Babamın evlenmesini kabullenemiyorum

Gercekten okurken çok üzüldüm. Empati yapıyorum bende kabullenemezdim kolay kolay, ama siz hamilesiniz. Kafanıza taktığınız üzüldüğünüz her şey bebeğinizi de etkiliyor bu yüzden ben hamileliğiniz süresince babanızdan ve yeni eşinden uzak durmanızı öneriyorum.

Siz aslında o kadının çocuğuna babalık yapıyormus bize yapmadı derken kendi çocukluğunuza kendi yaşayamadıklarınıza üzülüyorsunuz yoksa derdiniz babam neden o kadını ve çocuğunu dövmüyor değil. Annenizi ve siz çocuklarını bir kalemde silip yeni bir hayat kurmasını kaldıramıyorsunuz bu kadar kısa sürede.

Keşke babanız en azından sizinle iletişimde olarak sizi alıştırarak fikrinizi alarak bu yola çıksaymış, o zaman belki herkes için daha az incitici olurdu. Aynı zamanda sizin eşyalarınızla oturması da sizi yaralamış o evde sizin anılarınız olduğu için doğal olarak size yapılan bir ihanetmiş gibi algılıyorsunuz, elbette ki aklına geliyorsunuzdur hem siz hem de anneniz.

Hatta eminim yeni eşi de o evde sizin kullandığınız eşyalarla oturmaktan mutlu değildir, bu onların arasında da muhtemelen bir sorun yaratıyordur. İnanın yeni eşya alsa babanız bu defa da görüyor musun elin kadınına yepyeni eşyalar dizdi anneme bunların hiçbirini yapmamıştı diye düşünürdünüz. Bu düşüncelerin sonu yok, size de hiçbir faydası yok.

Bir arkadaşımın annesi ve babası boşanmıştı. Babası alkolikti ve annesine kötü davranıyordu. Boşandılar, babası öyle hale düştü ki evsizler gibi gezmeye başladı sokaklarda. Ne banyo ne temizlik dillere düştü yani anlayacagınız. Öyle olsa öyle görseniz babanızı eminim daha çok üzülürdünüz. Şimdi en azından kendine bir hayat kurmuş iyi kötü yaşayıp gidiyor, bunu kendinize dert etmeyin.

Annenizin ise inşallah hayat hep önüne çiçekler çıkarır, bundan sonraki hayatında çok çok mutlu olur. Aynı şekilde umarım sizde babanızdan göremediğiniz sevgi eksikliğini bebeğiniz doğunca onunla tamamlarsınız. Bir bebeğin dünyaya gelişi bu hayattaki en büyük mucize, onun kıymetini bilin ve sımsıkı tutunun ona. Kimse için üzülüp bebeğinizi üzmeyin. İnanıyorum çok güzel bir anne olacaksınız ve seneye bu zamanlar bu durum sizi hiç mi hiç üzmüyor olacak. Sevgilerimle❤️
Bir mesaj bu kadar iyi gelebilirdi😊 diğerleri gibi önyargılı davranmamanız beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Benden de size sevgiler 💗

15 yasında deha olan da var
Evlenip kaçan da
Siz dehalardasınız sanırım o kadar cok yaşı eleştirdiniz ki ne alakaysa bu kadar uzatmanız. Sizden tavsiye ön görüş amaçlı birşey istemiştim oysa ki benle saçma bi şekilde laf yarışmasına, annemin yaşına,aklına yorum yapmanızı değil. Yaşınızda aklınızda sizin olsun ya çok saçma bi yere geldi konu defne değil deha hanım

Şu açıdan düşünebilirsiniz o eşyayı alıp gelseydiniz bu sefer de anneniz çok üzülecekti eskiye kafayı yorup yorup, o yüzden eşyayı almamanız çok iyi olmuş uğursuzluğunu beraber getiriyor eski eşyalar psikolojik açıdan..
Ben öfke kontrolü olan bir adamın evlenmesinden yana değilim.. Yazık o kadın da annenizin yaşadığını yaşayacak şimdi.. Nerden bilebilir nasıl bir adam olabileceğini..

