Aman sen de amma dramatize etmişsin kendi kendine boş yere...Babana şarkı söylettiğini okuduğum anda içimden bir şeyler koptu otur şükür et gayet sağlıklı bir baba kız ilişkiniz var ne güzel..
Beş kız çoğuyuz baba sevgisi görmedik en küçük kız kardeşim bırakın sevgiyi babayı bile görmedi annemle ayrıldıklarında 5 yaşındaydı detaylandırıp kimseyi üzmek istemiyorum babamız bizi hiç sevmedi bunu bilin yeter
Sözlerim sadece konu sahibine değil okuyan herkese elinizdeki babayla yetinmeyi bilin; var gibi olup da olmayanı da var işte bu ölümünden de beter.
Ya çok üzüldüm
Ve ben parayı mevzu yapmanı da normal karşılıyorum ev maalesef sevgiyle filan dönmüyor ki adam sevgisini de esirgemis sizden
Nasıl evlendin ve çocuk yaptıysan sorumtluluğunu da alacaksın arkadaş yazık günah değil mi sizin çektiğiniz sıkıntılara üç kuruş için kmbllir neler yaşamışsınızdır burada özet geçiliyor ama
Her şekilde para mevzusu yapmanı haklı buluyorum suyla dönmüyor hayat para lazım şart ihtiyaç. ..burada lükslerden bahsedilmiyor.. Aklı başına geç olmadan gelir inşallah diyeyim ne denir ki böyle bir insan için..
Baba olmuş ama babalık yapmamış.Var ama aslında yok.Pintide bir insanmış.Annende bir yönden haklı zoruna gidiyordur varken versin diyordur.Ben olsam maddi durumumda varsa boşver anne ne gerek var zorla olduktan sonra ne önemi var derdim.Allah ona muhtaç etmesin.
Bunca şey hiçbirşey yapmamış yarın çok bir şey yapmış gibi hava atar.
Neyine inanacaksın
Bu arada anneni çok takdir ettim.Çalışmış çabalamış tek başına sizi bu günlere getirmiş.Sizde aynı şekilde tüm zorluklara rağmen direnmiş çabalamış ve başarmışsınız.Helal olsun.Güçlü kadın diye sizlere derim.
Seni sen yapan iste bu yaşadıkların.Eminim son derece güçlü bir karakterin vardır.Bravo sana arkadaşım.Bosver eksik olsun artik baban da.Sen onun yaptigi hatalari yapma evlatlarına sahip çık.Senin bu talihsiz hayattan çıkardığın guzel pay da bu olsun.Operim yüreğinden...
Aynen tıpkısını yaşıyoruz seninle kardeşim sadece bunu yaşamak zorunda kalmış olan anlar bizim gibi mesela okadar net anlatmışsınki ...maddi manevi sahip çıkmıyor işte, bazı kişileri anlamamış ama siz de anlamışsınız çok teşekkür ederim. şimdi yaşlandı diye yalnız diye arayıp soruyo sadece o da kendi için. sıkılıyo diye. yoksa yıllarca aramadı
Kaç yaşında kadınsın. Senin babaya ihtiyacın yok ki. Geçmişten gelen bir eksikliğin acısını kederini yaşıyorsun sadece. Baba olmamış, maddi ve manevi en ufak bir destegi olmamış. Şimdiler de bu konuyu kafaya takmanın sebebi kızlar evlenirken babalar bir babalık yaparlar. Çıkar bir ortada görünürler bu kız sahipsiz değilı damat adayına ve ailesine gösterirler. Bunu yaparken de maddi ve/veya manevi olarak varlık göstermeleri icap eder. Senin baban o kadar paragöz ki maddi olarak yer almamak için manevi olarak bile varlık göstermeyecek gibi geldi. Parasını çok seviyorsa otursun evinde paralarını saysın. Sen küçük kız değil koskoca kadınsın ve babaya ihtiyacın artik yok. Senin çocukluğunda genç kızlığında ihtiyacın varmış onda da yeri olmamış. Acısını çekmişsin bitmiş gitmiş. Bu adamdan sürekli bir şeyler umut etmeyi bırak bence. O acıyı tekrar tekrar yaşama. Onu affeder misin bilmiyorum ama kendini de özgür bırakmani yollarını ara derim ben.
Aynen tıpkısını yaşıyoruz seninle kardeşim sadece bunu yaşamak zorunda kalmış olan anlar bizim gibi mesela okadar net anlatmışsınki ...
Canım benim çok iyi yapıyorsun insanları değiştiremiyoruz en yakınlarımız olsa da!Çoğu kişi yazmış bende de hayat düsturu olmaya başladı son zamanlarda "beklentiyi düşürmek".çok duygusal bi anımda yazdım. ve de kırgınım iki üç gündür. normalde bu kadar umursamıyorum üstünü örtüyorum.
