Babamın canımı acıtan cümlesi

Bunu hep savunuyorum yine söylicem. Türkiye’de partizanlık ve siyasi görüş fanatizmi uç noktalarda. bunu iki keskin taraf için de söylüyorum. bi taraf iktidara geldiğinden beri iyi olasın kötü olsun iktidarı sürekli eleştirdiği için inandırıcılığını kaybetti diğer taraf liderini taparcasına sevdiği ve her şeyi
mübah gördüğü için inandırıcılığını kaybetti. iki taraf da bana çok uzak. kişisel tercihim siyasi konulara hiç girmemek oluyor. zira kimse değişmiyor.
dip not: inşallah bugünler yakın zamanda geride kalır

Kendileri hayat yaşayamadığı için bizim neslimizin de yaşamasını istemeyen yaşlıları hiç sevmediğim gibi saygı da duymuyorum. İyi niyetli değiller.
Ayrıca siz bir bireysiniz. Ebeveynlerin çocuğa bir müddet bakma zorunluluğu varken çocuğun buna zorunluluğu yok. Bana sorarak dünyaya getirmediniz. Ya da yetiştirelim de maaşının yarısına çökeriz gibi bir amaçla mı çocuk yaptılar diyeyim.
Babanız siyaset üzerinden, kafasında kurduklarını lap diye bırakmış ortaya.

Samimiyetle söylüyorum işte olmadığınız her günü ailenizin evinde geçirmeyin. Yatılı okulda öğrenim görüp okulu kapanınca koşa koşa ailesinin evine giden lise öğrencisi değilsiniz artık.Uzun süre birlikte kalınan ortamda ister anne baba ister kayınvalide kayınpeder olsun sınırını aşan konuşmalar yapıyorlar ne yazık ki .Sizin de nasibinize bu diyaloglar düşmüş😔

Babamla aynı siyasi görüşe sahip olmamıza rağmen biz bile atışırız bazen. Ama kullandığı cümleler çok itici. Bir kere zaruri durumlar hariç çocuğundan para beklentisi olan aileleri anlamıyorum. Hele bu devirde. Bunu annesi kendi ailesi tarafından yıllarca sömürülmüş biri olarak söylüyorum. Annem yıllarca para verdi , evlerini düzdü ve yapmasaydın denildi. O yüzden gerek yok.

Ben burada yazılan çoğu yorumdan farklı düşünüyorum. Aman boşver aman konuşma aman büyüğündür diye diye eski nesiller hayatımızın içine ettiler yani. Ben de bizimkilerle farklı görüşteyim ve siyaseti geçtim dini konularda bile kafamdan geçeni söyleyebilirim. Ama bu bir anda olmuyor işte mücadele ede ede toleranslı hale geliyorlar. Yoksa hayatımızı kendimizi hep gizleyip saklamak durumunda kalırız ve böyle bir durumda ben samimi ilişki kuramam. Ayrıca gençler bin beterini yaşasın diyen birinin de alttan alınmayı hak ettiğini düşünmüyorum. Gerçek görüşleri bu çünkü sinirle uydurulmuş bir şey değil. Zaten 40 kusur yaşında emekli olmuşlar jenerasyonu var biz 65e kadar onların mali yükünü çekeceğiz😑Kızından çok X partinin başkanını seven kişiyle nasıl yakın kalınabilir?
Ha bir kişi iş arkadaşımdır komşumdur evet siyasete girmenin ne lüzumu var? Ama rahat konuşamadığın yer de yuvan falan değildir.

Ben olsam çekip giderdim siyasi farklılıklardan ya da tartışmadan değil böyle bir para mevzusunu açtığı için. Tabii ki yeri gelecek ailemize yardım yapacağız ama bu cüzdan olduğumuz anlamına gelmiyor. Üstelik kız çocuğun parasına da göz dikilmez ya...

