Babam tam bir cinsiyetçi ondan soğudum.

Neyi anlamıyosn ?
Cinsiyetçilikle ne alakası var bunun?
Sen orda babanı biliyosn ama oraya milyon çeşit insan geliyo
Belki sen çıktıktan sonra birileri terbiyesizce bişeyler yaptı
Baban seni uyaramayacak mı?
Seni korumayacak mı?

Git babanım elini öp bence
Tam bi babacanmış
Helall olsun adama

bakin anlatamiyorum bunun yasla alakasi yok feministligin yasi yoktur biz her daim kadin-erkek esitligi isteyip bunun icin calismaliyiz yoksa arabistana doneriz valla
Sen arabistana gittin mi hiç ?
Nasıl yaşıyo adamlar bi görsen
Aklın dimağın duru şaşar şeşi beş görürsün
Arabistanı gericilikle suçlayanlar bi gitsin derim adamlar yaşıyo be

Hanımlar sakin olalım, polemiğe girmeyelim.
@vitiligoguzeli feministmişsiniz, madem feministsiniz o zaman babanızın kahveye gittiğiniz için gösterdiği tavrı erkek-kız arkadaşlarınıza göstermeyin, onlar başkalarıyla görüşmek istediğinde yasakçı davranmayın, nasıl ki babanız sizi kız çocuğusunuz diye kısıtlayamazsa, sizde arkadaşlarınızı sizden başkasıyla görüşmek istediklerinde kısıtlayamazsınız zira gerçek bir feminist ve aktivist kısıtlayıcılığa, dar kalıplara karşıdır.

Halanızdaki teyzenizdeki erkek çocukları kuzeniniz mi oluyor? Eğer öyleyse baya garip
hala teyze cocuklari kuzen oluyor diye biliyorum ben. Yuksek ihtimalle benimkiler de kuzen.bu devirde neler neler duyuyoruz . Ebeveynlerin pimpirikli davranmalari cok olagan geliyor bana. İyi ki de oyle olmus. Bende olsam ayni davranirimm

Kız kardeşi siyasetin içinde Amerika'da prensin. Karısı da tatillerde bayağı açık, mayo bikini takılıyor yani.

hala teyze cocuklari kuzen oluyor diye biliyorum ben. Yuksek ihtimalle benimkiler de kuzen.bu devirde neler neler duyuyoruz . Ebeveynlerin pimpirikli davranmalari cok olagan geliyor bana. İyi ki de oyle olmus. Bende olsam ayni davranirimm
Ay yok artık. Normal ailelerde kuzenler birbirlerine o gözle bakmazlar

Abla babası cinsiyetçi olsa hanım kızımız, erkek arkadaşına alacağı hediyenin parasını babasından alabilir mi? Alamaz. Cinsiyetçi insan kızının yanına erkek sineği bile yaklaştırmaz ki.

Ay yok artık. Normal ailelerde kuzenler birbirlerine o gözle bakmazlar
Her aile oyle olmuyor iste. Ya da her kuzen.
Amca cocuklari.birbirlerine asik oldugu icin ve evlenemeyeceklerini bildikleri icin intihar eden gwnclerin haberini duydun mu
Ya da dayisina kapisini actigi zaman evde kimse yokken tecavuze ugrayani
Ya da teyze cocuklarinin evlendigini hic duymadin mi
Ya da abisi tarafindan taciz edilenleri
Dolayisi ile belli bi yaa kadar goz onunde olmali cocuklar. Tabiki 15 yasimdayken halama annemsiz gidiyordum ama daha kucukken asla izin verilmezdi. Bence cok da dogruymus.

Arkadaslar ben koyu feminist ve aktivistim
bakin anlatamiyorum bunun yasla alakasi yok feministligin yasi yoktur biz her daim kadin-erkek esitligi isteyip bunun icin calismaliyiz yoksa arabistana doneriz valla
Hayir feministligimle alakasi var asiri koyu feministim aktivistim ve ozgurluk istiyorum
hayir 2 senedir feministim

gece gece kulübe hoşgeldin.
bu gecenin imtihanı sensin sanırım koyu feminist ve aktivist genc arkadaşım.
ben sana hak verdim.
öyle elinizde telefon, yaşadığı topluma sağır yetişen, dünyadan haberi olmayan, neyi savunduğunu bilmeyen gençler olarak sizler bizim eserimizsiniz.
sen haklısın. biz ise sizin yanınızda olamadığımız için eksiğiz.

feminist olabilirsin, komünist olabilirsin, deist yada ateist yada ezoterik islama inanabilirsin. azınlık yada çoğunluk, fenerbahçeli yada galatasaraylı olabilirsin. vejeteryan, pesko vejeteryan yada kebapsız asla diyenlerden olabilirsin.

ama ne olursan ol, bu sana saygısızlık yapma ruhsatı vermez.
babanın insani olarak yaptığı bir uyarıya masadan kalkarak, bağıra çağıra tepki veremezsin.
bu kadın olduğun için değil, evlat olduğun için.
erkek evlat da olsan aynı şey geçerli.
sapla samanı karıştırma.
eğer bir şeyleri değiştirmek konusunda samimiysen,
kendini geliştir. sen kendini geliştirip kendini daha iyi ifade ettikçe saygınlık kazanırsın.
o zaman baban da dinler fikirlerini, bir konferans salonunda kendin de anlatırsın.
ama bu altı boş, çocukca inatlaşarak, bir fikri savunacağım diye kendini düşürerek olmaz.

şimdi sana soruyorum, senin için ne yapabilirim?
kitap/film tavsiyesi, okumak istediğin, hedeflediğin üniversite ile alakalı bilgi, okumayanlara verdiğin bölüm ile ilgili merak ettiklerin,tavsiye yazar, yakın tarih ile alakalı fikir alışverişi?
ne yapayım da yaşadığın toplumu ve toplum dinamiklerini öğren?
ne yapayım da kendini ifade etmeyi öğren?
ne yapayım da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma?
ne yapayım da kadına saygının önce insana saygıdan geçtiğini anla?
hı?

Tlc de ağır yaşamlar diye bi program var
Aşırı kilolu olanlar hayat hikayelerini nasıl kilo aldıklarını anlatıyolar

Hemen hepsi küçükken tecavğze uğradığından ailesi veya akrabaları tarafından şiddet veya istismar gördüğünden bahsediyor..

Açıklayıcı olsun dedim.
Kadına hayvana çocuğa yönelik şiddet bi tek bizim ülkemizde yok

Öyle sananlar kafalarını gömdükleri bi furyaya dalmışken bazı ülkeler sırf seçtiği din ya da doğduğu ülke canlarını sıkıyor diye diğerlerini öldürme hakkını kullanıyorlar..

Biz de diyoruz ki Türkiye de yaşanmaz..
Ahhh ahhh.
Çok şey söylenir de susuyorum Mune ablacım

Abisi gitse bir sey demezmis de kiz olarak gittigi icin babasi cinsiyetciymis. :)

Yarin ilk isin kahveye gidip okey atmak olsun cok ozgur hanim kizimiz.

Babana acidim.

Baban cok hakli canim , buyuyunce anlayacaksin ...

Baban ortamı bildiği için soylenmistir ve soyleme şekli de kötü değildi...ama yok illa teselli ararsan şunu da söliyim
kahve neticede babandan cok da beklenti icinde olma madem rahtaldin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…