hem kendini hem çocuklarını düşünseymiş keşke...sizde dayak yiyerek büyümüşsünüz bu adam kendi sıkışmışlığının acısını sizlerden çıkarmış..
Yeni duydugun icin soktasin henuz.. kadin ne zamandir biliyo kim bilir. Kac kardessiniz?Ben de bunların başıma geleceğini bilmezdim. Burada okurdum yok daha neler derdim. Annem nasıl soğuk kanlı haa hayret ediyorum. Bunca yıl nasıl dayanmış. Sinirlerim bozuluyor...
Konu sahibi yaşınız kaç çalışıyorsanız eğer bence çıkın ayrı eve bu yükü taşımak zordur kendi duzeninizi kurun. Her gün babanızın gördükçe daha da dibe çeker sizi bu düşünceler.
Yeni duydugun icin soktasin henuz.. kadin ne zamandir biliyo kim bilir. Kac kardessiniz?
Canım şimdi babanın özel hayatı anneni ve kendisini ilgilendirir. Erkek arkadaşının varlığı sizin mutsuzluk nedeninizse işte o zaman haklısın diyebilirim ama insanları baban bile olsa tercihleri nedeniyle yargılama sonuçta insanız.Ben farklı bir soru sormuştum.
Resmen bir omur.. gercekten bu dunya hic adil degil
Canım şimdi babanın özel hayatı anneni ve kendisini ilgilendirir. Erkek arkadaşının varlığı sizin mutsuzluk nedeninizse işte o zaman haklısın diyebilirim ama insanları baban bile olsa tercihleri nedeniyle yargılama sonuçta insanız.
Babanda bir insan her insan gibi hata yapar kendi tercihleri seninkinden farklı diye onu dışlamamalısın derdim taaaa kiiiii babam bizi sevmiyormuş diyene kadar. Sevene feda sevmeyene elveda de uğraşma kafayı da yorma çok niye böyle değilde böyle diye. İşin içinden çıkamazsın
Valla benim tercihlere falan saygım yok. Çünkü sizi döverek buyutmesi, annenden kabul edilmeyecek şeyler istemesi cinsel tercihiyle açıklanabilecek şeyler değil.
Tabii ki insanın ilk once, keşke anneniz boşansaydı diyesi geliyor. Ama 25 sene geriye donduremezsiniz zamani.
Benim merak ettigim, anneniz size bunu neden ve nasıl anlattı? Bu herkes için bir travma sebebidir. Yetişkin olabilirsiniz ama yine de anlatmasını çok doğru bulmadım. Sebebi neydi?
Öncelikle şunu belirteyim babasını kaybetmiş biri olarak belki yazdıklarımda objektif olamayabilirim bunun için şimdiden kusura bakma..
Elbette insanlar bu hayatta hayalkırıklıkları yaşayabilir. Bu normaldir..
Ama şunu da söyliyim sevdiklerimiz hata da yapabilir.. biz ne yargıç ne de kendimiz mükemmeliz.
Babanın cinsel tercihinden öte annene yaptığı baskı ve zorlamalara kızdım kendi adıma..
Çünkü belli zamana kadar kendini kandırmş olup artık daha fazla bu şekil yaşamak istemeyebilirdi. Bunun için hayatınızdan çıkabilirdi..
Ama anneni zorlaması baskıları kendini düşündüğünü gösterir..
Senin bu durumda yapman gereken;
Hayatta herşeyin insanlar için olduğunu düşünebilirsin.. bunları yaşaman gerekmiş geri alamayız ya da bi silgiyle silemeyiz yaşadıklarımızı.. ama yaşayacaklarımız elimizde. Annenle kendine güzel bi hayat kurmayı deneyebilirsin.. güzellikler sizinle olsun
babanız sizi neden sevmiyormuş, bunu nasıl öğrendiniz ki?Merhaba kadınlar...
Hemcinslerim bilirsiniz, babalar bizim gözümüzde özeldir, ne derlerse desinler,ne kadar kavga ederlerse etsinler yerleri bellidir. Onları o yerden atmak, uzaklaştırmak da kolay değildir.
Fakat...
Ben unutamayacağım şeyler öğrendim. Bunları anlatamam çünkü bunları yazıya dökmeye hazır değilim.
Babam benim düşündüğüm gibi biri değilmiş, hiç olmamış. Canım o kadar yanıyor ki.
Onu hapsettiğim iyilik kulesinden aşağı düşerken gördüm. Kalbimden biri eksildi sanki.
