Babamı bir ömür affetmeyeceğim

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.355
15.387
448
Merhaba kızlar herkesin bayramı kutlu olsun öncelikle.
Şu bayram günü canım o kadar sıkkın ki odamda tek başıma oturuyorum buraya yazmaktan başka çare gelmedi aklıma.
Kısa bir bilgi vereyim sizlere. Benim annemle babam ben 1 yaşımdayken ayrılmışlar. Sebep babamın aldatması -bir pavyon kadınıyla- o kadınla evlenicem diye tutturması ve annemi beyin damarlarını çatlatacak,elmacık kemiğini kıracak kadar çok dövmesi.
Annem babamı terk etmiş sağolsun. Yoksa bizim sonumuz ne olurdu.
Babam hep garip bir insan oldu. Ondan daima şikayet ettim ama tek bir saygısızlık yapmadım sesimi yükseltmedim. Tek iyi yanı bize düşkündür derdim artık ondan da şüpheliyim.
Geçen hafta oturuyoruz babamlara gittim. İkinci üniversiteye kayıt oldum babacım dedim. Ya yapamazsan? dedi. Yapamazsam bırakırım babacım nolacak kendi okulumu tehlikeye atmam merak etme dedim(hayatımda babama bir kere baba demedim. hep babacım,canım,ciğerim.)
"Ne demek bırakırım? para mı basıyoruz? o kadar masraf yap sonra işime gelmedi bırakırım. bu nasıl bir saçmalık" diye birden bağırmaya başladı.
Tamam babacım bırakmam merak etme ben gelirim üstesinden dedim ama kalbim nasıl kırıldı size anlatamam. Masraf dediği dönem başına 205 tl harç parası kızlar.
Ha şunu da belirteyim babam müteahhit. Aylık 30 bin tl rahat vardır geliri. Eşi romanyalı, onlarca kadınla aldatıyor yine onu. Geçenlerde bilgisayarında geçmişinde gördüm bir kadın trafik kazası yapmış "arabam mahvoldu" diyor, babam da "üzülme canım alırız bir araba değil mi" diyor. Yazıklar olsun.

Neyse ben bunu içime attım,sustum. Yüzümü bile asmadım. Asabidir kincidir taktı mı takar o hareketimi burnumdan getirir çünkü.
Dün bayram diye kardeşimi alışverişe çıkaralım dedik abimle(kardeşim babamın yeni eşinden olan çocuğu 13 yaşında, iyi bir çocuk ama pek şımarıktır)

Kardeşim bana diyor ki "ya abla drda indirim vardı ps3 oyunumu 180 tlye aldım çok mutluyum"
Artık tutamadım kendimi. "Hayırlı olsun kuzum babam da benim harç paramdan kıssın oyununu alsın aman eksik kalmasın" dedim. Babama söylememiştir ispiyonlamaz ama içimde kalmadı en azından.

Bugün babamı aradım. Babacım kurbanı kestiyseniz işiniz bittiyse elini öpmeye geleceğim dedim. Bana verdiği cevaba bakar mısınız

(sesini yükselterek konuşuyor)"Ya kızım ev ana baba günü, çok kalabalık, off ne bileyim, sonra artık"
Arkadan da halamın köpeğinin sesi geliyor. İsmi çilek.
"Aaa baba çilek de mi orda" dedim. "evet hahah sevdik iyi oldu" falan dedi.
Ev ana baba günü ama köpeğe yer var, bana yer yok. Babamın gözünde sevilecek bir köpekten değersizim.

Aslında umrumda değil. Babama saygılıyımdır ama onu hiç sevmem. Bana daima "anasının kızı ne olacak" der çünkü belli etmesem de hep annemi tutarım haklı olarak.
Normalde takmazdım babamı. Ama bu sefer üst üste kalbimi öyle bir kırdı ki. Ben ne yapacağım bilmiyorum. Daha yaşım 19. Bir gün nişanım evliliğim olacak babam belki o zaman da beni başından atacak. Maddi beklentim okuldan sonra olmaz. İyi bir işim gelirim olacak eminim. Ama manevi olarak yanımda olmayacak biliyorum. Çok dertliyim kızlar. Evimiz bomboş. Gelen yok giden yok.
Şimdi aranızda akrabadan gelenden gidenden sıkılanlar vardır. Kıymetini bilin. Kalabalık aile çok güzel bir şey. Umarım çok iyi bir eşim, onun çok güzel bir ailesi ve boy boy çocuklarım olur...

kesinlikle çok haklısın baban konusunda, bence ona karşı nötr ol.
yerınde olsam öyle artık ''babacığım, canım'' tarzı kelımelerı bırakıp ''baba'' kelimesini kullanırdım
ya da bazen hiçbişi kullanmadan konusurdum.

kısacası, hareketlerını ona karsı değiştirirsen, zamanla kaçan kovalanır hesabı olacak
sen kaç, baban kovalasın.

