Babama ne cevap vericem ?

Babam hep böyle, maaşımı inceler harcamalarımı inceler herseyi yani. Hem ben bilirim havasında, annemde ondan farksız değil

Fuzuli sebeplerden dolayı değil borcu Allah için, ev yaptırcaz yeni onun için kredi çekti maasının yarısı o krediye gidiyor sonra yeni bikaç parca ev esyası almıştık tv mutfak masası gibi , telefon taksidi var babamda onları ödüyor. Ben o yuzden kızamıyorum işte, bende yeni ev yaptırıyoruz diye onlara destek olmak istiyorum.

Eğitim için kredi çekmeme kızmaz, ne gerek vardı der fuzuli olarak görür bide o krediyi ödeyeceğim için yeni bi kredi çekemeyeceğimi düşünür

Asgari ucrete ne kredisi kiz? Hicbir banka kredi vermez korkma.

Kocaman adam kziin kus kadar maasina goz dikmis, yazik gercekten. Baban cok paragozmus ne desem bilemedim.
İnşallah seneye maaşım biraz yükselir de çekerim az da olsa bişeyler, çünkü ben bu sorumluluktan kurtulmak istiyorum ailem kelebek bizim için hiçbişey yapmadı diyemesin, hoş yaptıklarım görünmüyor da yine de 3-5 bişeyler katabilirim inşallah diyorum. Yada babam ev yaptırsın bende evin mutfak masrafıyla kardeskerimle ilgileneyim en azından diye düşünüyorum

Sen de ev için o 10.000 tl'ni çek öde ve boyunduruklarından kurtul arkadaşım, işi maaşı olan koca kadınsın annenden babandan mı korkuyorsun hala?

Durumunuza gercekten uzuldum ben okul bittikten sonra evlenene kadar yillarca calistim babam birgun dahi maasimi ve onunla ne yaptigimi sormadi ben de istedigim gibi birikimimi yaptim kimseye yuk olmadan evlendim,annemin esyalarini evini yeniledim tatillere gonderdim aksi olsaydi yani benim param uzerinden planlar yapip uc kurusun hesabini isteseler calisirmiydim bilmiyorum

Kesecek değil tabii ama ben böyle bişeyi diyemem. Benim ihtiyaclarım var bu ayda bu parayı ben kendime harcıyorum dersem para gördü gözü , kendini bişey sandı derler
ne sanirsa sansinlar nicin kendine eza etmelerine izin veriyorsun ? genc kizsin birtakim ihtiyaclarin olacak belki ceyizlik esya alacaksin gencsin özentilerin vardir onlari alacaksin kendine hicbirşey alamayacaksan niye çalışacaksınki yardım illa edeceksen lütfen kendinide unutma ihmal etme 1kaç kuruş 1 kenarında dursun Allahım yar ve yardımcın olsun

Babam hep böyle, maaşımı inceler harcamalarımı inceler herseyi yani. Hem ben bilirim havasında, annemde ondan farksız değil
hiçbir hakları yok maaşını incelemeye çok sinir oluyorum rahat bıraksınlar onlardan harçlık istemiyorsun senin paranı sendenmi kıskanıyorlar ? ne kadar yüz bulurlarsa bin misli burnundan getirirler çekinme benimde kendime göre ihtiyaclarım var, olan maaşımı size verip elaleme mi el açayım diye söylen

Yalan söylersen yalanın ortaya çıkarsa yalancıya çıkarsın dedim.
Madem yalana bulaşmadın, gizlediğini söylemekle yalancı olmazsınız. aynı şeyleri dedim da :)
Baban gibi bi insanı tanıyorum. Allah sabırlar versin. Şöyle bir durum var:
Annen de babana ayak uydurmuş. Sen de uydurmaya çalışıyon. Aman kızmasın bilmesin vs. Bu döngüyü kim kıracak?
Baştan annen kafa sallamasaydı sen rahat ederdin. Sen olanı biteni anlatırsan hayat artık böyle diye, belki kardeşin rahat eder. Tabi çok bi rahatlık değil huylu huyundan vazgeçmez. Ama emsal karar gibi olacaksın
Cimrinin evinde bereket de olmaz. Allah yardımcın olsun. Çok üzücü bir durum dekontları saklaması..
İnşallah cömert ahlaklı biriyle evlenirsin.

Bende ayni sekilde çalıştığım maaşı hiç doğruyu söylemem 200 300 aşağısıni söylerim hep hesabını bilmesin çünki elimden alıyor fatura vs yatır diye ev ihtiyacına istiyor tamam veriyosun ama sanada kalmasi lazim calisiyosun cebinde para yok çok kötü oluyor 26 yaşındayım kendimi bildim bileli hem okudum hem çalıştım babamda çalışır ama yetmiyor destek oluyorum ondan söylemem biriktiririm kendime harcarim iyi veya kötü herkesin ailesi maddiyati aynı değil şartlar böyle gerektiriyor seninde maaşı hesap kartından kendimi çekiyor yoksa yatmamis bi süre böyle yatacak sonra artacak falan diye bul biseyler

