• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın borçları

Birincisi şifreyi mi unuttun?? Ikinci olarak ben annenin yerinde olsam evimi satan adamdan boşanırdım annen ile sen neden hala babanla birlikte yaşıyorsun ki?? Kimse için hayatından vazgeçme.. onlar kendi hayatını yaşadı ve sonlarına geldiler. Sıra sende......

Merhaba evet şifremi unuttum ve kayıt ettiğim emaile de ulaşamadıgım için yeni hesap acmak zorunda kaldım. Annem ayrılmıyor cunku bence hayatta yalnız kalmaktan korkuyor. Ben butun gun calıstıgım için zaten yanında olamıyorum. Anne ve babası da hayatta değil.. erkeğin varlıgına sıgınıyor diye dusunuyorum. Ben babamla aynı evin içersinde gorusmuyorum bile diyebilirim.

Herkese merhaba.. Yıllar sonra bu yazdıgımı okuyunca neler kaybettiğimizi anlatmak istedim.

Evet mezun oldum üstelik birincilikle bitirdim fakülteyi. Son sınıftayken o çaresiz halimle bu yazıyı yazdıktan sonra da bir işe girdim özel sektorde. Mezun olduktan bir hafta sonra da başka bir yerde tam zamanlı işe basladım.

Başımıza gelenleri anlatayım:
Evimizi sattık. Hemde yarı fiyatına.
Sonra o da yetmedi babam dükkanını da sattı.
Yine borç bitmedi, arabamızı da sattık.
Şu an evimiz bile yok kirada yasıyoruz. Evin kirasını da ben ödüyorum. Babam hala uslanmadı :)

Artık bu duruma guluyorum. Aynı evde 3 yabancıyız. Kimse kimsenin ne durumda olduguna bakmıyor bile. Ben sadece ay sonunda kirayı odeyeyim de sokakta kalmayalım diye didiniyorum. Erkek arkadasım ile evlenemiyoruz cunku benim 55 ve 62 yasında iki adet sorumlulugum var.

Şu an 25 yasındayım. Hayattan öğrendiklerim inanılmaz bir bakış açısı kazandırdı bana.

Aileniz için birşeyler yaparken kendinizi unutmak belki bir borçmuş gibi geliyor. Sizi yetiştirmişler ve onlardan kotu gunlerde sorumlusunuz hissi veriyor. Ama bunun ne kadar yanlış bir düşünce tarzı oldugunu anladım. Eğer siz çabalıyorsanız ama hala karsınızdakiler ufak da olsa olumlu bir adım atmıyor ise, çabalamayın. Hayatınıza aileniz bile olsa baskalarının hatalarını sırtlamak için yön vermeyin.

önüme çıkan konu tesadüf bu oldu şaşkınım sanki bana bir işaret benim konularıma bakarmısın lütfen..

Babam uslanmiyor ne demek ya. Odemeyin kirayi gidin evlenin, baktin yine duzelmiyor annen de bosasin en kotu anneni yanina alirsin.
O parayi bu adam nerelerde yedi belli bile degil. Baba da olsa bi'yere kadar.

Seni cok iyi anlıyorum inan
anlamak değil mevzu. aynı yaştayız. sen neden bu kadar sorumluluğun altına girdin bak bende bu ikileme girdim ama kendimi tutuyorum mutlu olmaya hakkın var. suan baban calısıyor mu ? onlar mutlu mu ne haldeler ? bence evlen mutluluk senin de hakkın.. en fazla anneni yanına alırsın

anlamak değil mevzu. aynı yaştayız. sen neden bu kadar sorumluluğun altına girdin bak bende bu ikileme girdim ama kendimi tutuyorum mutlu olmaya hakkın var. suan baban calısıyor mu ? onlar mutlu mu ne haldeler ? bence evlen mutluluk senin de hakkın.. en fazla anneni yanına alırsın
Mutsuzlar surekli kavga hakaret var evde. Ben bazen sırf bu yuzden işten eve aksam 12de donuyorum. Babam işsiz çalışmıyor. Sokakta takılıyor. Biliyorum sacma buluyor cogu insan ama vicdanım el vermiyor bu duruma goz yumup kendi yoluma gidemiyorum. Üstelik annemi de oyle bir durumda yanıma almak istemem çünkü o kuzey ben ise güneyim. Ortak hiçbir noktamız yok ve hiç anlaşamadık birbirimizle.

