Babamın canımı acıtan cümlesi

Baban gençken aileler kalabalık olurdu. Evde bir kişi çalışsa bile o aileye bakabilirdi. Evet maaş ayın 15'inde biterdi, birikim yapılamazdı, her istenilen alınamazdı ama durum buydu. O zaman para bereketliydi ve para harcanabilecek yerler ve şeyler de kısıtlıydı.

Şimdi ise bir ailede bir kişinin çalışmasını bırak iki kişinin geçinmesi bile zor. Medya ve reklam sektörü sürekli yeni ürün satın almayı pompalıyor. Seçenekler sınırsız ama alım gücü düşük. İnsanlar kredi kartlarına ve kredilere yüklenmiş durumda.

Evet biz de sıkıntılı büyüdük ama elimiz ekmek tuttuğunda bir çok şeyi hemen değilse de biriktirip alabiliyorduk sonra şımardık, kendimiz için değil elalem için yaşamaya başladık.

Daha küçücük çocukların bile ayağında Nike ayakkabılar mesela. 2 ay sonra o ayakkabı ayağına uymayacak ama herkes giyiyorsa benim evladım niye giymesin diyor mesela ebeveynleri. Giysin tabii, her evlat en iyisini hak eder ama bunu kredi kartına 9 taksit ile alacaksan alma. Biz çocukken marka giymedik diye gocunmadık ki? Spesifik bir spor branşında uzmanlaşacaksa o ayrı.

Dünya kadar kart borcun var ama taksitli nakit avans cekip son model İphone almayıver olmaz mı? Olmaz çünkü bunlar 35 yaş altı için tamamen prestij göstergesi.Söz meclisten dışarı...

Babanın hissiyatı bu... O her iki dönemi de yaşadı, sen, ben sadece kendi dönemimizi yaşadık ve arada tecrübe farkı var. Tepkisi sadece sana değil, kendinden sonraki herkese...
Babanın siyasi görüşünü desteklemiyorum o ayrı... Sen haklısın.Bence bir daha siyasi konulara girme. Krize rağmen gelir gider dengesi bozulmadıysa demek ki yeterli olacak kadar harcıyor sadece ve krizin farkında değil. Mesela tatile gitmek istesen neden gitmek istediğini bile anlamayabilir. Bilemiyorum

ülke koca bir tarikata döndü resmen.Tarikatlarda şeyhler ne derse desin, ne yaparsa yapsın "vardır bir bildiği, hikmetinden sual olunmaz" mantığıyla hareket ederler. İnsan evladını bu şekilde kırmamalı. Bu çocuk şu ekonomik şartlarda tek başına geçinebiliyor mu diye dert edeceğine, sırf bu durumu yaşatanların bir tarafını kurtarmak için çocuğuna faydasız insan gibi hissettirmemeli. Ve bence ailem dediğiniz yerde kendinizi ifade edebilmeniz lazım. samimiyetsiz bir şekilde davranarak sevdiklerimize yakın olamayız. canımıza okundu türkiye'de hala okunuyor, bunu da dile getirebilelim artık yani.

Belli bir yaştan sonra siyaset konuşmamak lazım ya. Benim babam da çok küfür ediyor, hakaret ediyor. Silivri soğuk etme eyleme toplulukta konuşma diyorum silivrinin de……oraya atanında…. Diyor. 😀😀😀
Bırak evde bari içini döksün adam. Yoksa ulkecek verem olucaz.

Bana da bazı ebeveynler şükürsüz geliyor . Ne evlatlar görüyoruz derbeder . Benim babam da yurtdışında yaşayan kardeşim para yollamış ona nerdeyse babamın üç maaşı kadar . Vay efendim niye türk lirası yollamış da dolar yollamamış . Yok artık dedim. O yüzden para konusunda aileme asla mahçup olmuyorum ya . Evlatlarıyız tabi büyütcekler modundayım öbür türlü çok hassas olunuyor . Siz de boşverin ailenize yardım etmek zorunda değilsiniz ayrı bireysiniz . Onlara minnetinizi zaten tek başınıza bir hayat sürdürebilecek konuma gelerek gösterdiniz. Meslek sahibi olmak kolay değil

Babam 70 yaşında eskiden birçok şeyin daha iyi olduğunu söylüyor, şimdi iyi olan durumları da söylüyor. Sizin babanız körü körüne taraftarlık yapıyor yapsın ama bunun icin evladını da kırmasın her şey ortada

Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.

Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...
baba ekonomi çok iyi sana neden maaşımı gönderyim ki sizinki size fazla fazla yetiyordur , şükürsüzlük yapma demedin mi ?

Bizimkini de beş dakika dinleseniz Silivri soğuğunu hissedersiniz iliklerinizde. Camide, kahvede falan böyle adamlarla polemiğe giriyor hep. Tek argümanları da şükür. Şükürler kovalasın sizi. Allah size sabır versin konu sahibi. Nasıl tahammül edilir bilemiyorum.

En son kafana takacagin seylerden biri bu bence. Hic munakasaya girmemeliydin. He he diyip gececeksin.

Babanız için desteklediği kişi/akım kendi öz evladından daha değerli. Bu bence boşverilecek bir şey değil gayet önemsenmesi gereken bir sorun. Bir de iktidar yanlısı diyorsunuz yani ne bileyim… Ben aileye çok da değer vermiyorum sanırım. Sırf iktidarı desteklemeleri bile benim için köprüleri yıkma sebebi olurdu ki bir de onları savunmak için beni eleştirecek…

Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.

Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...
Bende de var aynı modelden. Beni inanılmaz sevdiğini söyler. Onlara yaptığım katkıları her seferinde şükürle anar vs(bu açıdan farklı biraz sizinkinden) ama konu ülke vs olunca e hersey iyi diyor kim aç ki diyor, sizin durumunuz ne kadar iyi neden şikayet ediyorsun diyor. diyor da diyor. Ben de artık haber saati gelince uykum gelmiş numarası yapıyorum. Ya da eşimi alıp bahceye iniyorum. Çünkü ağzımdan çıkan en ufak bir sesten veya göz devirmemden bile rahatsız oluyor. Ne şükürsüzlüğüm kalıyor ne başka bişeyim. Ona göre dinsizim ve dolayısıyla ahlaksızım zaten. bunu yüzüme söyleyemiyor da ben alttan alttan hissediyorum. İki emekli maaşlı, küçük bir tarım ilçesinde oturan ve kira vermeyen birine ülkenin durumunu ben anlatamam.Çünkü ona göre hersey mukemmel :) Ben de ellemiyorum artık zaten senede 5 gun goruyorum toplasan. O da artık görev gibi bişey oldu. Bu fikir ayrılıkları bizi bu noktaya getirdi işte. Görev diye gidip görüyorum ailemi koşa koşa değil.

İnsan olan evladina bu laflari demez. Burdaki mesele basit bi minnoş amca seni gidi siyaset konusunca kendini kaybedio meselesi degil. Çekin gidin o kadar kirildiginiz yerde durmaniza gerek yok hic.

kesinlikle öyle, bu kadar abartı yorumları yoktu adamın. şimdi gözü dönüyor içinden canavar çıkıyor ya
Bi fikrin ne kadar delicesine fanatiğiysen o kadar kendini ikna etmek icin mücadele veriyorsundur. Belli ki son zamanlarda kendi de bi acaba? demeye baslamis, icindeki sesleri şükürle susturuyor.

Banlanmak istemiyorum ama böyle bir babam olsa asla siyaset konularına girmezdim konu illa ki şükür etmeye geliyor. Bende babamla İsrail konusunda anlaşamıyorum o yüzden yanında konusunu açmıyorum. Konu siyaset değil ama ülkemizde bir şekilde konu siyasete geliyor.

Amcanın bedduasına karşılık vermek için yazayım siyaset olarak algılanmasın lütfen, gün gelir de mv sayısı iner de milyon maaş için değil de ülkenin iyiliği için gönüllü ülkeyi yöneten çıkarsa hepimiz iyiye o zaman gideriz.. O zaman gelir mi bilinmez ama bu para hırsı yüzünden ülke yok olacak..

Herkes siyaset konusmayın yazmıs ama baba senın neyını gördük diyor.. allah allah ya. Cocuklarımıza bakıyoruz cunku ıleride onlar da bıze baksın oyle mı.be bu alısverıs mi.bir iş anlaşması mı. Uzulmeyın. İnsan anadan babadan beklemıyor boyle dusunceler. Gercekten. Babanız cok kırıcı konusmus.ama gştmemenız de cok iyi olmus küslük olurdu uzardi konu. Soylenecek pek bir sey yok

Back
X