BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

Kızlar selam. hemen konuya geçiyorum. babamın işyerinde çalışıyorum ve hamileyim .doğumdan sonra işimi bırakmak istemiyorum ama kv ve annem çocuk bakmak istemiyor yani aslında şöyle bana böyle bişey demediler ama kv zamanında eltimin çocuğu içn o sizin çocuğunuz siz bakmalısınız demiş eltim çalışmak istediğinde.(sonuna kadar haklı ) kendi annem de şöyle babam diyorki biz artık unumuzu eledik eleğimizi astık ben karımı bakıcı yaptırmam demişti tam ben evlenmeden önce. haliyle düşüncelerini biliyorum. onlar çok haklılar ama ben babamı işyerinde yalnız bırakmak istemiyorum. 2 kız kardeşiz ve hep babama iki kızın var sen damatlara mı çalışıyorsun derlerdi çok zoruma giderdi.ben de onlara kız çocuklarının da her alanda etkin olduğunu (evlenseler dahi) göstermek istiyorum ama elim kolum bağlı. çaresiz hissediyorum. eşim asla bakıcıyı kabul etmiyor. ama ben babamı yalnız bırakmak istemiyorum. o iş yerini kapatana kadar yanında olmak istiyorum.

babanıza destek oluyorsanız o da size destek olmak zorunda
ilk cocukta annem seve seve baktı, şu an ikinci cocuk için ben yaşlandık bakamam dedi
haklı, yaş 65 artık kafa kaldıramıyor.

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.
Çok bencilsiniz.
Sadece kendinizi düşünüyorsunuz, babanızı düşündüğünüz falan da yok kandırmayın kendinizi.

Kızlar selam. hemen konuya geçiyorum. babamın işyerinde çalışıyorum ve hamileyim .doğumdan sonra işimi bırakmak istemiyorum ama kv ve annem çocuk bakmak istemiyor yani aslında şöyle bana böyle bişey demediler ama kv zamanında eltimin çocuğu içn o sizin çocuğunuz siz bakmalısınız demiş eltim çalışmak istediğinde.(sonuna kadar haklı ) kendi annem de şöyle babam diyorki biz artık unumuzu eledik eleğimizi astık ben karımı bakıcı yaptırmam demişti tam ben evlenmeden önce. haliyle düşüncelerini biliyorum. onlar çok haklılar ama ben babamı işyerinde yalnız bırakmak istemiyorum. 2 kız kardeşiz ve hep babama iki kızın var sen damatlara mı çalışıyorsun derlerdi çok zoruma giderdi.ben de onlara kız çocuklarının da her alanda etkin olduğunu (evlenseler dahi) göstermek istiyorum ama elim kolum bağlı. çaresiz hissediyorum. eşim asla bakıcıyı kabul etmiyor. ama ben babamı yalnız bırakmak istemiyorum. o iş yerini kapatana kadar yanında olmak istiyorum.
babanıza sen damatlaramı calısıyorsun dıyen akrabalarınız ne demek ıstıyor
kız cocuguna brısey yapılmasın ,onlara yaptıgınız hersey ele gıdıyor mu demek ıstıyorlar
sırf c.kü var dıye bu oglan sevıcılerden mıdem bulanıyor onu dıyenler ogluna da yapmasın o zaman sonucta el kızı da nasıplenıyor
kafalara bak pırıl pırıl ya sabır ya

sızde babamı yalnız bırakmak ıstemıyorum dıyerek enteresan dusunuyorsunuz babanızı kımse ham yapmaz ? cocugunuza bır sure kendınız bakarsınız 2 yasına kadar mesela ? sonra krese verır ısınıze devam edersınız
ya da bakıcı bulursunuz ? gelır evınızde bakar ısınıze devam edersınız

dunyanın sonu degıl ya ,cok da basıt cozumler...

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
sız ucret almadan babanızın yanında sırf ısı gorulsun dıye mı calısıyorsunuz
boyle dedıgınıze gore heralde oyle yapıyorsunuzdur? aılemı dusundum hıc ucret almadan calıstım sımdı calısamayacagım dogum yapıcam yardımcı olamayacaklar demek ıcın karsılıksız ıyılık yapmıs olmanız gerekırde ???

ay allah aşkına ortamı germeyin ben kayınvalidemin düşüncesine hak verdim. ama eltim ve benim durumum farklı o başkasının iş yerinde evde canı sıkıldığı için çalışıcaktı. ama benimki farklı firmamız var ve ben oradan sorumluyum.anlamaya çalışın lütfen. ben bakmak zorunda demiyorum. ben onları düşünüyorsam onlarda bana kolaylık sağlasın diyorum.
inanın çalışmakla çocuk bakmak aynı şey değil. İş hayatı çocuk bakmanın yanında sinek vızıltısı gibi kalır ki ben çalışan bir anne olarak işyerinde dinleniyorum.
Çocuk bakımı kolaylık sağlanacak bir konu değil. Bütün hayatından vazgeçmek, yeni bir hayata adapte olmak demek.

her konuda hakkımı fazlasıyla verir. sigorta maaş en üst düzeyde. yönetiyim firmamızda zaten.
ee daha ne ? paranızı alıyorsunuz ha herhangı bır yerde calısırken hamıle kalmıssınız ha kendı ısınızde calısırken ne fark eder? annenız sızın cocugunuzu buyutmek zorunda degıl kı calısan ınsansınız ustelık kendı ısınız ? tutun bakıcı ıste ?