Üzülme lütfen, naparsın hayatta herkes aynı şartlarda doğmuyor işte.

Sana düşen baban gibi bir adamla evlenmemek, gördüğün örnekten ders almak olur. Bak okulun var 2. üniversite diyorsun, kendi hayatına bak, önüne bak, babanı da bu kadar pışpışlama. Bırak o arasın o çağırsın.

Birde kardeşine öyle şeyler syleme bence çocugun ne suçu var babası alıyorsa oynuyordur.

Zaten hiçbir zaman içimden gelerek söylemedim. Belki vicdan yapıyordur kendini suçlu hissedip kahroluyordur diye ona hep iyi yaklaştım. Ne evlatlar var. Benim yerimde olsalar yüzüne bakmazlar. Benzer durumda bir arkadaşım var babasının cenazesine gitmeyeceğine yeminler ediyor. Ben vicdanlı bir insanım sokakta çöp karıştıran kedi görsem içim sızlar elimde mama poşeti sokak sokak gezerim. O da başını yastığa koyduğunda içi sızlıyorsa bir nebze rahatlasın içi diye uğraştım hep. Bu bayram evini ziyaret etmeyi düşünmüyorum çok ama çok kırgınım

Haklısınız kardeşime ayıp ettim ama olay sırasında o da oradaydı anlamıştır herhalde tepkimin ona olmadığını. Bazen düşünüyorum asla evlenebileceğim biri karşıma çıkmayacak gibi geliyor. Bugüne kadar kimi sevdiysem hep hayal kırıklığı

bazı insanları yokluğunla cezalandıracaksın

hah sevgili olayımızdan sonra bi ortak derdimiz dahaa

senin kadar sorunum olmadı benim ama yinede sevemedim.. çok isterdim hep ilk aşkım babam olsun.. ona doya doya sarılayım. ama baba demek bile içimden gelmiyor. hiç kötülüğü olmadı belki bana ama ne bileyim işte bazen olmayınca olmuyor.

senin durumun hakkaten zor.. yaşamadan da kimse hissedemez heralde bu tarifi.. allah yardımcın olsun canım mutlulugu hakediyosun belllikiii.. herşey gönlünce olur umarım..

bazı insanları yokluğunla cezalandıracaksın
Eminim hiç etkilenmez. Geçen gün arama kaydına baktım babamla konuşmalarımız maksimum 50 saniye.. Eksiği olmuş fazlası olmamış..

Sağol kuzum benim valla bizde dert bitmiyor. Kadersiziz galiba

Eminim hiç etkilenmez. Geçen gün arama kaydına baktım babamla konuşmalarımız maksimum 50 saniye.. Eksiği olmuş fazlası olmamış..

Sağol kuzum benim valla bizde dert bitmiyor. Kadersiziz galiba

ama bunu daha önce hiç denememişsin ki
denemeden nasıl emın olabiliyorsun?

ben olsam hiç aramaz, hep onun aramasını beklerdım
aramadıgı zaman üzülmezdim.

Kusura bakmada bu adam baba falan değil ben olsam yüzüne tükürürüm annemi dövdü diyosun köpek kadar değer vermiyo diyosun ama hala babacım demeyi biliyosun nasıl mide bu arkadaş

Babanin bu yaptiklarina ragmen yine iyi davraniyorsun..
Dua etsin senin gibi bir kizi olduguna..
ama cok üzerine düsme bence, kiymetini bilir belki..
Gelen giden yok demissin- sen ziyaret et komsularini, Aile dostlarini, Akrabalarini hiic olmadi Bakim evinde yasayan teyze ve amcalari.
Türkiyede yasiyor olsaydim bunu kesin yapardim.
Inan bunlar seni okadar mutlu eder ki.

