkisma bu ise dedi diye bas bas bagrinmistim ( hatali oldugumu simdi biliyorum ) ne demek bir erkege sormak diye tonla sey siralamistim
Konu sahibi cocuk daha , ne guzel idealleri var , keske tum kiz cocuklari boyle olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?