Babama ne cevap vericem ?

Konu sahabi alınma kırılma üzülme ama yıllarca çalıştım suandada kardeşim çalışıyor ne annem ne babam hiçbir zaman maaşın ne kadar diye sormadi
Yok ya ne alincam bende durumun vehametini farkındayım maalesef benim ailem böyle. Hesap soruluyo planlar yapılıyo. Misal bu parayı ben kazanıyorum bu ay kendime ayakkabı alcam 200 lira desem Fuzuli alma çok pahalı derler ve ben alamam. Bu ise yeni başladım hıc param yok babam 200 lira bıraktı giderken yol parası yap diye benim günlük yol param 10 lira yani 20 günlük yol param. Annem bana diyo ki parani idareli harca ay sonuna kadar yetsin anne sabahları kahvaltı bile yapmıyorum ya 1 liraya simit almıyorum 20 günlük yol param yetsin diye diyorum kadın bana ay sonu diyo siz düşünun artik

Babamla annende bildiğin ruh esiymisti :)) ya konuşsan yol param su kadar tutuyor birazda harçlık verseniz.b öyle olmuyor falan diye.oda ise yaramazsa Allah sana hayırlı kapılar acsin

Bize anlattığın gibi durumu babana güzelce usturupluca anlatmalısın.
En sağlıklı çözüm bu ben yaptığın da bşr anormallik görmüyorum.
Şayet Krediyi taksitlendirme şansın varsa maaşını aldığın bankaya talimat verip 200 lira kesinti yaptırırsın.
Baban senin maaşını istiyorsa bankaya seninle geliyorsa vs orasına bişey diyemem canım.

Babamla annende bildiğin ruh esiymisti :)) ya konuşsan yol param su kadar tutuyor birazda harçlık verseniz.b öyle olmuyor falan diye.oda ise yaramazsa Allah sana hayırlı kapılar acsin
O zaman lafta senin parana karışan mu oluyor diyorlar ama babam kız kardeşime az harçlık verse gönlüm el vermiyor ben tekrar veriyorum kiz kardeşim hıc onlardan istemez mesela çünkü çocuk isteyince idare et diyolar ertesi gün lara vermeyi unutuyorlar yada ben eve gelirken mutlaka markete giriyorum çünkü bişeyler eksik oluyo üzülüyorum dayanamiyorum alışveriş yapıyorum kardeşlerim yesin güzel güzel birlikte yiyip içelim diye

Allah yardimci olsun. Burada çalış ocak ayına doğru asgarinin üzerine çıkarın benim maaşı de. Mesela ocak ayında asgari 1400-1450 aralığında olur. Senin maaşı 1500-1550 aralığına cikarsinlar

Yook babam maasimi görmüyor o sadece bankaya 1300 yatacak 200 ü senin elinden geri mi alacaklar kısmına takıldı. Ona bu durumu anlatamam gerçekten ağzımdan burnumdan getirirler nerde yedin o parayi derler. Kredi ödemem aylık 330 lira oda seneye ekim de başlıyor o zamana kadar biriktirdigim kar

Allah yardimci olsun. Burada çalış ocak ayına doğru asgarinin üzerine çıkarın benim maaşı de. Mesela ocak ayında asgari 1400-1450 aralığında olur. Senin maaşı 1500-1550 aralığına cikarsinlar
Teşekkür ederim hepimizin yardımcısı olsun, zaten bi alisayim düzen otursun söylerim mutlaka

Hmmm afedersin ama iki ucu b..lu değnek misali desene.
Bence zamana bırak.
Yada babana deki baba maaşı 1300 yatıyorlar ama 200 lirasını çekmeyecekmişim 6 ay sonra 1200 olunca iade alıp tekrar maaş olarak yatıracaklar zaten 6 ay sonra da maaşıma zam yapacaklar vs dersin.

Kiyamam ya.ablalik böyle birşey işte.s en temiz kalbini koru.allah yardımcın olsun.hersey birgün yoluna girer insallah

Buda çok mantıklı :) teşekkür ederim

Ya ne kadar anlayışsız yorum yapmış bazıları.Okurken sinir oldum.

Herkesin aile yapısı aynı değil,herkes aynı şartlarda yetişmiyor..

Senin ailen öyle,başkalarının farklı..

Ben de aynı şekilde okudum,ailemin durumu iyi olmadığı için..

Senelerce de düzelmedi.İş hayatına başladığımda da senelerce yardım ettim.

İlla Babanızın sizden para istemesine gerek kalmıyor,o evde olunca yaşanan sıkıntıları biliyor olursunuz otomatik olarak.

Biraz vicdanınız varsa ,eliniz cebine gidiyor..Size bakmış büyütmüş bir anne babaya ^mecbur muyum,bana mı güvenmiş 'tarzında yaklaşım hiç hoş değil..

Babam senelerce maaşımı bilmedi,bir kere de sormadı ama ben aileme söyleseydim hep eksik söylerdim bundan eminim..

En yakın arkadaşım,durumu iyi olduğu için tüm parasını biriktirdi senelerce,öyle ailesine para vermek gibi durumu olmadığı için bana şaşkınlıkla bakardı.

Aile olmak böyle bir şey değil mi?Çocuğumuz okusun adam olsun vatana millete hayırlı bir evlat olsun derken neyi kastettiler?İnsan ailesine bile yardım etmeyi,onlar için bir şey yapmayı bile mecburiyet görüyorsa,tuhaf.

Arkadaşım konunu işgal ettim ama,anlayışsız yorum yapanlara sinirlendiğim için böyle uzun yazdım.

Sen ,yemek parası vs diye geri ödüyorum dersin.Bir arkadaş güzen bir fikir sunmuş.

Ailenin de kıymetini bil,senin ailen neticede..

Ailene harcadığın her para ,Sadaka ya geçer..Seni zorlamadığı sürece,kendine de ayırarak yardım etmeye devam et.

Sevgiler.

Teşekkürler :)

Çocukları yalan söylemeye mecbur bırakan ailelere çok kızıyorum.
Kızcağız resmen bana bir yalan bulun diye konu açmış.

Madem krediyi duysa koyamet koparir para konusunda yalani duysa agzindan burnundan getirir.
Seni kurtaracam beyaz yalan bulmak lazim.deki calistigim yer yemek parami kesiyor ac dur diyecek hali yok.
Ya da sigortama kesiliyor de
Ya da asgari ucret 1100 oldu haberin yokmu de
Ne bilim uydur iste biseyler

Yook problem kart da görünen para değil problem babama ne diyeceğim. Maasin 1100 lira bankadan 1300 yatırmak zorundalar senden 200 lirayı geri mi alacaklar elinden diye soruyo
Iyide sen maasi cekip babanin avcunami sayacaksin kuruau kurusuna.
Kuafore gittim alisveris yaptim harcadim 200 de.

Valla boyle paraniz uzerinde hayal kurup istediginiz ayakkabiyi bile alamayacaksaniz niye calisiyoraunuz.insanin calisasida gelmezki paranin zevkini cikaramazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…