- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi kahvetelvesi
-
valla benim esim ayni seyi yapacak nederim biliyormusun sen benim babami soguslemeye mi calisiyon derim. haa babam bizide zamaninda borc para verdi. geri almadigida oldu ama biz israrla vermeyi teklif ettik ama babam almadi. suan bizim birak araba yukseltmeyi araba alcak paramiz bile yok allah var esimin hic luks harcamasi yoktur cep telefonu bile ilk akilli telefonlardan kiyafet desen onun bunun getirdigi cogunluk onlari giyer gibi bizim hic o kadar borcumuz olmadi babama. babani yada aileni ezdirme canimBen bu adamı anlamıyorum.
Babama 30 bin lira borcumuz var.
Ya babam malını mülkünü çocuklarına harcadı, hâla her fırsatta ihtiyacınız var mı der durur.
Benim adam ne yapıyor?
Sürekli planlar planlar.
Geçen yaz arabasının modelini yükseltti, hem de hiç rızam yokken.
Şimdi kalkmış gerek yoktu aslında diyor.
Küfür gibi.
Bizim borcumuz var ya borcumuz.
Bir kere para biriktirelim de babana borcumuzu ödeyelim dediğini duymadım.
O kadar pişmanım ki o parayı aldığımıza, bunu söylememek için zor tutuyorum kendimi.
Konusunu açtığımda tabii ki ödicez sen beni ne sanıyosun bilmem ne.
Az önce yine konu açıldı, kredi bittiğinde de benim arabayı yenileyecekmişiz.
"Farkında mısın babama borcumuz var" dedim, "Hııı öderiz."
Bu ne ya?
Ben gerçekten anlamıyorum ve çok sinirlerim bozuluyor.
Ki bu adam evlenirken kendi babasından aldığı 500 doları borçlar listesine ekleyen adam.
İşin daha da garibi şu, babamlara yaptığımız harcamanın da asla lafı edilmez.
Yani aslında eşim cimri falan değil.
Şimdi babam istese cebindeki son kuruşa kadar da verir.
Hani anlattığım ilk kısmı düşününce ben bile paranın üstüne mi yatacak diyorum, sonra bakıyorum diğer konularda çok bonkör.
İşte bu tezatı anlamıyorum.
Konuşsak da çözüme ulaşmıyor, ne dediği belli değil.
Sinirlerim çok bozuluyor.
Bonkörlük ayrı bir şey borca sadık olmak ayrı bir şey.Zaten anlattıklarına göre,senin eşinin ki bonkörlük değil müsriflik hesap kitap bilmemek.Ama babanın borcunu sen de biraz savsaklamışsın.Yoksa o araba modeli yükseltilirken ciddi ağırlığını koysaydın borç ödenirdi.Baban ağzıyla isytemiyor diye bu kadar suiistimal edilmemeli.Ben bu adamı anlamıyorum.
Ya babam malını mülkünü çocuklarına harcadı, hâla her fırsatta ihtiyacınız var mı der durur.
Benim adam ne yapıyor?
Sürekli planlar planlar.
Küfür gibi.
O kadar pişmanım ki o parayı aldığımıza, bunu söylememek için zor tutuyorum kendimi.
Bu ne ya?
Ki bu adam evlenirken kendi babasından aldığı 500 doları borçlar listesine ekleyen adam.
Hani anlattığım ilk kısmı düşününce ben bile paranın üstüne mi yatacak diyorum, sonra bakıyorum diğer konularda çok bonkör.
Babam orta halli, memur emeklisi.Lüksün sonu yokki bir başladınmı önce ev dersin araba dersin bu sefer arabanı beğenmez modelini yükseltirsin.Evi beğenmez örneğin 200 bin liralık evdir 400 binlik ev olsun dersin ya da yanına birde yazlık alayım dersin.Telefonundu mobilyandı kıyafetindi hep benim konforum dersen bu işin sonu gelmez o paranın üstünede yatılır.Sonra versen de bu seferde paranın bir değeri kalmaz.
O düşünmüyorsa babanın hakkını koruyacak olan sensin.Baban zaten sana gelip vermiş.Ödeme konusunda ayrımcılık yapan insana müsamaha gösterilmemeli açıkçası.Yüzü yumuşak diyede bir adamın sırtına binilmemeli.
Yok eşim genel olarak bonkör ailelere ve özellikle aileme karşı.Eşinizin bonkör olduğunu söylemişsiniz. Evet eşiniz para harcıyor ama kendisi için harcıyor. Bonkörlüğü kendisine gibi anladım ben. Sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder öderim. Hemen 30 bin yerine taksitli öderseniz daha kolay olur bence. Böylece eşinizinde gozune cok batmaz sizi de çok maddi sıkıntıya sokmaz. Hem babanızda her ay bir ihtiyacını karşılar. İhtiyacı yoksa da bankaya atar. Faizini alır.
Babam zaten borç verdim demiyor, borç olsa bile kesinlikle verin demez zaten.adamı gömenler, benimki yapsa gebertirim olay çıkarırım diyenler, babanızın şukadar zararı var diyen brokerlar, öyle adamdan yarar gelmez arabalarıda hiç eder diyenler
bazen çıldırıyorum şu yorumlara
tavsiyeme gelecek olursak, güzel kardeşim babana gidiyorsun diyorsun ben bu konudan rahatsızım eşimle konuş paranı iste
bukadar. haa yok babam istemez diyorsan, ozaman evliliginize harcamış sayacak bitti gitti.