Bu arada senin de Bayramin kutlu olsun, tüm Dualarin kabul olur insallah

Kusura bakmada bu adam baba falan değil ben olsam yüzüne tükürürüm annemi dövdü diyosun köpek kadar değer vermiyo diyosun ama hala babacım demeyi biliyosun nasıl mide bu arkadaş
Başınıza gelmediyse böyle konuşmak eminim çok kolaydır.
Ben ona muhtacım, maddi manevi muhtacım. Başka hiç kimsem yok.
Ayrıca saygısızlık etmedim, etmem. O hatalı diye onun gibi olamam. İnsanlık menfaatle olmaz. Karşılıksız olur...

Nasıl kimsem yok annen ? Benim başına geldi.bu olayın kat kat küçüğü için babamı silme noktasına geldim.Bilmiyorum böyle adamlara dayanamıyorum seni haketmiyo o yüzden sinirlendim

Canım benim ya sen üzülme hiç takma kafana . Bizim de bütün akrabalar kütahya da köye gittiler biz İzmirde evimizdeyiz ablam geldi 2-3 gün önce istanbuldan eşi de işler yüzünden orda kaldı . Ablam biz de bi tek başka kimse gelmedi bak saat kaç oldu ne biz gittik ne birileri geldi . Üzülme canım biz bize diye bişey var o da güzel . Mesela biz ablamla giyindik süslendik oturuyoruz öyle biz bize . Hiç bozma moralini insanın annesi kendi kardeşleri kendi kendine yeter . Baban gerçekten ayıp etmiş yani sana görüşme diyemem ama ben olsam böyle afedersin ama karaktersiz biriyle asla görüşmezdim . Çok ayıp etmiş gerçekten .. Bence çağırırsa da gitme tavrını koy derim . Sonra gel bilmem ne demesi ayıp gerçekten . Bilemiyorum belki de sen ona yakınsın diye bu kadar rahatca gelme şimdi biz zaten elbet görüşürüz mü demek istemiş bilemem ama yani tam tersi olmalı insan en önce en yakınını çağırmalı . Üzülme sen canım . Bayramın mübarek olsun . Mutlu ol asma güzel yüzünü sen hiç .

Herkese cevapları için teşekkür ederim ancak görüşmemem diye bir durum söz konusu olamaz ha babama bayıldığımdan mı? asla. elimde olsa görüşmem ama ben okuyorum iki abim var annem var 94 yaşında hasta anneannem var benim annem emekli. bir emekli maaşı var benim dönemlik kitaplarıma yetmez. Mecburum ki onla görüşmeye çünkü biliyorum en ufak ters hareketimde beni neyle cezalandıracağını.
Çok çektim size anlatsam ne buralara sığar ne sayfalara sığar babamdan öyle çok çektim ki. Başıma gelmeyen sıkıntı dert kalmadı babam yüzünden. Elimde olsa çıkarırım hayatımdan ama yine üzülürüm maddi ihtiyacım kalmasa bile.
Babamdan koptuğuma üzülmem hayatımdan çıkan "baba" kavramına üzülürüm
Kim istemez o nişan yüzüklerini babası kessin
Bayramda elini öpsün.
Torunları olduğu zaman napıcak ben hep hayal kurarım çok hayalperest bir insanımdır.
Düşünürüm çocuklarıma aşık olsa babam, annem zaten öyle olacak da. Oyuncak alıp gelse pazar günleri kahvaltılara çağırsak kahvaltılara gitsek...Normali bu değil mi? Tek istediğim normal bir aile ama hayatım boyunca normalin n sini göremedim maalesef.
Belki de asla bu hayalleri gerçekleştiremeyeceğim bir babayı zorluyorum normal olmaya. Bu yüzden acı çekiyorum.

Aklima "ana gibi yar, baba gibi hiyar olmaz" lafini getirdi bu konu :)
Babaymis, erkek degiller mi? Hepsi bencil, egoist.. Bende babasindan son derece sogumus bir insan olarak artik bu tarz konulari cok normal karsiliyorum. Benim babam 1 aydir yurt disinda, henuz bi kere bile ne haldesin diye aramis sormus degilim. Ne yapayim? Aranilacak kadar sicak mi tuttu aramizi? Kaba saba tavirlar, hakaretler.. Insan ozleyemiyor hic.

Neyse bu yorumum da bir dokun bin ah isit'e dondu

Üzüldüm haline canim.