Aslında görmezden gelmişim bunca seneler herşeyin farkında oluyordurmda hep üzerini birşeylerle örtüp bastırmaya çalışmışız çoğu zamanda bu konuda usta bile olmuşuz ama bunları ne zaman artık örtmesek gün ışığı gibi meydana çıkıyor ve acınası yaşanmış haksızlıklarla karşı karşıda olduğunu görüyoruz artık örtmekden bıktım yoruldum ve o küçük çocugun bitmez tükenmez sanmaz sandığım sevgisinin tükendiğini ve bittiğini görmek beni çok üzdü günlerce düşünnmeme sebeb oldu görmezden geldiklerim tek tek film şetidi gibi geçti gözlerimden ve kendimin aslında ne kadar değersiz olduğumu anlamak istemesede bu beynim sonucunda anladı küçük kız hep hayatı boyunca karşılıksız sevmiş iyileşti aslında gerçeklerle yüzleşince acıtmıyor nasır tuttu yaralar geçmişi artık attımsizde nasıl durum? napabiliriz bu içimizdeki küçük kız çocuğunu iyileştirmemiz için?
aksine annem 'ben babamın evinden getirmedim bu çocukları' deyince, babam da 'ben de babamın evinden getirmedim' diyor :))
hiç kimseden para almıyorum babamda dahil ki görüşmüyorum zaten kendi zatlarıyla. hiç sizin kadar sorun etmedim.
Bravo sana iste bak senin çocukların seninle gurur duyacakçok çok teşekkür ediyorum. aslında evet, sayesinde birçok şeyi başarmak zorunda kaldım. annem bizi okutamayacağından korkarken 3. kez üni okuyorum :)
Babamin annemle evliligi en bastan beri iyi gitmiyodu. En son kiz kardesim olduktan sonra birlikte de olmamislar. Babam denizciydi yilda bir anca gelirdi. Ben babasina asik bi kizdim. O gelir gelmez annemden uzaklasirdm. Sonra annemi yola getirmek icin terk edip gitmeye basladi. Maddi manevi yok oldu ortadan.
Denizciydi iyi de kazaniyodu. O para biriktirirken biz sefillik cekiyoduk belediyeden yardim aliyoduk. En sonunda bosandilar. Annem bastiriyo diye kardesime aylik bi miktar gonderiyo. Ben gururumdan bisey istemek istemiyorum.
Bikac yil once yasadgi yere gittik 5 gun kaldik kardesimle. Cok acidim ona yalniz yasiyo zor durumda manevi olarak diye. Ama sonra biz geri donunce yine canımı sıktı. Bise isteriz diye ödü kopuyo. Ilk evliligmde de gelmedi.
Simdi nisanlancagmi soyledgmde de dedigi ilk laf benden maddi bisey beklemeyin oldu. Cok kirildm 2 ay telefonlarna cikmadim uzuldu tekrar ulasti filan.
Bi kere is yerinde tacize ugradgmda aradm bagirdim ona. Arkadasmn babasi kizina cay getirtirler diye masabasi ise sokmuyo kizini. Ben ne eziyetler cektm is hayatinda. Aradm bagirdm bakmiyosun bize yillardir senin yuzunden tacize bile ugruyoruz diye ona patladim. Dedigi su "kuzenin de calisiyo niye yakiniyosun kizim"
Ben şok tabi. Buna ragmen kan mi cekiyo nedir ona oldum olasi hep bi merhametm var. Aciyorm ne bileym. En son bu sene yanina gittm. Ayrilcagm.gun yine gozleri doldu filan. Cok yalniz. Dedem babannem filan rahmetli. Acidim yine ama tuttum kendmi yne yapar bisey dedim. Ordan gelirken harclik verdi ay nasil sevndm gittim ceyizime bisiler aldm.
Ben calisiyorum ama babam para verdigi zaman asiri hosuma gidiyo. Aradan bikac ay gecti. Gecen 200 lira isteyeyim dedm ufak tefek bisiler alirim ilk defa yuzumu kizarttm istedm. Tamam yollarm dedi ikiletmedi hic diye sevinirken dun aradi. Yeni aldigi evine beyaz esya almis 2 bin kusur borca grms taksit odicekms. Artik corba makarna yicem diye kendini acindirdi.
Anladm ben yine napmaya calistgni. Kirk yilda bi bise istedm onumu kesti hemen. Annem bu sferki evlilignde kizina yardm ediceksn dedi. Ben yillardir bakiyorum dedi bilerek. Sorumluluk alsn dye. Simdi onun da onunu kesti. Benm param var yatak odami flan alcam kendim istemiyodm ondan bisey ama. Zaten de boylece kesti önunu. Bu sefer de evlenrken gelmicek. Onu da anladm.