öncelikle iş bulmanıza çok sevindim. eski işyeriniz resmen sizi sömürüyordu parasız çalışarak, şimdi böylesi çok iyi olmuş gözünüz aydın
benim babam sizin babanızın biraz daha iyileştirilmiş versiyonuydu. ondan para istemek resmen aile için bir işkenceydi yani, annemden ananemden para istiyordum sürekli. babam sadece piyasayı bilmediği için az para ile geçimin sağlanabileceğini düşünüyordu ve bu yüzden de ona göre gayet yeterli bir para gönderiyordu bana.
kardeşim benden önce mezun oldu üniversiteden bir süre kendi harçlığını ayırıp tamamını babama verdi, bir ay ödemesi çok olduğundan hepsini ayırıp babama az bi miktar verince babamın jetonu düşmüş de napıyorum ben ya demiş, kızın tüm borçlarından sonra eline 200-300 kalıyor ve ben onu da elinden alıyorum. tabi bu süreç biraz zor geçmiş ev için, babamın asıl suratı, annemin ara bulma çabaları, kardeşimin isyanı vs. o zamandan beri ne kardeşimin maaşa ne bana karışmayı bıraktı.
bir arkadaş demiş yukarıda siz bari döngüyü kırın da kardeşiniz ileride rahat etsin. ilk bir süre zorlu geçer evet ama sonunda gerçekten rahata erersiniz, yoksa bu durum bir ömür sürüp gidecek, size de yazık

ah bu öğrenim kredisi benim de iliğimi kemiğimi kurutmuştu zamanında. bence babana doğru söyle. çünkü hiç bir firma, asgari ücreti bankadan yatırıp da, bir kısmını elden geri almaya cesaret edemez. Eden firmalar yok mu? tabi ki var ama yakalandıklarında çok büyük bedeller öderler. Babanın bir gün kafası atar, işyerini bi telefonla şikayet eder, sonra oraya müfettişler gider.. yalan yalanı getirir. işleri daha da karıştırır. bence dürüst olmak en iyisi.

Sen de ev için o 10.000 tl'ni çek öde ve boyunduruklarından kurtul arkadaşım, işi maaşı olan koca kadınsın annenden babandan mı korkuyorsun hala?
Ben anne bababmdan habersiz arkadaslarımı görüşmeye dahi gidemem, hatta annem babam giydiğim kıyafete taktığım takıya kadar karısır. Bababm parfüme laf eder kısacası herseyime karısıyo. Maalesef bende bugüne dek sesimi çıkarmadığım için alışmışlar şimdi bi sesimi çıkartmaya kalksam benden kötüsü olmuyor evin huzur bozanı oluyorum

Ya lafta bizimkiler de karısmıyor ama maasım üstünden planlar yapılınca anlıyosun tabii o ay paranın nereye gideceğini, emrivakı yapılıyo resmen.

Hata bende ki onları bu duruma alıştırmışım onlar ne derse susup kalmaya alıştırmışım, dün akşam annem yol paran yetsin ay sonuna kadar diyince çok sinirlendim anne sen neyden bahsediyosun ya ben 1 liraya simit almıyorum yettiği yere kadar yetsin diye bu laf bana söylenir mi kocaman kız oldum tamam mı dedim. Sus kelebek sana bişey diyen mi var yetsin diyoruz işte diye azarladı bu küçücük sey bile böyle büyüdüyse benim param gibi muhabbet yapsam evden atarlar :) Hayırsız evlat olurum

Kusura bakma ben anlayamadım bian
Aslında kız kardesim hiç böyle değil 16 yasında ama bide kız size hesap mı verecek aldığı paranın diyo bazen gülüyolar o zaman, ben böyle bişey söyleyemiyorum tabii.
Hatta bişey anlatayım da durumun ne kadar kötü olduğunu görün
6 ay önce doğum günüm vardı, ogün de maaş almıştım eve giderken çiğköfte aldım kardeslerim seviyo diye bide yan tarafta amcamın kızları var birazda onlara aldım yerler diye. Sonra otobüse bi bindim teyzemi gördüm ellerim dolu mahcup oldum amcamlara aldığım çiğköfteyi teyzeme verdim size almıştım diye. Anneannnem de sever hem dedim oda mırın kırın etti annemle araları pek iyi değildi. Zorla aldı eve gidince anlattım babam benim eve aldığım çiğköfteyi aldı fırlattı, niye biliyo musunuz teyzeme zorla çiğköfte verdim diye yani onun almamasına kızdı benim ısrar etmeme.
Sen geri zekalı mısın salak mısın bi tokat atsaymış ya sana mal mısın sen para kazanıyorum diye adam mı oldum sandın işte böyle yaparlar sana almıyorum demiş bide zorlamışssın senin aldığını kim ne yapsın diye demediğini bırakmadı ve benim ogün doğumgünümdü tek suçum teyzeme çiğköfte vermekti
Para kazanmakla adam olmaya kadar gitti konu ağzımı hiçbişey demedim ağladım sadece oda gizli gizli kızar diye.
Adamın karakteri bu değişmiyo maalesef

Allah ikimizinde yardımcısı olsun ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…