Bunu hep savunuyorum yine söylicem. Türkiye’de partizanlık ve siyasi görüş fanatizmi uç noktalarda. bunu iki keskin taraf için de söylüyorum. bi taraf iktidara geldiğinden beri iyi olasın kötü olsun iktidarı sürekli eleştirdiği için inandırıcılığını kaybetti diğer taraf liderini taparcasına sevdiği ve her şeyi
mübah gördüğü için inandırıcılığını kaybetti. iki taraf da bana çok uzak. kişisel tercihim siyasi konulara hiç girmemek oluyor. zira kimse değişmiyor.
dip not: inşallah bugünler yakın zamanda geride kalır

KOnuyla alakasız ama ben de aynı şekilde düşünüyorum, bahsi geçen 2 partinin de artık yukardaki sebepler yüzünden Türkiye'ye hayrı olmaz. Ülke 505-50 birbirinden nefret ediyor zaten, kim seçilirse seçilsin şu toplumun bölünme olayı zaten Türkiyeyi batırıyor.
Türkiyeye bence bu 2 tarafa da benzemeyen, hatta şimdiki partilerin hiçbirine benzemeyen 3. bir lider gerek. Şöyle bakıyorum da genç, yüksek eğitimli, tuttuğunu koparan, akıllı, tercihen kendi şirketini/işini çeviren fırtına gibi biri (valla kendimi tarif etmedim :P) çıksa gelse de bu işlevsiz dinozor siyasetçiler silinse.

Yani yani babanın görüşünde olanlar zaten delice fanatik oluyor, parti lideri amca analarına hallense annem yüz verdi diyecek kıvamdalar:KK51: O kafadaki insanlara ne desen boş, ülkenin hepsi açlıktan sürünse yeter ki o başımızda olsun sen de öl git ne yapalım derler, valla onlara laf anlatamazsın.

Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.

Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...
ben haplandiklarini dusunuyorum:P benim babam cok makul birisiydi 10 sene oncesine kadar. ya da televizyon yuzunden herkesin beyni yikandi

Bizim ailede kim nereye kime oy attığını kimse bilmez. Babam ilk oy atacağım zaman sorduğumda nasıl oluyor bu işler diye dediki herkesin siyaseti, görüşü, ideolojisi kendine,kimse kimseye karışamaz özgürsün.Haber zamanı konuşma siyasete geldiğinde hemen konu kapanır. Eşim bile şaşırıyor, nasıl bunu başarıyorsunuz diye çok kolay susuyoruz dedim. Eşimin ailesi tam tersi dıdı dıdı yerler birbirini, birbirini işlemeye kalkarlar, sonuç kavga dövüş, o zaman babama daha çok takdir ediyorum. Bizde kim ne kadar kazandı bilmez, ilk maaşımla güzellik yapmak istedim nakit geri geldi, babam eve geldiğinde üçüncü dünya savaşı çıktı, birdaha aynı şeyi yaparsan hakkım helal değil ben seni okuttum kendine bilezik olsun,bana değil dedi. Eşimin ailesi tam tersi eve yardım beklerler sonuç hep tatminsizlik mutsuzluk. Ben şu hayatta beklentisi olmayan, mesafeyi koruyan insanların çok mutlu olduğunu gördüm, o yüzden siz siz olun hiç muhattap olup babanızı kendinizi anlatmayın, haber zamanı uzaklaşın, soru sorulduğunda agzımın payını aldım ben deyip uzaklaşın, ve en önemlisi eve katkı yapmayın hep beklerler ve hiç memnun olmazlar, ara sıra annenizin gönlünü hoş tutun yeter. Hiçbirşey sizden önemli değil, hiçbir siyaset, hiçbir maddi durum kalp kırmaya değmez, bizim hayallerimizle onların hayalleri bir değil. O yüzden babada olsa bazı ideolojik konular mesafe Candır.

Hepinize çok çok teşekkür ederim yazdıklarınız yorumlarınız desteğiniz için o kadar çok yazılmış ki cevap herkesi alıntılamadım bu nedenle. 50+ kafatascı düz mantık bir adamın görüşünü düşüncesini hatta davranışını değiştirmek kimsenin harcı değil o deve o hendeği maalesef atlayamıyor keşke biraz açık görüşlü olsaydı ama maalesef düşüncesini değiştirmek için de bu muhabbete zaten girmedim o bir kaç yıl önceydi anladım ki olmuyor boşuna yorulmaya luzum yok :110:

Dediğiniz gibi öyle bir sempatizanlık öyle bir holiganlık modunda ki bazı insanlar babam da dahil, kendi kızını bile üzmeyi kırmayı göze alabilecek şekilde konuşuyor, etrafı da aynı tip insanlarla dolu iş ortamı arkadaş ortamı... Burada yaşasam eminim evin giderlerine babam kadar katkı sağlayabilirdim ama 2 aylığına geliyorum gelince tatilde ki bunu da gözden geçireceğim.

