BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

Benim iki çocuğuma da kayınvalidem baktı/bakıyor , benim sözüm var kendime ben benim torunlara bakıcam, bakmak istemeyenin yüzüne saygı duyuyorum içimden kınıyorum elimde değil, gerçek duygum bu

Unutursam hatırlatın on yıldır nickim aynı

Babası değil karısını bakıcı yapmak istemeyen kayınpederi konu sahibi istiyorki tamam eltimin bebeğine bakmadı onda haklı idi eltim keyfi calışacakti ama benim işim daha önemli kendi işyerim ilerdede miras kalacak ne varki baksalar kafasinda sanki ona kalan miras kayinvalideye verilicek değişik kafalar.
Kendi anneside bakmak istemiyormuş daha önce demiş. Ben babamı bırakamam kafaları yaşıyor mesele tamamen duygusal el kadar bebeği bırakmayı gözü kesiyor kazık kadar babayı bırakamıyor. Babanın bu düşünceden haberi bile yoktur konu sahibinin farklı hesapları ve kaygısı var yada hormonlardan şaşkınlıktan saçmalıyor.

Kaynana yardımcı tutmuyormuş, yerine iki gelin almış. Anladım. Kaynanadan kaçılıyor. Tamamen duygusal olacak ne var, zaten miras kalmayacak mı?

Kaynana yardımcı tutmuyormuş, yerine iki gelin almış. Anladım. Kaynanadan kaçılıyor. Tamamen duygusal olacak ne var, zaten miras kalmayacak mı?
Her şekilde miras kalacak diyorum işte aslında kaygıları başka belkide eltiye nispet yapacak senin bebeye bakmadı benimkine bakıyor ben çalışıyorum oh kudur yapadabilir konu her yere evrilebilir uçu açık zaten emin olun herşeyi okuyor konu sahibi pasif ama.

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Yav sanki babanızın yanında bedava çalışıyormuşsunuz gibi konuşmuşsunuz. Sizden çok o size destek oluyor farkında mısınız? Evinize para giriyor ya hani.

illa gel çalış dedi. ben o istediği için burdayım yoksa eşimin durumu çok iyi evde kocabank yaşarım yani.

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.
Çok leş bi düşünce tarzınız var.
Etlinizin sizi hakir görmesi lazım, bu ne ya.
Yok kocabank falan. Ne saçmalıyorsunuz siz? Zerre inanmıyorum kocişinizin durumunun iyi olduğuna. O işyeri de sadece size kalmayacak, 2 kardeşsiniz siz. Çok kötü niyetlisiniz, daha yaşınız kaç bu yaşta neler düşünüyorsunuz.

İşten gelirken ben de bu konuyu düşündüm..İnşallah Allah o günleri gösterir bana yavrumun yavrusunu seve seve bakarım ..yaşadığım yer yaşlı nüfusun ağırlıkta olduğu bir semt.İnsanlar 4 gibi alıyorlar torunlarını kreşten ..büyükanne ile eve geçip anneyi/babayı ev sıcaklığında bekliyor çocuk..resmi tatilmiş /hastalıkmış o günlerde büyük anneler bakıyor torunlarına ..çok imreniyorum.

Çok çirkin bir dert olmuş . Allah , tanrı , Kut , Gök Tanrı artık neye inanıyorsanız akıl ve vicdan versin size .
Eşiniz bakıcı parasına cimrilik yapıyor , babanız size acımıyor , aileden destek görmüyorsunuz boşa çabalıyorsunuz bence . Miras hakkınız çalışsanız da çalışmasanız da olacak zaten . Kardeşimin mevkisi benden yüksek olur , eltimle aynı seviyeye gelirim diye düşünüyorsunuz bence .
Ben ne yapayım devlet memuruyum . Emekli olmayı bile hayal edemiyorum maaş zammımız bile kuş kadar

