Babama ne cevap vericem ?

Sen ünide söyleseydin krediyi, harçlık göndermeyeceklermiş. Artık kolay değil en az 500 gidiyor. Ailen yaşamadığı için bilmiyor seni anlamayacaklar. Yinede yalan söylememek en iyisi burda gizlediğin bi şeyi söyleceksin seni müsrif ilan edecekler normal olduğun halde. Çünkü anormal bir ailen var. Fakat ileride yalanın ortaya çıkarsa sana yalancı derler.

Harcamanı fazla söylersin sorarsa 3 e aldığını 10 dersin baban maaşını nereye harcadığını sorar karışır hesab edermi? Madem babanın huyunu biliyorsun en başında yapmasaydın keşke bende 3 kuruş hesap ederek okudum...

Babam bu konularda biraz bilgilidir asgari ücret 1100 oldu yalanini dedem bile yemez sigorta işini de yemez ben yemekten yana hakkımı kullanmayı denicem açıkçası maaşımı ogrenecegini sanmıyorum çünkü öyle bi ortam yok. Ama krediyi bigün öğrenecek içimden bi his öyle diyo. Bide eve kagit falan gidiyomus öyle bi durum olabilir seneye. Ödemeniz var diye en azından o zaman ilk 3-4 taksitimi koyarım önlerine siz sıkıntı yapmayın ben biriktirmistim derim ama şimdi ise yeni başladım hıc anne babamın öğrenme zamanı değil

Iyide sen maasi cekip babanin avcunami sayacaksin kuruau kurusuna.
Kuafore gittim alisveris yaptim harcadim 200 de.
Ahhh çok iyi düşünüyosunuz. Size daha 2 saat ince olan muhabbeti anlatayım babam bana 200 tl yol parası yaparsın diye para vermişti. İşe yeni başlayınca benimde günlük yol param 10 tl, tam 20 günlük yol parası verdi yani ise başlayalı 11 gün oldu bu aksam annem sordu paran ne alemde yetiyor mu diye bende anne 85 lira param var dedim bilmiyorum artık kelebek idare et işte dedi. Benim kafam attı anne ne idare etmesinden bahsediyosun sen zaten 110 lira yol parası verdim 11 gündür 90 kalması gerekiyodu 5 lirasını da ekmeğe verdim ya geçen akşam. Sabahları ben param yettigi kadar yetsin diye 1 liralık simit almıyorum ya dedim. Bana ne dedi dersiniz ee ben dolaptan tsort gördüm onu hangi parayla aldın diyo 2 ay önce aldigim 20 liralık tsortu soruyo bana. Babamda annemden farksız, kuaföru kıyafeti geçtim 1 liraya simit almıyorum sabah siz düşünün

Valla boyle paraniz uzerinde hayal kurup istediginiz ayakkabiyi bile alamayacaksaniz niye calisiyoraunuz.insanin calisasida gelmezki paranin zevkini cikaramazsa
İşte ben herkesi mutlu etme memnun etme derdine düşüyorum çünkü eve giderken biseyler alabiliyosam kardeslerime harçlık verebiliyosam mutlu oluyorum zaten

Yalancı demeyecekler sizin de yazdığınız gibi beni anlayamadiklari için bu parayı nerde yedin o kadar para yetmedi mi sana bize soyleseydin biz gonderirdik madem o kadar parayi odeyecektin bizden niye istedin vs vs... Babam hala sen Ünv. Deyken iliğim kurudu diyo hatta geçen sene bana gönderdiği paraların dekontlarini koyuyodu önüme gör bak diye

Kendime ait bi harcamam olmuyo ki neyi diyeyim 3e aldım 10 lira verdim diye. Keşke yalan soylemeseydim evet ama o zaman da çok sıkıntı cekecektim üniversite de. Krediye izin vermeyeceklerdi, gönderdikleri para aylık 150 liraydi ben bu parayla yurtta kaliyodum deterjan mi alcam tuvalet kagidi mi ıslak mendil mi iç çamaşırı mi okulda beklerken karnimi mi doyurcam yada okulda notlara verdiğim fotokopi ucretini mi karşilicaktim

Ya cik iki yuz lirayi kendi ihtiyaclarim icin ayiriyorum de
Napcak kescek mi seni ?
Genc kizsin bana kalsa 500 unu ayir yani ..

seni resmen sönürmek icin okutmuslar. bunlar sana kredi cektirip bol bol borc yaparlar üstüne

Kusura bakma baban ama paragöz sanırım biraz. Yanlış anladığımı yanlış okuduğumu zannetmiyorum adam baya paranın peşinde.

5-6 ay sonra senin çekeceğin krediyi planlayacak kadar para peşinde.

Evet bencede söylersen burnundan getirir 200 tl yi bile paradan sayıp bu paranın hesabını sorar bide tam olur.
Yazık.

Baban neden maasini bu kadar inceliyor bende buna takilmis durumdayim.. sonucta sen ekonomik olarak ozgur bir insansin, senin maasina kimse karisamaz, istedigin gibi harcarsin.. cocuklarina kredi cektiren aileleri, hatta paralari olupta cocuklarindan maddi destek bekleyen aileleri, maaslarini yonetmeye calisan aileleri hic bir zaman anlamadim, anlamakta istemiyorum.. hani desemki baban calismiyor, yigecek ekmegi yok ailenin ha verirsin gonlunden kopani, ama kalkipta 3000 tl maas alan birinin senin o 200 tlyi bu kadar sorun etmesi hatta arastirmasi cok tuhaf..

Aileye elbette yardım edilir sizi çok takdir ettim inanılmaz sabırlısınız.Fakat ben maddi açıdan bu kadar kötü olmanıza sebeb olan ne onu merak ettim.Babanızın maaşı gayet iyi çünkü.Borçlar var demişsiniz bunlar keyfi bilinçsiz borçlar değilse amenna ama tam tersi ise size kredinin hesabını soracak durumda değil bence.
Bir de nacizane tavsiyem elbette yardım edin ama kendinizi de ihmal etmeyin bence.

Zor durum. Boyle durumlarda insan ne yapsa boş. Cok iyi anlayabiliyorum.
ALLAH yardim etsin. Egitiminizi ihmal etmeyin.
Buyuk ihtimal ev degilde egitim.icknnkredi cekmis olmaniza babaniz kizackatir. Anladigim kadariyla tabiiki. Belki yanlis sezmissimdir.

Asgari ucrete ne kredisi kiz? Hicbir banka kredi vermez korkma.

Kocaman adam kziin kus kadar maasina goz dikmis, yazik gercekten. Baban cok paragozmus ne desem bilemedim.

Son düzenleme:
çalışan sen alnın teri ile kazanmışsın istediğin gibi harcayabilirsin ailenin durumu çok iyi değilse yardım edersin belli bir miktar gerisini ister sen harca ister biriktir kimseye hesap vermek zorunda değilsin .

Ya cik iki yuz lirayi kendi ihtiyaclarim icin ayiriyorum de
Napcak kescek mi seni ?
Genc kizsin bana kalsa 500 unu ayir yani ..
Kesecek değil tabii ama ben böyle bişeyi diyemem. Benim ihtiyaclarım var bu ayda bu parayı ben kendime harcıyorum dersem para gördü gözü , kendini bişey sandı derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…