Babamın düğünü

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
98
Merhaba.Daha önce de buna benzer konular açmıştım.Kendimi çok kötü hissediyorum.Annem vefat etmişti.Ve babam evlenecekti.Bu kararına saygı duydum.Ancak evleneceği kişi düğün olmasını istiyor,çünkü hiç evlenmemiş,yaşı babamın yaşlarında ama.Ben ise babamın tek kızıyım ve genç kızım,23 yaşındayım ama üniversiteyi bitirmedim henüz,devam ediyorum.Bazen ben evlenmem gerekirken babam evleniyor diye düşünüyorum,genç kız duygularımı desem ne desem.O düğüne benim de gelmemi istiyor babam.Ben insanların bana olan bakışlarından utanıyorum biraz,kendimi çok kötü hissediyorum bilmiyorum.Anne tarafım bilmeyecek tabi o düğüne gittiğimi.Babama gitmek istemediğimi söyleyemiyorum,babam da gelmemi istiyor zaten.Çok mu abartıyorum bilmiyorum:(Biz üç kardeşiz,benden başka iki erkek kardeşim var.Evleneceği kadının çocuğu olmazmış zaten

Ben olsam gitmezdim kesinlikle.
Ayrılık boşanma sonucuyla olsa babanızın başkasıyla evlenmesini kabullenmek daha kolay olurdu eminim. Kötü bi durum. Babanız için de zordur.. Ama gitmek istemiyorsanız, sadece saygı duymanızla yetinmeli o da sizin kararınıza saygı göstermeli bence

Ne alakası var,neden böyle hissediyorsunuz ki?
Siz babanızın yaşınızda olup bekar olmadığınıza göre şartlar eşit değil üzülmenizin bir anlamı yok,daha gençsiniz.
Üzülmeyin bu kadar,düğün istemekte o hanımefendinin en doğal hakkı.
Gitmeyerek sadece babanızı üzersiniz,kadın kötü niyetliyse şimdiden size bilenmiş olur.

Bian kendimi sizin yerinize koydum çok zor bi durum..Insallah evlenecevi kadin iyidir..fakat keskensugun olayina girmeselerdi..babanizin esi ölmüş ben dogru bulmadım..
Kadin diretse bile babaniiz oyle kabul edebilirdi durum ortada..
Dugüne sanirim ben olsam gitmezdim
Peki sizce onunla konuşsam mı düğün olmasın diye falan(babamın ikinci eşi olacak kadınla)Ama o şimdiden hayaller kurmuştur bile:/Benim dememle bir şey değişecek mi onu da bilmiyorum gerçi.Henüz tanışmadım ara tatilde tanışmak istiyor benimle

Sizi çok iyi anlıyorum haklısınız.Ancak babanızı da düşünün karşıdaki insan iyi ve kötü bilemiyorum ancak o hiç evlilik yapmamış düğünü olmasını istemesi gayet normal geldi bana ama tabi sizin kadar ince düşünemeyebilir.Diğer kardeşleriniz gidiyor mu ? Eğer onlarda gitmiyorsa ortak bir karar alıp babanızla konuşabilirsiniz.Korkmayın annenizin hatırası her daim baki kalacaktır.Ancak hiç evlenmemiş bir insana ben istemiyorum düğün yapmayın denmesi olmaz bence.

Babanız da keşke ikinci evliliğini yapacak biriyle evlenmeye karar verseymiş.
Bu ilk kez evleniyorum ben kafası sadece düğünle bitmez çünkü.
Ben olsam katılmazdım düğüne sanırım ya da zaten babamı evlendirmezdim bilemiyorum sizi etkilemek istemem ama benim düşüncelerim bu yönde.

Babanız da keşke ikinci evliliğini yapacak biriyle evlenmeye karar verseymiş.
Bu ilk kez evleniyorum ben kafası sadece düğünle bitmez çünkü.
Ben olsam katılmazdım düğüne sanırım ya da zaten babamı evlendirmezdim bilemiyorum sizi etkilemek istemem ama benim düşüncelerim bu yönde.
en başta karşı çıktım ben de,ama daha mesleğimi elime alıp kendi ayaklarımın üstünde duramıyorum,yurt masrafımı babam karşılıyor mesela,kyk da çıkmadı bana,özel bir yurtta kalıyorum ve baya masraflı,babama muhtacım birkaç sene daha.Babamı çok seviyorum bir de

Anneni yeni kaybettiğin için baban gitmemeni sorun etmez herhalde ? Ayrıca evlenme yaşın değil ki daha ,hem babanla kendini kiyasliyosun. Bi parmak hesabı yap bakalım babanla aranda kac yaş var ..parmakların yetmedi dimi saymaya? Okulunu bitir ve zamanını bekle ,bunları dert edecek zaman değil ..

O kadar kolay birsey değil senden istenen. Orda oyun havası filan ağır gelir insana. Sade bir nikah olsaydı belki ama zorlama kendini ve babanada izah et. Benim teyzem vefat edince eşi evlenmişti. Teyzemin kızı evlenirken , yeni eşte katıldı. Kadının orda oynaması anneme , dayıma battı. Sonuçta yaşadığın acının psikolojisi ile zoruna gidecek şeylerden kaçmak hakkın .

Benimde annem vefat etti.
Babam tam 7 yıl sonra evlendi.
Ama düğün vs yapmadılar.
Düğünleri olsa bende gitmek istemezdim açıkçası.
Zor bir durumdasınız.
Açıkça konuşsanız babanızla kendimi kötü hissediyorum diye belki size iyi gelecek birşeyler söyler.

Kolay değil. Annenizi kaybedeli çok olmamış. Ben 36 yaşındayım, annem ya da babam ikinciye evlense düğüne gidemem.
Keşke babanız evlenme kararı almadan sizinle tanıştırsaydı müstakbel eşini.
Annenizi yeni kaybetmiş olmanızı bahane edip gitmeyin derim.

Anneniz vefat etmemiş olsa ne var diyebilirdim çünkü aynı şey benim yakın akrabamdada oldu evleneceği kişinin ikinci evliliğiydi ilk eşinden boşanmış ve yetişkin bir kızı vardı ama akrabamın ilk evliliği haliyle hayalleri var düğün değil ama kadınlar arasında kına yapıldı ilk eşinden olan kızıda kınaya geldi oynandı edildi kimse kızı yadırgamadı fotoğrafları ben çekmiştim hatta kızıda çoğu fotoğrafa dahil etmeye çalışmıştım yaş kaç olursa olsun kız çocuğu babasını kıskanmasın diye siz gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın babanıza tatlı dille düşüncelerinizi anlattığınızda hayır diyeceğini zannetmiyorum

Git bir kenarda otur bence fazla icli disli olmazsin en azindan baban gucenmemis olur. Bende babami kaybettim annem evlense dugun yapsa yikilirdim herhalde ama onlarin da hayati oldugunu unutmamak lazim. Onlarin da mutlu olmaya hakki var omurlerinin sonuna kadar olen eslerinin arkasindan yas tutamazlar ki.

Back
X