Babamın evlenmesini kabullenemiyorum

Düşünce yapınız çok sıkıntılı. Madem öyle boşatmayacaktınız anne babanızı. Hem annem babam boşansın hem de bir daha hiç evlenmesinler. Neden? Herkes kendi hayatını kurmuş anneniz neden yalnız kalsın. Umarım anneniz de yeniden iyi bir evlilik yapar.
Keyfimden boşatmışım gibi nasıl konuşursun. Gözümün önünde dayak, şiddet alkolik bagımlısı bir adam var. Annemın sonuda haberlerde ki insanlar gibi mi olsaydı? Sen nasıl bırakırdın anneni bi durum içersinde sadece sırf benim düzenim bozulmasın diye ananemleri hiç tanımadığım için. Evlenmemek annemin tercihi bu arada kız cocugu oldugu ıcın evlılıgı dogru bulmuyor. Umarım yasadıklarım basınıza gelmez, bu kadar kolay bir açıdan bakılmıyor çünkü. Ben kötü bi insan değilim öyle sunuldu şuan kimse mutlu olmasın diye istiyormusum gibi. Sadece bazı yasanmıslıklar var kolay atlatılmayan mesela babamın bende actıgı yaralar var, kapatmaya tenezzul etmedıgı ve baska kısılerın yaralarını sardığı. Hersey o kadar kolay olmuyo hanfendı e bosandılar e evlensınler demekle. Tek bir noktaya kilitlenmissiniz bu kız anne babasını evlenmesını ıstemıyor diye altındaki nedenleri hıc sorgulamadan. Sağolun yinede düşünceniz için

Kusura bakmayın siz çok bencilsiniz. Evlenmek sadece size özgü bir kavram mı? E siz neden evlendiniz 23 yaşında otursaydınız bir ömür annenize baksaydınız. Ben koşa koşa evlenip kendi ailemi kurayım annem bir ömür evde tek yaşasın diyorsunuz. Hayır bari annem evlense kendine hayat kursa onun adına sevinirim deyin ama o da yok ordan da ayrı bir dram yaratacaksınız. Çocuk gibi davranmayı bırakın artık. Babanızla ilişkiniz normal olmadığı gibi annenizle de normal değil. Gerçekten sizin sağlam bir psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Bu travmaları çözmeden sağlıklı bir çocuk yetiştirmeniz de çok zor üstelik. O kadar sayfa yazıldı size hiç mi kendinizi sorgulamıyorsunuz? Madem bu kadar net sabit görüşürsünüz konu neden açtınız ki

bosanma sebepleri ise şiddet, anlaşamama ve babamın alkolik olmasıydı. Ve annemi ben boşanmaya zorladım çünkü artık dayanamıyordu çok mutsuz bir hayat ıçersindeydi sırf benim düzenim bozulmasın diye daha fazla evli kalmasına göz yumamazdım

Eski karısının aldıgı esyalarla yasaması bana cok gurursuzluk geliyor, düşünsenize onun aldıgı yatakta bır baskasıyla.. benım yattıgım yatakta baska cocuk. Bana cok gurursuz geliyor.

Iyi de cocugum, annenle babanin mutlu bir evliliği yokmuş ki.
O eșyalar eșyalar diye üzüldüğün eşyalarda, annenin kendisi begenip almış olsa bile, dayagin ve siddetin olduğu yerde gözyaşı da vardır.
O eşyalarda hic güzel anisi olduğunu sanmiyorum.
Aslinda birakmaniz iyi bile olmuş.
Birak o esyalarda kim yaşarsa yaşasın.
Sen eşyalari bahane ediyorsun ama aslinda kabullenemedigin babanin birilerine iyi olabiliyorduysa neden size iyi olmadigi. Bunun cevabini sana veremeyiz.
Annenle kendinize yeni bir sayfa acmissiniz ama belliki sen bazi seyleri kendi içinde așamiyorsun, senin icin en iyisi ve en guzeli psikolojik yardım alman ve babanla olan herseyi arkada birakman olur.

