Babam ve biz

Babasının gay olduğunu öğrendiği için artık onu sevmeyen bir adet saçma sapan insan içeren başlık...
Şiddet gösterirken bile seviyordun ama dimi?
İkiyüzlüsünüz.

Eşcinsel insan dinine düşkün olamaz mı? İlla inançsız mı olur ?
Ne kadar bir insansınız.

Alakası bile yok. İnsan biseksüel olabilir, eşcinsel olabilir, trans olabilir bu onu kötü birisi yapmaz. Dinsiz olması da onu kötü birisi yapmazdı. Ben hala dediğimde ısrarcıyım, bunu sizin bilmemeniz gerekirdi. Bunlar çiftlerin kendi aralarında kalması gereken şeyler. Zaten çocukluğunuzdan beri gördüğünüz şiddet, sizinle ilgilenmemesi sizi sevmediğini anlamanız için yeterliymiş, hetero olup da bu şekilde davranan bir sürü baba var o zaman neye bağlamalıyız bunu? Belli ki çok ağır yükler bunlar, sağlıklı düşünemiyorsunuz. Psikolojik destek almayı düşünmez misiniz? KPSS'ye hazırlanıyorum demişsiniz kafanızı dağıtmayın bu tarz şeylerle

Babasının gay olduğunu öğrendiği için artık onu sevmeyen bir adet saçma sapan insan içeren başlık...
Şiddet gösterirken bile seviyordun ama dimi?
İkiyüzlüsünüz.
İki yüzlü ben değilim bence.
Onu eşcinsel diye yargılamadım.
Babam böyle insanları hep kötülerdi,hep cehennemde yanmaktan bahsederdi.
Dinine düşkün olup olmamak kendi bileceği şey.
Konumda da anlattım, ben babamın kendini farklı biri olarak göstermesine sinirlendim.
Bundan dolayı hayal kırıklığına uğradım.
Eşcinsel olan, bizi sevmediğini söyleyen biri gayet güzel gidebilir o evden. Zaten gideceğini her defasında söylüyordu.
Fakat gitmiyorsa bizi kalkan olarak kullanıyordur.
Siz empatiden yoksunsunuz bana kalırsa.

Kötü biri ya da değil demiyorum zaten. Eşcinsel oluşunu gizlemesine sinirleniyorum. Kendini olduğu gibi göstermeyip başka şeylerin arkasına sığınışına. Psikolojik desteğe gerek yok kendim halledebilirim fakat henüz o yolu bulmadım.

Konuma ek yapmadan konunun ne olduğunu anlamayan arkadaşlar olacağını düşünmüştüm. Benim size sorduğum eşcinsel oluşu değildi. Babamın kendini farklı biri olarak tanıtmasıydı. Ve bundan dolayı hayal kırıklığına uğramamdı.

Nedense konu babamın eşcinsel oluşu ile ilerliyor şuan. İnanın kimle ne yapmış umrumda değil. Sorum belli. Bana ikiyüzlüsün diyen insanlar dönüp soruyu yeniden okusun. Bir de kendileri ile meşgul olsunlar. O ek sorum ile alakalı değil. Baban aslında neymiş? sorularına cevaben yazıldı.

Tabiki olmadığı gibi davranır, davranmasa toplum ona nasıl bir gözle bakacak farkında mısın sen, bu ülkede eşcinsellerin, biseksüellerin maruz kaldığı baskının farkında mısın?
Empatiden yoksun olan ne yazık ki SENSİN

sığınsa bile bu onun tercihi. bunu siz yargılayamazsınız babanız bile olsa. Gizlemeyip ne yapacaktı ki? Gelin çocuklar ben erkeklerden de mi hoşlanıyorum diyecekti? Toplum baskısından dolayı binlerce insan gibi saklama, inkar yoluna gitmiş.

kendiniz halledebileceğiniz kadar küçük bir mesele değil bu yalnız, hayatınızı etkileyebilir ki zaten sorunlu bir çocukluk geçirmişsiniz. Çoktan destek almanız gerekirdi.

Tabi ki gizler, siz Hollanda'da falan mı yaşadığınızı sanıyorsunu? Muhafazakar bir çevresi varsa bu adam nasıl "ben eşcinselim" desin?
Azıcık EMPATİ

Toplum önemli değildir. Aile önemlidir. Toplumu şekillendiren ailedir. Hiç kimse tercihlerini gizlemek veya açıklamak zorunda değil. Fakat biz onun evladıysak dürüstlüğü hak ediyoruz. En azından iyi davranılmayı. Empati kavramını iyi biliyorum. Babam istediğini yapabilir. Ama ben dürüstsem dürüstlük beklerim.

