Babamın evlenmesini kabullenemiyorum

alkolik şiddet bağımlısı babanızı da kıskanmayın bir zahmet ne hali varsa görsün. bir de anılarımız geçti o eşyalarla falan demiş. tövbe yaa. otur kurtulduğuna dua et annenle birlikte.
Daha uygun bir dillede anlatabilirdin düşünceni biraz azarlarmışcasına bi üslup oldu sanki, sağol yinede yorumun için.

Son düzenleme:
Sakinim sadece olup biten hep beynimde canlanıyor. Hamılelıkten dolayı psikayatri haplarınıda yönelmek istemiyorum. Bi şekilde geçicek elbet, ama ne zaman..

Sizi çok iyi anlıyorum, bir zamanlar sizin yuvanız olmuş evde yine sizin babanızın başkaları ile yaşıyor olması sizi incitiyor. Aynı durumda olsaydım ben de üzülürdüm. Tabii ki bu kadına kötü davransın, çocuğa şiddet uygulasın demek değil. Ama evimiz bizim alanımızdır ve eşyalarımız bile değişmeden başkalarının gelip yerleşmesi insana kendisini garip hissettirebilir. Size şu yönden bakmanızı öneririm, eğer babanız evlenmeseydi şimdi aklınız o evde yalnız yaşayan babanızda kalabilirdi. En azından artık anneniz kötü evliliğinden kurtulmuş, babanız da kendine göre bir eş bulmuş iyi kötü hayatına devam ediyor, kimse aç açıkta değil. Kafanız rahat olmalı ve kendi evinizle, bebeğinizle ilgilenmelisiniz. Babanızın evliliğini bir dram değil, babanızın sizin hayatınıza parazit yapmasına engel bir lütuf olarak görün, böyle daha iyi hissedersiniz.

Konunun sizi üzmesini anlayabiliyorum ama bu kadar kafaya takmanız doğru değil sağlıklı da değil. Sonuçta babanız bekar ve evlenebilir, eşyalarınız o kadar değerliyse de bırakmasaydınız hazır eşyayı da kimse sokağa atıp yenisini alayım bunun anısı var demez ki. Babanızın annenize ve size yaşattıkları doğru değil ama artık başkasıyla evli ve onlar da ailesi. Evliliklerinin yolunda gitmesi sizin için bu kadar büyük bir sorun olmamalı. Benim annem ve babam da ayrı biz de zor süreçler yaşadık babam evlense umurumda bile olmaz.

Bosverin siz mutlu olun anneniz mutlu olsin babanızda kenarda dursun kendi hayatinda sizi etkilemesin

Hiç uzulmeyin böyle bir adamdan kurtulmussunuz . İyiki evlenmiş evlenmese sizin başınıza bela olarak kalırdı . eşya mal mülk inaninki hiç önemli değil size sadece kötü gunlerinizi hatirlatirdi.

Böyle babayı hayatınızdan çıkarın. İster evlensin ister ölsün. Ne ölüsüne ne dirisine. Hiç olmamış , hiç tanımamış gibi hayatınızdan çıkarın. Farz edin ki babanızı bebekken kaybetmişsiniz. İyi ki de evlenmiş, yine başınıza kalırdı. Annenizin yakasından düşmeyebilirdi.

Aslında babanız kendince "Önceki ilişkimde benim bir hatam yoktu. Onlar suçluydu." gibi bir düşünceyi topluma ve en başta kendisine kabul ettirmeye çalışıyor.

Bu nedenle mükemmel babayı oynuyor.
Ama o tarafta da bir kadın ve bir çocuk var. Siz lütfen iyi düşünün. Neticede onların bir suçu yok ki...

O ev sizin icin anılar barindiriyor olabilir ama babaniz icin oyle degil. Oradaki anilara babaniz o kadar kiymet vermiyor. Kiymet bilen, anlayısli, duygusal olsaydi annenize bunca yıl zulum etmezdi zaten. Babanizi evden gondermek yerine, evden cikmayi tercih etmissiniz, belki de adam şirretiyle sizi buna zorladi, bilemem. Su an yeni esine iyi tarafini gosteriyor, maskesini indirip gercek yuzunu gostermez cunku onun camasirinin yikanmasi, yemeginin yapilmasi lazim. Yani babaniz oyle dusunuyor. Gercek yuzunu gosterse bu kadini da kaciracak cunku.

Böyle şeylere takılmak için yaşınız çok büyük değil mi? Bence babanınızn evliliğine bu kadar takılmanız normal değil. Elbette o da hayatını kuracak evlendiği kadını karısı olarak aile içine sokacak

Bır kucuk cocuk yuva sahıbı olur dedınız. O kucuk cocuk ıkı öz kızıda olabilirdi. Bize gün yüzü göstermedi sımdı keyıf ıcınde babalık yapıyor, kocalık yapıyor hersey yolunda. Buda işte benim zoruma gidiyor annem 26 yılını verdı bir gün gülmedi, baska kadın 6 ayda annemin yasadıgı hayattan bin kat iyisini yasıyor
Aslında ben iyi bir hayat vereceğine pek inanmıyorum huylu huyundan vazgeçmez gibi geliyor. Yani o kadına değer verse yeni eşyalar alırdı. Sanırım o kadın da muhtaç ki o eve gitmiş o eşyalara. Bana çok saçma geldi.
O eşyaları onlar kullanıyor gibi düşüncelerle kendinizi daha da doldurmayın. Anneniz bırakmış sonuçta. Size bulasmadigi için iyi hissetmelisiniz aksine.