Ama kardesinede üzüldüm, hincini kücük cocuktan cikartmkssin.

seni o kadar iyi anlıyorum ki inan! belki seninki kadar abartı değil ama benim annem babam da ayrı babam bida evlendi bide kardeşim var 10 yaşında aynı şekilde şimarıktır ama severim.
ben mühendislik okudum her dersim için bilgisayara ihtiyacım vardı sınavlarımız bile bilgisayarda oluyordu bazen millet laptopuyla rahat rahat sınav yaparken ben okulun uyduruk labaratuarında win.95 pclerle sınava girdim ne zamanki annem bilgisayar aldı bana babam gitti daha ozmn 8 yaşında olan kardeşime benimkinden çok daha iyi bi bilgisayar aldı sırf oyun oynasın diye o kadar ağrıma gitti ki ben ondan bundan ödünç bilgisayarla ders çalıştım tez yazdım yıllarca.
ablam evlendi babamdan hiçbir yardım görmedik abim evlendi yaptığı azıcık şeyi başına kaktı durdu benim problemim maddi biliyorum ama insana koyuyor bu da aynen babama bi kere baba demedim hep babacım derim bi kere kırmadım lafından çıkmadım ama onlar her yaz tatil köylerine tatile giderken kardeşim her gün o yaşta marka kıyafetler giyerken bnm hala üçün beşin hesabını yapmam ağrıma gidiyor seneye evlenicem Allah2ın izniyle inan hiç bir beklentim yok sırf benim ailem bişey yapmıcak karşı taraftan bişey isteyemem diye düğün bile istemiyorum diycem öyle kuru nikahla evlencem kimseye karşı başımı eğmek istemediğimden.
biliyorum derdine çare değil derdimi yazdım buraya ama görünce dayanamadım kusura bakma inşallah biz kendi paramızı kazanır kendi çocuklarımıza gönülleri ne isterse yaparız ne diyim yine de ah etmiyorum benim ailem ne bu dünyada ne öbür dünya da şikayetçi olmam yüze gelip bişey demem herkesin kendi vicdanı sende öyle yap üç günlük dünyada varsın sen haksızlığa uğra sesini çıkarma sonuçta baban

Senin duygularını o kadar çok iyi anlıyorum ki.Senin kadar olmasa da bende bazı şeyler yaşadım.Baba kavramının hayatında olmayışının insana verdiği acı tarif edilmez.24 yaşındayım 6 senelik evliyim 3 de kızım var şuan en küçüğü 2 aylık onu yatırırken okudum yazını.Her konuya cevap yazmam ama nedense seni,yaşadıklarını kendime çok yakın gördüm.Evlenince anne baba ve tek bir ortam yokluğu o kadar özleniyor ki anlatamam.Bayram geldi ben kime gideceğimi şaşırıyorum.Abim geldi istanbuldan tatile.Güya kafa dinlemeye ama 9 günlük tatilde kimde kalsam planları yüzünden dinlenemiyor.Babamı o kadar çok seviyorum ki anlatamam ama nedense asla sarılamıyorum.Özlüyorum ama göremiyorum.Hayat işte herkese ayrı ayrı dertler verip sınıyor.

Seninde dediğin gibi babana ihtiyacın var en azından okulunu bitirene kadar.Bence biraz daha katlan okulunu bitir mesleğini al eline.Allah o kadar büyük ki senin kalp kırgınlığının mükafatınıda cezasınıda muhakkak verir.İnşallah dilediğin gibi bir eşin yuvan olur.

Herkese tekrar teşekkür ederim.
Ben üniversiteye başladım babam daha laptop lafını etmiyordu geçen sene -annem zaten almıştı babamın haberi yoktu-
Kardeşim 6. sınıftayken ona laptop alındı zaten masaüstü bilgisayarı vardı
Bana kardeşim "masaüstünden ödevlerimi yapıcam laptoptan oyun oynayacağım" derdi deli olurdum ama susardım.
Hep kurslara seminerlere gitmek istedim ama gidemedim.
Kardeşimse dershane, gitar kursu, ingilizce kursu, futbola gidiyor.
Kıskanmıyorum kardeşim benim canım benden de 1000 kat iyi olsun inşallah
Ama babamın yaptığı ayrımcılık benim canımı yakıyor.
Ailem hiçbir zaman dilediğim gibi olmadı, en kötü günümüz böyle olsun tabi ama çok üzülüyorum.
Şu bayramı ben de güzel geçirmeliydim çünkü bu yaşadıklarımı hak ettiğime inanmıyorum
Allah hepimize sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…