- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
Maalesef. Her şeyi ama her şeyi artık feminizme bağlamaya başladılar. Bunun en büyük sorumlusu bilinçsiz şekilde feminizm içerikli paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları. Çoğunun da bunu prim amaçlı yaptığını düşünüyorum. Çünkü hep kadınlar üzerinden feminizm yürütüyorlar.Evet söylediklerinize katılıyorum. İşte böyle özentilikten feminist olanlar böyle abartılı tepkiler verebiliyorlar bazen. Bacak almaya karşı olanlar, makyaj yapmaya karşı olanlar(erkekler onları beğensin diye makyaj yapılıyormuş bu yüzden karşılarmış). Yani böyle saçma sapan tavırlara gerek yok. Feminizm böyle Bi akım değil.
Öz kızına tecavüz eden babalar da var o zaman babamızla da aynı evde yaşamayalımHer aile oyle olmuyor iste. Ya da her kuzen.
Amca cocuklari.birbirlerine asik oldugu icin ve evlenemeyeceklerini bildikleri icin intihar eden gwnclerin haberini duydun mu
Ya da dayisina kapisini actigi zaman evde kimse yokken tecavuze ugrayani
Ya da teyze cocuklarinin evlendigini hic duymadin mi
Ya da abisi tarafindan taciz edilenleri
Dolayisi ile belli bi yaa kadar goz onunde olmali cocuklar. Tabiki 15 yasimdayken halama annemsiz gidiyordumama daha kucukken asla izin verilmezdi. Bence cok da dogruymus.
Gün gelecek olgunlaşacak, 15 yaşında dünya sana karşıymış gibi hissedersin, kendini anne babandan daha öngörülü ve farklı görürsün, cinsiyetçilikle koruma içgüdüsünü birbirine karıştırırsın, belki onları cahil bile bulursun ama yaş ilerleyince elma ağacından elmadan başka bir şey yetişmediğini anlarsın.Ne yazık ki hiçbir zaman olgunlaşamayacak...
15 yaşında mıymışGün gelecek olgunlaşacak, 15 yaşında dünya sana karşıymış gibi hissedersin, kendini anne babandan daha öngörülü ve farklı görürsün, cinsiyetçilikle koruma içgüdüsünü birbirine karıştırırsın, belki onları cahil bile bulursun ama yaş ilerleyince elma ağacından elmadan başka bir şey yetişmediğini anlarsın.
Okudun mu yazdığı yorumları? (konu sahibinin)Baban ortamı bildiği için soylenmistir ve soyleme şekli de kötü değildi...ama yok illa teselli ararsan şunu da söliyim
kahve neticede babandan cok da beklenti icinde olma madem rahtaldin mi?
babannizla aranisdaki iletisimde tuhaflik.hissediyosaniz tabiki dikkatli olun. Allah korusun.Öz kızına tecavüz eden babalar da var o zaman babamızla da aynı evde yaşamayalım
Evet :) o yüzden genç arkadaşımıza kızamıyorum.15 yaşında mıymış
Benim arkadaşımın ailesi fransada kira yardımı alıyoduAblacım feministlik lafla olmaz. Güçle olur.
Dünyada tek bir güç var, o da maddi güç. Maddi gücün kadar sesi çıkar insanın toplumda.
Bak sana bir şey anlatayım. 8 Martta, Alman kadınları yürüyüş yaptılar eşitiz özgürüz bilmem neyiz diye. Kıçımla güldüm. Burda kadınlar genelde niteliksiz işlerde çalışıyorlar, Alman işhayatı gayet cinsiyetçi. Helgacan elinde pankart, ağzında slogan ama ertesi gün fırındaki kasiyerlik işine dönüyor. Kuş kadar para kazanıyorlar, maddi güçleri yok. İyi işleri erkekler tutuyor. Eee şimdi o gösterinin ben neresini ciddiye alayım?
