Babamın eşime borcunu ödememesi

aynen öyle sonucta 50 bın az değil hani 5 bin olur dersın boşver unutayım.ama bence babası o parayı keyfi yemedi gibi...

gercı bekarmış...sevgılısı falan mı var..ona mı harcadı?aaayyy olay olur o zman konu sahıbı sağlam bi giydirmeli tabiki

Eşinizin istediği araba dünyada tek sanırım.Bu kadar sıkıntı yaptığınıza göre.. Babanız gerçekten zor durumda olmasaydi borcunu öderdi diye düşünüyorum. Size ev hediye eden adamdan aksini bekleyemem çünkü. Sizin yerinizde olsam borcunu ödesin diye düşünmekten ziyade acaba bi sıkıntısı mi var diye dusunurdum.

Eşim kesin bu cümleleri kurmuştur yalnız.
Sebep bu olabilir.

O zaman o parayı isteme daha lüx bi hayat için baban daha lüx hayat isteseydi seni büyütemezdi emin ol

Ne alakası var allah aşkına.
Yaptığımız çocuk için böyle beklentilere mi giriyoruz?

Yok damdan ya
Babam da eşim de inanılmaz düz insanlar, düz adam sami karikatürü gibiler.
Böyle komplike planlar laflar falan hiç ona göre değil.

En kötü birine borç vermiş olabilir.
Başka sorunu, sıkışıklığı yok.

annenın haberı varmı bence onunda haberı yok ,

yok sa annen sana birşeyler söylerdi diye düşünüyorum

Babam bekar.

Ev meselesi eski ya.
Nakit aldı bide.
Üstüne başka ev alıp onun da borcunu bitirdi hatta. Mal mülk borcu değil.

Teşekkürler mesajınız için.
Belki se haklısınız

Zaten düz mantıkta benden de istemedi ki. Hani evlatlık vazifesi bile olsa.

ama onlara sorsaymış canım o halde ,ev alacam sizden de para almam gerekiyor , alalım mı ıne dersiniz deseymiş,
herkesin kendine göre bi düzeni var

Yok yok onunla alakası olamaz.

H HaslanmisPattis Bu kadar mı babanızın degeri, Elinizde olan ve verilen bir para. Adam ev aldı diyorsunuz bir araba için o evi satıp adamı mahçup duruma düşürmeyi düşünüyorsun.. Senin vicdanından şüphe ettim şahsen eşin için babanı bi kenara atıyorsun. Borç ne demek baban sana o evi verirken mecbur degildi borç olarakta vermedi demekki elinde yokki şu sıra utanıyor konuyuda açamıyor veremiyorda ne sıkıntı çektigini biliyor musun ? Bak sen duyma istemiş senden çekinmiş sana yansımasın istemiş belli ki Adam cagız bir araba için bu tarz düşünceleri yanlış buldum, Böyle şeyler düşünecegine babanı al karşına derdimi var sıkıntısımı var ögren. Sende anne olacaksın yarın bir gün evladında sana mı böyle olsun onca emegin karşılıgında sana verilen paranın ardından gün mü saysın... Sizin yaptıgınızı kusura bakmayın 7 kat el yapmaz bu durumu hiç yakıştıramadım hamilelik hormonundandır belkide bilemiyorum... Benim babam bizden öyle birşey istiycek, eşim benden önce siler o hesabı kapatır ne borcu be baba o baba bize yıllarca emek vermiş 10-20-30-40 bin gözüme gözükmez demekki zorda derdi ben olsam babasına bende öyle derim tutumunuzu yanlış buldum Tabi sizin hayatınız sizin ilişkiniz dahada bişey demek düşmez bana ama biraz düşün derim hata yapıyorsunuz...

