BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

essma34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2021
77
-52
3
Kızlar selam. hemen konuya geçiyorum. babamın işyerinde çalışıyorum ve hamileyim .doğumdan sonra işimi bırakmak istemiyorum ama kv ve annem çocuk bakmak istemiyor yani aslında şöyle bana böyle bişey demediler ama kv zamanında eltimin çocuğu içn o sizin çocuğunuz siz bakmalısınız demiş eltim çalışmak istediğinde.(sonuna kadar haklı ) kendi annem de şöyle babam diyorki biz artık unumuzu eledik eleğimizi astık ben karımı bakıcı yaptırmam demişti tam ben evlenmeden önce. haliyle düşüncelerini biliyorum. onlar çok haklılar ama ben babamı işyerinde yalnız bırakmak istemiyorum. 2 kız kardeşiz ve hep babama iki kızın var sen damatlara mı çalışıyorsun derlerdi çok zoruma giderdi.ben de onlara kız çocuklarının da her alanda etkin olduğunu (evlenseler dahi) göstermek istiyorum ama elim kolum bağlı. çaresiz hissediyorum. eşim asla bakıcıyı kabul etmiyor. ama ben babamı yalnız bırakmak istemiyorum. o iş yerini kapatana kadar yanında olmak istiyorum.
 
Size destek olmaları lazım ki istediklerinizi yapabilesiniz ama anladığım herkes size köstek oluyor gibi. Çocuğunuza odaklanın bana kalırsa kimseden bir beklentiniz olmasın gule gule büyütün
 
İstiyorsunuz ki hem pastam dursun hem karnım doysun ama mümkün değil haliyle. Aynı anda iki yerde olamayacağınıza göre birinden birini seçmeniz lazım
torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
 
Mecburen bakıcı tutacaksınız bu durumda. Ücretiniz bakıcıya yetmiyorsa babanızı karşınıza alıp "benim sana yardım etmeye devam edebilmem için bakıcı tutmam lazım, bana destek olamazsan işi bıralmak zorunda kalacağım" diyeceksin. Bu durumda tercihi baban yapacak. Ortada senlik bir durum bile yok. Sorun öncelikle onların sorunu, ya annen bakacak, ya bakıcı desteği verecekler ya da sen çocuk kreş yaşına gelene kadar işe ara vereceksin. Hamileliğin henüz çok başındaysan bu konuyu açmak için erken, 6.Aydan önce açmam ben olsam
 
her konuda hakkımı fazlasıyla verir. sigorta maaş en üst düzeyde. yönetiyim firmamızda zaten.
 
2.5 aylık daha ama şimdiden düşünüyorum. bebek sürpriz oldu bize.
 
torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.

E düşünmeyin siz de. Kimse gel illa dükkanda yanımda dur dememiş ki. Herkes çocuk bakamaz ki bakmak zorunda da değil. Kendi çocuğuna kendi bakan anne baba da çok var. Eltinizin çocuğuna bakılmazken hak vermişsiniz, şimdi ne değişti?
 
her konuda hakkımı fazlasıyla verir. sigorta maaş en üst düzeyde. yönetiyim firmamızda zaten.
O zaman yarı zamanlı bir bakıcıyla işi gayet iyi götürebilirsin. Durumun çok da zor değil. Anneanne babaanneden çok çok daha iyi bakacak bakıcılar var bu ülkede
 
torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.
Evet toruna bakan anneanne , babaanne var ama bakmak istemiyorlarsa yapacak birsey yok. Eşinizi bakıcı konusunda ikna edeceksiniz
 
Kayınvalidenizin eltinize söylediği bir söz için kayınvalideniz adına çıkarımda bulunmayın bence..babanızın başka bir durum için daha siz evlenmeden söylediği cümleyle de annenizin bu konudaki bakışı konusunda çıkarım yapmayın. Babanızla yaptığınız işten kazandığınız maddi gelir,işin size ilerde katacakları, işte kalacağınız süre herşey vereceğiniz kararı etkiler.Babanızla yaptığınız işim ekonomik olarak size ciddi katkısı varsa eşiniz de bakıcıya karşıysa eşiniz işine ara verip çocuğunuza bakabilir.Mesela bu işten çok büyük bir gelir elde etmiyorsanız ama anne/babanızın geçimi de bu iş sayesinde oluyorsa anneniz babanız oturup bakacaklar çocuğunuza hiç kusura bakmasınlar.
 
ay allah aşkına ortamı germeyin ben kayınvalidemin düşüncesine hak verdim. ama eltim ve benim durumum farklı o başkasının iş yerinde evde canı sıkıldığı için çalışıcaktı. ama benimki farklı firmamız var ve ben oradan sorumluyum.anlamaya çalışın lütfen. ben bakmak zorunda demiyorum. ben onları düşünüyorsam onlarda bana kolaylık sağlasın diyorum.
 
babanız size illa gel iş yerinde çalış mı dedi yoksa siz bakın babamın oğlu yok ama ben nasılda beceriyorum bu işleri diye kendiniz mi başladınız ben nedense ikincisi gibi algıladım
illa gel çalış dedi.yoksa benim eşimin maddi gücü yerindedir yani.
 
illa gel çalış dedi. ben o istediği için burdayım yoksa eşimin durumu çok iyi evde kocabank yaşarım yani.
 
eşimin maddi gücü yerinde çok şükür evi kendi döndürür. hatta çalışmamı istemez evde rahat rahat otur der. ama ben babama kıyamıyorum.
 
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.
Evet toruna bakan anneanne , babaanne var ama bakmak istemiyorlarsa yapacak birsey yok. Eşinizi bakıcı konusunda ikna edeceksiniz
ah keşke eşim zaten evde durmamı istiyor. çalışmamı istemiyor ki..
 

Ben ortamı germiyorum ama siz gerilmeye müsaitsiniz demek ki ona da yapabileceğim bir şey yok. Yoo durumunuz aynı. Neticede ikiniz de çalışıyorsunuz, kayınvalideniz de torun bakmak istememiş. İkiniz de gelinisiniz ikisi de torunu. Söylediğiniz cümle gayet bakmak zorundaya çıkıyor. Kelimeleri değiştirdiğinizde farklı bir cümle söylemiş olmuyorsunuz

Sizin anlaşılır bir tarafınız yok kusura bakmayın. 3 seçenek var ya siz bakacaksınız ama diyorsunuz yok babamın yanında durmam lazım, çalışıcam ben. Ya kv/anne bakacak onlar da bakmayı düşünmüyor. Ya bakıcı ona da eşim istemiyor demişsiniz. Başka bir dördüncü seçenek var mı sizce, varsa onu yapın.
 
ben kendimi düşünesem evde dururum kocamın durumu çok iyi ve asla çalışmamı istemiyor. ben babam kırılmasın diye şirketteyim. o istediği için yoksa gamsız biri olsam kocamın banka hesapları kredi kartları beni bekliyor evde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…