Vallahi katip biz 4 kardeşiz 3 muz evli 2 bebe bende 2 bebe birinde 1 bebe de kızkardeşinle var.Kadin ileri görüşlü ben 4 tane büyüttüm yoruldum doğuran baksın dedi ki benim 1 kızım 1 oğlum var uzaya çıkıcam deseler inan bakamam bakma isteğim yok ben büyüttüm doğuran baksın ilkesini benimsedim

Cevapları beğenmeyince gitmiş ama eminim farklı şekillerde buraya girip okuyacaksın.
1. Çok sığ ve cahilce bir düşünce tarzın var. İnsanlar durumları kötü diye çalışmazlar. Kadınlar kocalarının durumu iyiyse evde oturur, kötüyse çalışır diye bir durum yok. Çalışmak sadece para kazanmak değildir ama bunu sen anlayamazsın zira babanın yanında şans eseri çalışıp havadan para kazanıyorsun.
2. Bir yerde eltimle durumumuz eşit değil, benim babamın işletmesi var demişsin de, eşit değil evet ,çünkü sen babanın imkanlarıyla yine bedavadan yaşarken, o bileğinin hakkıyla, hak ederek, kendini kabul ettirerek işe girmiş.
3. Eltin seni değil sen eltini kıskanıyorsun.
4. Büyükanneler çocuk bakmak zorunda değil, kocan çalışmana izin vermediğine göre üniversite mezunu veya bir meslek sahibi değilsin, çünkü eğitimli bir kadınla evlenen eğitimli bir adam karısını çalıştırmamayı düşünemez zira yetişkin bir insan bunun için izin de almaz. .
5. Anladık, koca parası yemek için can atıyorsun ama ortalığı boş bırakmamak için çünkü ortada miras var, babanın dükkanında kasada oturman lazım. Sonra kardeşin orda çalışır sen çalışmazsan mirastan eksik pay falan alırsın mazallah.
6. Kocanı ikna et bakıcı tut babanla bebek kıyaslanacak şey mi?
7. Eski konuna baktım , gerçekten sinir bozucu bir insansın. Allah eltine ve çevrene sabır versin.
8. Babanın da çok umrunda değilsin çünkü oraya gitmemen için bir fırsat çıkmış, adam resmen senin işi yokuşa sürüyor.
9. Ohhh rahatladım keşke bunları yüzüne yüzüne söyleyen birileri de olsa da kendine gelsen.

Saçmalamayın eltim kendi dedi canım sıkılıyor çalışmak istiyorum diye eşi böyle bi şey talep etmiyor zaten ondan onların da durumu iyi
Enteresan bir düşünce yapınız var bir kadın sadece eşi talep edince mi çalışır? Tam tersi buna eşi ne karışır ki ? Kadın istiyorsa çalışır bu kadar.

Valla yaza yaza biktiklarimi yazmissin.
Bir baba diyordu,oğlumu da okusun meslek sahibi olsun isterim fakat kızım için daha fazla çabalarım,çünkü erkek gecelere kadar da çalışabilir,yol kenarlarında su da satabilir,fakat kadın yapamaz bunu.
O adamı bulsam elini öpeceğim,meğer ne kadar da azlarmis
P.p. p.p. p.p. Başka üstün tuttuklari bir şey yok.
Bir gün birilerinin saçını başını yolacagim diye korkuyorum valla

Ben buna pek katılamıyorum ya. Benim oğlumu ben büyüttüm. İşten ayrıldım. Çünkü kayınvalidem yaşlı ve hasta, bakmak da istemezdi. Ben de bunu anlardım. Annem desen uzakta ama o da bakmak istemezdi onu da anlardım. İleride torunum olursa ben de bakmak istemiyorum. Çok netim bu konuda.

Çünkü, anne olduktan sonra senden geriye pek bir şey kalmıyor. Bitmek bilmeyen bir koşturma hali, çocuğun büyürken çektiğin sıkıntı stres ister istemez "bir noktada durup dinleneyim" hissine sebep oluyor. O nokta da, yaşlanıp çocuklarını evlendirdiğin ve artık kendi kendine kalabildiğin zaman. Yılların yorgunluğu, koşturmasının ardından durup dinlenmek, belki bir kursa gitmek ne bileyim yürüyüş yapmak, hayatında kalan yıllarını dinlenerek ve sukunetle geçirmek benim hakkım. Tüm yaşlıların hakkı.