Icim yine buruk yine cok kirginim ona. Durumu var tek bogaz. Koyde yasiyo suyu yok dogalgazi yok emekli. Koyde de kendini acindirip yiyip iciyo. Parasi oldgnu biliyorum ama bizden kaciriyo hep oldum olasi. Biz hep tirnaklarimizla kaziya kaziya geldk bugune. Hep omuzlarimda daha cok yuk oldu. Annem bizi birakcak kmsesi yok diye beni kucuk anne yapti ben kardesime baktim annem calisti. Kucuk yasta ev isleri filan. Hala bile ayni. Hem calisiyorum hem evin agir isleri sorumlulugu bende.
Bu sefer beddua etmiyorum babama yaptiklari icin ama icimden geceni de Allah biliyo. Bizden esirgediklerini belki Allah da ondan esirger. Kardesim diyoki öldugunde mezarina gidicem dicem ki yaptin yaptin simdi noldu... o kadar doluyuz ona karsi. Bi de saf bi adam guya. Akli hep boyle kurnazliklara calisiyo sinir oluyorum. Ben ona hep inanmak istiyorum acidigmdan ama bana hep boyle kazik atiyo.
Kalbim cok kirik iste oyle anlatmak istedm. Okuduysaniz tesekkur ederim..
Aslında görmezden gelmişim bunca seneler herşeyin farkında oluyordurmda hep üzerini birşeylerle örtüp bastırmaya çalışmışız çoğu zamanda bu konuda usta bile olmuşuz ama bunları ne zaman artık örtmesek gün ışığı gibi meydana çıkıyor ve acınası yaşanmış haksızlıklarla karşı karşıda olduğunu görüyoruz artık örtmekden bıktım yoruldum ve o küçük çocugun bitmez tükenmez sanmaz sandığım sevgisinin tükendiğini ve bittiğini görmek beni çok üzdü günlerce düşünnmeme sebeb oldu görmezden geldiklerim tek tek film şetidi gibi geçti gözlerimden ve kendimin aslında ne kadar değersiz olduğumu anlamak istemesede bu beynim sonucunda anladı küçük kız hep hayatı boyunca karşılıksız sevmiş iyileşti aslında gerçeklerle yüzleşince acıtmıyor nasır tuttu yaralar geçmişi artık attım
Allahımında izni ile önüme bakıyorum hayatıma devam ediyor bugünüme şükürler ediyorum ve yürüyorum .....
Denizciydi demissiniz gorevine gore maasi cok cok iyidir hatta denize gittigi icin belli aylarda cift maas alirlar emeklilikleri tazminatlari yuksek olur.Neden acidiginizi anlamadim ben adam aramio sormuyor iki kurus vermek istemiyor zaten aile kavrami yok kizinin dugunune bile gitmiyor
Onun tercihi o sizin babaniz siz onun babasi degilsiniz .Bu yasami kendisi tercih etmis.Saygiyla arada arayin sorun hal hatir edin para pul konularina girmeyin verirsede almayin.Sizden istersede borcum var deyin Herkes buyumus hayat cizgisini belirlemis bu asamadan sonra size kalan babadir deyip saygi duymak arada arayip sormak birsey beklerseniz kirilirsiniz.Kumar vs aliskanligi yoksa (tahminen alkol vardir)ters cevirip sallasaniz iyi para cikar diye tahmin ederim muhtac oldugunu sanmam
Belki kimse bise istemesin diye oyle davranmak isine geliyordur.
Bravo sana iste bak senin çocukların seninle gurur duyacak
Merhamet farkli birseydir o kisma bise diyemem ki insanllah kaybetmezsiniz zaten ben sizi her seferinde incittigi icin yazdim incinmeyin sizin yapabileceginiz birsey yok o tercih etmis bunuDogru diyorsunuz yalniz kalmayi o tercih ediyo. Benim kedim var surekli buz gibi havada balkon yikatiyo bana. Ama sevgisi agir bastigi icin sorumlulugunu da aliyorum. Hasta bile oldugunda birakmadm. Cebimdeki paramin cogunu asisina verdm dar zamanımda. Bi kedi kadar deger vermiyosa bana acimami bi anlami yok dogru.. koydeyken telefonundan agit acti. Bi su getirenm bile yok ana diye sozleri vardi hickira hickira agladi. Mahvoldm agladi diye. Babamnem dedem rahmetli. Bazen sirf onlarin emaneti diye bakip aciyorm. Ama dogru ben onun babasi deglm. Aslnda annem kardesm flan da bazen kirar beni onlara hic bu kadar icerlemem. Bu adama karsi niye bu kadar hassasim bilmiyorum kendime de bu yuzden kiziyorum
Babamin annemle evliligi en bastan beri iyi gitmiyodu. En son kiz kardesim olduktan sonra birlikte de olmamislar. Babam denizciydi yilda bir anca gelirdi. Ben babasina asik bi kizdim. O gelir gelmez annemden uzaklasirdm. Sonra annemi yola getirmek icin terk edip gitmeye basladi. Maddi manevi yok oldu ortadan.
