Gercekten okurken çok üzüldüm. Empati yapıyorum bende kabullenemezdim kolay kolay, ama siz hamilesiniz. Kafanıza taktığınız üzüldüğünüz her şey bebeğinizi de etkiliyor bu yüzden ben hamileliğiniz süresince babanızdan ve yeni eşinden uzak durmanızı öneriyorum.
Siz aslında o kadının çocuğuna babalık yapıyormus bize yapmadı derken kendi çocukluğunuza kendi yaşayamadıklarınıza üzülüyorsunuz yoksa derdiniz babam neden o kadını ve çocuğunu dövmüyor değil. Annenizi ve siz çocuklarını bir kalemde silip yeni bir hayat kurmasını kaldıramıyorsunuz bu kadar kısa sürede.
Keşke babanız en azından sizinle iletişimde olarak sizi alıştırarak fikrinizi alarak bu yola çıksaymış, o zaman belki herkes için daha az incitici olurdu. Aynı zamanda sizin eşyalarınızla oturması da sizi yaralamış o evde sizin anılarınız olduğu için doğal olarak size yapılan bir ihanetmiş gibi algılıyorsunuz, elbette ki aklına geliyorsunuzdur hem siz hem de anneniz.
Hatta eminim yeni eşi de o evde sizin kullandığınız eşyalarla oturmaktan mutlu değildir, bu onların arasında da muhtemelen bir sorun yaratıyordur. İnanın yeni eşya alsa babanız bu defa da görüyor musun elin kadınına yepyeni eşyalar dizdi anneme bunların hiçbirini yapmamıştı diye düşünürdünüz. Bu düşüncelerin sonu yok, size de hiçbir faydası yok.
Bir arkadaşımın annesi ve babası boşanmıştı. Babası alkolikti ve annesine kötü davranıyordu. Boşandılar, babası öyle hale düştü ki evsizler gibi gezmeye başladı sokaklarda. Ne banyo ne temizlik dillere düştü yani anlayacagınız. Öyle olsa öyle görseniz babanızı eminim daha çok üzülürdünüz. Şimdi en azından kendine bir hayat kurmuş iyi kötü yaşayıp gidiyor, bunu kendinize dert etmeyin.
Annenizin ise inşallah hayat hep önüne çiçekler çıkarır, bundan sonraki hayatında çok çok mutlu olur. Aynı şekilde umarım sizde babanızdan göremediğiniz sevgi eksikliğini bebeğiniz doğunca onunla tamamlarsınız. Bir bebeğin dünyaya gelişi bu hayattaki en büyük mucize, onun kıymetini bilin ve sımsıkı tutunun ona. Kimse için üzülüp bebeğinizi üzmeyin. İnanıyorum çok güzel bir anne olacaksınız ve seneye bu zamanlar bu durum sizi hiç mi hiç üzmüyor olacak. Sevgilerimle