Keyfimden boşatmışım gibi nasıl konuşursun. Gözümün önünde dayak, şiddet alkolik bagımlısı bir adam var. Annemın sonuda haberlerde ki insanlar gibi mi olsaydı? Sen nasıl bırakırdın anneni bi durum içersinde sadece sırf benim düzenim bozulmasın diye ananemleri hiç tanımadığım için. Evlenmemek annemin tercihi bu arada kız cocugu oldugu ıcın evlılıgı dogru bulmuyor. Umarım yasadıklarım basınıza gelmez, bu kadar kolay bir açıdan bakılmıyor çünkü. Ben kötü bi insan değilim öyle sunuldu şuan kimse mutlu olmasın diye istiyormusum gibi. Sadece bazı yasanmıslıklar var kolay atlatılmayan mesela babamın bende actıgı yaralar var, kapatmaya tenezzul etmedıgı ve baska kısılerın yaralarını sardığı. Hersey o kadar kolay olmuyo hanfendı e bosandılar e evlensınler demekle. Tek bir noktaya kilitlenmissiniz bu kız anne babasını evlenmesını ıstemıyor diye altındaki nedenleri hıc sorgulamadan. Sağolun yinede düşünceniz için

Ne demekmiş o kız çocuğu olduğu için evliliği doğru bulmuyor. Kız çocuğu olanlar yeniden evlenemez mi yani? Kadın annem evlenirse yıkılırım diyen evladın yanında nasıl ben evlenicem diyebilir ki zaten. Anneniz de babanız da sizin tekelinizde değil. Annenizin de babanızın da yakasından düşün evlilik konusunda. Daha kendiniz büyümemişsiniz maalesef. Çocuk gibi davranmayı bırakın.

Evlenmek
Ne demekmiş o kız çocuğu olduğu için evliliği doğru bulmuyor. Kız çocuğu olanlar yeniden evlenemez mi yani? Kadın annem evlenirse yıkılırım diyen evladın yanında nasıl ben evlenicem diyebilir ki zaten. Anneniz de babanız da sizin tekelinizde değil. Annenizin de babanızın da yakasından düşün evlilik konusunda. Daha kendiniz büyümemişsiniz maalesef. Çocuk gibi davranmayı bırakın.
Sizin görüşünüz bu olduğu gibi onunda görüşü bu olabilir. Kendisi böyle düşünüyor. Annem böyle düşündüğü için kız cocugu olanlar evlemesin mi dedik? Hayır tabiki. Ama kendi görüşü bu. Olayı sadece saptıyosunuz konuyu buraya getirmek cok saçma. Sizin açınızdan bakmayı deniycem, herseyi olanı biteni göz ardı edip bütün dünya evlenebilir. Sağolun görüşünüz için

Evlenmek

Sizin görüşünüz bu olduğu gibi onunda görüşü bu olabilir. Kendisi böyle düşünüyor. Annem böyle düşündüğü için kız cocugu olanlar evlemesin mi dedik? Hayır tabiki. Ama kendi görüşü bu. Olayı sadece saptıyosunuz konuyu buraya getirmek cok saçma. Sizin açınızdan bakmayı deniycem, herseyi olanı biteni göz ardı edip bütün dünya evlenebilir. Sağolun görüşünüz için

Annen problemli , sıkıntılı bir evlilikten cikmis, olabilir,
Annenin küçük yasta evlendiğini
düşünürsek annen su anda 40li yaşlarinda, hayat devam ediyor ve ileride karsisina gercekten iyi bir insan cikabilir ve evlenmeyi düşünebilir, bu onun en doğal haklarindan.
Öyle bir durumda sen düşünürsün, tepkin ne olur?

Evlenmek

Anneniz de evlenebilir. Nedem yokılıyorsunuz? Onun yerine 26 yıl çile çekti şimdi mutlu olsun deseniz keşke

Kusura bakmayın siz çok bencilsiniz. Evlenmek sadece size özgü bir kavram mı? E siz neden evlendiniz 23 yaşında otursaydınız bir ömür annenize baksaydınız. Ben koşa koşa evlenip kendi ailemi kurayım annem bir ömür evde tek yaşasın diyorsunuz. Hayır bari annem evlense kendine hayat kursa onun adına sevinirim deyin ama o da yok ordan da ayrı bir dram yaratacaksınız. Çocuk gibi davranmayı bırakın artık. Babanızla ilişkiniz normal olmadığı gibi annenizle de normal değil. Gerçekten sizin sağlam bir psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Bu travmaları çözmeden sağlıklı bir çocuk yetiştirmeniz de çok zor üstelik. O kadar sayfa yazıldı size hiç mi kendinizi sorgulamıyorsunuz? Madem bu kadar net sabit görüşürsünüz konu neden açtınız ki?
Sınanmadığınız birebir yaşamadığınız her olay hakkında ne güzel ahkam kesiyorsunuz ya konu sahibine Allah sabır versin sıkıntılı olan bence sizsiniz bire bir yaşamadığınız olay hakkında karşı tarafa sıkıntılı diyerek kendiniz yaşasaydınız o klavye başında böyle rahat rahat konuşur muydunuz acaba.