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. 24 yasındayım 1 yıllık evliyim. 3 yıl önce annemle babam boşandı ve ben 2 yıl annemle ananemde yaşadım bosanma sebepleri ise şiddet, anlaşamama ve babamın alkolik olmasıydı. Ve annemi ben boşanmaya zorladım çünkü artık dayanamıyordu çok mutsuz bir hayat ıçersindeydi sırf benim düzenim bozulmasın diye daha fazla evli kalmasına göz yumamazdım. 6 ay önce babam evlendi ve evlendiğini günden beri onla görüşmüyorum. Biz evimizi düzenimizi ona bırakıp gittik oda kucuk cocuklu bir kadınla evlendi ve annemin benim yasadığım evimizde sımdı onla yasıyor. Ve butun esyalarımızı annem almıştı annem sadakam olsun dedi giderken almadı esyaları... ama bu durum o kadar zoruma gidiyor ki. Bızım evımız bızım esyalarımız bızım anılarımız sımd baska cocuk baska kadın hıcmı aklına gelmıyorum hıcmı kötü hissetmiyor.. belki baska eve tasındaydı yeni esya yeni düzen kursaydı bu kadar canım acımazdı. Kadını bıde baya baya sülale içine sokmaya calısıyor heryere getiriyor. Ben daha karsılasmadım ve karsılasmakta asla istemiyorum. Bir düğün olsa baba tarafımda bi ton telaş yaşıyorum kadını alıp gelicek mi gelirse nasıl dayanırım onları öyle görmeye diye. Cocuga bıde baya baya babalık yapıyormus halbu ki bize yapmadı. Üstüne hamıleyım zaten daha duygusal bakıyorum sanıyorum. Ama keske yabancı bırını sokmasaydı hayatımıza. Ablam bu durumu cok cabuk kabullendı ama ben yapamıyorum daha hayatım boyunca babamı görmek istemiyorum. Ne yapmam gerek kızlar bu durumda kurtulmak için iyi mi yapıyorum kötü mü ne yapsam doğru ne yapsam yanlış bilemiyorum..
O zaman anneniz gereksiz gurur yapmayacakti donuna kadar alacaktı onlar yetişkin verdikleri karardan siz sorumlu değilsiniz görüşmemek de sizin kararınız bence çocukluğuniza dair tranvalari halletmek lazım ama

Siz dehalardasınız sanırım o kadar cok yaşı eleştirdiniz ki ne alakaysa bu kadar uzatmanız. Sizden tavsiye ön görüş amaçlı birşey istemiştim oysa ki benle saçma bi şekilde laf yarışmasına, annemin yaşına,aklına yorum yapmanızı değil. Yaşınızda aklınızda sizin olsun ya çok saçma bi yere geldi konu defne değil deha hanım
Lafı yaşa getiren siz oldunuz
Ben size tüm olgunluğum ve samimiyetimle cevap verdim.

Neyse üvey annenize sabır diliyorum.
Umarım sizle karşılaşmaz.

Ne yazık ki bazı insanlara bazı şeyler çok normal geliyor kendileri yaşamadıkları sürec benzer süreçleri yaşayan biri olarak söylüyorum zor bir durum.keşke anılarınızın olduğu evde olmasalardı başka evde yaşasalardı böylesi daha az yorardı kalbinizi üzülmeyin o öyle bir insan deyip düşünmemeye çalışın .zamanla daha az acıtacak sevgilerimle

Valla burdaki ılık arkadaşları okudukça utandım.

ben sizi haklı buldum, hissettiğiniz şeyler de gayet normal ve insani. Benim babam bana dayak atsın, babalık yapmasın, içsin alkolik olsun beş paralık hayrı olmasın sonra alakasız bir çocuğa babalık yapsın en alaka?? ne alaka?? madem baba olacağı varmış niye bana olmadı bu ne be derim ben arkadaş. Burdaki ponçikçe yorumlar o kadar aptalca ki anlatamam. Bana aile vermeyen, babalık yapmayan adamın niye el karısıyla mutlu olmasını temenni edeyim, niye başka bebeye baba olmasına inşallah maiallah diyeyim?! Bana babalık yapmayan adam sürünsün, gebersin yahu!!!!