Sen oku, adam gibi mesleğini al sonra toplumda yumruğunu öyle masaya koy. Yoksa dayıların arasına girdim oh yeah çok marjinalimle olmuyor bu işler.
O zaman sizin kuzenlerinizle aranızda tuhaf bir iletişim var diyebilir miyiz? Ben sizin yazdığınız şeyin mantıksızlığını anlatmaya çalıştım.babannizla aranisdaki iletisimde tuhaflik.hissediyosaniz tabiki dikkatli olun. Allah korusun.
Haa o zaman ne deyimEvet :) o yüzden genç arkadaşımıza kızamıyorum.
Erkeklere ve bayanlara özel yerler var tabi ki de . Eşitligi bence yanliş anlamişsin her seyin bir sınırı var. Ben özgürüm her seyi yapmaya hakkim var diyemezsin özgür ol elbette lakin özgürlügün de sınırları oldugunu bil. Yaşin kücük büyüme sancılari çekiyorsun belli , toplumun ve ailenin seni kaliplarin içine soktugunu düşünüyorsun da sen de eşitlik ve özgürlügün tam anlamini bilmeden kendini bir kalıba uydurmaya çalisiyorsun . Baban küfur etmesi hariç hakli .bakin anlatamiyorum bunun yasla alakasi yok feministligin yasi yoktur biz her daim kadin-erkek esitligi isteyip bunun icin calismaliyiz yoksa arabistana doneriz valla
Kismen...aktivistim feministim diyordu en sonOkudun mu yazdığı yorumları? (konu sahibinin)
hayir . Aramizda tuhaf bisey yoktu. Bende sunu.anlatmaya calisiyorum . Kuzeniniz mukemmel olabilir. Ama agridaki.leyla nasil oldu. Amcasi.1. Supheliydi.O zaman sizin kuzenlerinizle aranızda tuhaf bir iletişim var diyebilir miyiz? Ben sizin yazdığınız şeyin mantıksızlığını anlatmaya çalıştım.
Ben gayet yadırgıyorum ama bu onların oturmuş bir kültürleri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Onlar için bu yadırganacak bir şey değil. Buradan bakıldığı zaman köle gibi hayatlarını geçirdiklerini zannediyoruz ama işin iç yüzü bambaşka. Bunu sadece bir ülkeye mâl etmek yanlış. Dünyanın çok gelişmiş ülkelerinde de çok eşli yaşayan insanlar var. Bana göre hepsi yakınından geçebileceğim şeyler değil. Neyse uyarı verdi zaten Mune abla, ban yiyeceğiz yoksa. Namlunun ucu gözüktü yani.15 yaşındaki kıza bu kadar yüklenmek niye yahu siz 15 yaşındayken ne yapıyordunuz sanki? Kız en azından araştırmış ama yaşı küçük olduğu için bazı şeyleri yanlış biliyor ve yaşının getirdiği asilikle biraz ters davranmış. Konuya gelen yorumlara bakıyorum onlar da çok düzgün değiller. Kimi kuzeninden kendini sakınıyor kimi kadınlar güçsüzdür diyor kimi arabistandaki kadınların 4 eşli olmayı kanıksamasını yadırgamıyor falan filan. Hadi konu sahibi ergenliğin başlarında da size ne oluyor anlamış değilim
Bir kadinin istedigi sekilde giyinememesi ozgurluklerin onundeki en buyuk engeldirAbim orada çalışıyor ve oldukça açık görüşlü bir insandır. Regl olduğumu konuşabildiğim, evlenmeden önce erkek arkadaşımdan bahsedebildiğim, gebeliklerimi ilk paylaştığım, düşük yaptığım zaman regl oldum diyebildiğim bir insan. Trafiğe yeni çıkıyor olabilirler, örtünme zorunlulukları olabilir ama içlerinde genelde öyle değiller. Kulaktan dolma bilgiler çoğu. Kralın kızını ve prensin kız kardeşini bir araştırmanı ve görevinin ne olduğuna bakmanı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?