Evlenmişsin kendine bir aile kurmuşsun koskocaman bir anne olcaksın hayırlısıyla bebeği kucağına al bir bakalım.
Seni bir nebze anlayabilirim fakat hislerin abartı. Hani küçük bir çocuk olsan ya da ergenlik çağında olsan bu buhranlar normal olabilirdi.
Ayrıca çocukların ebeveynlerinin yaşam tarzlarına bu kadar müdahil olmaları pek doğru gelmiyor bana. Jenerasyon farkı dedikleri bu olsa gerek.
İyi veya kötü anne annedir, baba babadır. Kararlarına saygı duymalıyız.
Benim babam da alkolikti benim babam da ikinci evlilik yaptı.
Seversin sevmezsin, görüşmezsin olur biter. Ama saygıyla kabullenmelisin.
Nufustaki gerçeği değiştiremeyeceğine göre bu gerçekle yaşamayı öğrenmelisin.

Haklısınız. Ama gördüğüm zaman bıle onları sanki dünyam yıkılcakmış gibi
dunyanız neden yıkılıyor ben anlayamadım ki?
adam sizede çocukluğunuzi yasatmamis, annenizi dövmüş ayrilmış kurtulmuşsunuz.
dünyanizi basiniza yikacak olan sebep evlenmesi ise bence kendi adina yapacagi en iyi seyi yapmiş.
bir yaştan sonra insanlara tek başına yaşamak zor geliyor çünkü.

Hak etmiyor böyleleri hiçbirşeyi . Anlıyorum ben seni. Çekmeyen bilemez.
Alkoliklik geçecek bişey değil bu arada . Kadın yanlış tercih yapmış . Evlenmese daha iyiydi o adamla .
Ne hali varsa görsün . Siz kötü anılar için psikologla görüşün kendinize ve annenize bakın .
Hem görüşmeyin daha iyi .
İyi ki kurtarmışsınız kendinizi annenizi .

Aslında ben iyi bir hayat vereceğine pek inanmıyorum huylu huyundan vazgeçmez gibi geliyor. Yani o kadına değer verse yeni eşyalar alırdı. Sanırım o kadın da muhtaç ki o eve gitmiş o eşyalara. Bana çok saçma geldi.
O eşyaları onlar kullanıyor gibi düşüncelerle kendinizi daha da doldurmayın. Anneniz bırakmış sonuçta. Size bulasmadigi için iyi hissetmelisiniz aksine.

Bu yoruma katılıyorum. Bir de size sarmadigi yoluna baktığı için şükredin bence kurtulmussunuz. Boşanmayı hazmedemeyip eski eşine saldiran öldüren ne kadar pislik var. Ayrıca unutmayın kadının ve çocuğunun hiçbir suçu yok.

Esyalar bu kadar zorunuza gidecekse esyalari alsaydiniz bosanirken, ya da siz o evde kalsaydiniz o gitseydi. Esyalariniz sizin icin degerli, kadini esyalra getirmis oturtmus falan diye konusmaniz cok sacma. Kadincagiza yeni esya alip ev acmamis bile bu baya kotu bi durum kadin açısından. Siz de sanki bisey bahşetmis gibi konusuyorsunuz. Ailesiyle tabi ki karısını tanistiracak ailesine tabi ki sokacak. Cok sacma dusunuyor sacma konusuyorsunuz

Kadının küçük çocuğu olduğuna göre yaşı babanızdan genç sanırım. Yaşlı başlı adama bu kadar kısa sürede deli divane aşık olarak evlenmediyse, sığınacak yer aramış olabilir. Bu şartlarda da eşyaların anısı olduğu falan umurunda olacağını sanmıyorum.Kaldı ki eğer eşyaları attırıp yenilerini aldırsaydı da " aç gözlü kadın tüm eşyaları yeniletmiş, babam bize yapmadığını ona yapıyor" diyecektiniz. Sorun şu an babanın ya da kadının davranışı değil sizin düşünce şeklinizde. Ayrıca kadın babanızın ailesi olmuş, her yere onunla gitmesi kadar normal bir şey yok. Sanki metresiyle gidiyor gibi konuşuyorsunuz.

Siz evlenmişsiniz, bebeğiniz olacak, annenizi kötü dediği bir durumdan kurtarmışsınız, babanız bir aile kurmuş aslında çoğu sorundan kurtulmuşsunuz. Arebesk bir mantıkla sorun aramak yerine işlerin yoluna girdiğini düşünün. Benim de babamla sorunlarım var aramız pek iyi değildi ama ne olursa olsun babam. Şimdi bekar ama keşke yanında biri olsa, keşke evli olsaydı diyorum, hiç değilse aklım onda kalmazdı. Bir ailesi var mutlu derdim.

Esyalar bu kadar zorunuza gidecekse esyalari alsaydiniz bosanirken, ya da siz o evde kalsaydiniz o gitseydi. Esyalariniz sizin icin degerli, kadini esyalra getirmis oturtmus falan diye konusmaniz cok sacma. Kadincagiza yeni esya alip ev acmamis bile bu baya kotu bi durum kadin açısından. Siz de sanki bisey bahşetmis gibi konusuyorsunuz. Ailesiyle tabi ki karısını tanistiracak ailesine tabi ki sokacak. Cok sacma dusunuyor sacma konusuyorsunuz
Bizde esyları almak isterdik, benim annemde yeni ev alıcak yeni düzen kurucak sıfırdan ve buda hıc kolay degıl. Fakat annemin pesini bırakmamasında esya esya diye tutturmasından korktuk. Mecburi bır sekılde bıraktık yani. Kusura bakmayında annem sıfırdan ev kurucakken ve tek basına yapıcak bunu kadıncagızada üzülemiycem ona sııfr esya almadı diye

Back
X