Annenizin bosanmasini desteklemissiniz. Anneniz evlenseydi yikilacak miydiniz?

Bir de babaniz su an genc, ileride bakima ihtiyaci olabilir. Bu ihtimalde siz mi bakacaksiniz yoksa anneniz mi?

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Boşandığım kişi şu anda biriyle birlikte, evlilik vs bilmiyorum. Dün gece şans eseri öğrendim, mantiken evet boşandık çok normal. Bir oğlum var. Bana yaşatmadığı şeyi başkasına yaşatıyor. Beni çok üzdü, bana yapmadığını o kadına yapmış. Bir fotoğraf karesi sadece. Bir de çocuğum var, onunla ayrıldığımızdan beri görüşmüyor. O kadar içim acıdı ki. Adam olsaydı madem olabiliyor, çocuğum bunları yasamasaydi. Beni neden üzdü bu kadar vs diye. Yalnız değilsiniz. İnsanız, düşünüyoruz. Bir de hamile olunca daha da çok etkilenmisdinizdir.

Ama beni mutlu etmek istemedi. Boşandığım için hiç pişman değilim, çok mutluyum. Anneniz de bundan sonra daha onurlu bir şekilde, o adamın üzmedigi bir hayat yaşıyor.
Bazı şeyleri çok ince düşünmek kendimize zarar veriyor sadece...

BabaniZ zaten 2 çocukla boşanan kadından eşyaları alarak ne kadar gurursuz olduğunu göstermiş.
Eşini döverek kalitesizliğini belgelemiş.
Bundan sonra bu kapasiteden iyi hareket zaten beklenmez.
Siz yavrunuza odaklanın. İnşallah bundan sonra çok mutlu olursunuz 😍

Aman böyle tipler kimseyi mutlu edemez.
Bana da haksızlık geliyor kendi öz evladına yapmadıklarını başkalarının çocuğuna yaparlar
Bırak yapsın ya yok say onu.
Hakkını helal etme .

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Boşandığım kişi şu anda biriyle birlikte, evlilik vs bilmiyorum. Dün gece şans eseri öğrendim, mantiken evet boşandık çok normal. Bir oğlum var. Bana yaşatmadığı şeyi başkasına yaşatıyor. Beni çok üzdü, bana yapmadığını o kadına yapmış. Bir fotoğraf karesi sadece. Bir de çocuğum var, onunla ayrıldığımızdan beri görüşmüyor. O kadar içim acıdı ki. Adam olsaydı madem olabiliyor, çocuğum bunları yasamasaydi. Beni neden üzdü bu kadar vs diye. Yalnız değilsiniz. İnsanız, düşünüyoruz. Bir de hamile olunca daha da çok etkilenmisdinizdir.

Ama beni mutlu etmek istemedi. Boşandığım için hiç pişman değilim, çok mutluyum. Anneniz de bundan sonra daha onurlu bir şekilde, o adamın üzmedigi bir hayat yaşıyor.
Bazı şeyleri çok ince düşünmek kendimize zarar veriyor sadece...
Tatlım sen o foto karesine göre düşünme.
Sosyal medyada herkes mutlu ona bakarsan.
Belasını bulur merak etme.
Evladına merhameti olmayanın kimseye olmaz.
Ben hiç evlenmedim çocuğum yok.bosanmis çocuklu talipler geliyor valla kahve bile içmiyorum.
Bide çocuğum annesiyle pek görüşmüyoruz diyorlar sen rahat ol demek istiyorlar yani ulan evladına merhameti olmayanın bana olur mu ?
Kaç kişiye haddini bildirdim ama anlamazlar.
Erkekler bosaninca çocuğundan da boşanıyor heralde bu ülkede . gerçi bazı kadınlarda öyle .
Yazıklar olsun ama ilahi adalet var sen hiç merak etme.

