Babama Olan Borcumuz

yani bi rahatlık var ama kasıtlı degil gibi sanki mizacı bu gibi esinizin. baziları sorumluluk sahibi degildir borc konusunda. odevini son gune bırakan ögrenciler gibi.

eşinizle çoktan tartışmanız yüzüne vurmanız gerekiyordu. Benimde eskiden anneme eşimin borcu vardı , baktım rahat davranıyo söylene söylene ödettirdim. İş sizde bitiyor , kararlı durmanız lazım , kolay gelsin

Son düzenleme:
Ohooo en sinirlendiğim konu, benim babam da kardeşlerine verir geri ödemezler ben sinirlenirim. Üzerlerine falan harcıyorlar. 2 sene bitti, şimdi 3. seneye girdik, sanmıyorum ödesinler. Her konu açıldığında kavga ediyorlar annemle. Eşin çok yüzsüz, kusura bakma ama ne babanı ne seni ciddiye alıyor

Yahu adam ne desin verin paramı mı? Kızının rahatının bozulmasını istemiyor ama o da anlıyordur iyi niyetinin suistimal edildiğini. Benim babam da kardeşleri ile kötü olmadı neticede kardeş, ama adam yerine konulmadı mı? Evet konulmadı.

Biz de babamdan borç aldık ama 5 bin neyse ilk fırsatta yatırdım ben tekrar. ama 30 tek başına halledilebilecek bir meblağ değil. 3 er 5 er kenara atmanız lazım sanki yavaş yavaş....

Ayıp yani eşinizin yaptığı cidden. Babamlar sıkılmışlar bana da söyleyemediler , kardeşimden öğrendim. hemen parayı toparlayıp verelim falan mı desen?

Baban borç niyeti ile vermemiş , eşin de babanı tanıdı demekki yardım olarak düşündü..

Bence çok büyük bir mesele yok, yarın bir gün baban sıkışırsa siz de o zaman yardımcı olursunuz..

Eşin evet ödeyecem dese de o paranın üstüne yatmış...kredi bitince baban için kredi çektirip borcu ödetebilirsin...sen çalışıyorsan sen kredi çek beraber ödeyin...olmadı kendi arabanı sat öde...

Borç olarak görse babasına 500 doları ödediği gibi babanıza olan borcuda öderdi eşiniz. Bonkörde değil ayrıca,sadece babanızdan 30bin lira almış olması sebebiyle verir babanız cebindeki parayı istese. Benim okuduğumdan anladığım bu.
Gayet ayrım yapmış,hala da ödeme planı yapmamış,araba modeli yükseltmeyi planlıyor hatta.
Bilemiyorum,babanız istemiyor,üzerine ihtiyacınız var mı diye soruyor diye,bu parayı ödemeyi planlamaması hiç hoş değil. Adı üstünde borç bu hibe değil.
Babanız dese oğlum ne zaman ödeyeceksin diye,emin olun babanızdan kötüsü olmaz.
İyi niyeti suistimal bu başka birşey değil.
Şahsen birine borç versem,borcu ödemeyip iki arabasını değiştirse ,lafını dahi etmese,lazım mı diye sormasa ben rahatsız olurum.

valla benim esim ayni seyi yapacak nederim biliyormusun sen benim babami soguslemeye mi calisiyon derim. haa babam bizide zamaninda borc para verdi. geri almadigida oldu ama biz israrla vermeyi teklif ettik ama babam almadi. suan bizim birak araba yukseltmeyi araba alcak paramiz bile yok allah var esimin hic luks harcamasi yoktur cep telefonu bile ilk akilli telefonlardan kiyafet desen onun bunun getirdigi cogunluk onlari giyer gibi bizim hic o kadar borcumuz olmadi babama. babani yada aileni ezdirme canim

Son düzenleme:
Bizim de babama borcumuz var. Şu anda ihtiyacım yok istemiyorum dedi. İhtiyacı olduğu an da gerekirse kredi çeker öderiz. Babanın paraya ihtiyacı yoksa o para bankada öylece duracaksa sizin konforunuz için harcanmasının ne kötülüğü var ki...

Bu tarz sohbeti eşimle yapmak istemediğim için aileden kimsedeb borç istemesine izin vermedim olduğu kadar yer içer biner genelde kredi çektik herkes geçim derdinde ama eşin üstüne yatmış ben derdim araba yükselteceğine babama borcunu öde diye

Allah razı olsun babanızdan ne güzel eli hep üzerinizdeymiş.
eşiniz o paranın üstüne yatmaz gibi duruyor aşağıdaki paragrafta anlattıklarınıza göre. ama zamanla nolur Allah bilir.
siz şu an bir liste yapın kredi bitince yapılacaklar diye. onu da görünür bir yere koyun. en üste de babanıza olan borcunuzu yazın. sürekli dile getirmeyin bu daha iyi olur.

Bonkörlük ayrı bir şey borca sadık olmak ayrı bir şey.Zaten anlattıklarına göre,senin eşinin ki bonkörlük değil müsriflik hesap kitap bilmemek.Ama babanın borcunu sen de biraz savsaklamışsın.Yoksa o araba modeli yükseltilirken ciddi ağırlığını koysaydın borç ödenirdi.Baban ağzıyla isytemiyor diye bu kadar suiistimal edilmemeli.

