Babama sirt ceviren akrabalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanız o paraları yerken herkese sırt çevirmiş ama. Halanız sonuna kadar haklı. İnsanların hakkına göz dikmeknin bir bedeli olmalı. Hastaysa rahat dursaymış. Böyle kardeş düşman başına.
Ve kusura bakmayın ama ceza evindeki mahkumların hepsinin birer ailesi ve hemen hemen hastalığı var. Sizin babanız olması onu farklı kılmaz. Halanız anladığım kadarıyla iyi biri bence size babalık yapmayan babanızı haksız olduğu halde savunacağınıza halanızın kararına saygı duyun.
Siz babanıza evlatlık yapmak istemeniz ayrı ama hasta diye suçunun affedilmesini beklemek ayrı. Sapla samanı karıştırmamak gerekiyor.
Bence kardeşler arasına girmeyin. Zaten siz babanızı düşündüğünüz kadar babanız sizi düşünseydi harcamalarının bir kısmını güvence bırakırdı size.

TheQueeninthenorth eski konularını hatırlıyorum,babanın SGK sina kadar sen yatiriyordun ,sürekli parça parça para yardımı istiyordu ...üstelik maddi olarak çok bir birikimin de yoktu.Ama lütfen halanla da kuzenlerinle de kötü olma.Gidip onlarla konuşup gönüllerini yumuşatmaya çalışabilirsin ancak bunu onlara gönül koyarak değil onları haklı bulan ve onların bu güne kadar baban için yaptıklarını taktir eden bir kişi olarak yap. Sana babalık yapmayan babanın halana kardeşlik ,kuzenleri ne de dayilik yapmadığını ...yani akrabalarinin babana hicbirsey borçlu olmadıklarını lütfen unutma.

Sinirlendim cunku yazdığınız sey alakasiz. Halamin neden affetmeyebilecegi ile ilgili yorum yapabilir veya benim ikilemime yardımcı olabilirdiniz. Bizim babama yardımcı olup olmadığımızı da sorabilirdiniz ama direk suçlamayı tercih ettiniz. Ayrıca yanlış fark etmişsiniz. Durumu anlatiyorum. Babama karşı icimde birikenler ona acımami endiselenmemi engellemiyor.

Kadınlar kulübünde en beğendiğim şey "as, kes, yık, intikam al, gününü göster" yerine sağduyulu davranıp kötülüğü önleyip iyiliği tavsiye edenler... İlk yorumlar da gayet iyi olmuş. Tatlı dille halledersiniz inşallah

Haklısınız yazdıklarınıza itiraz edecek bir durumum yok. Hastalığı yüzünden ona acinmasini bekliyorum galiba ama tek acıyan benim sanirim...

Haklısınız yazdıklarınıza itiraz edecek bir durumum yok. Hastalığı yüzünden ona acinmasini bekliyorum galiba ama tek acıyan benim sanirim...
Sen şuan baban olduğu için objektif düşünemiyorsun. Burada genel kanı babanın suçlu olduğu. Bence halanla konuşup karşına alma tatlı dille bile olsa halan belki sana kızacak bilemiyoruz ne tepki vereceğini. O yüzden sen sadece evlatlık görevini yap zaten ciddi hastalıkları hakimler göz önünde bulundurabiliyor. Geri kalanı adaletin işi. Allah yar ve yardımcın olsun...

Babama versin demiyorum tabii ki. Mal canın yongasi. Halamin derme çatma ufak bir dükkana ihtiyacı yok tabiri caizse yedi sülalesine yetecek serveti var. Onu kızdıran babamin usulsuz yaptığı seydi. Ki yargıya taşıdı durumu direk. Dükkan onun olsun mal mülk umrumda olsa babama catmam lazımdı zaten onca maldan geriye bize ne kaldı diye. Benim derdim onun sagligi

Babaniz hakki olmayan yeri ustune almaya calismaktan vazgecerse halaniz babanizin orada yasamaya devam etmesine birsey demeyecektir. Sanirim en orta yol bu olur. Iki tarafla da konusun. Diger turlu halaniz iyilik yapmis kotuluk bulmus gibi oluyor. Halaniza sirt cevirmeyin, size kotulugu yok. Aksine babaniza iyilik yaparken kotuluk bulan o.

