- 7 Mayıs 2016
- 76
- 33
- 3
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Yaaa biraz öyle oldu kusura bakmayın ama mecburum evde ki huzurun kacmamasi içinÇocukları yalan söylemeye mecbur bırakan ailelere çok kızıyorum.
Kızcağız resmen bana bir yalan bulun diye konu açmış.
Babam bu konularda biraz bilgilidir asgari ücret 1100 oldu yalanini dedem bile yemezMadem krediyi duysa koyamet koparir para konusunda yalani duysa agzindan burnundan getirir.
Seni kurtaracam beyaz yalan bulmak lazim.deki calistigim yer yemek parami kesiyor ac dur diyecek hali yok.
Ya da sigortama kesiliyor de
Ya da asgari ucret 1100 oldu haberin yokmu de
Ne bilim uydur iste biseyler
Ahhh çok iyi düşünüyosunuz. Size daha 2 saat ince olan muhabbeti anlatayım babam bana 200 tl yol parası yaparsın diye para vermişti. İşe yeni başlayınca benimde günlük yol param 10 tl, tam 20 günlük yol parası verdi yani ise başlayalı 11 gün oldu bu aksam annem sordu paran ne alemde yetiyor mu diye bende anne 85 lira param var dedim bilmiyorum artık kelebek idare et işte dedi. Benim kafam attı anne ne idare etmesinden bahsediyosun sen zaten 110 lira yol parası verdim 11 gündür 90 kalması gerekiyodu 5 lirasını da ekmeğe verdim ya geçen akşam. Sabahları ben param yettigi kadar yetsin diye 1 liralık simit almıyorum ya dedim. Bana ne dedi dersiniz ee ben dolaptan tsort gördüm onu hangi parayla aldın diyo 2 ay önce aldigim 20 liralık tsortu soruyo bana. Babamda annemden farksız, kuaföru kıyafeti geçtim 1 liraya simit almıyorum sabah siz düşününIyide sen maasi cekip babanin avcunami sayacaksin kuruau kurusuna.
Kuafore gittim alisveris yaptim harcadim 200 de.
İşte ben herkesi mutlu etme memnun etme derdine düşüyorum çünkü eve giderken biseyler alabiliyosam kardeslerime harçlık verebiliyosam mutlu oluyorum zatenValla boyle paraniz uzerinde hayal kurup istediginiz ayakkabiyi bile alamayacaksaniz niye calisiyoraunuz.insanin calisasida gelmezki paranin zevkini cikaramazsa
Yalancı demeyecekler sizin de yazdığınız gibi beni anlayamadiklari için bu parayı nerde yedin o kadar para yetmedi mi sana bize soyleseydin biz gonderirdik madem o kadar parayi odeyecektin bizden niye istedin vs vs... Babam hala sen Ünv. Deyken iliğim kurudu diyo hatta geçen sene bana gönderdiği paraların dekontlarini koyuyodu önüme gör bak diyeSen ünide söyleseydin krediyi, harçlık göndermeyeceklermiş. Artık kolay değil en az 500 gidiyor. Ailen yaşamadığı için bilmiyor seni anlamayacaklar. Yinede yalan söylememek en iyisi burda gizlediğin bi şeyi söyleceksin seni müsrif ilan edecekler normal olduğun halde. Çünkü anormal bir ailen var. Fakat ileride yalanın ortaya çıkarsa sana yalancı derler.
Kendime ait bi harcamam olmuyo ki neyi diyeyim 3e aldım 10 lira verdim diye. Keşke yalan soylemeseydim evet ama o zaman da çok sıkıntı cekecektim üniversite de. Krediye izin vermeyeceklerdi, gönderdikleri para aylık 150 liraydi ben bu parayla yurtta kaliyodum deterjan mi alcam tuvalet kagidi mi ıslak mendil mi iç çamaşırı mi okulda beklerken karnimi mi doyurcam yada okulda notlara verdiğim fotokopi ucretini mi karşilicaktimHarcamanı fazla söylersin sorarsa 3 e aldığını 10 dersin baban maaşını nereye harcadığını sorar karışır hesab edermi? Madem babanın huyunu biliyorsun en başında yapmasaydın keşke bende 3 kuruş hesap ederek okudum...
seni resmen sönürmek icin okutmuslar. bunlar sana kredi cektirip bol bol borc yaparlar üstüneKendime ait bi harcamam olmuyo ki neyi diyeyim 3e aldım 10 lira verdim diye. Keşke yalan soylemeseydim evet ama o zaman da çok sıkıntı cekecektim üniversite de. Krediye izin vermeyeceklerdi, gönderdikleri para aylık 150 liraydi ben bu parayla yurtta kaliyodum deterjan mi alcam tuvalet kagidi mi ıslak mendil mi iç çamaşırı mi okulda beklerken karnimi mi doyurcam yada okulda notlara verdiğim fotokopi ucretini mi karşilicaktim
Evet aynen öyle yapacak hesaplayacak. Zaten köyden gelip gidiyorum 300 yol param var. Onun dışında kız kardeşim okula gidiyor harclık vermem lazım, babam 5-6 ay sonra bankalar aramaya başlar seni kredi için, 10.000 çekersin diyor ev yapcaz da
Kesecek değil tabii ama ben böyle bişeyi diyemem. Benim ihtiyaclarım var bu ayda bu parayı ben kendime harcıyorum dersem para gördü gözü , kendini bişey sandı derlerYa cik iki yuz lirayi kendi ihtiyaclarim icin ayiriyorum de
Napcak kescek mi seni ?
Genc kizsin bana kalsa 500 unu ayir yani ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?