Babam tam bir cinsiyetçi ondan soğudum.

Keşke feminist olmadan önce ailene karşı saygılı olsan. İçinde yaşadığın toplumun gelenek ve görenekleri var. Bunlara hepimiz bir parça uymak zorundayız. Kahve erkeklerin oturduğu, kafe herkesin oturduğu bir yer. Aynı şekilde kadınların da oturduğu bu tip yerler var. İçeri erkekler girmez, kapıya çok yaklaşmaz. Zira hoş değildir. Bu konunun eşitsizlikle bir ilgisi yok. Karşılıklı saygıdan dolayı girilmez.

Babanın sana küfür etmesi elbette ki yanlış. Senin de masayı terk etmen yanlış. Saygısızca. Yemeğe saygısızlık, ailene saygısızlık.

Eşitlikçi olmak ve pozitif ayrım beklemek arasında fark var. Erkeklerin özeli olmasın demen yanlış. Umarım anlamışsındır.

Ağdaya karşı olmak gayet de feminizm ve haklı bir duruş. Kadınların dışgörünüşlerine sebep uğradıkları toplumsal baskıya ve sonuç olarak ağda yapmak gibi boş yere ağrıya hayır demek var. Bunun neresi mantıksız? Kadın da insan, erkek de. Sadece kadınlar ağdaya sebep acı çekiyor, zaman ve para kaynaklarını harcıyorlar; erkekler sultan kıvamında. Bunda bir yanlışlık yok mu sizce?

Sen karıştırıyorsun gülüm genellikle kahvelerde erkekler oyun oynar. Lokallerde ise kadınlar kumar oynar. Bir diğer deyişle dernek. Hatta bu derneklerde kadınlı erkekli oynayanlar da vardır. Yani bir kadın kolay kolay mahalle kahvesine gidipte,5 lirasina 10 lirasina tostuna çayına okey oynamaz. Baban haklı. Bir sürü adam orda. Küfürlü konuşanı,sigara iceni,densizi osu busu . Sana kotu bisey dememis ki. Ne isin vardı demiş.
Burada bir cinsiyetçilik yok. Sen olayi büyütmüşsün o kadar. Cidden bisey yok ortada.

O şekilde hayat yaşanmaz değilse kafayı yeriz

O zaman sizin kuzenlerinizle aranızda tuhaf bir iletişim var diyebilir miyiz? Ben sizin yazdığınız şeyin mantıksızlığını anlatmaya çalıştım.

aslında mantıksız diyemeyiz.
ensest ilişki/taciz/tecavüz düşünüldüğünden daha yaygın, bu artık biliniyor.
ve bundan yavrularımızı korumak için her ihtimalin farkında olmalıyız.
kız/erkek çocuk farkı olmaması gibi..
annenin bile çocuğunu istismar edebilecek olması gibi..

yetiştirdiğimiz çocuk bizimle korkmadan konuşabilmeli. her şeyi anlatabilmeli.
anne yada baba yada çocuktan sorumlu kim varsa, birbirlerine karşı bile ‘asla kocam/karım/annem/babam yapmaz’ dememeli.
ben çocuklarıma sınırları öğretmeye çalışıyorum.
ve bunun yanında gözümü açık tutuyorum. çocuk kendini güvende hissediyor mu? kimseye korkulu gözlerle bakıyor mu?

ve evet kız-erkek çocuk fark etmeksizin, 13 yaşına kadar bir çocuğun ailesinin gözetimi harici bir yerde kalmasını doğru bulmuyorum.
ailemde hiç bu anlamda şüphelendiğim biri yok. ama biliyorum ki bunları yaşayan çocukların anneleri de şüphelenmedi.

ben kuzenlerimle aynı apartmanda kardeş gibi büyüdüm.
değil evlerinde kalmak, aynı yatağı paylaştığım oldu.
ama şimdi çocuğuma aynı özgürlüğü belli bir yaşa kadar verebilir miyim emin değilim.

Adam hakli neden biliyor musun kahve deki erkeklrin cogu ise yaramaz evet alinan alinsin oyleler.. butun gun kahvede oturup gelen gecen kadinin orasina burasina bakan bir tayfa var.. birde masalari nerdeyse cadeye kadar kurup oturuyorlar onunden gecmek sinir bozucu.. bu ulkedeki lanet kahvehane kulturu bitse keske.. belki sen oraya gittiginde adamin biri sana bakti babansa gururuna dokundu.. kontorun yoksa odemeli diye birsey var.. ayrica babanin parasini niye erkek arkadasina harciyon cokmu zengin baban ne hallerlw kazaniyo belki.. kendin calis al

ha avrupada taciz,tecavüz yok!
umarım okur da avrupaya gidersin ve sırf ırkından dolayı tacize uğramaz,aklın hayalin alamayacak lakaplar işitip ayakların totono vurarak ülkene dönmek zorunda kalmazsın

Ben gittim hiçbir saygısızlıkla da karşılaşmadım boşdan atıp tutmayın. Şort giymiş 15lik kızın arkasından salya akıtarak bakan çoluk çocuk sahibi amca takımı yok burda en azından.

Sor
Sorun kahveye kizlar gidemez degil ben gidiyorum kimse de kalkip birsey diyemiyor.. ama 30 tane bos beles oyle bi bakiyoki insan rahat edemiyo..