Az maaş verecekler diye işe başlamamak, üstüne birde Yüksek Lisans düşünmek ciddi çelişki içeriyor. Bunun mantıklı olduğunu düşündürten şey nedir? Yüksek Lisans yapınca iki kat maaş vereceklerini mi sanıyorsun? Daha doğrusu Yüksek Lisansın ne olduğunu biliyor musun diye sorayım?

Madem o kadar başarılısın burs alırsın, çalışırsın bir yerde sigortasız para kazanırsın.. KPSS çalışır iyi maaşla işe başlarsın. Çözüm çok da sende o cesaret yok gibi... Neyse..

Mutsuzlar surekli kavga hakaret var evde. Ben bazen sırf bu yuzden işten eve aksam 12de donuyorum. Babam işsiz çalışmıyor. Sokakta takılıyor. Biliyorum sacma buluyor cogu insan ama vicdanım el vermiyor bu duruma goz yumup kendi yoluma gidemiyorum. Üstelik annemi de oyle bir durumda yanıma almak istemem çünkü o kuzey ben ise güneyim. Ortak hiçbir noktamız yok ve hiç anlaşamadık birbirimizle.

aynı ben.. :( benimki işsiz hep evde oturur. annem de söylenir napsın... ah ahh bigün yüzümüz güler inşallah neyseki snnn sevgilin var şükrret mutlu eder.. bende o da yok konustugum kişiye de bugün olmayacak dedim cünkü anksiyete belasıyla ugrasıyorum ve birinden etkilendiğimi bile anlayamıyorum. yani onunlayken pek heyecan yok sadece boş yanımı doldurma hissi senin sevgilinle nasıl ilişkin

Merhaba kızlar,

Ben 22 yaşındayım ve İstanbul'da okuyorum. Babamın 190 bin TL kredi borcu var. Bu borcu bize hiç belli etmeden 7 sene boyunca bankalara başvurarak almış. Borcunu borçla kapatmış ve şimdi ödeyememeye başlayınca olay patlak verdi.

Evimiz kendimizin ama annemle anlaşamadıkları için evi satmak konusunda her ikisi de çelişiyor. Bu durumda da babam da annem de yıpranıyor.

Ben bu durumun içerisinde çaresiz kaldım. Her gün ağlıyorum.. Haberleri okuduğumda kredi borcu yüzünden intihar edenleri falan görüyorum çok korkuyorum. Bu durumdan çıkmaları için de hiçbirşey yapamıyorum.. Bu sene mezun oluyorum ama üniversite mezunu olarak bir işe girsem bile çok yüksek bir maaşım olmayacak. Bu yüzden yüksek lisans da yapmak istiyorum. Ama bu durumda ve psikolojideyken bu kadar bencil olamıyorum.

Türkiye 400.sü olarak üniversiteye girdim ve şu anda bölüm birincisiyim. İki bölüm birden okuyorum ayrıca.. Bu durumdayken eğitime ara verip, düşük maaşlı olarak işe başlamak istemiyorum. Daha fazla masraf da olmak istemiyorum. İnanın evden kaçıp gitmeyi bile düşündüm ama yapamam çünkü ailemi çok seviyorum.

Ne olur bir akıl verin..Çok çaresizim
Allah yardımcınız olsun. Babalar çok kıymetli .o borçları eminim sizi daha rahat yaşatmak için yapmıştır .bir işe girip kendi masraflarını çıkarabilirsin.

Back
X