Ne yazık ki bazı insanlara bazı şeyler çok normal geliyor kendileri yaşamadıkları sürec benzer süreçleri yaşayan biri olarak söylüyorum zor bir durum.keşke anılarınızın olduğu evde olmasalardı başka evde yaşasalardı böylesi daha az yorardı kalbinizi üzülmeyin o öyle bir insan deyip düşünmemeye çalışın .zamanla daha az acıtacak sevgilerimle
Teşekkür ederm iyi dilekleriniz için 💖

Annenizin bosanmasini desteklemissiniz. Anneniz evlenseydi yikilacak miydiniz?

Bir de babaniz su an genc, ileride bakima ihtiyaci olabilir. Bu ihtimalde siz mi bakacaksiniz yoksa anneniz mi?
Evet annem evlense daha cok yıkılıcam. Çünkü anne benim için daha hassas o konuya girmek istemiyorum. Babam genç evet ama o zaman ilerki yaşantısına göre hareket edicekti bu gençlik zamanında, mesela bize iyi olucaktı annemi dövmeyecekti normal babalar gibi olucaktı madem bu hayatta yaşlılık diye bir gerçek var. O zaman gözüm gibi bakardım

Valla burdaki ılık arkadaşları okudukça utandım.

ben sizi haklı buldum, hissettiğiniz şeyler de gayet normal ve insani. Benim babam bana dayak atsın, babalık yapmasın, içsin alkolik olsun beş paralık hayrı olmasın sonra alakasız bir çocuğa babalık yapsın en alaka?? ne alaka?? madem baba olacağı varmış niye bana olmadı bu ne be derim ben arkadaş. Burdaki ponçikçe yorumlar o kadar aptalca ki anlatamam. Bana aile vermeyen, babalık yapmayan adamın niye el karısıyla mutlu olmasını temenni edeyim, niye başka bebeye baba olmasına inşallah maiallah diyeyim?! Bana babalık yapmayan adam sürünsün, gebersin yahu!!!!
Çok sağolun. Bazı yorumlar gerçekten cok kırıcı bizim yasadıklarımızı görmezden gelip sadece üvey anneye üzüldüm diyenler var.. sağolun iyi dilekleriniz için

Evet annem evlense daha cok yıkılıcam. Çünkü anne benim için daha hassas o konuya girmek istemiyorum. Babam genç evet ama o zaman ilerki yaşantısına göre hareket edicekti bu gençlik zamanında, mesela bize iyi olucaktı annemi dövmeyecekti normal babalar gibi olucaktı madem bu hayatta yaşlılık diye bir gerçek var. O zaman gözüm gibi bakardım

Düşünce yapınız çok sıkıntılı. Madem öyle boşatmayacaktınız anne babanızı. Hem annem babam boşansın hem de bir daha hiç evlenmesinler. Neden? Herkes kendi hayatını kurmuş anneniz neden yalnız kalsın. Umarım anneniz de yeniden iyi bir evlilik yapar.

Kusura bakmayın siz çok bencilsiniz. Evlenmek sadece size özgü bir kavram mı? E siz neden evlendiniz 23 yaşında otursaydınız bir ömür annenize baksaydınız. Ben koşa koşa evlenip kendi ailemi kurayım annem bir ömür evde tek yaşasın diyorsunuz. Hayır bari annem evlense kendine hayat kursa onun adına sevinirim deyin ama o da yok ordan da ayrı bir dram yaratacaksınız. Çocuk gibi davranmayı bırakın artık. Babanızla ilişkiniz normal olmadığı gibi annenizle de normal değil. Gerçekten sizin sağlam bir psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Bu travmaları çözmeden sağlıklı bir çocuk yetiştirmeniz de çok zor üstelik. O kadar sayfa yazıldı size hiç mi kendinizi sorgulamıyorsunuz? Madem bu kadar net sabit görüşürsünüz konu neden açtınız ki?

Back
X