- 5 Temmuz 2017
- 124
- 512
- 18
- 30
Babamın bu durumlarını eşcinsel oluşuna bağlıyorum. Eşcinsel olduğu için kendini dinine düşkün,kendini düzeltmeye çalışan biri olarak göstermiş demek ki. Beni hayal kırıklığına uğratan bu. Zaten ikili oynamasaydı aman zaten babamdan bunu beklerdim derdim. Tercihlerine karışmıyorum. Anneme de kızmıyorum. Keşke en baştan anlatsaydı ve bilseydim. Kendimi kandırılmış hissetmeseydim. Keşke annem ayrılsaydı ve aynı evde iki yüzlü biri ile yaşamasaydım.
Alakası bile yok. İnsan biseksüel olabilir, eşcinsel olabilir, trans olabilir bu onu kötü birisi yapmaz. Dinsiz olması da onu kötü birisi yapmazdı. Ben hala dediğimde ısrarcıyım, bunu sizin bilmemeniz gerekirdi. Bunlar çiftlerin kendi aralarında kalması gereken şeyler. Zaten çocukluğunuzdan beri gördüğünüz şiddet, sizinle ilgilenmemesi sizi sevmediğini anlamanız için yeterliymiş, hetero olup da bu şekilde davranan bir sürü baba var o zaman neye bağlamalıyız bunu? Belli ki çok ağır yükler bunlar, sağlıklı düşünemiyorsunuz. Psikolojik destek almayı düşünmez misiniz? KPSS'ye hazırlanıyorum demişsiniz kafanızı dağıtmayın bu tarz şeylerleBabamın bu durumlarını eşcinsel oluşuna bağlıyorum. Eşcinsel olduğu için kendini dinine düşkün,kendini düzeltmeye çalışan biri olarak göstermiş demek ki. Beni hayal kırıklığına uğratan bu. Zaten ikili oynamasaydı aman zaten babamdan bunu beklerdim derdim. Tercihlerine karışmıyorum. Anneme de kızmıyorum. Keşke en baştan anlatsaydı ve bilseydim. Kendimi kandırılmış hissetmeseydim. Keşke annem ayrılsaydı ve aynı evde iki yüzlü biri ile yaşamasaydım.
İki yüzlü ben değilim bence.Babasının gay olduğunu öğrendiği için artık onu sevmeyen bir adet saçma sapan insan içeren başlık...
Şiddet gösterirken bile seviyordun ama dimi?
İkiyüzlüsünüz.
Alakası bile yok. İnsan biseksüel olabilir, eşcinsel olabilir, trans olabilir bu onu kötü birisi yapmaz. Dinsiz olması da onu kötü birisi yapmazdı. Ben hala dediğimde ısrarcıyım, bunu sizin bilmemeniz gerekirdi. Bunlar çiftlerin kendi aralarında kalması gereken şeyler. Zaten çocukluğunuzdan beri gördüğünüz şiddet, sizinle ilgilenmemesi sizi sevmediğini anlamanız için yeterliymiş, hetero olup da bu şekilde davranan bir sürü baba var o zaman neye bağlamalıyız bunu? Belli ki çok ağır yükle bunlar. Psikolojik destek almayı düşünmez misiniz? KPSS'ye hazırlanıyorum demişsiniz kafanızı dağıtmayın bu tarz şeylerle
İki yüzlü ben değilim bence.
Onu eşcinsel diye yargılamadım.
Babam böyle insanları hep kötülerdi,hep cehennemde yanmaktan bahsederdi.
Dinine düşkün olup olmamak kendi bileceği şey.
Konumda da anlattım, ben babamın kendini farklı biri olarak göstermesine sinirlendim.
Bundan dolayı hayal kırıklığına uğradım.
Eşcinsel olan, bizi sevmediğini söyleyen biri gayet güzel gidebilir o evden. Zaten gideceğini her defasında söylüyordu.
Fakat gitmiyorsa bizi kalkan olarak kullanıyordur.
Siz empatiden yoksunsunuz bana kalırsa.
sığınsa bile bu onun tercihi. bunu siz yargılayamazsınız babanız bile olsa. Gizlemeyip ne yapacaktı ki? Gelin çocuklar ben erkeklerden de mi hoşlanıyorum diyecekti? Toplum baskısından dolayı binlerce insan gibi saklama, inkar yoluna gitmiş.Kötü biri ya da değil demiyorum zaten. Eşcinsel oluşunu gizlemesine sinirleniyorum. Kendini olduğu gibi göstermeyip başka şeylerin arkasına sığınışına. Psikolojik desteğe gerek yok kendim halledebilirim fakat henüz o yolu bulmadım.
Tabi ki gizler, siz Hollanda'da falan mı yaşadığınızı sanıyorsunu? Muhafazakar bir çevresi varsa bu adam nasıl "ben eşcinselim" desin?Kötü biri ya da değil demiyorum zaten. Eşcinsel oluşunu gizlemesine sinirleniyorum. Kendini olduğu gibi göstermeyip başka şeylerin arkasına sığınışına. Psikolojik desteğe gerek yok kendim halledebilirim fakat henüz o yolu bulmadım.
