Babamdaki altinlarim

Bizde bize düğünde takılanlar gelinle damadın aillere verilenler ailelerde kalıyormuş. Bende düğünden sonra öğrendim. Valla alsan da baban vermişken bankaya falan koysan iyiymiş. İsteyeceksen babandan iste annen duymasın.

Sonucta babasi destek cikmicak ki arkadasin kendi altinkari ihtiyaci varmis oyizden almali babasinin kendi kesesinden istemiyorki
Kendi altinlari degil ki o aaltinlari düğünde kendisi götürüp takmadi ona kalirsa, annesiyle babasinin götürdüğü odunc altinlar ya da babasigilin gidip tekrar getirenlere goturmesi gereken altinlar ;-)

alma bence yazık adamcagiza ne kadar düşünceli babam geldi aklıma şimdi çok ortak özellikleri var

Bence yapacağınız şeyi söyleyip borç isteyebilirsin babandan. Böyle düşünen bir baba muhtemelen altınları saklamıştır ve size verir. Eğer saklamamışsa okuluma harcadı der geçersiniz. Hem de işiniz görülmüş olur maddi olarak.

Canım bence baba şu ihtiyacım için bana borç verir misin der
Senin koca yürekli babanda muhtemelen kızım senin altınları vardı onu vereyim der
Demezsede canı sağolsun
Bence hiç altinlardan bahsetmek belki biraz kırıcı olur

Kendi altinlari degil ki o aaltinlari düğünde kendisi götürüp takmadi ona kalirsa, annesiyle babasinin götürdüğü odunc altinlar ya da babasigilin gidip tekrar getirenlere goturmesi gereken altinlar ;-)
Aynen yani sonucta kizin kendi dugunu babasinin dugunu degil ki

Babamın maddi durumu iyiyse isterdim. Baba, sen masraflar için kullanmadıysan, benim ihtiyacım var altınları almam mümkün mü

derdim.
Orta gelirliyse istemezdim.

Ben olsam istemezdim.Ama senin cok ihtiyacin varsa borc olarak iste.Zaten verme dusuncesi olsa al kizim bunlar senin altinlarin zaten digecek.Vermezse de cani sagolsun adam o kadar okutmus seni.Banane ki kocasi okutsun dige bilirdi sonucta .Ellerinden operim Babanin .Allah uzun omurler versin

Ben olsam isterdim ne demek okuttu tabiki okutacak dogurduysa bakacakta okutacakta bunu minnetinz varmis gibi soylemisiniz alin altinlarinizi
Bana göre cok yalnis dusunuyorsunuz .Simdi ki devirde cocugunun karnini doyuramayan aileler bile varken, BABA okutmus hem de ozel universitede daha ne yapsin bu adam.Hic bi sey yapmamis olsa bile her zaman hem annelerimize hem de babalarimiza minnet duymaliyiz.!!!

Tabiki oyle ama suan konu sahibi zor durumda ustellikte kendine ait olan altin onun babasini zor durumda iken kizina vermesi lazim

Ben isteyemezdim sanirim. Evlendikten sonra bile destek olmus. Yine zor durumda kalsaniz yine destek verecek birinden 10.000 tl icin istemezdim.

Tabiki oyle ama suan konu sahibi zor durumda ustellikte kendine ait olan altin onun babasini zor durumda iken kizina vermesi lazim
Ya harcamissa o zaman babanin o macubiyyetligini dusune biliyormusunuz? En dogru yol borc olarak istemesi zaten altinlar duruyorsa verir.Yok durmuyorsa bile kiz banane ver benim altinlarimi mi diyecek.Babalar ve anneler cocuklarini zaten zor durumda birakmaz.Ama ben harcamis ola bilir ihtimaline karsi borc olarak istemesini dogru buluyorum.

Ben olsam ıstemem

Bu yasa getırmıs okutmus evlendırmıs bı ınsana yuzum tutmaz ıstemeye
Mesela borc ıstese borc ta vermem karsılıksız verırım parayı
Aıle tabıkı evlada herseyı almak yapmak zorunda
Ama evlatda aılesıne destek olmak zorunda aynı sekılde

özelden kaç yıl okuttu sizi ne kadar para harcadı önce onu bi düşünün
sonra da 10bin tl değerindeki altınları düşünün ihtiyacım da olsa istemezdim şahsen ben
kaç yıldır babanızda altınlar
10 bin tlyi ne için istiyosunuz eğer iş kuracaksanız yanında laf arasında böyle bişi düşünüyorum diye laf açın
ama parayı istemeyin zaten eğer harcamamışsa altınların lazım olur mu diye sorar bence baban

Ben olsam isterdim ne demek okuttu tabiki okutacak dogurduysa bakacakta okutacakta bunu minnetinz varmis gibi soylemisiniz alin altinlarinizi
Siz iyi misiniz ? Adamın öyle bir sorumluluğu yok kız evlenmiş gitmiş sorumluluk kendisiyle eşinde. Baba fedakarlık yapmış kendi ödemiş hiçbir zorunluluk olmadan. Siz ölene kadar babanız size bakmaya yükümlü mü sanıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…