Bu olayı halanıza değil bi bsşkasınada yapsa hapse girecekti...aynı şeyi halanız size yapsaydı affedermiydiniz ? Sizin babanız olduğu için duygusal düşünüyorsunuz

halanızın çocukları yok mu ? babanızın yaptığı onlara da haksızlık değil mi ? bazen an geliyor ana-baba bile çocuğunu görmek istemez noktaya geliyor.
anneannemin kardeşini oğlu oturdukları evden attı - kendi eviydi. size ev bulup kirasını ödeyeceğim dedi, eşyaları boşalttıkları gün sizin kiranızı ödeyemem dedi, tapu işlemlerini de bitirip satmış, sokakta bıraktı anne babasını. 15 sene aramadı.
kanserinin son evrelerinde helallik istemek için hastaneye çağırdı. büyük teyzem gitti 2 gün sonra da vefat haberi geldi.
tek damla göz yaşı dökmedi büyük teyze.
"sırf duysun diye hakkımı helal ettim dedim" dedi.
varacağım nokta şu, halanız babanıza acımamakta haklı olabilir. ki babanızın yapmak istediği şey çok çirkin. bunun hastalıkla alakası yok, asla yok hem de.
hastayken hele insan daha farklı olur, hayatla yüzleşmiştir, ölümü hissettmiştir. ama babanız hastayken hala kötü davranışlara devam ediyor.
kusura bakmayın ben halanıza hak verdim.
biliyorum insan babası için bunları duymak istemez ama cezasını çekmek zorunda.

Babanız suçlu, halanız mı vicdansız oluyor???
Babanız hasta halinle öz be öz kardeşine kazık atıp malını almak istiyor. Halanız da tepki verdiği için suçlu.
Birde üstüne üstlük halam zengin yazıyorsunuz.
Kadının Dünya kadar mali olur bu kimseyi ilgilendirmez.
Siz bakın babanıza, böbrek hastası insanın o koşullarda yaşaması da iyi değil.
Bence akrabalarınıza kızcağınıza babanızı yanınıza alın bakın. Alamıyorsanız sorumluluğunu alın. Ev tutun böylelikle kimseyle problem yaşamazsınız.

Hala haklı ama benim kardeşim böyle şeyler yapsaydı ölümcül durumdayken hapse yollayamazdım. Hayatta her şey haklı olmakla ilgili değil. Baba hayırsız evet ama halanın kardeşi yahu. Canından öte. Hak etti yallah hapse demek..bilemiyorum

Halama sırt çevirdi diyemem ama diğer kardeşleri kafayı kuma gömmüş durumda. Hastayken de umurlarında degildi simdi de degil.
İyi de niye umrunda olsun? Babanız kardeslerinden birini dolandırmaya çalışıyo, diğer kardeşler heralde babanıza hak vercek değil, en iyi ihtimalle tarafsız kalırlar. Babanızın üzerinde kardeşlerinin bir sorumluluğu yok artık. Onlar gerekeni fazlasıyla yapmışlar.

Halanıza ve akrabalarınıza boş yere kinlenmeyin. Ha halanız yüce gönüllüdür şikayetçi olmaz, ama olursa bu onu vicdansız, kardeşini sırtından vuran biri de yapmaz

Bu olayı halanıza değil bi bsşkasınada yapsa hapse girecekti...aynı şeyi halanız size yapsaydı affedermiydiniz ? Sizin babanız olduğu için duygusal düşünüyorsunuz
Gene girebilir zaten sadece tutuksuz yargilaniyor. Elbette babamin sağlığı icin endişeleniyorum halamin umursamamasi acımasız geliyor elimde değil. Ins biraz mahkemede uğraştırır sonra affeder bunu umuyorum artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…