Ben zaten evlendikten sonra sorumluluk kendisinde demiyorum konu sahibi babasi okutugu icin destrk ciktigi icin oncenden bunu sanki kendisine minnet mis gibi kabuulenip kendi olan altinlarini almaya cekiniyor yoksa evlendikten sonra tabiki kendi ayaklari uzerindr duracak nasil evlendiyse o yukude kaldiri oyle degil miSiz iyi misiniz ? Adamın öyle bir sorumluluğu yok kız evlenmiş gitmiş sorumluluk kendisiyle eşinde. Baba fedakarlık yapmış kendi ödemiş hiçbir zorunluluk olmadan. Siz ölene kadar babanız size bakmaya yükümlü mü sanıyorsunuz ?
Haklısınız ortada minnet var ama belki o adam okul parasını ödemeseydi, konu sahibi o altınları kullanacaktı eğitiminde. Bence ortada zarar gören de kar eden de yok (altınların değeri ile okul masrafları denkliğini bilmediğim için hesaba katamıyorum) baba babadır her zaman evladının arkasındadır maddi manevi. Doğru dürüst bir babadan bahsediyorum tabi. Böyle bir muhabbet benim başımda olsa isteyemezdim, ya borç olarak alırdım ya da kredi çekerdim. Tabi herkesin hayat görüşü farklıdır bana bu doğru geliyor :)Ben zaten evlendikten sonra sorumluluk kendisinde demiyorum konu sahibi babasi okutugu icin destrk ciktigi icin oncenden bunu sanki kendisine minnet mis gibi kabuulenip kendi olan altinlarini almaya cekiniyor yoksa evlendikten sonra tabiki kendi ayaklari uzerindr duracak nasil evlendiyse o yukude kaldiri oyle degil mi
Karsılayıp karsılamamak tamamen ailemin insiyatifinde. Zorunluluk yok burda bence. Oldu ben evlendim evimi babam alsın altıma araba koysun aidatlarımı faturalarımı ödesin. Bu adamın kendi evi kendi karısı yok mu ?iyi de okutmasına insanlar minnet duymus tabii ki okutacak. babasının gorevi okutmak.
ben olsam sıkısık olduklarını tahmin ediyorsam istemezdim ama maddi sıkıntıları yoksa altınlar senin hakkın.
yoksa okutup okutmamakla alakası yok. aciz misin sen evlendikten sonra da kocan odesin okul paranı okulunu ailen zaten karsılamak zorunda
Doğurunca tabiki bakacak ama özel okulda okutacak diye bir şart mı var?Ben olsam isterdim ne demek okuttu tabiki okutacak dogurduysa bakacakta okutacakta bunu minnetinz varmis gibi soylemisiniz alin altinlarinizi
aynen canim gorusune saygim var ben olsam alirdim babamin durumuda iyise cunku dusunsenize kendisi suan zor durumda demekki eli dardaki babasindaki altinlarini bu zamana kadar almamiken simdi dusunuyor birde iyi baba var kotu baba var demisjniz aynen kendi babandan ornek vereyim size bekarken bize varlik icinde yoklugu yasatti okula giderken bile bir simit parasini cok goruyordu inan ozaman parasi coktu biliyorduk cunku sonra biz evlendik babam napti biliyormusun canim hepsini abim evlenince ona verdi yani bize bir simit parasini cok gordu butun hakkimizi abime verdi simdi evlendik surekli derki ben sizi buyutum ben size baktim Allaha haval ettim kendisini zatenHaklısınız ortada minnet var ama belki o adam okul parasını ödemeseydi, konu sahibi o altınları kullanacaktı eğitiminde. Bence ortada zarar gören de kar eden de yok (altınların değeri ile okul masrafları denkliğini bilmediğim için hesaba katamıyorum) baba babadır her zaman evladının arkasındadır maddi manevi. Doğru dürüst bir babadan bahsediyorum tabi. Böyle bir muhabbet benim başımda olsa isteyemezdim, ya borç olarak alırdım ya da kredi çekerdim. Tabi herkesin hayat görüşü farklıdır bana bu doğru geliyor :)
Canım sende çok haklısın yaşadığın bu duruma üzüldüm beni de yanlış anlama sakın seni yargılamıyorum dediğim gibi herkes aynı şartlarda aynı şekilde büyümüyor bu sayede farklı farklı görüşler oluşuyor. Benim babam da tam tersi çok uçuk şeyler istemediğim sürece karşılamaya çalışırdı 2015 te kaybettim hayatımdan parça koptu o yüzden hassaslaştım bu konuda biraz galiba. Dediğin gibi durumu iyise bence de istenebilir ama ben yapamazdım mesela. Gözlerinden öpüyorumaynen canim gorusune saygim var ben olsam alirdim babamin durumuda iyise cunku dusunsenize kendisi suan zor durumda demekki eli dardaki babasindaki altinlarini bu zamana kadar almamiken simdi dusunuyor birde iyi baba var kotu baba var demisjniz aynen kendi babandan ornek vereyim size bekarken bize varlik icinde yoklugu yasatti okula giderken bile bir simit parasini cok goruyordu inan ozaman parasi coktu biliyorduk cunku sonra biz evlendik babam napti biliyormusun canim hepsini abim evlenince ona verdi yani bize bir simit parasini cok gordu butun hakkimizi abime verdi simdi evlendik surekli derki ben sizi buyutum ben size baktim Allaha haval ettim kendisini zaten
Allahim sabir versin size basiniz sagolsun mekani cennet olsun babaniz Rabim sevdiklerinize ve size uzun omur versincanimCanım sende çok haklısın yaşadığın bu duruma üzüldüm beni de yanlış anlama sakın seni yargılamıyorum dediğim gibi herkes aynı şartlarda aynı şekilde büyümüyor bu sayede farklı farklı görüşler oluşuyor. Benim babam da tam tersi çok uçuk şeyler istemediğim sürece karşılamaya çalışırdı 2015 te kaybettim hayatımdan parça koptu o yüzden hassaslaştım bu konuda biraz galiba. Dediğin gibi durumu iyise bence de istenebilir ama ben yapamazdım mesela. Gözlerinden öpüyorum
Amin canım allah razı olsun.Allah cümlemize hayırlı yaşamayı nasip etsinAllahim sabir versin size basiniz sagolsun mekani cennet olsun babaniz Rabim sevdiklerinize ve size uzun omur versincanim
Amin arkadasim mutluluklar bizi bulsunAmin canım allah razı olsun.Allah cümlemize hayırlı yaşamayı nasip etsin
senin altınınamı güvendi mzel okula yazdırırken . em o altından ötürü esine karsıda sorunlusun senin olsa dahi .Merhaba hanimlar. Bu seferki dert degil danismak istiyorum sadece. Dugun gunumde gelen yakinlarimizin bazilari altinlari babama vermis babamda bana verdi bende kalsin simdi ilerde alirim dedim o sira kayinvalidemler altinlarimi istemisti vesaire o yuzden simdi kalsin dedim.simdi ben evlendikten sonra bi bucuk sene daha okudum ozel okuldu bursluydum ama bi miktar odeniyodu yine ve babam odedi esim odeyemezdi o sira babam zaten kendisi evlenmeseydinde ben vericektim bu benim gorevim dedi. Simdi aradan bikac yil gecti ama ben o altinlarimi almak istiyorum bi isimde kullanmak icin cok bisey degil ama 10 bini buluyo benim isime yaricak yani ama cekiniyorum annem biraz terstir utanmiyomusun baban seni okuttu parani verdi vesaire der diye sizce istemeye hakkim varmi siz olsaniz napardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?