Babamı nasıl ikna edicem

Ca

Canım ailesel çok sıkıntı çektim şimdi birçok ablalar sorunlarimi duysa çocukça der ama ben fazlasıyla takıyorum
herkesin çok sıkıntısı var fakat kaçmak çare değil hele ki bu yaşta daha ygs var hem bak benim erkek arkadaşım ablaları özel üni.de okuyo diye okulu bırakmak zorunda kaldı özel okula geçemediği için fakat bunları düşünmüyo açıktan okuyup liseyi bitirmeyi ve üni sınavını düşünüyo hala çabalıyo sadece kendini değil beni de düşündüğü için çünkü ciddi bi ilişki çaba ister, emek ister kaçıp gitmekle olmaz

Peki sen bu yaşta neden babanın istemediği bir adamla kaçtın?
Baban seni dövüyor mu? baban sana küfür mü ediyor?
Ya da aile içinde başka biri taciz mi ediyor?
Yani o evden neden kurtulmak istiyorsun ?

aslında derdi sevgili değil
aşık oldum sanıyorlar
ve gerçekten böyle aman heyecanlandım aman onu görmek istiyorum oy ölüyorum bitiyorumları heyecanlarını aşk sanıyorlar
amaaaa gerçekler bikaç yıl sonra ortaya çıkacak
konu sahibi arkadaşım bak gerçekten boşuna yazmıyorum
deli gibi aşıktım bak sen şanslısın yine ben platoniktim
ölürüm biterim bi daha sevemem bilmemneler
çocuğu yolda gördüm sallamadım yahu
heepsi hikaye boş beleş ilk olduğu için böyle kapılıyorsun
ama inan gözünü bi açsan aslında hiç bunlarla uğraşmaz direk derse yumulursun
daha çok hobi araştırırsın resim mi çizsem müzik aleti mi çalsam dersin..

Ben 9. Sınıfta okuldA 3. Sınıfta birinciydim okulun sonlarında tanıştığım bu erkek arkadaşım hayatını mahvetti elim erkek eline deymemsti ama o insan beni cinsel boyutta istedi ve ben ondan ayrildim şu anda konuştuğum insan yaşça ve dusuncesel olarak olgun birisi

Peki sen bu yaşta neden babanın istemediği bir adamla kaçtın?
Baban seni dövüyor mu? baban sana küfür mü ediyor?
Öyle bişe olsa derdi kocaya kaçmak olmazdı..

Direk gelir ben böyle böyle şeyler yasıyorum..işin içinden çıkamıyorum dıye anlatırdı..

Bızımki sadece sevdaluk cekeyiii.

eminim her kız bunu yaşamıştır her kızın hayatına bi pislik girmiştir sonra hayatını mükemmelleştiren biriyle tanışmıştır ama bu kaçmanı gerektirmez belki de ilerde olsaydı bu baban böyle daravnmıycaktı ki seni alıp getiren adam senin mutluluğun için ilerde seni kesinlikle verirdi

öyle ya da böyle derdi erkek arkadaş. kimi bir erkek arkadaşı olmadığı için kendisine hayatı zindan eder. kimi devamlı kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştirir. kimi ise dediğin gibi aşık olduğunu sanarak gözü kapalı ilerler. ama bu yaşlarda öncelik asla bunlar olmamalı. ben ailelere kızıyorum aslında...ne zaman böyle çocuklarla karşılaşsam arkasından ilgisiz, baskıcı veya şiddet yanlısı aileler çıkıyor...

işi var mı?

