- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Sinirlendim cunku yazdığınız sey alakasiz. Halamin neden affetmeyebilecegi ile ilgili yorum yapabilir veya benim ikilemime yardımcı olabilirdiniz. Bizim babama yardımcı olup olmadığımızı da sorabilirdiniz ama direk suçlamayı tercih ettiniz. Ayrıca yanlış fark etmişsiniz. Durumu anlatiyorum. Babama karşı icimde birikenler ona acımami endiselenmemi engellemiyor.nıye sınırlenıyorsunuz ? sız ne yazdıysanız bız yazdıgınıza gore yorum yapıyoruz
bırde sınırlendıgınızde sankı hafıf bır baska tarafa donme mı fark ettım ben bır anda ?
neyse
umarım halanız hakkını arar . ben guclu ve durust ınsanları severım
sıze ıyı aksamlar
Haklısınız yazdıklarınıza itiraz edecek bir durumum yok. Hastalığı yüzünden ona acinmasini bekliyorum galiba ama tek acıyan benim sanirim...Babanız o paraları yerken herkese sırt çevirmiş ama. Halanız sonuna kadar haklı. İnsanların hakkına göz dikmeknin bir bedeli olmalı. Hastaysa rahat dursaymış. Böyle kardeş düşman başına.
Ve kusura bakmayın ama ceza evindeki mahkumların hepsinin birer ailesi ve hemen hemen hastalığı var. Sizin babanız olması onu farklı kılmaz. Halanız anladığım kadarıyla iyi biri bence size babalık yapmayan babanızı haksız olduğu halde savunacağınıza halanızın kararına saygı duyun.
Siz babanıza evlatlık yapmak istemeniz ayrı ama hasta diye suçunun affedilmesini beklemek ayrı. Sapla samanı karıştırmamak gerekiyor.
Bence kardeşler arasına girmeyin. Zaten siz babanızı düşündüğünüz kadar babanız sizi düşünseydi harcamalarının bir kısmını güvence bırakırdı size.
Teklif ettim kac kez. Ozellikle diyaliz e ilk başladığı zamanlar. Ama doğup büyüdüğü çevreden ayrılmamaya kararlı garip bir inadı var.Madem baban senin için cok değerli yanina al bari...
Sen şuan baban olduğu için objektif düşünemiyorsun. Burada genel kanı babanın suçlu olduğu. Bence halanla konuşup karşına alma tatlı dille bile olsa halan belki sana kızacak bilemiyoruz ne tepki vereceğini. O yüzden sen sadece evlatlık görevini yap zaten ciddi hastalıkları hakimler göz önünde bulundurabiliyor. Geri kalanı adaletin işi. Allah yar ve yardımcın olsun...Haklısınız yazdıklarınıza itiraz edecek bir durumum yok. Hastalığı yüzünden ona acinmasini bekliyorum galiba ama tek acıyan benim sanirim...
Arkadaşında kaliyor. Evim diyaliz merkezine uzak olduğu icin bende kalmayı kabul etmediBabanız şu an nerede kalıyor?
