Bende alevi bir insanım ve maleseef toplumun hala bu çağda bile yalan yanlış şeyler ile ilerlediğini biliyorum. Her gün farklı farklı şeyler duyuyor ve gülüyorum. Emin olun aleviler insan ayırmıyor. Alevi kültüründe bir anlayış vardır. '
Önce İnsan' derler. İnsanlığın mertebesinin insan-ı kamilden ileri geldiği düşünülür. Yani önce insan olmaktır temel kavram, yine Mevlana;
'Ne olursan ol yine gel' demiştir. Aleviliğin ve alevilerin özü bundan ibarettir. Ailen sanırım bu konuda hala geri çağlarda kalmış ve seni anlamakta güçlük geçiyor. Eskiden sahip oldukları yanlış ve yozlaşmış düşünceleri barındırıyorlar. Bunların içinde en kötüsü ve zor olanıda sahip olunan düşünceyi değiştirebilmektir ancak ne kadar zor olursa olsun bunun tek çaresi var arkadaşım oda 'sabır'. Sabredeceksin, şimdilik ailenin huyuna, suyuna gideceksin. Sevginde direneceksin, yeri geldiğinde zaman zaman bu konuları açacaksın. Ama farklı bir dille anlatacaksın. Ayrıca aileni bir kez bile sevdiğin çocukla görüştürsen fikirleri değişecektir inanıyorum. İnsanı tanımak çok fazla şey değiştirir. Rest çekme olayını düşünme derim, insanın dönüp dolaşıp geleceği yer ailesi. Ne yaparsa yapsın, insan kendi kendine kalıyor her yaşamın sonunda, Doğduğun zamana geri dönüyorsun. Madem seviyorsun, olmasını istiyorsun, o halde diren, sabret ve tanıştır. Herşey zamanla hal olacaktır, önemli olan bakış açısının değişmesi.