Babamdan yediğim kaçıncı kazığım..

çok duygusal bi anımda yazdım. ve de kırgınım iki üç gündür. normalde bu kadar umursamıyorum üstünü örtüyorum.

maddi manevi sahip çıkmıyor işte, bazı kişileri anlamamış ama siz de anlamışsınız çok teşekkür ederim. şimdi yaşlandı diye yalnız diye arayıp soruyo sadece o da kendi için. sıkılıyo diye. yoksa yıllarca aramadı

çok teşekkür ederim. ben de anneme isteme diyorum çoğu kez. gururum ağır basıyo. ama işte kendim istemek gibi bi hata yaptım. aslında iyi de oldu. bi kere daha yüzünü görmüş oldum. köyde bu sefer çok iyi vakit geçirmiştik acaba baba-kız mı olduk sonunda dedim ki. yine olmamışız :)

çok çok teşekkür ediyorum. aslında evet, sayesinde birçok şeyi başarmak zorunda kaldım. annem bizi okutamayacağından korkarken 3. kez üni okuyorum :)

Aynen tıpkısını yaşıyoruz seninle kardeşim sadece bunu yaşamak zorunda kalmış olan anlar bizim gibi mesela okadar net anlatmışsınki ...

çok teşekkür ederim. maddi olarak ihtiyacım yok çok şükür ama manevi ihtiyacım gitmiyo. köye yanına giderken mesela 'anne ben çocukluğuma gidiyorum' deyip gittim. 26 yaşndayım bildiğiniz çocuk gibi davrandm. kardeşimi böyle etkilemedi mesela babasızlık. o hiç haz etmez ondan. bende tam tersi etki bırakmış. inşallah aşabilirim :) ve onu hep affediyorum ben kendime de bu yüzden kızıyorum sanırım. o hep kendini düşünüyo ama ben yine onu düşünüp üzülüyorum. halbuki Allah yaptıklarını yaşatıyo. niye üzülüyosam :)

çok duygusal bi anımda yazdım. ve de kırgınım iki üç gündür. normalde bu kadar umursamıyorum üstünü örtüyorum.
Canım benim çok iyi yapıyorsun insanları değiştiremiyoruz en yakınlarımız olsa da!Çoğu kişi yazmış bende de hayat düsturu olmaya başladı son zamanlarda "beklentiyi düşürmek".
Sen yine evlat olarak üzerine düşeni yap gerisini umursama kendini yıpratma mutlu ol evliliğin de hayırlı olsun bu arada

sizde nasıl durum? napabiliriz bu içimizdeki küçük kız çocuğunu iyileştirmemiz için?
Aslında görmezden gelmişim bunca seneler herşeyin farkında oluyordurmda hep üzerini birşeylerle örtüp bastırmaya çalışmışız çoğu zamanda bu konuda usta bile olmuşuz ama bunları ne zaman artık örtmesek gün ışığı gibi meydana çıkıyor ve acınası yaşanmış haksızlıklarla karşı karşıda olduğunu görüyoruz artık örtmekden bıktım yoruldum ve o küçük çocugun bitmez tükenmez sanmaz sandığım sevgisinin tükendiğini ve bittiğini görmek beni çok üzdü günlerce düşünnmeme sebeb oldu görmezden geldiklerim tek tek film şetidi gibi geçti gözlerimden ve kendimin aslında ne kadar değersiz olduğumu anlamak istemesede bu beynim sonucunda anladı küçük kız hep hayatı boyunca karşılıksız sevmiş iyileşti aslında gerçeklerle yüzleşince acıtmıyor nasır tuttu yaralar geçmişi artık attım
Allahımında izni ile önüme bakıyorum hayatıma devam ediyor bugünüme şükürler ediyorum ve yürüyorum .....

Ahaha adam numunelik.Sinirden güler insan.
aksine annem 'ben babamın evinden getirmedim bu çocukları' deyince, babam da 'ben de babamın evinden getirmedim' diyor :))

Denizciydi demissiniz gorevine gore maasi cok cok iyidir hatta denize gittigi icin belli aylarda cift maas alirlar emeklilikleri tazminatlari yuksek olur.Neden acidiginizi anlamadim ben adam aramio sormuyor iki kurus vermek istemiyor zaten aile kavrami yok kizinin dugunune bile gitmiyor
Onun tercihi o sizin babaniz siz onun babasi degilsiniz .Bu yasami kendisi tercih etmis.Saygiyla arada arayin sorun hal hatir edin para pul konularina girmeyin verirsede almayin.Sizden istersede borcum var deyin Herkes buyumus hayat cizgisini belirlemis bu asamadan sonra size kalan babadir deyip saygi duymak arada arayip sormak birsey beklerseniz kirilirsiniz.Kumar vs aliskanligi yoksa (tahminen alkol vardir)ters cevirip sallasaniz iyi para cikar diye tahmin ederim muhtac oldugunu sanmam
Belki kimse bise istemesin diye oyle davranmak isine geliyordur.