Tabiki olmadığı gibi davranır, davranmasa toplum ona nasıl bir gözle bakacak farkında mısın sen, bu ülkede eşcinsellerin, biseksüellerin maruz kaldığı baskının farkında mısın?
Empatiden yoksun olan ne yazık ki SENSİN
sığınsa bile bu onun tercihi. bunu siz yargılayamazsınız babanız bile olsa. Gizlemeyip ne yapacaktı ki? Gelin çocuklar ben erkeklerden de mi hoşlanıyorum diyecekti? Toplum baskısından dolayı binlerce insan gibi saklama, inkar yoluna gitmiş.
kendiniz halledebileceğiniz kadar küçük bir mesele değil bu yalnız, hayatınızı etkileyebilir ki zaten sorunlu bir çocukluk geçirmişsiniz. Çoktan destek almanız gerekirdi.
Hatırladım galiba. Erkek arkadasiniz istemeye gelecegi zaman babanızın aklına nifak sokan amca.Eski konularımda anlatmıştım. Hayatıma müdahale edip hakaret ediyor diye. Babamın amcası. Mastürbasyondan bahsedip, bana çok çekicisin demesi doğru gelmiyor. Bence yanlış şeyler.
Tabi ki gizler, siz Hollanda'da falan mı yaşadığınızı sanıyorsunu? Muhafazakar bir çevresi varsa bu adam nasıl "ben eşcinselim" desin?
Azıcık EMPATİ
Hatırladım galiba. Erkek arkadasiniz istemeye gelecegi zaman babanızın aklına nifak sokan amca.
Dizi gibi ailebi an önce evlenin ve o amcayla kesin irtibatı. Hatta cesaretiniz varsa beni sozle taciz etti diye yedi sulaleye rezil edin.
Toplum önemli değildir. Aile önemlidir. Toplumu şekillendiren ailedir. Hiç kimse tercihlerini gizlemek veya açıklamak zorunda değil. Fakat biz onun evladıysak dürüstlüğü hak ediyoruz. En azından iyi davranılmayı. Empati kavramını iyi biliyorum. Babam istediğini yapabilir. Ama ben dürüstsem dürüstlük beklerim.
Tamam demesin ve gitsin bizi üzmesin. Bunu da yapmıyor. Peki buna ne diyorsunuz?
Toplumdaki saygınlık birey için çok önemlidir. Kusura bakma ama aileden önce birey gelir, aileyi de bireyler oluşturur.
Böyle bir ortamda size dürüst davranmaması gayet normal.
Gizli gay insanlar en çok orta doğuda bulunur ama asla söyleyemezler çünkü toplumdan dışlanır, linç edilir ve hatta bazı bataklık gibi ülkelerde idama mahkum edilir.
Yani kusura bakmayın, sizin yaptığınız trip mi yoksa çevresi tarafından her şekilde bitmesi mi daha kötü o adam için? Ne işi kalır ne bir şeyi, bu şekilde de zaten bir aile kuramazdı.
Türkiye'de, tabuların ülkesinde yaşıyoruz, babana bu konuda anlayış göstereceğine onu suçlaman bence yanlış.
Fakat şiddet olayından ötürü burda ona nefret kussaydın sonuna kadar haklı bulurdum seni.
Ya neye tamam desin? Beğenmiyorsanız gitmesi gereken siz değil misiniz?
Yıllarca şiddey görmüşsünüz, neden gidip bir kere şikayet etmediniz de bunun için gitmesini diliyorsunuz, gerçekten çok ilginçsiniz.
Toplum önemli değildir. Aile önemlidir. Toplumu şekillendiren ailedir. Hiç kimse tercihlerini gizlemek veya açıklamak zorunda değil. Fakat biz onun evladıysak dürüstlüğü hak ediyoruz. En azından iyi davranılmayı. Empati kavramını iyi biliyorum. Babam istediğini yapabilir. Ama ben dürüstsem dürüstlük beklerim.
Zaten yargılamıyorum. Ben hep rahat bir insan oldum. Babam baskı uyguladı, oraya gitme buraya gitme diye. Fakat dinlemedim gittim bu baskıyı uygulayamazsın dedim. Bana bir şey diyemedi. Babamı yargılayacak değilim. Onun davranışları bana yansıyor. Annem biliyormuş ve yargılamamış. Ayrılmamış da. Onun tercihi. Ama ben olduğu gibi olmasını ya da uzak olmasını isterdim.
Anlamadığınız kısım hangisi, yardımcı olalım?Ya neye tamam desin? Beğenmiyorsanız gitmesi gereken siz değil misiniz?
Yıllarca şiddey görmüşsünüz, neden gidip bir kere şikayet etmediniz de bunun için gitmesini diliyorsunuz, gerçekten çok ilginçsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?