Sınanmadığınız birebir yaşamadığınız her olay hakkında ne güzel ahkam kesiyorsunuz ya konu sahibine Allah sabır versin sıkıntılı olan bence sizsiniz bire bir yaşamadığınız olay hakkında karşı tarafa sıkıntılı diyerek kendiniz yaşasaydınız o klavye başında böyle rahat rahat konuşur muydunuz acaba.

Ne biliyorsunuz belki yaşadım? Belki daha beterini yaşadım hatta? Nerden biliyorsunuz beni, hayatımı? Tanıyor musunuz beni? Bir konuya yorum yazma hakkına erişmek için önce yaşam öykümüzü mü anlatmamız gerekiyor? Ayrıca tam olarak nerde konu sahibine sıkıntılısınız yazmışım gösterir misiniz, ben göremiyorum çünkü. Kafanızdan uydurup yorum yazmayın

Son düzenleme:
Evet annem evlense daha cok yıkılıcam. Çünkü anne benim için daha hassas o konuya girmek istemiyorum. Babam genç evet ama o zaman ilerki yaşantısına göre hareket edicekti bu gençlik zamanında, mesela bize iyi olucaktı annemi dövmeyecekti normal babalar gibi olucaktı madem bu hayatta yaşlılık diye bir gerçek var. O zaman gözüm gibi bakardım

Anneniz de babaniz da ayri bir birey, kendi ozel hayatlari var. Siz neden evlendiniz de kendinizi onlara adamadiniz madem? Hem kendi hayatinizi kurmussunuz hem de anneniz babaniz asla evlenmesin, merkez sizmissiniz gibi hareket etsinler istiyorsunuz.

Evet annem evlense daha cok yıkılıcam. Çünkü anne benim için daha hassas o konuya girmek istemiyorum. Babam genç evet ama o zaman ilerki yaşantısına göre hareket edicekti bu gençlik zamanında, mesela bize iyi olucaktı annemi dövmeyecekti normal babalar gibi olucaktı madem bu hayatta yaşlılık diye bir gerçek var. O zaman gözüm gibi bakardım
Babanızı salın gitsin evlensin hayatını yaşasın, anneniz genç yaşında yalnız kalsın. Neden? Babanız çirkefin teki diye, nazınızın geçtiğine yükleniyorsunuz.

Ne biliyorsunuz belki yaşadım? Belki daha beterini yaşadım hatta? Nerden biliyorsunuz beni, hayatımı? Tanıyor musunuz beni? Bir konuya yorum yazma hakkına erişmek için önce yaşam öykümüzü mü anlatmamız gerekiyor? Ayrıca tam olarak nerde konu sahibine sıkıntılısınız yazmışım gösterir misiniz, ben göremiyorum çünkü. Kafanızdan uydurup yorum yazmayın
Evet biliyorum çünkü aynı evde büyüyüp aynı olayları yaşamadınız herkesin hikayesi farklı belki de daha ağırını yaşadınız belki tırnağı kırılsa of diyen bir insansınız ben bilemem ama hikayeler farklı konu sahibini anlamamamız mümkün değil ne siz ne ben ne bu forumdaki hiçbir insan birebir aynısını yaşayamaz.ama şu beliki üzgün canı yanmış buraya biraz olsun üzüntüsünü hafifletmek için yazmış ama siz bencil , ilişkileiriniz problemli,çocuk gibi davranıyorsunuz diyerek (kısaca sıkıntılı yazdım açık açık yazınca daha çirkin duruyor çünkü )yarasına daha çok bastırıyorsunuz.kaç yıllık psikologlar bile teşhis koymuyor böyle ya bu neyin akıl vermesi neyin bilir kişiliği .daha fazla da yazarsanız cevap vermeyi düşünmüyorum üsluplarımız farklı baya iyi günler dilerim

