Babamdan yediğim kaçıncı kazığım..

Aman sen de amma dramatize etmişsin kendi kendine boş yere...Babana şarkı söylettiğini okuduğum anda içimden bir şeyler koptu otur şükür et gayet sağlıklı bir baba kız ilişkiniz var ne güzel..
Beş kız çoğuyuz baba sevgisi görmedik en küçük kız kardeşim bırakın sevgiyi babayı bile görmedi annemle ayrıldıklarında 5 yaşındaydı detaylandırıp kimseyi üzmek istemiyorum babamız bizi hiç sevmedi bunu bilin yeter
Sözlerim sadece konu sahibine değil okuyan herkese elinizdeki babayla yetinmeyi bilin; var gibi olup da olmayanı da var işte bu ölümünden de beter.

Uzuldm siz atlatabldnz mi.. benim bigun cikicakmi icimden bu duygular? Normalde cok.guclu biriyim ama bu konuyu bi turlu asamiyorum. Allah sizin de yardimciniz olsun
Ben vazgeçtim bıraktım artık sadece evladlık görevini yerine getirip arayıp soruyorum ama eskiden yana yakıla ararken şimdik mecbur hissettiğim için arayıp soruyorum ve anladımki bunca senelerime kendimi onlar için üzdüğüme üzülüyorum.....

Ya çok üzüldüm
Ve ben parayı mevzu yapmanı da normal karşılıyorum ev maalesef sevgiyle filan dönmüyor ki adam sevgisini de esirgemis sizden
Nasıl evlendin ve çocuk yaptıysan sorumtluluğunu da alacaksın arkadaş yazık günah değil mi sizin çektiğiniz sıkıntılara üç kuruş için kmbllir neler yaşamışsınızdır burada özet geçiliyor ama
Her şekilde para mevzusu yapmanı haklı buluyorum suyla dönmüyor hayat para lazım şart ihtiyaç. ..burada lükslerden bahsedilmiyor.. Aklı başına geç olmadan gelir inşallah diyeyim ne denir ki böyle bir insan için..

İnsan evladıyız,
bugün kazanıp, yarın zora düşebiliriz. Evlenir, sıkışabiliriz. Eldeki paranın, cepteki işinde garantisi yok. Anne baba imkanı olan insanlarsa bu noktada kol kanat germeli. O yüzden derdinizin para olmadığını, vurgunuzun maddi-manevi eksiklik olduğunu farkındayım. Hak verdim, çünkü hikaye çok tanıdık :) Ama zamanla şunu daha iyi anlayacaksınız ki, kimseden birşey beklememek mutluluk getiriyor.

Ben tek başıma evlendim, misal...

Çok haklısınız üzülmekte kırılmakta.Burda konu para değil anlıyorum sizi.Aldığı beyaz eşya taksiti evladının düğününden daha önemli olmamalı ama işte malesef ebeveynlerimizi seçemiyoruz.Size tavsiyem babanızı olduğu gibi kabul edin.Bundan sonra değişmesi çok zor.Kabullenip affedin rahatlayacaksınız

Bakın gördünüz mü hiç dert tasa kalmadı şu an bende.
Aydınlandım.

Konuyu maddiyata bağlamak dar bakmak olur.
Ayan beyan manevi boşluğunuz.
Ama kabullenmek gerekiyor.
Babanızı değiştiremeyeceğinize göre...
Arada bir ziyaretten daha derin bir bağ beklemeyeceksiniz demek ki.