Adam eve gelince bana şunu dedi ya '' eflatuns bak artık zorunlu hizmetin bitti kızım gel yuvana dön paranı istediğin gibi harca araba da alırız sana istediğin yere gidersin alırsın kıyafet burada ortam kurarsın.'' istemediğimi söyledim kapandı konu bir daha açılacak eminim ama ben kendi görüşlerimi söyleyince ne hakarete uğruyorum artık sittin sene memlekete tayin istemem bana da ders oldu bi güzel.

Ben burada yazılan çoğu yorumdan farklı düşünüyorum. Aman boşver aman konuşma aman büyüğündür diye diye eski nesiller hayatımızın içine ettiler yani. Ben de bizimkilerle farklı görüşteyim ve siyaseti geçtim dini konularda bile kafamdan geçeni söyleyebilirim. Ama bu bir anda olmuyor işte mücadele ede ede toleranslı hale geliyorlar. Yoksa hayatımızı kendimizi hep gizleyip saklamak durumunda kalırız ve böyle bir durumda ben samimi ilişki kuramam. Ayrıca gençler bin beterini yaşasın diyen birinin de alttan alınmayı hak ettiğini düşünmüyorum. Gerçek görüşleri bu çünkü sinirle uydurulmuş bir şey değil. Zaten 40 kusur yaşında emekli olmuşlar jenerasyonu var biz 65e kadar onların mali yükünü çekeceğiz😑Kızından çok X partinin başkanını seven kişiyle nasıl yakın kalınabilir?
Ha bir kişi iş arkadaşımdır komşumdur evet siyasete girmenin ne lüzumu var? Ama rahat konuşamadığın yer de yuvan falan değildir.
Valla size kesinlikle katılıyorum babanın karın ağrısı ben çektim gençler de çeksin eziyet görsün 40 yaşında emekli olmuş evimi arabami alıp evde toto büyütürken ben de gençlere nankorsunuz derim 😂 ayıraca da büyüktür yaşlıdır diye bı durum yok kendi fikrimi söyleyemedim bı ortamda neden duriyim ki. Babana para vermemen çok zoruna gitmiş belli ki

Malesef boyle durumlar oluyor . Ben bu tarz durumlarda ben size birsey vermek zorunda degilim beni siz dunyaya bile isteye getirdiniz diyorum. Zaten yapmayamecbur olduklari bir bakimin basima kakilmasi hosuma gitmiyor . Her turlu yardimi da yaparim amenna fazla fazla helal hos olsun ama bu tarz cumleleri malesef tolere edemiyorum . Ben kimseye dogmak icin yalvarmadim onlar beni dungaya getirdi

KOnuyla alakasız ama ben de aynı şekilde düşünüyorum, bahsi geçen 2 partinin de artık yukardaki sebepler yüzünden Türkiye'ye hayrı olmaz. Ülke 505-50 birbirinden nefret ediyor zaten, kim seçilirse seçilsin şu toplumun bölünme olayı zaten Türkiyeyi batırıyor.
Türkiyeye bence bu 2 tarafa da benzemeyen, hatta şimdiki partilerin hiçbirine benzemeyen 3. bir lider gerek. Şöyle bakıyorum da genç, yüksek eğitimli, tuttuğunu koparan, akıllı, tercihen kendi şirketini/işini çeviren fırtına gibi biri (valla kendimi tarif etmedim :p) çıksa gelse de bu işlevsiz dinozor siyasetçiler silinse.
Ahhh keşke:dua:

Ayyy kendi babamı gördüm sanki :( benimki de geçen aynı cümleleri resmen kurdu yani şu tvdeki telefonunu çıkar diyen dayılardan hiç farkı yok… ne yazık ki anlamayacklarından ben hiç cevap vermem hiç girmem de abimle çok çatışıyor bu konulardan ama fikri değişmeyecek maalesef bu konulara siz de girmeyin yoksa üzülen kırılan siz olursunuz…

Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.

Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...

Ben de öğretmenim ve çocuklarıma bakabiliyorum.Kiramı ödüyorum. İşte ailemi rahat yaşatmak için DYK kursu açtım bu sene.Mecburen koltuk yeniledim bir buçuk yıldır kanepem kırılmıştı...İdare ettim ama mecburen yeniledim en ucuz koltuk takımı 15 bin..Yani anlayacağınız siz çok haklısınız hayat da çok pahalılaştı.Fakat maalesef bunu insanlara anlatamıyoruz...Herkes ooooo öğretmensin rahatsın tabii diyor..Şükrediyorum çok da çalışıyorum ama ucu ucuna...

Back
X