Evet biliyorum çünkü aynı evde büyüyüp aynı olayları yaşamadınız herkesin hikayesi farklı belki de daha ağırını yaşadınız belki tırnağı kırılsa of diyen bir insansınız ben bilemem ama hikayeler farklı konu sahibini anlamamamız mümkün değil ne siz ne ben ne bu forumdaki hiçbir insan birebir aynısını yaşayamaz.ama şu beliki üzgün canı yanmış buraya biraz olsun üzüntüsünü hafifletmek için yazmış ama siz bencil , ilişkileiriniz problemli,çocuk gibi davranıyorsunuz diyerek (kısaca sıkıntılı yazdım açık açık yazınca daha çirkin duruyor çünkü )yarasına daha çok bastırıyorsunuz.kaç yıllık psikologlar bile teşhis koymuyor böyle ya bu neyin akıl vermesi neyin bilir kişiliği .daha fazla da yazarsanız cevap vermeyi düşünmüyorum üsluplarımız farklı baya iyi günler dilerim

E kimse yorum yazmasın o zaman. Neticede hiç kimse birebir aysını yaşamamış. Siz neden yazdınız ki aynı evde mi yaşadınız konu sahibiyle?

Uzun uzun yazabilirsiniz harf başına para ödenmiyor, böylelikle beni söylemediğim bir şeyle itham etmemiş olursunuz zira benim yazdıklarım başka bir insana sıkıntılısınız yazmak çok başka anlama geliyor. Ayrıca ailevi ilişkilerinde problem olduğu kanısına varmak için psikolog olmak şart değil.

Madem düşünce yapınız forum mantığına aykırı insanlara had bildirip ağızlarına kapak olmaya çalışmak yerine üyelik iptali yapmanızı öneririm. Zira burda herkes yaşamadığı konulara yorum yazabilir.

Ayrıca beni durup dururken alıntılayan sizsiniz farkında mısınız? Üsluplarımızın faklı olduğunu bilerek yaptınız bunu. Cevap vermek istemiyorsunuz madem neden beni alıntılayarak tartışma yaratıyorsunuz o da ayrı bir ilginçlik

Bir kız kardeşiniz daha mı var annenizle yaşayan?

Bır kucuk cocuk yuva sahıbı olur dedınız. O kucuk cocuk ıkı öz kızıda olabilirdi. Bize gün yüzü göstermedi sımdı keyıf ıcınde babalık yapıyor, kocalık yapıyor hersey yolunda. Buda işte benim zoruma gidiyor annem 26 yılını verdı bir gün gülmedi, baska kadın 6 ayda annemin yasadıgı hayattan bin kat iyisini yasıyor
Ben sizi anlıyorum. Size yaşatmadığı huzuru mutluluğu başkalarına yaşatıyor bu da sizi üzüyor. Yapabileceğiniz bir şey yok anneniz huzurlu güvende olsunda artık babanızda ne yaparsa yapsın.