Babam orta halli, memur emeklisi.
Adamın ikramiyesini yedik bütün kardeşler.
Ya kendimizi de gömüp duruyorum sinirimden de hiçbirimizin talebi olmadı hiçbir zaman, annem babam fazla fedakar insanlar.
Almasan da verirler.
Geri vermek istediğimde babam şimdi biz parayı ne yapacağız, sizde dursun ihtiyaç olunca söyleriz demişti.
Biz de oh rahata erdik arabalar arabalar.

Yok eşim genel olarak bonkör ailelere ve özellikle aileme karşı.
Geçen bin liraya süpürge aldık babamlara, onun dışında alışverişe çıksak 'şunu annene alalım, baban bununla rahat eder' gibi, hiç kısmaz.
Borçtan önce de böyleydi.
Ama eline sıcak para geçti ya, ona mı kıyamıyor noluyor anlamıyorum.
Cidden tezat yani.

Babam zaten borç verdim demiyor, borç olsa bile kesinlikle verin demez zaten.
Ama ben öyle kabul edemem, az bi para değil ki.
İnsanın ağrına gidiyor.

Babam verirken krediniz bitsin verirsiniz demişti, sonra bi kısmını toparladık verecektik sizde dursun dedi, şimdi de borç olarak vermedim diyor.
Kredi daha bitmedi bu arada.
Yani araba modeli yükselmeseydi ben bu konuyu problem etmeyecek, kredi bitene kadar da konusunu açmayacaktım.
Ama her şeye para bulurken o borcun hiç lafı edilmeyince cinlerim tepeme çıkıyor.

Yok babam cidden geri alma düşüncesiyle vermedi parayı.
Tam olarak hibe de demeyeyim, ama borç da değil ona göre.
Sadece eşimin bundan haberi yok ve babamın borç olarak vermemesi benim sinirimi yatıştırmıyor bu konuda.

Ondan hiç şüphem yok, babamın bi ihtiyacı olsa ne yapalım dememize gerek bile yok, ne yapılacaksa yaparız.
Ama yine de bu eşimin rahat olmasını gerektirmez ki
Babama parayı vermemekten çok eşimin tutumu kızdırıyor beni.

Babasına da vermedi 500 doları, ben düğüne bu kadar da mı katkıları olmayacak deyince, isterse veririm dedi.
Gerçi verdiyse de haberim yok.
Bonkörlük borçtan önce de aynıydı aileme karşı.
Bu çelişkiyi anlamıyorum ben zaten.
Bi taraftan babamlara harcıyoruz ediyoruz, diğer taraftan 30binin lafını etmiyoruz.
Asıl o araba konusuna kızdım ya zaten.
Hatta gerek yoktu bu arabaya dediğinde elime bi şey alıp arabayı parçalayasım geldi.

O para bankada öyle duracak çünkü zamanında o parayla(toplam parasıyla) bir ev alınırken şimdi pul oldu işe yaramıyor.
Bana araba alırken de gözüme batmadı, annemle babam da bir nebze yararlanıyor arabadan.
Ama eşim çok rahat davranıyor işte.
Hiç babana da borcumuz var demedi, arada duysam ağzından veya öncelik verdiğini hissetsem böyle problem etmeyeceğim.
Eşimin tutumu sıkıyor canımı.

Bunu beğendim gerçekten evet gözle görülür liste yapmak çok mantıklı.
Teşekkür ederim.

Ağırlığımı koyamadım, laf anlatamadım.
Araba kendi parasını çıkaracak, şimdi bunu satmazsam daha çok zarar edeceğiz dedi durdu.
Noldu yazın işler kötüye gitti, arabadan gelecek para yalan oldu(arabayla ekstra transfer işi falan yapıyor).
Sonra da keyfi oldu diye ağzından kaçırdı herhalde.
Hadi bakalım.

Eger bu borcu vermediginiz icin rahatsiz oluyosaniz.
Ben olsam arabami yenileyecekmis diye sinir olmazdim.
Gider arabami satar ustunede yenileyecegi parayi koyar verirdim.
Ha babam bunu kabul etmez duyarsada kizar hem diyosaniz ben babamin borcunu dusunurdum.
Ama yazdiginiz mesj babanizin bu parayi size borc degil de emekli olmus sizede bi miktar vermis gibi anlatiyosunuz.

Eger bu parayi odemiyor esim diye gercekten huzursuz olsaydiniz kendi arabasinin modelini yukseltti simdide benim arabami degistircekmis diye yazmazdiniz.
Birine borc var hem rahatsizsiniz hem de odemek icin bi adiminiz yok.

Benim eşim de annesinden aldığımız parayi sıkıntı yapıyor 3 ay oldu nasıl odesek derdinde

Tabii ki benim arabamın modeli falan yükselmeyecek, benim kızdığım şey eşimin kendince böyle bi plan yapması.
Babam tam olarak borç vermiş değil, nasılsa biz bir şey yapmıyoruz, şimdilik geri vermeyin lazım olursa isteriz diyor.
Eşimin haberi yok geri istemediğinden, gevşekliği beni sinir ediyor.
Arabamı satmam da şu an için söz konusu değil, annem babam 60ını geçikler, araba onlara da lazım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…