• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın evlenmesini kabullenemiyorum

4mira2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
227
185
53
26
Merhaba kızlar. 24 yasındayım 1 yıllık evliyim. 3 yıl önce annemle babam boşandı ve ben 2 yıl annemle ananemde yaşadım bosanma sebepleri ise şiddet, anlaşamama ve babamın alkolik olmasıydı. Ve annemi ben boşanmaya zorladım çünkü artık dayanamıyordu çok mutsuz bir hayat ıçersindeydi sırf benim düzenim bozulmasın diye daha fazla evli kalmasına göz yumamazdım. 6 ay önce babam evlendi ve evlendiğini günden beri onla görüşmüyorum. Biz evimizi düzenimizi ona bırakıp gittik oda kucuk cocuklu bir kadınla evlendi ve annemin benim yasadığım evimizde sımdı onla yasıyor. Ve butun esyalarımızı annem almıştı annem sadakam olsun dedi giderken almadı esyaları... ama bu durum o kadar zoruma gidiyor ki. Bızım evımız bızım esyalarımız bızım anılarımız sımd baska cocuk baska kadın hıcmı aklına gelmıyorum hıcmı kötü hissetmiyor.. belki baska eve tasındaydı yeni esya yeni düzen kursaydı bu kadar canım acımazdı. Kadını bıde baya baya sülale içine sokmaya calısıyor heryere getiriyor. Ben daha karsılasmadım ve karsılasmakta asla istemiyorum. Bir düğün olsa baba tarafımda bi ton telaş yaşıyorum kadını alıp gelicek mi gelirse nasıl dayanırım onları öyle görmeye diye. Cocuga bıde baya baya babalık yapıyormus halbu ki bize yapmadı. Üstüne hamıleyım zaten daha duygusal bakıyorum sanıyorum. Ama keske yabancı bırını sokmasaydı hayatımıza. Ablam bu durumu cok cabuk kabullendı ama ben yapamıyorum daha hayatım boyunca babamı görmek istemiyorum. Ne yapmam gerek kızlar bu durumda kurtulmak için iyi mi yapıyorum kötü mü ne yapsam doğru ne yapsam yanlış bilemiyorum..

Ayrılmakta, eşyaları almamakta, evden gitmekte sizlerin seçimi olmuş. Babadan ötede bir hayat yaşamayı seçme kısmında doğruyu yapmışsınız. Evlenip evlenmemekte onun kararı. Sen ve ablanda yetişkinsiniz artık. İçinizde büyüttüğünüz kin en çok size zarar veriyor bilin isterim.

Acilen bir destek almalısınız. Babanıza kızmanız gereken evlenmesinden daha önemli konular var. Mesela şiddet uygulaması annenize?
Vede tabii ki evlendiği kadını aileye sokacak. Sokmaya çalışmaması garip olmaz mı?
İlk bi beni kabullendirmeye calıssaydı olmaz aydı.. sonra sokmaya calıssaydı ben daha kabullenemeden kalkıp onları direkt baska bi yerde görmem cok üzücü

Sevmwdiginiz yonleri var babanızın niye bu kadar onemsiyorsunuz bu adamı .ne hali varsa görsün.benim babam küçükken annemle bize dayak atardı bagirirdi kızardı.sinir hastasıydı.ne çocukluk yaşadık nede gençlik nefret ettim ondan.simdi evliyim kiki evladım var umrumda değil bab ister evlensin ister ölsün.cunku içimizde annemde dahil kardeşler sevgi birakmadi.bize çok çektirdi ve hala annem banka evli.keake boşanıp baka oadinal yaşayıp annemi rahat birakdaydi yüzünü ömür boyu gotmeseydik.bizimkide anneme yapıştı bırakmıyor takıntılı düşmedi yakamizdan.
Yüzünü bile görmesek ve sesini duymasak daha mutluyuz.babaniİ çok takmay iş n kafanıza ne hali varsa görsün.annenize odaklanın.rsyayi evi napacaksiniz mutsu ev anılarını.ben babam çekse gitse bursan evlense evide verisim üstüne parada verirdim

