Babam ve erkek arkadaşım

Günaydın, haksız değil. Ailenin karşısına çıktığı zaman iş konusunda sorunu olmaması gerekir. Zaman verin biraz, işler yoluna girecektir.

Babasının biricik kızı,baban senin için endişeleniyor ve kaygı duyuyor.heleki kadına şiddetin maksimum seviyede olduğu günlerde,kızı kiminle beraber ve bu internette tanıştığı adam kimdir,nedir,necidir bunu bilmeye hakkı var.ben babanızı çok mantıklı buldum.sevgilinle çok iyi vakit geçirmiş olman onu tanıdığın anlamına gelmiyor,daha dur yolun başındasın.mutlaka iyi insanlardır diye niyet edelim ama içimizdeki kaygıların endişelerin biraz olsun giderilmesi adina tanıyalım,tanışalım değilmi?

Son düzenleme:
Baba erkek arkadaşım sorumluluk sahibi biri ve gururlu biri. Şu an işi olmadığı için seninle tanışmaya çekiniyor sanırım ben öyle hissettim. Karşına iş sahibi olarak çıkmak istiyor ve seninle tanıştıktan sonra resmiyete döküleceği için devamında söz gibi şeyler için hazır olmak istiyor. Kısacası karşına hazırlıksız çıkmak istemiyor. O bi iş bulsun hemen tanıştırcam seni
Diyebilirsin

erkek arkadaşınızın boşnak olmasına mı tepkili ? siz nerelisiniz ?
bazen -bence çok yanlış olmakla beraber- aileler belli memleketlerden gelin/damat istemiyor..
Yani başta boşnak olmasına tepkiliydi biraz. Farklı bir kültür sorun yaşarsın onlar kendi içinden evlendirmek istiyorlar çocuklarını gibi düşünceleri vardı. Bir de erkek arkadaşım alkol içiyor onu sorun yaptı. Bunları aştı şuan sorun yapmıyor. Tabi aileler tanışınca ne olur bilmiyorum çünkü iki taraf tamamen zıt düşüncelerde. Biz karadenizliyiz Ordu'luyuz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Yani benimde böyle bir konuşma yapmaya niyetim vardı fakat yapıcı olarak sakin sakin babamı sinirlendirmeden kırmadan nasıl cümleler seçmem gerektiğini kestiremedim.

baban haklı canım kızının en iyi koşullarda yaşamasını ister tabi

Hem işsiz hem alkol alıyor.. babamdan önce bence sen bu adamı sorgulamalisin yaşlar kaç bu arada ? Evlenecek yasa gelmiş bir adamın neden işi yok ..
Ne kadar kırıcı insanlarsınız. Pandemiden dolayı işsiz keyfinden değil. Çalıştığı firma kapandı ve o zamandan beri iş bulamadı. Alkol almasında neye takıldınız bende alıyorum ne oluyor yani bütün kötü yorumları düşünceleri haketmiş mi oluyoruz?

Hem işsiz hem alkol alıyor.. babamdan önce bence sen bu adamı sorgulamalisin yaşlar kaç bu arada ? Evlenecek yasa gelmiş bir adamın neden işi yok ..
23 24 yaşlar bu arada evlilik için zaten erken ikimizde bu yaşta evlenmeyi düşünmüyoruz henüz 2 3 sene sonrası için plan yapıyoruz

Amacım kırmak değil kırıcı olmak isteseydim sert bir üslupla yorum yapardım..soru sormuşum neden işi yok hem Alkol hem işsiz bu yorumu okuduğunuzda nasıl bir profil cizersiniz ? düşünün bakalım.. siz aşık modunda olduğunuz için babanız gibi bizim tepkileride sorularida beğenmeyeceksiniz belli. ne diyelim Allah mesut etsin o zaman ...

Kültürel farklılığa niye bu kadar takıldınız ki işler ciddileşirse nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
İş bulmadan tanıştırmak sıkıntı erkek arkadaşınız haklı buldum bu konuda muhtemelen ciddiye alınmayacağını düşünüyordur.. bende bir şeyler kesinleşene kadar erkek arkadaşımı babamla tanıştırmayı düşünmüyorum..

Alkol kullanan herkese burada niçin direkt alkolik yaftası yapıştırılıyor anlamıyorum. Haftada 1-2 gün, birkaç birim içkiden hiçbir şey olmaz. Bunun işsiz oluşuyla ne alakası var. Yaşlarınız da henüz oldukça ufak, evlilik yaşına gelmiş değilsiniz, ikiniz de muhtemelen yeni mezunsunuz. Hayatta her şey sırayla, şu piyasada da iş bulmak hiç kolay değil. Eskiden en azından garsonluk yapsın geçici süreliğine derdik, şimdi o da mümkün değil takdir edersiniz ki.
Babana ilişkinden rahatça bahsedebildiğine göre oldukça modern bir gelenekten geliyorsun. Erkek arkadaşının ailesiyle tanıştığını, erkek arkadaşının ve ailesinin seni el üzerinde tuttuklarını, erkek arkadaşının babanla da tanışmak istediğini fakat iş konusunda kendisini mahçup ve kötü hissettiğini, iş bulur bulmaz tanışarak yavaş yavaş babanın da izniyle ciddi adımlar atmaya başlayacağınızı söyleyebilirsin

Bu genellemen çok yanlış.
Bende cumartesileri içiyorum.
Ben de mi alkoliğim o zaman?

hayır yanlış anlamışsınız sanırım birçok göçmen arkadaşım var ve hepsini de çok severim sevgilimin ailesini de aynı şekilde çok canayakın samimi insanlar olduklarını düşünüyorum. Babamın önyargılarından biri olduğu için bahsetmek istedim. Göçmenlerle bir derdim yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…