Ama yok belli bir yaşa gelmiş ve artık yorulmuş kadına hop sil baştan çocuk bak deniliyor. Ben asla istemem bunu. Bu beni kötü bir anne ya da nine yapmaz. Gezmeye gideceklerse bakarım. Hafta sonu planları varsa bakarım. Elimden gelen her türlü desteği veririm. Ama her gün düzenli bir şekilde çocuk bakmak istemem belli bir yaştan sonra. Bakmak istemeyeni de gayet anlarım.

35 yaşındayım, 25 yaşındaki enerjim yok. 20 sene sonra daha da olmayacak. E yazık değil mi bu insanlara yahu? Ömürlerinin sonuna kadar evlada hizmet etmek neden? Ne zaman durup kendilerine zaman ayıracaklar?

He şu olur, evladımın ciddi maddi sıkıntısı vardır. Karı koca çalışmak zorundadır. Elbette bakarım. Ancak maddi zorluk çekmiyorsa, herkes bakabileceği çocuğu doğursun. Bakamıyor ise üremesin. Ben çok ciddi maddi sorunlar yaşadım, hala zaman zaman yaşıyorum. Ancak doğurduysam paşa paşa bakacağım. Her şey bir arada olmuyor. Hem param olsun, hem çocuğuma bakılsın. Maalesef öyle bir dünya yok, olmamalı.

Garipsiniz valla.

Çok güzel yorumlar yapılmış zaten size. Üzücü.

Ben de çocuğum olursa ve imkanlarım el verirse bakıcı tutmak istiyorum. Annem ve kv bakarlar ama ikisine de dedim siz bu yaşa kadar çalıştınız, yoruldunuz, emekliliğiniz keyif vakti olmalı diye. O zaman ne olur bilmem ama düşüncem bu yönde. Sizde insanlara kafanızdan görev yüklemeyi bırakıp, kocanızın ve kendinizin o muhteşem maaşlarıyla bir zahmet iyi bir bakıcı tutun. Ya da oturun kendiniz bakın bir zahmet.

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Sen babanın yaninda babanin hayrina mi çalışıyorsun, muhtemelen maas aliyorsun. Onlar seni hem itihdam edip hem de calistigin icin cocuguna bakmk zorunda degil. En azindan cocuk 2 yasina falan gelene kadar ayrilip sonra kreşe gonderip ise devam edeceksin o zaman

İşten bir muddet ayrildiginda kariyeri mahvolacak, işi elinden alinacak bir işte calismiyor konu sahibi, istedigi zaman geri dönebilecek bi konumda. Maddi sıkıntısı da yokmuş. Boyle bir durumda bebek daha yeni dogmusken bakiciya birakilmamasini istemesi eşinin en dogal hakki bence. Bu konumdaki bir anneden bir sure kendi cocuguna kendi bakmasini istemek her babanin hakki. Hanimefendinin hırsını anlamak mümkün değil. Bence bir sure sonra, cocuk biraz buyuyunce ise donme karari verse belki eşi bakici tutmayi sorun etmeyecek. Ama miras kaçıyor acelesi var sfsgdggd

Biz seninle benzeşiyoruz belki benim kendi kayınvalidem çok isteyerek baktığı için belki oğlumun onlarla kurduğu bağın onlara iyi geldiğini gördüğüm için belki çok uzun saatler bakmak zorunda kalmadıkları için bana torun bakmak güzel bişeymiş gibi geliyor bilmiyorum. Bana da bu anlamda destek olunduğundan ötürü yaşadığım konforu bildiğimden kızım/oğlum da yaşasın istiyorum. Çalışma hayatı ve evin sorumluluğu zaten ağır bari gözü arkada kalmasın.

elti başkasının yanında çalışacağı için çalışmamalıymış hakkı yokmuş ama kendisi babasının şirketinde olduğu için çalışmalıymış.çifte standarta bakar mısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…