Ne yapsın adam? Evi terketmissiniz , Tabii ki evlenecek. O yaşta bekar kadın mı bulsun, çocuklu biriyle evlenmesi daha mantıklı değil mi?
Kadını da dövmüyorsa,çocuğa da bakıyorsa bu güzel bir şey. "Onlara niye iyi/çocuğa niye babalık yapıyor" düşüncesi "babam niye o kadına,çocuğa eziyet etmiyor" düşüncesine çıkıyor esasen. Siz de hamilesiniz, böyle karartmayin kalbinizi
Adam belki de yaşlandıkça / elindekileri kaybedince bir şeyler anlamaya başlamıştır. Benim yakın akrabam şerefsizin önde gideni, karısından başka biriyle daha ev açıp onu da aldatan, içen , sıcan, eve bakmayan,yüksek sesle kavgalar cikaran bir adamdı. Sonra iki ağır kayıp yaşadı. Babası ve çocuğu. Daha sonrasında öyle değişti ki, tam bir aile babası oldu. Torunlarıni kucağında taşır,onlar için evini vs taşıdı .
Yani insanlar büyük kayıplardan sonra değişebiliyor. Babanıza da bu olmustur.
Siz kendi evinize,kendi yuvanıza bakmaya çalışın. Kendi mutluluğunuza odaklanın. Babanız mutsuz olsa inanın daha çok üzülürsünüz

Merhaba kızlar. 24 yasındayım 1 yıllık evliyim. 3 yıl önce annemle babam boşandı ve ben 2 yıl annemle ananemde yaşadım bosanma sebepleri ise şiddet, anlaşamama ve babamın alkolik olmasıydı. Ve annemi ben boşanmaya zorladım çünkü artık dayanamıyordu çok mutsuz bir hayat ıçersindeydi sırf benim düzenim bozulmasın diye daha fazla evli kalmasına göz yumamazdım. 6 ay önce babam evlendi ve evlendiğini günden beri onla görüşmüyorum. Biz evimizi düzenimizi ona bırakıp gittik oda kucuk cocuklu bir kadınla evlendi ve annemin benim yasadığım evimizde sımdı onla yasıyor. Ve butun esyalarımızı annem almıştı annem sadakam olsun dedi giderken almadı esyaları... ama bu durum o kadar zoruma gidiyor ki. Bızım evımız bızım esyalarımız bızım anılarımız sımd baska cocuk baska kadın hıcmı aklına gelmıyorum hıcmı kötü hissetmiyor.. belki baska eve tasındaydı yeni esya yeni düzen kursaydı bu kadar canım acımazdı. Kadını bıde baya baya sülale içine sokmaya calısıyor heryere getiriyor. Ben daha karsılasmadım ve karsılasmakta asla istemiyorum. Bir düğün olsa baba tarafımda bi ton telaş yaşıyorum kadını alıp gelicek mi gelirse nasıl dayanırım onları öyle görmeye diye. Cocuga bıde baya baya babalık yapıyormus halbu ki bize yapmadı. Üstüne hamıleyım zaten daha duygusal bakıyorum sanıyorum. Ama keske yabancı bırını sokmasaydı hayatımıza. Ablam bu durumu cok cabuk kabullendı ama ben yapamıyorum daha hayatım boyunca babamı görmek istemiyorum. Ne yapmam gerek kızlar bu durumda kurtulmak için iyi mi yapıyorum kötü mü ne yapsam doğru ne yapsam yanlış bilemiyorum..
Çocugun kadının bır gunahı yokki. Umarım ıyı bır eş ıyı bır baba olur çocuga. Bir kücük çocuk yuva sahıbı olur. Siz istemıssınız boşanmaladını. Annende çok cekmış. Hayatını yaşasın bu saatten sonra. Allah inşallah babanı ıslah ederde yenı evınde yenı yuvasında bu kötü seylerı yapmaz.

adam bekar evlenebilir yaşadığı evde yaşamaya devam etmesi de normal.
Eski karısının aldıgı esyalarla yasaması bana cok gurursuzluk geliyor, düşünsenize onun aldıgı yatakta bır baskasıyla.. benım yattıgım yatakta baska cocuk. Bana cok gurursuz geliyor. Esyaları almadık cunku pesimizi bırakmazdı esyaları verin verin diye. Annem acıdı öyle bıraktı baskası keyfini cıkarsın hazır evin diye degıl ki

Adamın kendi hayatı siz boşanmak isteseniz o size elalem ne der diye karışsa aynı şey. Yeni eşme çocugu kabul etmek zorunda değilsiniz ama yapabileceğiniz bir şey yok. Hayat devam ediyor
Haklısınız. Ama gördüğüm zaman bıle onları sanki dünyam yıkılcakmış gibi

Hamilesınız çocuk etkılenır iyi şeyler düşünün. Küçük çocuk umarım babanızla kötü şeyler yaşamaz. Onunda annenıze yaptıgı gıbu sıddet yaptıgını düşünsene mutlu mu olucaksın. İyi dılekte bulunan. Bazen bazı şeyler bıtmelı. Annenızde umarım hayatını kurabılır.