Babam verirken krediniz bitsin verirsiniz demişti, sonra bi kısmını toparladık verecektik sizde dursun dedi, şimdi de borç olarak vermedim diyor.eşinizle çoktan tartışmanız yüzüne vurmanız gerekiyordu. Benimde eskiden anneme eşimin borcu vardı , baktım rahat davranıyo söylene söylene ödettirdim. İş sizde bitiyor , kararlı durmanız lazım , kolay gelsin
Yok babam cidden geri alma düşüncesiyle vermedi parayı.Yahu adam ne desin verin paramı mı? Kızının rahatının bozulmasını istemiyor ama o da anlıyordur iyi niyetinin suistimal edildiğini. Benim babam da kardeşleri ile kötü olmadı neticede kardeş, ama adam yerine konulmadı mı? Evet konulmadı.
Ondan hiç şüphem yok, babamın bi ihtiyacı olsa ne yapalım dememize gerek bile yok, ne yapılacaksa yaparız.Baban borç niyeti ile vermemiş , eşin de babanı tanıdı demekki yardım olarak düşündü..
Bence çok büyük bir mesele yok, yarın bir gün baban sıkışırsa siz de o zaman yardımcı olursunuz..
Babasına da vermedi 500 doları, ben düğüne bu kadar da mı katkıları olmayacak deyince, isterse veririm dedi.Borç olarak görse babasına 500 doları ödediği gibi babanıza olan borcuda öderdi eşiniz. Bonkörde değil ayrıca,sadece babanızdan 30bin lira almış olması sebebiyle verir babanız cebindeki parayı istese. Benim okuduğumdan anladığım bu.
Gayet ayrım yapmış,hala da ödeme planı yapmamış,araba modeli yükseltmeyi planlıyor hatta.
Bilemiyorum,babanız istemiyor,üzerine ihtiyacınız var mı diye soruyor diye,bu parayı ödemeyi planlamaması hiç hoş değil. Adı üstünde borç bu hibe değil.
Babanız dese oğlum ne zaman ödeyeceksin diye,emin olun babanızdan kötüsü olmaz.
İyi niyeti suistimal bu başka birşey değil.
Şahsen birine borç versem,borcu ödemeyip iki arabasını değiştirse ,lafını dahi etmese,lazım mı diye sormasa ben rahatsız olurum.
O para bankada öyle duracak çünkü zamanında o parayla(toplam parasıyla) bir ev alınırken şimdi pul oldu işe yaramıyor.Bizim de babama borcumuz var. Şu anda ihtiyacım yok istemiyorum dedi. İhtiyacı olduğu an da gerekirse kredi çeker öderiz. Babanın paraya ihtiyacı yoksa o para bankada öylece duracaksa sizin konforunuz için harcanmasının ne kötülüğü var ki...
Bunu beğendim gerçekten evet gözle görülür liste yapmak çok mantıklı.Allah razı olsun babanızdan ne güzel eli hep üzerinizdeymiş.
eşiniz o paranın üstüne yatmaz gibi duruyor aşağıdaki paragrafta anlattıklarınıza göre. ama zamanla nolur Allah bilir.
siz şu an bir liste yapın kredi bitince yapılacaklar diye. onu da görünür bir yere koyun. en üste de babanıza olan borcunuzu yazın. sürekli dile getirmeyin bu daha iyi olur.
Ağırlığımı koyamadım, laf anlatamadım.Bonkörlük ayrı bir şey borca sadık olmak ayrı bir şey.Zaten anlattıklarına göre,senin eşinin ki bonkörlük değil müsriflik hesap kitap bilmemek.Ama babanın borcunu sen de biraz savsaklamışsın.Yoksa o araba modeli yükseltilirken ciddi ağırlığını koysaydın borç ödenirdi.Baban ağzıyla isytemiyor diye bu kadar suiistimal edilmemeli.
Benim eşim de annesinden aldığımız parayi sıkıntı yapıyor 3 ay oldu nasıl odesek derdindeBen bu adamı anlamıyorum.
Benim adam ne yapıyor?
Sürekli planlar planlar.
Küfür gibi.
Bu ne ya?
Tabii ki benim arabamın modeli falan yükselmeyecek, benim kızdığım şey eşimin kendince böyle bi plan yapması.Eger bu borcu vermediginiz icin rahatsiz oluyosaniz.
Ben olsam arabami yenileyecekmis diye sinir olmazdim.
Gider arabami satar ustunede yenileyecegi parayi koyar verirdim.
Ha babam bunu kabul etmez duyarsada kizar hem diyosaniz ben babamin borcunu dusunurdum.
Ama yazdiginiz mesj babanizin bu parayi size borc degil de emekli olmus sizede bi miktar vermis gibi anlatiyosunuz.
Eger bu parayi odemiyor esim diye gercekten huzursuz olsaydiniz kendi arabasinin modelini yukseltti simdide benim arabami degistircekmis diye yazmazdiniz.
Birine borc var hem rahatsizsiniz hem de odemek icin bi adiminiz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?