Onu kalbimdeki baba köşesinde göremiyorum artık.
Keşke babam olduğu gibi davransaydı, o zaman daha mı az canım yanardı?
Canımın bu kadar yanmasına üzülmüyorum çünkü bu öğrendiklerimden sonra kendimi daha güçlü hissediyorum. Bunca yıl olmadığı biri gibi davranan babamı öğrendiğim için belki de. Belki de artık baba karakterinin yalan olduğunu bildiğim içindir.
Artık annemi daha çok seviyorum.Bunca yıl sabrettiği için değil, bana gerçekleri anlattığı için.
Size şunu sormak istiyorum: Hiç içinizden eksilecek kadar hayal kırıklığına uğratan biri oldu mu? Kalbinizdeki baba figürünü hiç kaybettiniz mi?
EK: Babamın aslında ne yaptığını merak eden arkadaşlar için yazma kararı aldım.
Babam bize hep şiddet uygulardı. Sonra değişti dine yöneldi, öyle gösterdi kendini.
Ama bir sorun vardı.Dinine düşkün,Allah rızası düşünen insan kalp kırmazdı. Meğer bize babalık yapmayışının sebebi bizi sevmiyor olmasıymış. Hem kadın hem erkeklerden hoşlanıyormuş. Ve annemden hoş olmayan şeyler istemiş. Detayını bilmiyorum.Fakat zamanında erkek arkadaşı varmış. Babam gözümden öyle düştü ki. Baba bile diyemiyorum,evde kaçıyorum ondan. Anneme de bir şey diyemiyorum. Bu sır bana çok fazla. Babam hep erkeklerin kötü olmasından, insanların kötü olmasından bahsederdi. Kendinden bahsettiğini anlamamıştım. Konu daha derin fakat yüzeysel anlatabiliyorum.
babanız sizi neden sevmiyormuş, bunu nasıl öğrendiniz ki?
ama bunu zaten önceden biliyormuşsunuz? Biseksüel olması sizi sevmeme nedeni değildir. Sanırım bunu duyunca rahatsız hissettiniz. Bu arada gerçekten özür dileyerek söylüyorum ben annenizi bu konuda çok sorumsuz buldum. Zaten ortada iğrenç amcanızdan dolayı büyük bir travma yaşamışsınız. anneniz ne kadar dolmuş olursa olsun bunları size anlatıp, sizi bu duruma sokmamalıydı. Evladına bunları anlatmak nedir ya pes yani. Babanızla anneniz arasında kalmalıydı bunlar.Bize sevmediğini ve gideceğini sürekli söylüyordu. Fakat gitmiyordu. Babam beni ve kardeşimi hep rakip olarak gördü,iyiyi tebrik etmedi ama her koşulda yerdi. Arkamızda durmadı. Destek de olmadı. Engel oldu her konuda. Eve emekli ikramiyesini getirmedi kendi harcadı. İşten çıktı annem tek başına evi geçindirdi senelerce. Şiddet uyguladı. Şimdi de psikolojik şiddet devam ediyor. Ben kimseye güvenemeyeceğim babamdan dolayı.
Ciddi olamazsiniz! Öz amcanız mıSebebi amca dediğim insan (!) telefonda bana mastürbasyondan bahsetti ve hoş olmayan iltifatlar etti çok çekicisin falan dedi. Ben de bunu hoş görmedim ve anneme anlattım. Konu buradan açıldı. Herhalde artık içinde tutamadı.
Ciddi olamazsiniz! Öz amcanız mıSebebi amca dediğim insan (!) telefonda bana mastürbasyondan bahsetti ve hoş olmayan iltifatlar etti çok çekicisin falan dedi. Ben de bunu hoş görmedim ve anneme anlattım. Konu buradan açıldı. Herhalde artık içinde tutamadı.
ama bunu zaten önceden biliyormuşsunuz? Biseksüel olması sizi sevmeme nedeni değildir. Sanırım bunu duyunca rahatsız hissettiniz. Bu arada gerçekten özür dileyerek söylüyorum ben annenizi bu konuda çok sorumsuz buldum. Zaten ortada iğrenç amcanızdan dolayı büyük bir travma yaşamışsınız. anneniz ne kadar dolmuş olursa olsun bunları size anlatıp, sizi bu duruma sokmamalıydı. Evladına bunları anlatmak nedir ya pes yani. Babanızla anneniz arasında kalmalıydı bunlar.
Ciddi olamazsiniz! Öz amcanız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?