- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Yemeğin isyerinden olduğunu biliyo ama öyle bişeyi kabul etmezdi zaten yemek paralı olsaydiEğerki biriktirmen imkansızsa yemek parası olarak ödüyorm 200 tl şirkete diyin
Teşekkür ederim canım benim, babam parami almiyo ama ben eve harciyorum o yüzden illa ki hesabı yapiliyo mesela kız kardeşime harçlık vercem anneme para veririm bide fatura ödersem para bittiiiiiKelebek ya senin babanda benimki kadar varmis nedir bunlardan cektigimiz bende cok korkuyorum ama bos ver hergun korkuyla olecegine bi kere ol
Bu arada senden parani aliyo mu ki niye soruyo
Isinde hayirli ugurlu olsun Allah utandirmasin
Babam inşaat sektöründe, maaşı düşük değil çok şükür 3.000 maaşı var ama borcu çok bide benim babam istanbul da çalışıyo bizim yanimizda kalmıyo ayda 1 izne geliyobaban ne iş yapıyor?
Yaa ben ise başlarken zaten babamdan onay alıp başladım yemek yok yol parası yok diyince hiç bu işe baslamama izin vermezdi o yüzden yemek parası diyememO zaman evet geri alıyorlar dersin. Is yeri yol paranı yemeğini falan karşılamıyor mu? Onları vermiyorlar deyip biriktirebilirsin de.
Ya işte yarın birgün bana para lazım olsa o zaman da kenarda ki parandan harca diyecekler bende onlara kredi param diyemecegim için mecbur ordan harcamak zorunda kalcamDoğruyu söyleyin. Yok söylemem diyorsanız, 1300 yatıyor baba almadılar de. Sonuçta cebine girecek bir harçlık illaki olacak oradan arttırırsınız.
Yok ya bence bişey anlamadibencede dogruyu soylesin.en fazla kizar bagirir arada laf soyler babasi zaten anlamis bankaya yatan para eksik yatamaz zaten onun dogruyu soylemesini bekliyor
Yok şikayet etmeye kalkmaz çünkü ben çok zor şartlarda bu işi buldum 3 ay boyunca sadece yol parasına başka bi yerde çalıştım sırf işi ogreneyim diye şimdi bu para bu isyeri gözümüzde büyüyor200 lirayı geri alıyorlar derseniz babanız işyerinizi şikayet edebilir. Olmayan birşey hem işvereni zora sokar bundan dolayı sizde zor durumda kalırsınız. Yukarıda tantanis güzel bir yol göstermiş.
Yaa oluyo mu öyledoğruyu söylemek daha iyi fakat bu şekilde uygulamaya yapılıyor keza bende bankaya yatan 1300 tl'yi çekip 100 tlsini ilgililere geri veriyorum oradan biliyorumtabi bu saçma duruma yazıklar olsundu ama yapılabilecek bir şey yok tabi
Sorduuuu, illa ki annem maaş kartimi görürdü hemevet bankaya asgarı ucret mecbur keske bankaya yatıcak demeseydınız
Ne biliyim yaa saklamak zorundaydim çünkü izin vermezdi ben sana gönderirim derdi ama bana Ünv. Deyken aylık gönderdiği para 300 liraydi 130 yurt param gerisi de bana kaliyodu bende yetiyor diyodum daha bunun yol parası da var 1 ay bu para yetiyor diyodum.İlginç yani madem babanın huyu bu, ne diye okurken durumu sakladın ki şimdi sen kötü olacaksın. Ben olsam açık açık söylerim. yalan yalanı doğurur çünkü. Ayrıca borcun olmasa da birikim yapmak isteyebilirsin babanın bunu kabullenmesi gerekiyor senden beklenti içine girmesi çok yanlış. Ben işe başladıktan sonra annemin eşyalarının bir kısmını yeniledim arada para da gönderdim ama zor kabul ettiriyordum. Eğer mecburmuşum gibi isteselerdi zırnık koklatmazdım. Şu an kardeşlerim asgari ücretle çalışıyor ve ailemin yanındalar ama beş kuruşlarını bile istemiyor ailem biriktirin kendiniz diyorlar ki ailemin durumu çok iyi değil babam emekli oldu hala asgari ücretle iş bulunca çalılıyor yetirmek için. Aileler çocuk yapıp büyüttüler diye onları bazı şeylere mecbur bırakıyorlar. Senin alacağın zaten 1300 lira, kimsenin buna gözünü dikmeye hakkı yok bence
Babanda bir planlar bir planlar
Maalesef öyle
Bunu deyince hatırladım seni.Yok şikayet etmeye kalkmaz çünkü ben çok zor şartlarda bu işi buldum 3 ay boyunca sadece yol parasına başka bi yerde çalıştım sırf işi ogreneyim diye şimdi bu para bu isyeri gözümüzde büyüyor
oluyo tabi olmazmı çok yerde yapılıyormuş zaten duyduğuma göreYaa oluyo mu öyle
Yok barismadim , çok şükür buldum hayirlsi olur inşallah hakkımdaBunu deyince hatırladım seni.
O sömürenleri bırakıp yeni iş bulmuşsun ne güzel.
Sevgilin olacakla barışmadın inşallah?
Aynen yaa , şimdiden olmayan paranın derdine düştüm. Annem babamdan beter yangina korukle giden tiplerdensenin babanlarla işin zor güzelim.asgari ücrete bu kadar plan yapmak akıl karı değil.daha yeni işe girmişsin sevineceğine çektiğin sıkıntıya bak.bence annenle paylaş.doğruları annene anlat.beraber bir çıkış yolu bulursunuz
Devlete kaldıysa işimiz ohooo, hem onun çok şartları var. Ben zaten mecbur odeyecegim kimseden destek de beklemiyorum. Sadece ogrenmelerini istemiyorum. Ogrenseler bana diyecekleri ilk şey madem böyle para aliyodun üniversitede bizden niye para istedinbabandır senden destek bekler, haklıdır.
ama sen de öğrenciliğin en zor yanını yani maddi sıkıntının ne olduğunu biliyorsun. borç mecbur ödenecek.
ya doğruyu söyleyeceksin ya da gizli gizli devam edeceksin ödemeye.
ya da hayırlı kısmet bulup evleneceksin.
devlet evlenen gençlerin öğrenci borçlarını silecekmiş.
Yok şikayet etmeye kalkmaz çünkü ben çok zor şartlarda bu işi buldum 3 ay boyunca sadece yol parasına başka bi yerde çalıştım sırf işi ogreneyim diye şimdi bu para bu isyeri gözümüzde büyüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?