Valla her evladın anne babadan hem maddi hem manevi beklentileri vardır . Dünyaya getirmeye vesile olmak la bitmiyor bu işler . Konu sahibini yerden göğe kadar haklı buluyorum .

Allah feraha cikarsn hep.. su cumlen cok dikkatimi cekti yalniz. Biz karsliliksiz sevmisiz. Dogru ya..

Dogru diyorsunuz yalniz kalmayi o tercih ediyo. Benim kedim var surekli buz gibi havada balkon yikatiyo bana. Ama sevgisi agir bastigi icin sorumlulugunu da aliyorum. Hasta bile oldugunda birakmadm. Cebimdeki paramin cogunu asisina verdm dar zamanımda. Bi kedi kadar deger vermiyosa bana acimami bi anlami yok dogru.. koydeyken telefonundan agit acti. Bi su getirenm bile yok ana diye sozleri vardi hickira hickira agladi. Mahvoldm agladi diye. Babamnem dedem rahmetli. Bazen sirf onlarin emaneti diye bakip aciyorm. Ama dogru ben onun babasi deglm. Aslnda annem kardesm flan da bazen kirar beni onlara hic bu kadar icerlemem. Bu adama karsi niye bu kadar hassasim bilmiyorum kendime de bu yuzden kiziyorum

Merhamet farkli birseydir o kisma bise diyemem ki insanllah kaybetmezsiniz zaten ben sizi her seferinde incittigi icin yazdim incinmeyin sizin yapabileceginiz birsey yok o tercih etmis bunu
Misal evliligini yurutmeyi deneyebilirdi
Sizinle baglarini siki tutmayi tercih edebilirdi konu para degil maneviyat 2 gunde bir arayip soran evlilikte skintilarda sizi dinleyen babayi aman benim babam cimri deyip basarsiniz bagriniza ne bileyim daha aktif bir sehirde yasamayi tercih edebilirdi
Hadi annenizle basaramadi yeni bir hayat arkadasida arayabilirdi sadece ileriyi dusunmeden kendisi icin yasamis bir adam simdi aglamasi sizin sucunuz degil yas aldi yanlizlik basti dank etti
Duzrltmek icin birsey yapiyor mu hayir

Diger yandan dusunuyorum bir anne bir kadin var 2 cocukla yari yolda kalmis calismis yardim almak zorunda kalacak duruma dusmus kucuk cocugunu evin annesi yapip calismaya gitmis gencligi gitmis onunda hayalleri vardi dimi
Bir evlat var yasadiklarindan olunce mezarina gidip e yaptin yaptin ne oldu diyecem diyecek kadar kinlenmis (neler yasadi neler dusundu)
O gozyaslari birazda kendi gunahlarinin bedelidir belki
O yuzden siz evlat olarak arayin sorun saygi gosterin aglayip sizi uzmesine izin vermeyin uygunuyla o kisma gelmemeye gayret edin
Sizin yumusak karninizi biliyor mesela kardessinize acip aglamiyordur

paracı demeyin şu kıza
bu zamana kadar sorumluluklarını yerıne getırmemıs kızına cocuguna bakması babaık görevidir kız bunları özlüyor istiyor baba dağ gbi arkada duracakki kızı dik dursun niye boynu bükülsün .
canım benim kıyamam ben sana bizim babamız öldü 11 yıl önce içimizde buruklugu hala var seni anlıyorum yaşarken böylle yapması zoruna gıdıyor anlıyorum canım

Calismak.mesele degil. Bir iste eziliyosan kapiyi carpip cikamamak mesele. Arkanda bi babanin olmadigini bilmek elin egolu heriflerine mahkum olmak mesele :) evli barkli adam igrenc igrenc sarkinca bile gidememek mesele.

O ayri mesele tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…