Denizciydi iyi de kazaniyodu. O para biriktirirken biz sefillik cekiyoduk belediyeden yardim aliyoduk. En sonunda bosandilar. Annem bastiriyo diye kardesime aylik bi miktar gonderiyo. Ben gururumdan bisey istemek istemiyorum.
Bikac yil once yasadgi yere gittik 5 gun kaldik kardesimle. Cok acidim ona yalniz yasiyo zor durumda manevi olarak diye. Ama sonra biz geri donunce yine canımı sıktı. Bise isteriz diye ödü kopuyo. Ilk evliligmde de gelmedi.
Simdi nisanlancagmi soyledgmde de dedigi ilk laf benden maddi bisey beklemeyin oldu. Cok kirildm 2 ay telefonlarna cikmadim uzuldu tekrar ulasti filan.
Bi kere is yerinde tacize ugradgmda aradm bagirdim ona. Arkadasmn babasi kizina cay getirtirler diye masabasi ise sokmuyo kizini. Ben ne eziyetler cektm is hayatinda. Aradm bagirdm bakmiyosun bize yillardir senin yuzunden tacize bile ugruyoruz diye ona patladim. Dedigi su "kuzenin de calisiyo niye yakiniyosun kizim"
Ben şok tabi. Buna ragmen kan mi cekiyo nedir ona oldum olasi hep bi merhametm var. Aciyorm ne bileym. En son bu sene yanina gittm. Ayrilcagm.gun yine gozleri doldu filan. Cok yalniz. Dedem babannem filan rahmetli. Acidim yine ama tuttum kendmi yne yapar bisey dedim. Ordan gelirken harclik verdi ay nasil sevndm gittim ceyizime bisiler aldm.
Ben calisiyorum ama babam para verdigi zaman asiri hosuma gidiyo. Aradan bikac ay gecti. Gecen 200 lira isteyeyim dedm ufak tefek bisiler alirim ilk defa yuzumu kizarttm istedm. Tamam yollarm dedi ikiletmedi hic diye sevinirken dun aradi. Yeni aldigi evine beyaz esya almis 2 bin kusur borca grms taksit odicekms. Artik corba makarna yicem diye kendini acindirdi.
Anladm ben yine napmaya calistgni. Kirk yilda bi bise istedm onumu kesti hemen. Annem bu sferki evlilignde kizina yardm ediceksn dedi. Ben yillardir bakiyorum dedi bilerek. Sorumluluk alsn dye. Simdi onun da onunu kesti. Benm param var yatak odami flan alcam kendim istemiyodm ondan bisey ama. Zaten de boylece kesti önunu. Bu sefer de evlenrken gelmicek. Onu da anladm.
Icim yine buruk yine cok kirginim ona. Durumu var tek bogaz. Koyde yasiyo suyu yok dogalgazi yok emekli. Koyde de kendini acindirip yiyip iciyo. Parasi oldgnu biliyorum ama bizden kaciriyo hep oldum olasi. Biz hep tirnaklarimizla kaziya kaziya geldk bugune. Hep omuzlarimda daha cok yuk oldu. Annem bizi birakcak kmsesi yok diye beni kucuk anne yapti ben kardesime baktim annem calisti. Kucuk yasta ev isleri filan. Hala bile ayni. Hem calisiyorum hem evin agir isleri sorumlulugu bende.
Bu sefer beddua etmiyorum babama yaptiklari icin ama icimden geceni de Allah biliyo. Bizden esirgediklerini belki Allah da ondan esirger. Kardesim diyoki öldugunde mezarina gidicem dicem ki yaptin yaptin simdi noldu... o kadar doluyuz ona karsi. Bi de saf bi adam guya. Akli hep boyle kurnazliklara calisiyo sinir oluyorum. Ben ona hep inanmak istiyorum acidigmdan ama bana hep boyle kazik atiyo.
Kalbim cok kirik iste oyle anlatmak istedm. Okuduysaniz tesekkur ederim..
Calismak.mesele degil. Bir iste eziliyosan kapiyi carpip cikamamak mesele. Arkanda bi babanin olmadigini bilmek elin egolu heriflerine mahkum olmak mesele :) evli barkli adam igrenc igrenc sarkinca bile gidememek mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?