Babaniz cok buyuk olgunluk gostermis sizi gitmis almis olay cikarmamis , olayi adliyeye dokmemis, kan davasina cevirmemis, size sirt cevirmemis, ne halinvarsa gor elin adamina kactin artik kirlendin dememis. Kisacasi yat kalk ellerinde op basina koy oyle aileyi. Cahilligine vermisler sana ve gelecegine sahip cikmislar. Baban istemiyorsa vardir bir bildigi, su resimdeki adamsa sana gore cok buyuk duruyor zaten, ve zerre kadar akli olsaydi 17 yasindaki resit olmamis kizi kaciripda kanun karsisinda suclu duruma dusmezdi. Hadi senin aklin kesmiyor o bildigi kocaman adam onundami kesmiyor ?? Ne dusundu acaba ben bu kizi kaciririm 1-2 gun alikoyarim aileside namus belasina mecbur kalir verirler diyemi hesap etti.
Yuce gonullu babaniz size bu kabusu yasatmamis gelmis evinize getirmis, kisaca yasli nine ve yurdum teyzesi cumlesiyle soyleyecegim : kir dizini evinde otur usluca bu yasta evlilik olmaz , hele kacarak aileye karsi gelerek hic olmaz. Okulunu gelecegini dusun, genceciksin daha neler gorecek kimlerle karsilasacak kim bilir kac kere asik olacaksin. Onunde koskoca bir hayat var neden heba etmek istiyorsun ???
Okulunu bitir, universiteye hazirlan, meslek sahibi ol, okumuyorsa ise gir bir meslek ogren meslek kurslarina git kendini gelistir, birey olmayi kadin olmayi kendini gelistirmeyi ogren. Cocuk yasta evlenip birde 3-5 ay sonra hamile kalacaksin sonra sorunlar patlak vermeye baslayacak sonra adamin ariza taraflarini gormeye baslayacaksin belki kucaginda cocukla baba evine donmeye mecbur kalacaksin. Ben en kotusunu yazdim ama en iyi sekliylede 17 yasindan olene kadar omrun ne kadarsa gencligini omrunu evde gecirip suanda sevdigini saniop guvendigin bir adama adayacaksin, ki eminin ileri bilmedigin cok cok yonlerini kesfedeceksin o adamin ve bunlar hic hosuna gitmeyecek. Senin evlilik dedigin oyle el el kafelerde parklarda gezip opusup koklasmak olmayacak cunku. Bunun baba evinde annenin hazirladigi yemek onune gelirken, yikadigi kazagi mis gibi giyerken, evlenince kocan ayni seyleri senden bekleyecek. Ha tabiki duzgun bir isi yoksa sana ev acamayacaksa birde bunun sutune kv ve kp bakimida eklenecek hele birde cocuk istekleri baslayinca hayatin hicte hayal ettigin gibi olmayacak. Gunlerin 4 duvar arasinda karninda cocuk besikte cocuk yasli kv kp istekleri bakimi, evin bakimi, yemegi temizligi aksam kocan kacta gelirse bir insan yuzu goreceksin belki oda o kadar.

Simdi anladinmi yukaridaki ablalarinin neden efendi efendi okuluna git 17 yasinda ne evlenmesi diye dediklerini. Su anda o elini tuttugun adamin sana vaatettigi hayaller gibi olmayacak hayatin cunku simdi ailene ragmen kacip evlenirsen.

İlla bir erkek mi olması gerekiyor hayatında ? önce bir eğitimini tamamlasan, kariyer falan düşünsen.

Bu adam kaç yaşında? Nasıl tanıştınız? Hadi arkadaşın diyelim de, bu yaşta evlenmek için bu kadar acale neden? Sigaraya başlayacak kadar sinir stress neden?

valla bu kizin babasi iyi sabirliymis gitmis almis gelmis kizini, baskasi olsa kan cikabilirdi, olay adliyede bitebilirdi yani.

tatlım şu an 23 yaşındayım bende o yaşlarda aman sevgilimin yanında olayım falan diyodum sen de evliliği o adamın yanında olmak için istiyosun ama gerçek evlilik bu mu yani daha hayatın çoook başındasın 1 sene sonra bile hayata bakışın değişecek ne kadar yanlış yapmışım diceksin o yaşta bi adamın senden kaçmanı istemesi bile onun doğru insan olmadığını gösterir seni gerçekten seven insan senin evlenecek yaşa gelmeni zaten bekler bence babanı ikna etmek yerine ona teşekkür et sana sahip çıktığı için

Büyük konuşmuyorum kesinlikle . Herkesin başına her şey gelebilir. Ama ben şunu anlamadım. Kaciyosun ev bir hafta içinde düzeliyor. Demek ki baban sert birisi değil. Kaçtığında doğru düzgün tepki göstermemis ama sevdiğine vermiyor. Ben kacsam babam bana küser ve o kadar Kahrolur ki. Bence babanı Üzmeden razi er. Bi daha kaçma. Sonra seni sahipsiz diye her şeyi yapar. Baba kaledir . Illa yok derse evlenme kimse ile tepkini böyle göster. Mecbur verecek sonra . Zaten karşı tarafta seni seviyorsa bekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…