Eşiniz asla bakıcı kabul etmiyorsa kendi baksın. Buda bir seçenek.
Ayrica bebek biraz büyüyene kadar eve bir temizlik ve diğer işler için yardımcı alabilir ve yarım zamanlo şeklinde çalışabilirsiniz.

ee daha ne ? paranızı alıyorsunuz ha herhangı bır yerde calısırken hamıle kalmıssınız ha kendı ısınızde calısırken ne fark eder? annenız sızın cocugunuzu buyutmek zorunda degıl kı calısan ınsansınız ustelık kendı ısınız ? tutun bakıcı ıste ?
Eşim çok inatçı asla kabul etmiyor . Zaten istemiyordu çalışma mı hiç .

ben kendimi düşünesem evde dururum kocamın durumu çok iyi ve asla çalışmamı istemiyor. ben babam kırılmasın diye şirketteyim. o istediği için yoksa gamsız biri olsam kocamın banka hesapları kredi kartları beni bekliyor evde.

bir kopukluk var çözemiyorum. Babanızla karşılıklı konuştunuz mu? Bebek doğduktan sonra sizden ne bekliyor tam olarak?
Çocuğu bakıcıya bırak ille benimle çalış diyor mu? Babanız böyle istiyorsa, siz de böyle istiyorsanız bakıcıyla devam edersiniz yola.
Annenizin evi yakınsa annenizin yanına ev yardımcısı tutarsınız anneniz bebekle ilgilenir başka iş yükü olmaz. Arada bebeyi bırakır dışarıda işine gücüne de bakar.

Sizi anlıyorum.babanıza destek olmak istemeniz güzel ama babanızın size ihtiyacı olsa zaten bebeğin bakımını üstlenmek istediklerini söylerlerdi.zaten ihtiyacınız yoksa bebeğinize kendiniz bakmalısınız.

eşimin maddi gücü yerinde çok şükür evi kendi döndürür. hatta çalışmamı istemez evde rahat rahat otur der. ama ben babama kıyamıyorum.
o kadar komık kı cok guldum
sız olmasanız babanız hıc kımseyı ıse alıp calıstıramayacakmıs gıbı
babanızın yanında ucretsız calısıyormussunuz gıbı konusmanız yok mu :D
eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.
efendım ????
eltınızın uzerıne kalacak ıs yerı yok ama sıze var bu yuzden cocugunuza bakmaları mı gerekıyor
bugunde bırı adına utandık

Çalışmak istiyorsanız kendinizi feda etmenize gerek yok. Annenize kayınvalidenize dürüstçe bir kere teklif edin. Kabul etmezlerse altı ay veya bir sene evladiniza bakar, sonra bakıcı ile anlaşır, çalışmaya başlarsınız. Eşim istemiyor falan demeyin. Hayatınızın ipleri kendi elinizde olsun. Dik durun ve eşinize kesinlikle çalışmaya devam edeceğinizi belirtin

şöyle yapın . anane veyababaneyi ikna edin torunlarının başında dursunlar. siz de bir bakıcı tutun. hem yorulmazlar, hem de başlarında büyük olduğu için güven sorunu olmaz içiniz rahat eder böylece eşiniz de rahat olur bence en iyi çözüm bu

illa gel çalış dedi.yoksa benim eşimin maddi gücü yerindedir yani.
Babanla kocan inatlasmis bence.. bakici olmuyorsa anneanne babanne olmuyorsa sende calisacaksan, kocan isi birakip cocuga baksin madem.. sende kendini ispat edersin🙄 Allah askina yukarisi biyik asagsi sakal ne gibi bir cozum onerisi bekledin konuyu acarken? Cozum yok!

Ayrica anneanne babanne bakici mi
Oluyo torununa bakinca🙄😐 sevgisinden bakiyor cogu insan, yoksa cekilecek sey degil evet belli bir yastan sonra.

Yok artık. Çalıştığım firma bana miras kalmayacak diye ben keyfi mi çalışmış oluyorum? 😂

Çocuk sahibi olmak istemeden önce bildiğiniz gerçekler neden şimdi zor geliyor? Gözünüzde büyüttüğünüz kadar değil konumunuz.
1-2 evde yıl evde çocuk bakmakla mirastan men olunmaz. Söyleyin babanıza yerinize eleman alsın..

Siz babanızın işinde çalışacakmişsiniz da elti can sıkıntısından çalışacakmış. Ne kadar saçma düşünceniz.

Kocanızı bakıcıya ikna edemeyip suçu baskalarına atmaya çalışan kadın duruşu. Sorununuzu esinizle çözün bir zahmet. Siz işinize bu kadar anlam yüklüyorken bunu görmezden gelen eşinize karşı durup çalışın ama yok koca ikna etmek zor geliyor tabi.

Back
X