Merhaba kızlar. 24 yasındayım 1 yıllık evliyim. 3 yıl önce annemle babam boşandı ve ben 2 yıl annemle ananemde yaşadım bosanma sebepleri ise şiddet, anlaşamama ve babamın alkolik olmasıydı. Ve annemi ben boşanmaya zorladım çünkü artık dayanamıyordu çok mutsuz bir hayat ıçersindeydi sırf benim düzenim bozulmasın diye daha fazla evli kalmasına göz yumamazdım. 6 ay önce babam evlendi ve evlendiğini günden beri onla görüşmüyorum. Biz evimizi düzenimizi ona bırakıp gittik oda kucuk cocuklu bir kadınla evlendi ve annemin benim yasadığım evimizde sımdı onla yasıyor. Ve butun esyalarımızı annem almıştı annem sadakam olsun dedi giderken almadı esyaları... ama bu durum o kadar zoruma gidiyor ki. Bızım evımız bızım esyalarımız bızım anılarımız sımd baska cocuk baska kadın hıcmı aklına gelmıyorum hıcmı kötü hissetmiyor.. belki baska eve tasındaydı yeni esya yeni düzen kursaydı bu kadar canım acımazdı. Kadını bıde baya baya sülale içine sokmaya calısıyor heryere getiriyor. Ben daha karsılasmadım ve karsılasmakta asla istemiyorum. Bir düğün olsa baba tarafımda bi ton telaş yaşıyorum kadını alıp gelicek mi gelirse nasıl dayanırım onları öyle görmeye diye. Cocuga bıde baya baya babalık yapıyormus halbu ki bize yapmadı. Üstüne hamıleyım zaten daha duygusal bakıyorum sanıyorum. Ama keske yabancı bırını sokmasaydı hayatımıza. Ablam bu durumu cok cabuk kabullendı ama ben yapamıyorum daha hayatım boyunca babamı görmek istemiyorum. Ne yapmam gerek kızlar bu durumda kurtulmak için iyi mi yapıyorum kötü mü ne yapsam doğru ne yapsam yanlış bilemiyorum..
Alkolik baba ile içinde dayak olan bir hayat geçirmişsin annen ve ablan ile birlikte.Çevremden bilirim çok zordur.Üzerinde derin yaraları vardır mutlaka.Ama anneni bu baba denen adamdan kurtarmışsın evliliğine devam et dememişsin.İşte bu da senin başarın.Demek ki güçlü bir gençsin.Babanın evliliğine takılman kızman çok doğal şeyler.Yaşın çok genç o yaşlarda anne babanın yeni evliliklerine sıcak bakılamaz.Bu da çok doğal.Yalnız bu konuya şöyle bak.Baban gerçekten yaşanması çok zor biriymiş ( eşyalara kadar bıraktığınıza göre) bu adamın evlenmesi inan sizin için en doğrusu olmuş içer içer yine sizi kafaya takar ve sizi rahatsız ederdi.Babanın (çevremde gördüklerimden yola çıkıyorum) kişiliği bozuk ve alkolle iyice bozulmuş.Baban alkolü bırakmadığına göre yeni evlendiği kadına çocuğuna da farklı davranmaz ki.O kadın bu adamı araştırmadı mı hiç acaba.Adam aynı adam değişmez ki.Aslında o evlendiği kadına ve çocuğa acı bence.Şimdi aynısını onlar yaşayacak. Bu arada onların evliliği için şöyle iyi falan diyenlere de sakın inanma.
Hamilesin bebekler huzursuzluktan etkilenir diye okudum.Sadece ona eşine odaklan.Bol bol çocuk eğitimi ve kendini geliştirmekle ilgili kitap oku video izle.Yarın doğum yapınca zaten bebeğinle ilgilenmekten başka bir şey düşünmeyeceksin.
Son olarak burada bazı klavye kahramanları var gerçekten.Yardım isteyene destek isteyene bir tekmede onlar vurmaya çalışıyor.Eleştri ile tekme vurmayı karıştırıyorlar.Ben de anlayamıyorum onları.Bence onları da oku.İçinden alabileceğini al ama çok kafana takma.Kız çocuğu olan birinin evlenmesi konusunda da yazmak istedim.Yaşıtım arkadaşım vardı işyerinden tanıştığım.Eşinden ayrı neden evlenmiyorsun diye sorduğumda kızım var çok dikkatli olmalıyım her gün neler okuyoruz demişti.İnanın o ana kadar hiç düşünmemiştim bunu.Sonra yaş aldıkça gerçekten kız çocukları olan annelerin 2.evliliklerinden daha dikkat ettiklerini gördüm.Bu da yanlış değildi onlar açısından.İnsanın karşısına her zaman iyiler çıkmıyor ki.Burada bazen okuyoruz üvey babam bana gerçek babalık yaptı diye.O üvey babaya ne mutlu.İnsan olmuş bir kız çocuğuna babalık yapmış.Kolaylıklar dilerim size tekrar

Hani demişsiniz ya : bizim eşyalarimizla nasil yasiyor,hic mi düşünmüyor vs ,erkekler o kadar duygusal analiz yapmiyor bizler gibi maalesef... Ayriliktan sonra da birlikteyken de duygu durumları bizim gibi degil. O yüzden hic yipratmayin kendinizi.En azindan annem kurtuldu siddetten diye sevinin.Dugun olursa da eger gercekten görmek istemiyorsaniz gitmeyin yani o düğüne.Sonradan kutlarsiniz .Zaten küçük bebeginiz de olucakmis.Bir de şu yandan bakin,babaniz yalnız yasasaydi ,her gün icip muhtac duruma kalsaydi,sagligi bozulsaydi direk sizin ilgilenmeniz gerekirdi.Zaten ayrilmislar,bu sekilde sizin sorumluluğumuz da olmamis oluyor.Genis bakin olaya bence.

Back
X