Babayı boş ver de o anayi başına taç et taç. MasaAllah ne güçlü ne onurlu bir kadınmis.

siz kaç kere evlendiniz ayrıldınız ve çeyiz düzüyorsunuz yaş kaç bu arada

Konu sahibini maddiyat bekliyor diye elestirenler herhalde hayatlarnda ailelerinden hic harclik almamis...
Kiz en basindan yoksunluk cekerek buyumus, her seydenahrum kalmis
Tabi ki biseyler bekler. Cok dogal. Anne baba kolay olunmuyor. Bakamaycaksan yapmayacaksn cocuk bu kadar basit net. Korunmak dinen bile gunah degilken bunu hic biseye baglayp aciklama yapilmasini kabul etmiyorum ben.
Bakamiyorsan yapma...
Konu sahibinin babasi yaptklarini gani gani cekecektir. Bu hayat boyle ettgni bulursn.
O sizi muhtac ettyse o da muhtac olur.cnku adam hem karisini hem cocuklarini desteklememis, yapayalnz birakmis, ilgi alaka,bakim hicbisey yok.
Canim sen de biraz aklin varsa arama sorma pesine dusme. Birak. Sen bir hayir gorseydn bu yasina kadar gorurdun

Baba olmuş ama babalık yapmamış.Var ama aslında yok.Pintide bir insanmış.Annende bir yönden haklı zoruna gidiyordur varken versin diyordur.Ben olsam maddi durumumda varsa boşver anne ne gerek var zorla olduktan sonra ne önemi var derdim.Allah ona muhtaç etmesin.

Bunca şey hiçbirşey yapmamış yarın çok bir şey yapmış gibi hava atar.

Neyine inanacaksın

Bu arada anneni çok takdir ettim.Çalışmış çabalamış tek başına sizi bu günlere getirmiş.Sizde aynı şekilde tüm zorluklara rağmen direnmiş çabalamış ve başarmışsınız.Helal olsun.Güçlü kadın diye sizlere derim.

Babandan harçlık almak hoşuna gidiyordur ama isteme.Vereceği üç kuruş onuda kendinin acındırdıktan sonra alsan ne almasan ne .

Babanizda sorumluluk yok.denizci oldugunu yilda bir defa geldogini soylemissiniz belki sizle cok vakit gecirmediginden soguk biriymis.
Para beklentiniz de olabilir evlat zor zmanda anne babasina kosar bundan dogal ne olabilir.
Ha yoktur veremez o ayri ama var vermiyorsa bende olsam kirilirdim

Düğünündede gelmeyeceğim diyorsa aramasın o zaman.Manevi olarak yanında olduğunu hissettirse yeterdi o da yok.

Seni sen yapan iste bu yaşadıkların.Eminim son derece güçlü bir karakterin vardır.Bravo sana arkadaşım.Bosver eksik olsun artik baban da.Sen onun yaptigi hatalari yapma evlatlarına sahip çık.Senin bu talihsiz hayattan çıkardığın guzel pay da bu olsun.Operim yüreğinden...

Kaç yaşında kadınsın. Senin babaya ihtiyacın yok ki. Geçmişten gelen bir eksikliğin acısını kederini yaşıyorsun sadece. Baba olmamış, maddi ve manevi en ufak bir destegi olmamış. Şimdiler de bu konuyu kafaya takmanın sebebi kızlar evlenirken babalar bir babalık yaparlar. Çıkar bir ortada görünürler bu kız sahipsiz değilı damat adayına ve ailesine gösterirler. Bunu yaparken de maddi ve/veya manevi olarak varlık göstermeleri icap eder. Senin baban o kadar paragöz ki maddi olarak yer almamak için manevi olarak bile varlık göstermeyecek gibi geldi. Parasını çok seviyorsa otursun evinde paralarını saysın. Sen küçük kız değil koskoca kadınsın ve babaya ihtiyacın artik yok. Senin çocukluğunda genç kızlığında ihtiyacın varmış onda da yeri olmamış. Acısını çekmişsin bitmiş gitmiş. Bu adamdan sürekli bir şeyler umut etmeyi bırak bence. O acıyı tekrar tekrar yaşama. Onu affeder misin bilmiyorum ama kendini de özgür bırakmani yollarını ara derim ben.

aksine annem 'ben babamın evinden getirmedim bu çocukları' deyince, babam da 'ben de babamın evinden getirmedim' diyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…