Zaten yargılamıyorum. Ben hep rahat bir insan oldum. Babam baskı uyguladı, oraya gitme buraya gitme diye. Fakat dinlemedim gittim bu baskıyı uygulayamazsın dedim. Bana bir şey diyemedi. Babamı yargılayacak değilim. Onun davranışları bana yansıyor. Annem biliyormuş ve yargılamamış. Ayrılmamış da. Onun tercihi. Ama ben olduğu gibi olmasını ya da uzak olmasını isterdim.

Eski konularımda anlatmıştım. Hayatıma müdahale edip hakaret ediyor diye. Babamın amcası. Mastürbasyondan bahsedip, bana çok çekicisin demesi doğru gelmiyor. Bence yanlış şeyler.
Hatırladım galiba. Erkek arkadasiniz istemeye gelecegi zaman babanızın aklına nifak sokan amca.
Dizi gibi aile bi an önce evlenin ve o amcayla kesin irtibatı. Hatta cesaretiniz varsa beni sozle taciz etti diye yedi sulaleye rezil edin.

Bana inanmazlar çünkü o adam çokk akıllı. Babama ayrı konuşuyor,anneme ayrı konuşuyor. Bana telde bir şey diyor. Mailde iyi şeyler yazıp aileme de gönderiyor yazdıklarını.

Toplumdaki saygınlık birey için çok önemlidir. Kusura bakma ama aileden önce birey gelir, aileyi de bireyler oluşturur.
Böyle bir ortamda size dürüst davranmaması gayet normal.
Gizli gay insanlar en çok orta doğuda bulunur ama asla söyleyemezler çünkü toplumdan dışlanır, linç edilir ve hatta bazı bataklık gibi ülkelerde idama mahkum edilir.
Yani kusura bakmayın, sizin yaptığınız trip mi yoksa çevresi tarafından her şekilde bitmesi mi daha kötü o adam için? Ne işi kalır ne bir şeyi, bu şekilde de zaten bir aile kuramazdı.
Türkiye'de, tabuların ülkesinde yaşıyoruz, babana bu konuda anlayış göstereceğine onu suçlaman bence yanlış.
Fakat şiddet olayından ötürü burda ona nefret kussaydın sonuna kadar haklı bulurdum seni.

Tamam demesin ve gitsin bizi üzmesin. Bunu da yapmıyor. Peki buna ne diyorsunuz?

Ya neye tamam desin? Beğenmiyorsanız gitmesi gereken siz değil misiniz?
Yıllarca şiddey görmüşsünüz, neden gidip bir kere şikayet etmediniz de bunun için gitmesini diliyorsunuz, gerçekten çok ilginçsiniz.

Babamı yargılamıyorum sadece gitmesi gerekirdi, kendine bir hayat kurması gerekirdi. Tamam tüm bunlar doğru, söylememesi de doğru. Fakat tüm dayaklar, kırıklıklar her şey aklıma geliyor. Umarım bir gün gider ve hayatını dilediği gibi yaşar. Umarım bizim hayatımıza müdahale edip,engel olmaz artık.

Yıllarca şiddey görmüşsünüz, neden gidip bir kere şikayet etmediniz de bunun için gitmesini diliyorsunuz, gerçekten çok ilginçsiniz.

Ev annemin evi, kendi çabalarıyla aldı. Babam eve bakmadı. Annem git diyor fakat kendi gitmiyor.

Sizinle cinsel tercihlerini mi konuşmalıydı diyorsunuz yani? Bakın, zor bir durum farkındayım, empati yapmaya çalışıyorum. Çocukluktan beri bir sürü sorununuz varmış, ilgisizmiş zaten, ilgili bir baba olsa bile böyle bir durumu açıklayamazdı emin olun.

Evet anneniz bu durumdan rahatsızsa en başından ayrılmalıydı, rahatsız değilse bile size kötü babalık yaptığı için yine ayrılmaydı. Babanızı sevmiyorsanız biseksüel olduğu için değil, size kötü bir çocukluk yaşattığı için sevmeyin ama bu ikisini birbirine bağdaştırmayın lütfen. Bakın, baskısına bile izin vermemişsiniz güçlü bir kadınsınız belli ki. En kısa sürede kendi hayatınızı kurup taşınmalısınız o evden

Anlamadığınız kısım hangisi, yardımcı olalım?
Konu sahibi diyor ki, "babam escinsel, annemi hic bi zaman sevmemis, kabul edilemeyecek tekliflerde bulunmus, anneme psikolojik ve cinsel baskılar yapmış, aldatmus, normal bir evlilik hayatı olamadığı için bizi de sevmemis, döverek büyütmüş.. Madem escinsel, bunu mahalleliye veya akrabalara açıklamak zorunda değil, toplum baskısından korkuyorsa anlaşamadık deyip bosanir, tercihine uygun bir hayat yaşar. Sırf cinsel tercihini maskelemek için beni, kardesimi ve annemi kullanmaya, hayatımızı bitirmeye hakkı yok" diyor.
Daha nasıl ifade edilir bilmiyorum. Hala neresini anlamadiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…