Eski karısının aldıgı esyalarla yasaması bana cok gurursuzluk geliyor, düşünsenize onun aldıgı yatakta bır baskasıyla.. benım yattıgım yatakta baska cocuk. Bana cok gurursuz geliyor. Esyaları almadık cunku pesimizi bırakmazdı esyaları verin verin diye. Annem acıdı öyle bıraktı baskası keyfini cıkarsın hazır evin diye degıl ki

gurursuzluksa bırakın yeni eşi düşünsün size ne onların gurursuzluğu.
babanız ve eşinin utancını üzerinize yük yapmanız sağlıklı değil yetişkin bir insan gibi bakmalısınız olaya çocuk gibi değil.
önce beni kabullendirseydi falan demişsiniz kabul etmemişsiniz görüşmemişsiniz adam peşinizden koşmaz. zaten annenizi döven bir adamdan beklentiniz fazla.
görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz olur biter. bir yerlerde karşılalırsanızda selamlaşır geçersiniz. bu kadar yok çocuğu benim yatağımda yatıyor falan diye drama gerek yok.

Çocugun kadının bır gunahı yokki. Umarım ıyı bır eş ıyı bır baba olur çocuga. Bir kücük çocuk yuva sahıbı olur. Siz istemıssınız boşanmaladını. Annende çok cekmış. Hayatını yaşasın bu saatten sonra. Allah inşallah babanı ıslah ederde yenı evınde yenı yuvasında bu kötü seylerı yapmaz.
Bır kucuk cocuk yuva sahıbı olur dedınız. O kucuk cocuk ıkı öz kızıda olabilirdi. Bize gün yüzü göstermedi sımdı keyıf ıcınde babalık yapıyor, kocalık yapıyor hersey yolunda. Buda işte benim zoruma gidiyor annem 26 yılını verdı bir gün gülmedi, baska kadın 6 ayda annemin yasadıgı hayattan bin kat iyisini yasıyor

Belki sizin yaşınız için , yeni gelin icin evet. Ama belli bir yaştan, belli bir yasanmisliktan sonra insan böyle şeylere takılmayı bırakır. Ki kadın aşk evliliği mi yapmış ki? Uygun görmüş evlenmiş. Buna takılmamıştir bile. Mesela ben sevgilimin evine gidip sevissem, bir süre orada yaşasam aklıma bile gelmez "bu yatakta benden önce kimlerle yattın" diye yaygara çıkarmak. Aynı hesap.

Hem belki de yataği yenilediler. Eve mi girdiniz,nereden biliyorsunuz? Yenilemeseler de gayet normal. Coluk çocukla ikinci evliliğini yapan kişi karşısındaki çoluk çocuk sahibi yaşlı adamın bunca sene nasıl,kimlerle ve nerede seks yaptığına takilmaz

Bır kucuk cocuk yuva sahıbı olur dedınız. O kucuk cocuk ıkı öz kızıda olabilirdi. Bize gün yüzü göstermedi sımdı keyıf ıcınde babalık yapıyor, kocalık yapıyor hersey yolunda. Buda işte benim zoruma gidiyor annem 26 yılını verdı bir gün gülmedi, baska kadın 6 ayda annemin yasadıgı hayattan bin kat iyisini yasıyor
Canım hamılesın sakın olurmusun? Şimdi olan oldu biten bitti? Yeni eşdemı aynı seyşerı yasasın bunu mu ıstıon

Canım hamılesın sakın olurmusun? Şimdi olan oldu biten bitti? Yeni eşdemı aynı seyşerı yasasın bunu mu ıstıon
Sakinim sadece olup biten hep beynimde canlanıyor. Hamılelıkten dolayı psikayatri haplarınıda yönelmek istemiyorum. Bi şekilde geçicek elbet, ama ne zaman..

Back
X