Babam ve biz

hem kendini hem çocuklarını düşünseymiş keşke...sizde dayak yiyerek büyümüşsünüz bu adam kendi sıkışmışlığının acısını sizlerden çıkarmış..

Evet öyleymiş meğer. Ben bilmiyordum. Şok oldum hiç aklıma gelmezdi. Annem anlatırken babamın düşüşünü gördüm resmen.

Ben de bunların başıma geleceğini bilmezdim. Burada okurdum yok daha neler derdim. Annem nasıl soğuk kanlı haa hayret ediyorum. Bunca yıl nasıl dayanmış. Sinirlerim bozuluyor...
Yeni duydugun icin soktasin henuz.. kadin ne zamandir biliyo kim bilir. Kac kardessiniz?

İşim yok henüz yeni mezunum. 24 yaşındayım. Kpss ye hazırlanıyorum. Ayrı eve çıkamıyorum ama sabredeceğim.

Ben farklı bir soru sormuştum.
Canım şimdi babanın özel hayatı anneni ve kendisini ilgilendirir. Erkek arkadaşının varlığı sizin mutsuzluk nedeninizse işte o zaman haklısın diyebilirim ama insanları baban bile olsa tercihleri nedeniyle yargılama sonuçta insanız.
Babanda bir insan her insan gibi hata yapar kendi tercihleri seninkinden farklı diye onu dışlamamalısın derdim taaaa kiiiii babam bizi sevmiyormuş diyene kadar. Sevene feda sevmeyene elveda de uğraşma kafayı da yorma çok niye böyle değilde böyle diye. İşin içinden çıkamazsın

Tercihlere saygım var. Ama çok zor bir durum. Dedim ya yukarıda da keşke bizi kandırmasaydı. Olmadığı biri gibi görünmeseydi. Ben buyum diyerek hayatını yaşasaydı. Şimdi içimdeki baba figürünü kaybettim ben. Zaten sorumda sorunum buydu. Merak ettikleri için yazdım. Sevseydi şiddet, kavga olmazdı. Tercihleri bizi etkilemiş. Keşke kendini kısıtlayıcı, koruyucu baba gibi göstermeseydi. Şimdi anladım ki kendi gibi görüyor herkesi. Aklınca bizi korumaya çalıştı fakat bu iki yüzlülük. Ben bunları hazmedemiyorum. Tercihleri istediği gibi olabilir tabi ki.

Bir de annem ben evlenip gideceğim diye çok ağlıyor. Tek kalacağını düşünüyor. Ne yapmalıyım ben? Anneme de üzülüyorum.

Valla benim tercihlere falan saygım yok. Çünkü sizi döverek buyutmesi, annenden kabul edilmeyecek şeyler istemesi cinsel tercihiyle açıklanabilecek şeyler değil.
Tabii ki insanın ilk once, keşke anneniz boşansaydı diyesi geliyor. Ama 25 sene geriye donduremezsiniz zamani.
Benim merak ettigim, anneniz size bunu neden ve nasıl anlattı? Bu herkes için bir travma sebebidir. Yetişkin olabilirsiniz ama yine de anlatmasını çok doğru bulmadım. Sebebi neydi?

Öncelikle şunu belirteyim babasını kaybetmiş biri olarak belki yazdıklarımda objektif olamayabilirim bunun için şimdiden kusura bakma..

Elbette insanlar bu hayatta hayalkırıklıkları yaşayabilir. Bu normaldir..
Ama şunu da söyliyim sevdiklerimiz hata da yapabilir.. biz ne yargıç ne de kendimiz mükemmeliz.
Babanın cinsel tercihinden öte annene yaptığı baskı ve zorlamalara kızdım kendi adıma..
Çünkü belli zamana kadar kendini kandırmş olup artık daha fazla bu şekil yaşamak istemeyebilirdi. Bunun için hayatınızdan çıkabilirdi..
Ama anneni zorlaması baskıları kendini düşündüğünü gösterir..
Senin bu durumda yapman gereken;
Hayatta herşeyin insanlar için olduğunu düşünebilirsin.. bunları yaşaman gerekmiş geri alamayız ya da bi silgiyle silemeyiz yaşadıklarımızı.. ama yaşayacaklarımız elimizde. Annenle kendine güzel bi hayat kurmayı deneyebilirsin.. güzellikler sizinle olsun

Sebebi amca dediğim insan (!) telefonda bana mastürbasyondan bahsetti ve hoş olmayan iltifatlar etti çok çekicisin falan dedi. Ben de bunu hoş görmedim ve anneme anlattım. Konu buradan açıldı. Herhalde artık içinde tutamadı.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Her şey bir ipliğe bağlıymış.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

babanız sizi neden sevmiyormuş, bunu nasıl öğrendiniz ki?

babanız sizi neden sevmiyormuş, bunu nasıl öğrendiniz ki?

Bize sevmediğini ve gideceğini sürekli söylüyordu. Fakat gitmiyordu. Babam beni ve kardeşimi hep rakip olarak gördü,iyiyi tebrik etmedi ama her koşulda yerdi. Arkamızda durmadı. Destek de olmadı. Engel oldu her konuda. Eve emekli ikramiyesini getirmedi kendi harcadı. İşten çıktı annem tek başına evi geçindirdi senelerce. Şiddet uyguladı. Şimdi de psikolojik şiddet devam ediyor. Ben kimseye güvenemeyeceğim babamdan dolayı.

ama bunu zaten önceden biliyormuşsunuz? Biseksüel olması sizi sevmeme nedeni değildir. Sanırım bunu duyunca rahatsız hissettiniz. Bu arada gerçekten özür dileyerek söylüyorum ben annenizi bu konuda çok sorumsuz buldum. Zaten ortada iğrenç amcanızdan dolayı büyük bir travma yaşamışsınız. anneniz ne kadar dolmuş olursa olsun bunları size anlatıp, sizi bu duruma sokmamalıydı. Evladına bunları anlatmak nedir ya pes yani. Babanızla anneniz arasında kalmalıydı bunlar.

Ciddi olamazsiniz! Öz amcanız mı

Babamın bu durumlarını eşcinsel oluşuna bağlıyorum. Eşcinsel olduğu için kendini dinine düşkün,kendini düzeltmeye çalışan biri olarak göstermiş demek ki. Beni hayal kırıklığına uğratan bu. Zaten ikili oynamasaydı aman zaten babamdan bunu beklerdim derdim. Tercihlerine karışmıyorum. Anneme de kızmıyorum. Keşke en baştan anlatsaydı ve bilseydim. Kendimi kandırılmış hissetmeseydim. Keşke annem ayrılsaydı ve aynı evde iki yüzlü biri ile yaşamasaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…