Hay agzina saglik bacim , yorumlara baktim dumur oldum , hicbiri 15 yasinda olmamis , hicbiri ailesine isyan etmemis , ne mukemmellermis , ben o yaslardayken anneannem anneme esine sormadan kalkisma bu ise dedi diye bas bas bagrinmistim ( hatali oldugumu simdi biliyorum ) ne demek bir erkege sormak diye tonla sey siralamistim
Konu sahibi cocuk daha , ne guzel idealleri var , keske tum kiz cocuklari boyle olsa

Savunmuyorum Milena. Sadece bu ülkenin kadınlarının bir şekilde sürekli ülkemizde dolaylı yollardan hor görülmesine kızıyorum. Bizim buradan gördüğümüzün çok dışında hayatları var. O ülke de artık değişiyor yavaş yavaş. Gelenekselleşmiş, oturmuş bir kültürü değiştirmek kolay kolay olmuyor. Ülkenin kanunu bu maalesef ama içlerinde öyle değiller. Öyle olsalardı çocuklarını okutmazlardı. Okutmalarının sebebi zaten bu sistemi kırmak.

Arabistan bazlı yorumlar da ayrıca beni benden aldı....çok medenilermiş. Kadınlara araba kullanma hakkı yeni verildi (Allah razı olsun), ki o hak için ses çıkaran aktivist kadın hala hapiste çürüyor.
Sıcağın altında 40derecede çarşafla gezip, gizli saklı ev partilerinde grup seks yapmayı, indikleri ilk laik ülkede k.ç baş açıp çarşafı kenara atmak marifetmiş gibi medeniyet diye yazmışsınız ya sevgili forumdaşlar...konu sahibesi kız en azından sizin gibi köle-cariye kafasında değil.

Şunu tekrar tekrar anlıyorum ki, demokrasi, insan yerine konma, eşitlik falan bunlar Türk kadınlarına çok. Sokakta tek başına gezmeye dahi izin olmaya özenen bir kadından bir nane olmaz. Sizler gibilerin layığı 4eşli 20çocuklu herife cariye olmak, fazlasını hak etmiyorsunuz. Madem çok meraklısınız yallah Arabistan'a 4vakit dayak yiyin cariyelik yapın aklınız başınıza gelsin. B.k var şu Arabistanı öve öve bitirenediniz her konuda.

Cok yorum yapmak istemiyorum olay din ve siyasete kayacak , bu da yasak , ulke kadinlari hoe gorulmuyor ulke hor goruluyor zaten , kanunlari , yonetimi vs vs
Aslinda hor gorulmek de degil , kadinlar birgun o ulke gibi bir ulkede yasamaktan korkuyorlar hakli olarak
Neyse uzatmayalim daha fazla , banlanmak istemiyorum :)

Yorum yapan arkadaşların bir kısmı üyenin 15 yaşında olduğunu bilmiyordu, genç arkadaşımız da tanımları karıştırıp üst perdeden yazınca durum bu.

Cık biz öyle kadınlar görmek istemiyoruz. Biz hanım hanımcık, çok konuşmayan, kocişinden daha akıllı olmayan kadınlar istiyoruz. Ülkenin düzeni böyle bozulur mazallah.

Aslinda haklisin, hele bu yaslarda cesitli fikir ve felsefelere daha aciksin. Bende biraz senin gibiydim senin yaslarinda :) Ayrica burda tabiki destek bulamazsin, cinsiyetci fikirler fazlasi ile var burda.

Ancak söyle bir durum var, gercek hayat ve realistlik. Kahve kültürü 1950'den kalma cinsiyetci bir kültür. Erkekler kahvede, kadinlar evde ev isi ve cocuk ile ograsiyor. Ana fikir bu. Hali ile bu kahvelere kadinlar girmiyor. Yani diger erkeklerin kafa yapisi ile alakasi yok, yazilmamis kural budur.

Ayirten diger yazilmamis kural, babanin arkadaslari yaninda, babadan para istenilmez. Bu yine cinsiyetci kültür ile babani arkadaslar yaninda kücük düsürüyor. Sanki lider sen, o degilsin gibi. Yada sana yeterici kadar sahip cikmayip, seni parasiz birakiyormus gibi.

Yani seninki süper kombinasyon olup, babani iyicene sinirlendirdi.

Bu yasta bu ülkede bircok kadin hakki cignendiginin farkinda olman cok güzel. Feministlerin hala cook isleri var oldugunu bilmende güzel fakat biraz realist olman gerekiyor. Kahve kültürüne gelinceye dek o kadar cok sey var ki savasilcak. Savaslarini dogru secmen lazim. Babanin biraz daha anlayisli olmasini istiyorsan, 30 yillik aliskanliga laf söylememe ile baslama. O yazilmayan kurallari dikkata al, yani onuda anla. Ki ilerde baban senide anlasin diye. Keskin sirke, küpüne zarar verir, unutma.

Hanımlar,
konu hala Arap ülkeleri üzerinden dönüyor, genç kızımız kendini ifade etmeye çalışırken topik Arabistan kavgasına dönecek, hareketli Arapça şarkıları dinlerken topiği kapatmam ironik olacak ama kapatmazsam başıma gelecekleri biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…