Halama sırt çevirdi diyemem ama diğer kardeşleri kafayı kuma gömmüş durumda. Hastayken de umurlarında degildi simdi de degil.Bide başlık yanlış bence, halanız sırt çevirmemis ki, aksine iyilik yapmış, yapilan iyiliğe rağmen kazık atmaya çalışan babaniz
Babama versin demiyorum tabii ki. Mal canın yongasi. Halamin derme çatma ufak bir dükkana ihtiyacı yok tabiri caizse yedi sülalesine yetecek serveti var. Onu kızdıran babamin usulsuz yaptığı seydi. Ki yargıya taşıdı durumu direk. Dükkan onun olsun mal mülk umrumda olsa babama catmam lazımdı zaten onca maldan geriye bize ne kaldı diye. Benim derdim onun sagligiBakın bu düşünce cok yanlış. Onlar kendi aralarında mal paylaşımı yapmış, babanıza da bir takım yerler düşmüş ve elinde tutmamış. Halanız malına sahip çıkmış, hiç mecburiyeti yokken babanızı orda oturtmuş, kadın kiraya verse babanızı oturtmak yerine bir sürü para alır, ama fedakarlık yapmış. O dükkanda babanızın hakkı yok, babaniz hakkını almış. Halanızın çocuklarının hakkı var orda, ihtiyacı yok ne demek? Belki yarin ihtiyacı olcak, çocuklarının ihtiyacı olcak. Ihtiyacı yok diye babanıza mi versin? Cok bencilce yaklasiyosunuz
Bu olayı halanıza değil bi bsşkasınada yapsa hapse girecekti...aynı şeyi halanız size yapsaydı affedermiydiniz ? Sizin babanız olduğu için duygusal düşünüyorsunuzOlabildigince ozet gecmeye calisacagim zira durum oldukca cetrefilli. Boşanmış bir anne babanın cocuguyum. 30 yaşındayım. Annemle babam ben çok küçükken ayrıldılar. Babam genel olarak sorumsuz, beni ve kardeşimi uzaktan seven cinsten, büyürken maddi manevi yanımızda olmayan biri. Yemeyi içmeyi seven, kumarda dünyaları yiyen, zengin bir ailenin oğlu olup üstüne ne malı mülku varsa satıp bitiren, surekli is kurup batıran biri. Dedemle babaannem vefat edince 5 kardeş mal paylaşımı yaptılar ancak babam yıllar önce kendi dairelerini ve dükkanını sattı. O mallar nereye gitti bilen yok zaten biz cok küçüktük. Bize nafaka dahi odemezdi. Ama ayda bir iki kere görüşürdük bizi gezdirirdi eglendirordi oyuncaklar alırdı. Babamı hep sevdim. Kendi hayatıdır dedim. Çok aksi bir insan da olsa, tersi cok fena da olsa, çevresine hep zarar da verse babamdır dedim.
Babam son birkaç yıldır halama ait olan bir dükkanda yaşıyor derme çatma bir yer. Ancak illegal sekillerde, su anda detay veremeyeceğim yollarla burayı kendi ustune almaya çalışiyor. Bunu öğrenince halamla arası bozuluyor ve mahkemelik oluyorlar. Yalniz babamda ileri derecede böbrek yetmezliği var ve haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Halam yasadışı yollarla dükkanı almaya çalıştığını öğrenince cok kızdı ve babamın hasta olmadi vs onu hiç ilgilendirmiyor. Hapse girsin de görsün gününü diyor. Benim yıllardır kuzenlerimle ve halamla aram hep iyi oldu. Hep görüşüruz. Iyi gun de kotu günde hep beraberdik ama bu son olay ve babama karsu olan acımasız tavrı beni cok kirdi. Evet babam haksız. Suçlu . Ama hapse girmesi demek fazla yaşamaması demek o kosullarda. Ne de olsa babam. Bilemiyorum...sikayetini geri almadığı takdirde cok içimsoguyacak. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Sadece halam degil diğer kardeşleri de ona sırtcevirdi. Ailenin hayırsızi gözüyle bakıyorlar. Ne olacaksa olsun diyorlar. Babam yanlış yaptı evet ama hasta. Ve özünde iyi, merhametli, neşeli bir insan. Duygusalım bilemiyorum...akrabalarimi silesimvar ama haksızlık etmek de istemiyorum
İyi de niye umrunda olsun? Babanız kardeslerinden birini dolandırmaya çalışıyo, diğer kardeşler heralde babanıza hak vercek değil, en iyi ihtimalle tarafsız kalırlar. Babanızın üzerinde kardeşlerinin bir sorumluluğu yok artık. Onlar gerekeni fazlasıyla yapmışlar.Halama sırt çevirdi diyemem ama diğer kardeşleri kafayı kuma gömmüş durumda. Hastayken de umurlarında degildi simdi de degil.
Gene girebilir zaten sadece tutuksuz yargilaniyor. Elbette babamin sağlığı icin endişeleniyorum halamin umursamamasi acımasız geliyor elimde değil. Ins biraz mahkemede uğraştırır sonra affeder bunu umuyorum artikBu olayı halanıza değil bi bsşkasınada yapsa hapse girecekti...aynı şeyi halanız size yapsaydı affedermiydiniz ? Sizin babanız olduğu için duygusal düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?