Zaten sen o parayı söke söke alacaksın bu ortada neyini soruyorsun ki...allah hayırlı evlat versin herkese

sizin en büyük hatanız burda konu açarken tutarı yazmamak olmuş. bence sayfaların tamamını okumayanlar tutarı 3-5 bin gibi bir şey sanıyor ki en başta ben de öle düşündüm o sebeple sizi topa tutuyorlar ama hamile olduğunuzu ve sizin de bir evlat sahibi olacağınızı düşündüğüm için böyle düşüncesiz bir evlat olmayacağınızı düşündüm ve devamını okudum. 50 bini görünce azımsanmayacak bir rakam diyip size hak veriyorum.

fakat tavsiyem şu olur siz hala durumu bilmiyor olun. yani gerçekten bilmiyor gibi davranın. babanıza da kendi içinizden dahi kötü bir düşünce beslemeyin. eşiniz bu parayı gönül rızası ile vermiş zorla alma ya da kandırılma durumu yok. belli ki bi sıkıntısı var veremiyor. siz bilmeseydiniz bunları hissetmeyecektiniz. hamilesiniz ve bırakın bunu eşiniz halletsin. bence baba oğul arasına girmeyin derim çünkü belli ki eşiniz sizin babanızı babası yerine koymuş gerçekten ve bu para mevzunda sizin kadar gocunmuyor siz de akışına bırakın. çook uzun zaman geçer de hala para gelmezse gider babanıza kendiniz söylersiniz. meblağ küçük olmadığı için eşinizin haberi olmadan sizin fark ettiğinizi ve sıkıntıya girdiğinizi felan söylersiniz.

neden kredi çekip üzerini tamamlamıyorsunuz? faizler de düştü, kendi arabanızı satıp ekleyin alın. adam size ev vermiş, parayı istemek çok ayıp olur.

Yüklü bi miktar olduğu belli zaten ama eğer babası vurdumduymz ne yersem kardır diye düşünmüyorsa yine de istememeli ben istemezdim eşimde istemezdi o kadar da eminim yani

Vayyy anasını...
Babam acaba "kızım ölüyorum bana canını ver" dese acaba bir dakika düşünür müyüm...
Şu hale bak :))) neler varmış meğer, ben de kendi kendimi yiyorum ki "daha çok çalışayım daha çok rahat ettireyim dünya gözüyle görüp mutlu olsunlar, evlat parası yiyip tadına varsınlar" diye yapmaya çalıştıklarım acaba yetersiz mi diye.
Gölgesi yeter gölgesiiiiii
Yemişim evini arabasını parasını, canım anamın babamın olsun
Rabbim benim ömrümden alsın onlara versin

Allah ıslah etsin diyecek sözüm daha yoktur...

Size aldığı ev tahminen kaç bin tl? 150 200 binden aşağı olduğunu sanmam 300 e kadar da yolu var ve siz 50 bin tlnin peşine düşmüşsünüz. Sonuçta babanız elbette borç olarak aldıysa ödeyecektir ödemezse de canı sağolsun. Sen desen nerede 50 bin o da çık o zaman evden diyebilir hakkıdır.

Bu devirde ana babalar düğünde bile yardımcı olmuyor çoğu zaman sen ev aldı diyorsun. Bundan ötesi var mı? Allah bilir kaç yıl çalışmanız gerekirdi bir ev almak için..

Anaaa babası ev mi almış ona rağmen konu sahibi 50bne düşmüş 2 kızım var ben bile korkar oldum okudukça evlat içinde değmezmiş sıkıntı

Birde çocuk yapmak için onca uğraşıyorum vay be ona evi ben ağaçtan toplayıp hediye edicem zor duruma düşüncem o bana zor verdiği paranın sürekli lafını edecek
Evi satar yer otururum vay be

Aynısını dedim konu sahibesine uygun bir dille baba derdim para değil Bi sıkıntın mu var başında bela mı var diye sor dedim

Bahane üretti. Çözüm odaklı Bi konu değil.

50 bin lirayı az bulanlar olmuş şaka gibi ya :)
Bir anda çıkarın bu kadar parayı da görelim bu küçümseyenleri :)
Herşeyden önce verdiği SÖZ var.
Sözünü tutması gerekip söylediği tarihte ödemesi gerekirdi.

Parayı küçümseyen görmedim konuda sadece bi evladın babasındam parayı almak için yollar aramasını yadırgadım ben baba bi de ev almş kızına

rakam 50.000 mii?
babanın unutması mümkün değil de ödeyememesinin bir sebebi vardır elbette.
H HaslanmisPattis eşin babanla arabayı değiştireceği ile ilgili konuşsa olmuyor mu?
yani tamam almayalım denilecek bir rakam değil.
bilseniz zor durumda zaten sıkboğaz etmezssiniz.
ne yapılır o para ile ki?
ya yatırım amaçlı kullandı,ya aileden birine borç verdi,ya da en kötü ihtimal kumar vs kaybetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…